Rundens utvalgte, runde 12

Etter nok en uutholdelig landslagspause er det endelig tid for Premier League og ny runde i Fantasy igjen!

Nå kommer kampene på løpende bånd gjennom hele advent og julestria, så nå drar det seg virkelig til – og mulighetene til å dra fra konkurrentene i dine ligaer er større enn noen gang. Dermed er det lurt å tenke noen runder frem i tid, og legge ekstra vekt på at du har spillere på ditt lag som ikke er utsatt for rotasjon.

Etter en lang dag med kjedelige svar fra managernes pressekonferanser, klinker Mourinho til – som vanlig.

Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba er med i kamptroppen til morgendagens kveldskamp mot Newcastle. 

Men for å drepe festen før den er igang – Zlatan vil få god tid på seg, og jeg tror ikke Zlatan er tilbake fra start i morgen. Så er det store spørsmålet om Mourinho etter hvert vil bruke Zlatan og Lukaku sammen, og om Zlatan til kun 10.0 millioner vil bli et lite Fantasy-varp på topp. Det blir fryktelig spennende å se laguttaket til Mourinho i morgen, og å følge United inn i det tette kampprogrammet fremover.

I forrige blogginnlegg dykket jeg inn i den nye forbannelsen som preger Fantasy om dagen. I fem runder på rad har den mest populære spilleren å bytte inn, blitt en stor skuffelse og ikke levert verken mål eller assist.

Så hvorfor har jeg sluttet å være overtroisk og har troen på at denne rundens store snakkis, Mohamed Salah, vil levere igjen?

Fordi Liverpool er i kalasform offensivt. Salah er Liverpool sin farligste og giftigste spiller. Og Sadio Mané er tilbake i full trening, og vil mest sannsynlig starte i morgen. Duoen Sadio-Salah som ble for mye for West Ham, vil også bli for mye for Southampton.

Forbannelser vil alltid ta slutt, og det gode vil alltid overvinne det onde (sorry, det ble bare kleint).

Her kommer de ti andre i denne rundens utvalgte:

NICK POPE – Etter at Tom Heaton ble skadet i runde fire, har paven i Burnley tatt vare på muligheten med begge hansker. Engelskmannen har den høyeste frekvensen for redninger og poeng i bonussystemet, med redning hvert 18.minutt. Hjemme mot Swansea trenger ikke Pope å gjøre mange redningene, hvor oddsen for clean sheet nærmest er strøket.

ALBERTO MORENO – Ingen hadde tippet før sesongen at utskjelte Alberto Moreno skulle være førstevalg på Liverpool’s venstreback. Dermed er ikke eierandelen på 3.8% noen overraskelse, men etter tre clean sheets på sine siste tre hjemmekamper, og Southampton som ikke akkurat bobler over av scoringer på motsatt banehalvdel, gir Moreno stort potensial til en billig penge.

BEN MEE – Forsvarere fra Burnley er Guds gave til Fantasy, spesielt når Dyche og hans disipler har begynt å spise smultringer på bortebane. I tillegg til å være overlegen i bonussystemet, har Ben Mee ni skudd innenfor sekstenmeteren og er en større trussel offensivt enn sin rekkekamerat Ward. Swansea er laget med færrest avslutninger på bortebane, og dermed lyser det tosifret poengfangst for Mee i helga.

CHARLIE DANIELS – En tidligere helt fra tidligere Fantasy-sesonger er på vei opp fra asken. Daniels har flere attempted assists enn Kolasinac, Walker og Alonso, og er nå et typisk eksempel på en spiller du bør kaste deg på før det smeller. Bournemouth starter nå på sitt vidunderlige kampprogram med Huddersfield hjemme, og da er Daniels verdt de små 4.8 millionene.

RICHARLISON – For tredje uke på rad er Richarlison en av de spillerne med størst forventinger til før helgens runde. Brasilianeren ble snytt for straffescoring av Cleverley sist, og topper lista for flest skudd på mål av midtbanespillerne. Med tre mål og tre assist på sine siste seks, blir det samba og magedans mot et gjørmete og begredelig West Ham som har sluppet inn ni mål på sine siste tre kamper.

MOHAMED SALAH (Kaptein) – Etter to kasser og femten nydelige poeng sist runde, er Mohamed Salah denne rundens mest populære spiller. At Salah er hentet inn av 210 000 Fantasy-managere hittil denne runden, er ingen bombe, spesielt med tanke på at egypteren har flest skudd på mål denne sesongen – til og med flere enn Kane. Når Salah i tillegg har fått hvile fra Egypt i landslagspausen, får han kapteinsbindet denne runden.

LEROY SANÉ – Tross null og niks bidrag til poengkurven forrige runde, er Leroy Sané fortsatt ganske så brennheit. Tyskeren beholder tronen som midtbanespilleren med flest poeng, og bekymringene om rotasjon er borte. Poengtaket til Sané er skyhøyt, og hans tosifrede poengfangst i fem av åtte kamper denne sesongen beviser den deilige komboen mellom assist og mål som bor i Sané.

WILFRIED ZAHA – Crystal Palace sin store stjerne trives definitivt best på hjemmebane, med scoring i begge hjemmekamper etter han var tilbake fra skade. Målene på Wembley er tydeligvis for små for Zaha, men engelskmannen tilbyr en nydelig verdi som spiss i Benteke’s skadefravær til meget hyggelige 6.8 millioner, og Everton skal få store problemer med å stoppe Zaha på lørdag.

HARRY KANE – Tålmodigheten med Harry Kane er fortsatt ikke slutt, selv om Kane ikke scorer på hjemmebane. For hva gjør vel det når han bøtter inn på bortebane? Med to mål og 13 poeng i tre bortekamper på rad, er forventingene store før storkampen på Emirates. Kane har seks mål på sine fem Nord-London derbyer, og med tallene på sin side, er Harry Kane også et hett kapteintips denne runden.

ALVARO MORATA – Spanjolen endte sin lille måltørke med kremmerhuset forrige runde, og hittil i sesongen har Morata trivdes best på bortebane. Tre mål og en assist på sine siste tre bortekamper er meget gode tall, men det mest imponerende er at Morata har vært direkte involvert i 55% av Chelsea’s scoringer denne sesongen og har levert Fantasy-poeng hvert 72.2 minutt. West Bromwich er ikke til å kjenne igjen, og har ikke vunnet siden 19.august.

ROMELU LUKAKU (Visekaptein) – Etter å ha scoret på bestilling de første kampene, har det stoppet opp for Lukaku som ikke scoret på sine syv siste kamper. Men belgieren elsker å møte Newcastle og har fem mål og fire assist på åtte kamper mot the Toon. Dette er helgen hvor Lukaku finner tilbake til scoringsformen. Når Benitez i tillegg må være uten Jamaal Lascelles, blir det en deilig lørdagskveld på jobben for Romelu Lukaku – som også er et ypperlig kapteinsalternativ denne helgen. PS: Med Pogba også med i miksen, blir Lukaku bare enda farligere!

Dermed blir denne rundens utvalgte ganske topptung, men med mange gode budsjettalternativer bakover har jeg troen på poeng i alle ledd. 

Husk deadline på lørdag kl. 12.30, måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!