Rundens utvalgte, runde 11

Fredagsmørket har begynt å legge seg over ettermiddagen, og det er på tide å gjøre dine valg før helgens Fantasy-runde. Premier League liker ikke å opprettholde søndagen som noen hviledag, og klinker til med en herlig rekke av godbiter fra kl 13.00. Hvis det er noe som kan kalles supersøndag, så er det denne søndagen! 

Denne uken har vært preget av hamstringen til Harry Kane, som nå har blitt fin igjen på rekordtid, og fikk være med på festen mot Real Madrid i midtuka. Alle de engelske lagene, bortsett fra Chelsea, fortsetter å vinne i Champions League, og dermed er det enda større forventinger til helgens runde, som forhåpentligvis blir en deilig start på landslagspausen.

Og siden det er landslagspause etter helgen, er det lurt å tenke ekstra nøye gjennom byttene sine. Bør man ta -4 for å få inn Kane eller Sané? Eller er det lureste å spare byttet, så man har to bytter til neste gang? Vi diskuterer og svarer på dette og mye mer i ukens sending!

Her er de elleve utvalgte for den ellevte runden:

ROB ELLIOT – Sesongens definitive billig-keeper får tillit i hjemmemøtet med Bournemouth, som kun har scoret seks mål denne sesongen og har skadeproblemer offensivt på både Afobe, Stanislas og mest sannsynlig Joshua King. Benitez er både opptatt av og dyktig på defensiv organsering, og Newcastle er avhengige av å holde nullen for å vinne sine kamper. Dermed lukter det smultring på Rob “Billy” Elliot på lørdag.

JAN VERTONGHEN – I frykt for å havne i rotasjonsfellen blant Tottenhams backer, blir det et tryggere valg i Jan Vertonghen denne helgen. Janne-mann er helt klink i startelleveren til Pochettino, og hjemme mot Crystal Palace skal Spurs ha lite problemer med å holde nullen. Ingen store offensive bidrag å forvente fra Vertonghen, men rolige seks poeng fra belgieren blir en god start på supersøndagen.

BEN MEE – Burnley har tatt et steg videre fra forrige sesong, og savnet etter Michael Keane er det ingen som snakker om lenger. Ben Mee har sammen med Tarkowski og gjengen gått fra å bli rotasjonsalternativer til fast inventar i det bakre Fantasy-leddet. Bortekamp mot Southampton er ikke spesielt fryktinngytende, og er det noe Mee og Burnley kan, så er det å forsvare seg og plukke bonuspoeng.

PHIL JONES – Åtte clean sheets på ti kamper. Det er klassisk Mourinho, og er det en ting José skal gjøre denne sesongen, så er det å reise fra Stamford Bridge med et resultat. Hvert fall en smultring. Og jo tøffere motstander, jo større sjanse for at United holder nullen. Phil Jones er hjertet i dette midtforsvaret som vil selge seg ekstremt dyrt i søndagens storkamp, som også har blitt en bonusmagnet til en svært overkommelig pris.

RICHARLISON – Tross kun ett skuffende poeng mot Stoke, får Little Richards sønn nyvunnet tillit. Richarlison har flere skudd enn Christian Eriksen og Alvaro Morata, og er Watfords giftigste spiller. Watford har kun tapt bortekampen mot Chelsea denne sesongen, en kamp de burde vunnet, og møtet med håpløse Everton er en gyllen mulighet for Richarlison til å fortsette storspillet.

MOHAMED SALAH – Forrige helgs nest største skuffelse får også ny tillit, for selv om Salah brenner straffe, er egypteren fortsatt den heiteste fyren i Liverpool. Salah er Liverpools toppscorer, og har ristet av seg straffemissen med scoring i Champions League på onsdag. West Ham sliter fortsatt i gjørma, og har halve forsvaret ute med skade. Det lukter tosifret poengscore på Salah på lørdagskvelden.

LEROY SANÉ (Visekaptein) – Ligaens store formspiller har et poengsnitt på 10.6 på de siste fem kampene. Med både mål og assist i tre kamper på rad, har Sané spilt seg ut av rotasjonsruletten til Pep og inn til fast plass for City. Sané er den spilleren som har vært involvert i flest mål denne sesongen, med sine seks mål og fem assist. Når den tyske gullgutten i tillegg har begynt å ta dødballer, er det ingen tvil om potensialet til Sané, både på banen og i Fantasy.

DELE ALLI – Det har bare blitt tre scoringer på Dele Alli denne sesongen, og den lille rabbagasten har vært mest i skyggen bak Christian Eriksen. Men etter å ha herjet med Real Madrid, og fått en mer fremskutt rolle på topp hos Spurs, har synet på Alli blitt helt annerledes. Verken Scott Dann eller James Tomkins er noen Sergio Ramos, så her er det bare å benke seg nedpå og nyte fyrverkeriet på Wembley.

HARRY KANE (Kaptein) – Denne mannen er en maskin, for hvordan er det mulig at en hamstringskade blir leget på fire dager? Det ble ikke noen scoring i midtuka, men Wembley er ikke lenger noe problem for Kane. Ligaens toppscorer kommer også til overlegent flest skudd, og i en runde hvor de andre topplagene møter hverandre, er Harry Kane hjemme mot Crystal Palace sesongens klareste kaptein.

TAMMY ABRAHAM – I jakten på en spiss til under £8.0 som leverer målpoeng, har Tammy Abraham pekt seg ut som det aller beste valget. Abraham har scoret tre mål på sine siste tre hjemmekamper, og det er på hjemmebane Swansea skal ta poengene sine denne sesongen. Da passer det godt for både Abraham og Swansea at Brighton står på den andre banehalvdelen.

SERGIO AGÜERO – Forrige helgs aller største skuffelse var så stor at det var fristende å kaste hele Fantasy-laget på søpla. Men er det en spiller som fortjener en ny sjanse, så er det Sergio Agüero. Manchester Citys toppscorer gjennom tidene er en mye bedre spiss enn Gabriel Jesus, og har scoret fem mål på de siste syv møtene med Arsenal. Agüero har syv mål på seks kamper fra start, og City har et målsnitt på 3,5 per kamp. Nuff said.

HUSK FRISTEN PÅ LØRDAG, 12.30!

Ønsker dere alle sammen en riktig god landslagspause, måtte det bli gull og grønne piler på deres vei!