Timing er alt

Denne sesongens utgave av Manchester City er helt unik. Etter seieren mot Huddersfield, har Manchester City hatt den beste sesongstarten i Premier League noensinne. Pep Guardiola har altså klart det mesterstykket å skape ligaens overlegent beste lag, som er det overlegent verste laget å ha spillere fra i Fantasy.

Manchester City har blitt så uforutsigbare og umulige å forholde seg til at det frister aller mest å holde seg unna. Pep uttalte forrige uke at rotasjonen nå vil bli større enn noen gang for å holde formen oppe i det tette kampprogrammet. Helt fullstendig forståelig, det. Så etter at Sergio Agüero (11.7) startet i Champions League på onsdag, og Gabriel Jesus (10.5) har startet de siste tre bortekampene, var det ingen tvil om at Jesus ville starte mot Huddersfield.

Hvem startet på topp og scoret? Agüero, selvfølgelig.

Ligaens beste lag, som jeg aller helst vil ha tre offensive spillere fra, er utrolig nok blitt ganske uaktuelt å ha på Fantasy. Det gir ingen mening å gå inn i en runde uten en City-spiss, og det gjør så forferdelig vondt, men rotasjonen er umulig å forholde seg til. For med bare to dager til neste kamp, kan jeg ikke skjønne annet enn at Agüero benkes på onsdag og at Gabriel Jesus starter. Og for å strø ekstra maldonsalt i det åpne brannsåret mitt, er det Southampton og West Ham som kommer på besøk til Etihad for å stoppe Jesus og hans disipler de to kommende rundene. Det er større sjanse for at Petter Northug blir vraket til verdenscuprennet han allerede er tatt ut til, enn at Manchester City ikke scorer flere mål denne uka.

Men heldigvis – kunne timingen for å bytte ut Sergio Agüero eller Gabriel Jesus faktisk vært verre.

Regjerende seriemester Chelsea har kanskje hatt et kampprogram med grunn til å klage på de siste ukene, men nå sprettes champagnen på Contes kontor – og hos alle Fantasy-managerne med Chelsea-spillere på lagene sine. Utenom bortemøtet med Arsenal tredje januar, har ikke Chelsea en vanskelig kamp – på papiret – før siste helga i februar.

Dermed er Alvaro Morata (10.6) den viktigste spissen å ha på Fantasy-laget akkurat nå. Som de aller fleste allerede har skjønt, siden spanjolen er det mest populære byttet før morgendagens midtukerunde. Morata er et must-have i kampene som kommer, fordi han er klink fast i startelleveren – i motsetning til sine rivaler på toppscorerlista fra Manchester. Selv om Antonio Conte har ymtet frempå at han vil rotere, så finnes det tre grunner for at Alvaro Morata ikke vil bli utsatt for rotasjon:

  • Chelsea spiller mot Swansea onsdag kveld. Det er tre dager senere enn lørdag, og Chelsea er et av få lag som har tre dager hvile før midtukerunden. Det holder i massevis for spillere som tjener altfor mye penger for å løpe og sparke en ball.
  • Michy Batshuayi (8.1) er skadet. Antonio Conte har ikke et andrevalg på topp som banker på døra, men lot likevel Morata hvile i Champions League forrige uke – for å forsikre seg om at spanjakken er klar for tre kamper på en uke.
  • Antonio Conte ser, akkurat som oss andre, at Manchester City er helt umulige å slå. Derfor har ikke Conte og Chelsea råd til å hvile sin beste spiss, selv hjemme mot Swansea, for å holde følge med Pep sitt seiersmaskineri.

Men den aller mest fristende spilleren å hente inn, er Eden Hazard (10.7). Tiden hvor vi har gått og ventet på at den belgiske magikeren skal komme tilbake i form er over. Med et poengsnitt på 9,0 på de siste fem kampene, har Hazard stelt istand til fest for sine 250 000 eiere den siste måneden. I tospann med Morata på topp, har Hazard blitt enda mer involvert offensivt og enda mer fristende på Fantasy. Eierandelen til Hazard er fortsatt på lave 7.2%, men den vil stige kraftig i løpet av de nærmeste timene og dagene.

Det er bare et lite problem.

Prisen for Hazard er høy. Og prisen blir enda høyere når Richarlison (6.6) og Pascal Gross (6.0) leverer over all forventning til så og si halve prisen. For å få plass til Hazard, må man ofre enten Leroy Sané (9.0) eller David Silva (8.3) – som faktisk er spikra fast i City-elleveren – eller i verste fall, Mohamed Salah (9.7). Ligaens toppscorer er i tillegg en million billigere enn Hazard, og det er idioti å vrake Salah når Liverpool også har en rimelig vidunderlig desember foran seg.

Målet må være å få plass til både Hazard og Salah. Og Sané eller Silva eller Raheem Sterling (8.1). Helst så fort som mulig. Det krever planlegging, og det vil kreve noen smertefulle ofringer. Heldigvis gir midtukerunden oss et ekstra bytte, så vi kan spare opp to bytter bare på noen timer. Siden det er ny runde allerede i morgen, frister det veldig å være reaksjonær og fyre løs.

Men det aller lureste er å se noen runder frem, legge en slagkraftig plan som danker ut konkurrentene i ligaene dine, og ikke sette deg i fosterstilling i dusjen når du bommer på kapteinsvalget og både Salah, Hazard og Sané hviles – i samme runde.

Ikke glem fristen for neste runde – i morgen, tirsdag, kl. 19.45!