Hype eller forbannelse?

Nå som mørketida virkelig er her, har også de mørke kreftene kommet frem. Mourinho klarer ikke å vinne på bortebane mot sine konkurrenter blant topp seks, og Wenger kommer seg aldri unna Black November. I Fantasy har vi vært plaget med august-forbannelsen til Harry Kane (12.8) i to år, men som om det ikke var nok, er det nå kommet en helt ny Fantasy-forbannelse.

Og denne er mye, mye verre.

Før runde 7 var det 519 493 som hadde hentet inn Alvaro Morata (10.3) til sitt lag, og spanjolen var det mest populære byttet den runden. Det endte med 34 spilte minutter, vondt i låret og ett bittelite poeng.

Før runde 8 hadde 515 063 Fantasy-managere hentet inn Harry Kane. Alle var overbevist om at hjemmekamp mot Bournemouth skulle bli plankekjøring, men i stedet tuslet Kane av banen med 2 poeng i shortsen.

Uken etter kastet 387 500 seg på Raheem Sterling (8.2) etter mål og to assist mot Stoke, for nå var det ny hjemmekamp, denne gangen mot Burnley. Den kampen fikk Sterling se fra benken. Samme skjebne fikk Sergio Agüero (11.8) lide forrige helg, og hans 716 000 nye eiere satt igjen med postkassa overfylt med skjegg.

Så var det igjen Kane sin tur til å toppe lista over flest transfers før denne runden. Og igjen sitter vi igjen med to usle poeng. Selvfølgelig skal man forvente mer av Harry Kane i hjemmekamp mot Crystal Palace, men i mine øyne er Kane en mann som kan score når som helst og mot hvem som helst. Det handler bare om å treffe riktig med kapteinsbindet når han har en dårlig dag på jobben. For slik Kane så ut på søndag, var langt unna det nivået vi har blitt vant til denne sesongen.

I fem runder på rad har altså den mest populære spilleren å bytte inn blitt en fiasko. Da er det på tide å sette på brekket. For nå er det Mohamed Salah (9.4) som topper den lista, og 85 655 har allerede byttet inn denne rundens poengkonge. Salah var helt enorm mot West Ham, og står du uten egypteren nå, vil det bare gjøre mer og mer vondt for hver runde som går.

Men hvis vi først skal tro på forbannelser (og det pleier jeg å være ganske god til), så vil Salah levere null og niks neste runde. Min overtro sier at Salah vil bli skadet på landslagsoppdrag denne uken, men selvfølgelig er ikke min overtro noe å høre på. Men det er ganske spooky at den spilleren som ser best ut og mest aktuell ut før en runde, alltid blir en skuffelse. Kanskje det er en hype som blir overdrevet, kanskje er det en forbannelse.

Siden det ikke er noen ny runde til helga, gjelder det å bruke landslagspausen godt. Enten ved å koble helt av og legge bort laget en liten stund, eller følge nøye med på landslagskampene og overanalysere heatmaps og touch i motstanderens boks. Eller en gyllen middelvei.

Uansett er det ingen grunn til å gjøre noen bytter før alle spillerne er tilbake i klubbene sine mot slutten av neste uke, selv om du sitter med Nicolas Otamendi (5.9), som er suspendert neste runde grunnet fem gule kort. Sitter du i tillegg med Ben Davies (5.8) som nå var tilbake på benken, er det bare å vente og sitte rolig i den berømte båten.

Så ta med deg snøre og stang, fyll kaffe på termosen, finn frem fiskehatten fra boden på loftet, og før du vet ordet av det, napper det fra et åpenbart bytte du kan gjøre for enten Otamendi eller Davies. Og napper det ikke i det hele tatt, så kaster vi loss og fyrer opp motoren neste torsdag, og stiller beredt med ny sending for å gi deg tipsene og svarene på alt du måtte lure på. Og da mener jeg alt.

Riktig god landslagspause!