Rundens utvalgte, runde 13

Det er nå det gjelder.

Det er nå, hvor gradestokken krymper seg og kampene kommer tett som hagl, at planleggingen blir ekstra viktig og enda mer utslagsgivende. Det er nå det gjelder å ikke sovne i timen, på vei inn i det høyt elskede juleprogrammet hvor rotasjonen er på sitt aller høyeste.

Det er nå Fantasy-sesongen kan gå fra gråstein til gull – eller i grus. 

For å oppklare begrepet “double gameweek”, så inntreffer det KUN når kamper blir flyttet fra sitt opprinnelige kampoppsett. Dette vil skje utover i mars og april, hvor de lagene som går langt i FA-cupen vil spille FA-cup istedenfor ligakamper. Derfor er ingen av midtukerundene som kommer nå før jul double gameweek. Du får ett gratisbytte som ved vanlig runde, men nå er fristen mye kortere.

I ukens sending hadde vi storfint besøk av Magnus Devold, som delte sine gode tips og tippet resultatet i denne rundens storkamp på Anfield. Fikk du ikke sett sendinga på torsdag, er det bare å trykke på play under!

Etter at en tredjedel av Fantasy-sesongen nå er unnagjort, er det umulig å komme utenom at flere og flere midtbanespillere leverer minst like godt som spissene, og verdien til forsvarsspillere som leverer målpoeng fortsatt er størst. Derfor mangler nok denne rundens utvalgte noen åpenbare kanoner på topp, for å frigjøre mer penger på midten og i forsvaret.

Slik ser rundens utvalgte ut før den trettende runden:

DAVID DE GEA – Han er Premier League’s beste keeper og er den keeperen som har plukket flest Fantasy-poeng. I tillegg til å være garantist for clean sheet, gjør også De Gea flere redninger enn i tidligere sesonger. Spanjolen ikke har holdt nullen på to kamper, men hjemmekamp mot Brighton er barnemat for De Gea.

JAN VERTONGHEN – Rotasjonsrisikoen hos Tottenham’s backer har blitt så stor at det beste valget i Spurs nå, er Vertonghen. Belgieren er spikra 100%, og har i sine siste tre hjemmekamper levert to clean sheets og en assist. Spurs vil slå tilbake mot mål- og managerløse West Bromwich, som ikke vil by på noen problemer for Vertonghen og Tottenham på lørdag.

NICOLÁS OTAMENDI – Den argentiske bulldogen er tilbake fra suspensjon, og med Stones ute med skade, er det ingen rotasjonsrisiko med Otamendi. Huddersfield ble hakkemat mot Bournemouth forrige runde, og jeg klarer ikke se for meg et annet kamputfall enn smultring hos City og tre-fire mål i kassa – kanskje fra hodet til Otamendi?

CHARLIE DANIELS – Etter clean sheet og to bonuspoeng forrige runde, får Daniels ny tillit denne helgen. Bournemouth har holdt nullen i to kamper på rad, og formpila pekker strakt oppover. Det gjør den ikke for Swansea, som bare har vunnet en av sine seks hjemmekamper denne sesongen og må mest sannsynlig være uten Tammy Abraham.

RICHARLISON – Gullgutten i Watford er nærmest blitt udiskutabel etter å ha levert fire mål og tre assist på sine siste syv, i tillegg til scoring i to kamper på rad. Selv om Watford kun har to seire på sine siste seks, leverer Richarlison poeng uansett kamputfall. Newcastle har tapt tre på rad, og lørdagens kamp kan fort bli nummer fire i rekka.

PAUL POGBA – Det er opplest og vedtatt at Manchester United er et mye bedre lag med Pogba, men at franskmannen skulle stå med tre mål og tre assist på fem kamper denne sesongen, var det ikke mange som hadde forutsett. Mourinho uttalte på dagens pressekonferanse at Pogba ikke vil spille mer enn 65-70 minutter, men en time er nok for franskmannen til å herje med Brighton.

LEROY SANÉ (Kaptein) – Med både Agüero og Jesus på banen i midtuka, men ingen Sané, er det tydelig hvordan hierarkiet har forandret seg i City denne høsten. Sané har et poengsnitt på 8,9 på sine siste syv, og er et tryggere og bedre valg enn sine kamerater som benkes annenhver gang. Derfor får også Sané kapteinsbindet i bortemøtet mot Huddersfield.

WILFRIED ZAHA – Ny hjemmekamp for Zaha betyr nok en scoring. Stoke er ikke akkurat bunnsolide defensivt, og når til og med Glenn Murray løp fra Shawcross forrige helg, gleder Zaha seg til å ta med Stoke-forsvarerne på løpetur. Etter fire kamper uten seier, er det på tide at Zaha får æren av å bli matchvinner igjen hjemme på Selhurst Park.

EDEN HAZARD (Visekaptein) – En av de aller største stjernene har endelig slått ut i full blomst, i sin nye rolle som spisspartner til Alvaro Morata. Med to mål og en assist forrige helg, og ny scoring og assist i midtuka, vil eierandelen til Hazard på bare 5,7% stige drastisk de neste ukene. Bortekamp mot Liverpool er kanskje litt avskrekkende, men Klopp viste igjen i midtuka at å forsvare seg ikke står øverst på prioriteringslista.

HARRY KANE – Alle vet at alle gode ting er tre. Etter to runder uten mål hvor Kane har sett tung og sliten ut, tilsier all logikk at Kane slår tilbake med et smell hjemme mot West Brom. Hjemmekamper mot dårligere lag har vært en verkebyll for Spurs, men forrige hjemmemøte med West Brom scoret Kane hat-trick, og prins Harry står med seks mål på fem kamper mot West Brom.

ROBERTO FIRMINO – Etter en knallstart på sesongen for Firmino, har det vært stille hos brasilianeren en god stund. Men hvorfor nå? Og hvorfor ikke Coutinho eller Salah? Fordi Firmino var i superslag mot Sevilla på tirsdag, og det taktiske fokuset hos Conte handler om å ta ut Salah og Coutinho. Derfor tror jeg Firmino blir mannen som feirer scoring foran the Kop på lørdag.

Så hvor er Lukaku? Har jeg mista det helt? Lukaku blir vraket denne helgen fordi jeg synes poengtaket hos Lukaku er for lavt. Det blir aldri mer enn ett mål på belgieren, og når Mourinho vil gi Zlatan tid til å spille seg i form, ser jeg for meg at Lukaku går av banen etter en time for å hviles. Mest sannsynlig uten scoring.

Lykke til i helga, måtte det – rett og slett – bli gull og grønne piler for dere alle sammen!