The comeback king

Endelig var han tilbake. 

Etter å ha vært ute med hamstringskade i to måneder, var Paul Pogba (8.0) tilbake i startoppstillingen til United. Mourinho har sagt det vi alle har sett, at Manchester United rett og slett er flinkere til å spille fotball når Mr. Dab er sjef på midten. Nå venter Brighton hjemme, bortekamper mot Watford og Arsenal som oppvarming til Manchester-derby. Det er definitivt fristende å hente Pogba, og det er definitivt verdi å hente til hans overkommelige pris. Men det er ingen grunn til å forhaste seg med byttet, for Pogba’s pris på 8.0 er låst og vil ikke endre seg før neste deadline. Grunnen til dette er at når en spiller går fra “unavailable” og 0% sjanse til å spille til “fully available”, blir prisen låst. Hvorfor det er sånn, vet jeg ikke, men sånn funker dette rare spillet.

Allerede har 210 000 Fantasy-managere hentet inn Pogba til sitt lag. Det er ingen risiko å hente Pogba tidlig, siden United er videre i Champions League og Pogba vil bli hvilt i morgendagens møte med Basel. Problemet er hvis den eneste måten å hente Pogba på er å ofre Leroy Sané (9.0) eller Mohamed Salah (9.6).

Sané leverte målpoeng igjen, og beviste igjen at han er blitt fast inventar i det lyseblå maskineriet. Salah brøt den mørke forbannelsen som følger rundens mest populære spiller, og leverte så det ljomet i hele Liverpool. Når egypteren også begynner å curle ballen i lengste, er det ingen tvil om at Salah vil plukke poeng hele sesongen gjennom. Nå er han toppscorer i ligaen, foran Harry Kane (12.8) som plumpa uti gjørma med begge bein denne helga, og Sergio Agüero (11.7) som nok en gang ble sittende på sidelinja og ikke fikk være med på leken.

For at Gabriel Jesus (10.5) fikk starte foran Agüero var overraskende, selv om Agüero hadde rusk i forgasseren i landslagspausen. Da både Agüero selv sa han var klar for kamp, og Pep uttalte før kampen at Agüero var i perfekt stand, var det en liten bombe at Agüero ble benket. Pressekonferansene til Guardiola er blitt en nøkkel i Fantasy, og det er egentlig bare trist. Pep uttalte i går at Jesus og Agüero ikke vil spille sammen før Benjamin Mendy (6.3) er tilbake fra skade, for Sané er nødt til å holde bredden i laget. Dermed vil Jesus og Agüero fortsette å rotere, kanskje spille annenhver kamp, og da ser jeg ingen grunn til å beholde noen av de. Pep var også tydelig på at den kommende måneden skal det roteres som aldri før. Det betyr at ingen er trygge City-spillere når midtukekampene begynner, verken hos Pep eller i Fantasy.

Og hvor trygg er egentlig Romelu Lukaku (11.5) når kungen Zlatan Ibrahimovic (10.0) er tilbake – raskere enn alle hadde trodd?

Mourinho har uttalt at Lukaku og Zlatan kan spille sammen, og da Zlatan kom inn det siste kvarteret ble Lukaku dyttet ut på høyrekanten. Med andre ord kan Zlatan være den mest aktuelle United-spissen grunnet hans lavere pris, men nå har rotasjonsruletten spredd seg over hele Manchester. Zlatan vil gi Lukaku litt etterlengtet hvile, men om løven fra Rosengård vil bli førstevalg på topp, tviler jeg på.

Den tolvte Fantasy-runden var først og fremst en durabelig kamp mellom de billigere midtbanespillerne. Richarlison (6.5) scoret endelig på hjemmebane, og Eric Maxim Choupo-Moting (5.7) scoret endelig på bortebane. Pascal Gross (5.9) fortsetter å produsere målpoeng, og delte bonuspoengene med Moting’en etter en heftig mandagskamp. Wilfried Zaha (6.8) scoret i sin tredje hjemmekamp på rad, og fortsetter å spille ute av Fantasy-posisjonen sin på topp for Palace.

Men hvem av disse vil plukke mest poeng fremover? 

Etter en rask titt på kampprogrammet til de respektive lagene, tror jeg Zaha og Crystal Palace er mannen å satse på. Eierandelen til Zaha på kun 5,2%, gjør han enda mer attraktiv nå som Fantasy-lagene blir mer og mer like.

Helgen ga oss også flere spennende alternativer i den aller laveste prisklassen på midten, i Jack Cork (4.5), Andrew Surman (4.7) og Will Hughes (4.6). Alle tre nyter godt av å spille på lag som er i god form, og det skal ikke undervurderes. Mange sitter fortsatt med Tom Carroll (4.5) som sin femte midtbanespiller, som nå ble benket, og Carroll er nå moden for å byttes ut.

Nå kommer det to Fantasy-runder i løpet av en uke, en runde til helgen og en runde tirsdag og onsdag neste uke. Dette er ikke Double Gameweeks, men dette kan være en ypperlig mulighet til å spare opp et ekstra bytte. Eller dra fra rivalene dine i ligaene du er med i, som ikke har fått med seg at det er midtukekamper.

Helt til slutt må jeg få lov til å klappe meg selv littegrann på skulderen. Etter en forferdelig blytung høst for rundens utvalgte, ble det en stor opptur denne helgen. Det tok tolv runder, men denne gangen ble det respektable 98 poeng.

Jeg sier ikke at du må gjøre alt du kan for å kopiere rundens utvalgte (det er faktisk det siste du må gjøre), men noen ganger er det faktisk litt gøy å spille Fantasy. Tro det eller ei.