En serie uheldige hendelser

Før runden var Sergio Agüero (11.8) mannen alle snakket om.

Argentineren som hadde henvist Gabriel Jesus (10.6) til benken for en uke siden, var hentet inn på 715 899 Fantasy-lag før runden, til tross for to timer fotball i beina fire dager tidligere. Da Harry Kane (12.6) også ble meldt skadet fredag formiddag, kastet 305 096 ut Prins Harry og satt inn Kong Sergio.

Men Pep Guardiola var tydeligvis ikke en av dem.

Denne gangen var det Agüero sin tur å varme benken, noe han gjorde gjennom samtlige nitti minutter. For hva skal egentlig Manchester City med Agüero, Jesus og to blad Silva når de har Leroy Sané (8.7)? Med nok et mål og en assist, er Sané den store poengkongen med 71 poeng totalt og lynvingen har nå startet fem kamper på rad. Det må vel bety at Sané er fast? 

For i Pep’s rotasjonsrulett finnes det noen som står trygt, og når Fernandinho (5.1) har stilt inn skuddfoten er det verdt å ofre en tanke på brasilianeren. Problemet er bare at lille Fernando drar på seg for mange kort, og har brukt opp scoringsbongene sine for i år. Derfor er Fernandinho ingen mann å sette inn på laget ditt, tross to mål på de siste tre kampene.

Åtte smultringer på ti kamper er til å slikke seg rundt munnen av, og alle Fantasy-managere som har hatt David De Gea (5.7) og Phil Jones (5.3) sitter med såre lepper og en godt fylt poengsekk etter ti runder. Tross Chelsea, Arsenal og Manchester-derby på de seks neste for United, er Mourinho og hans gutter til å stole på defensivt.

Trenger du noen å stole på offensivt, er Pascal Gross (5.8) din mann. Med sitt syvende målpoeng på like mange kamper, er det ingen grunn til å tvile på om Gross er god verdi for pengene. I en runde hvor ingen av hans konkurrenter i samme prisklasse leverer (les: Richarlison….), er den tyske playmakeren en av de aller heteste alternativene på midtbanen om dagen.

Og endelig fikk vi se potensialet i den bosniske kraftpluggen på Emirates. Med mål og assist ble Sead Kolasinac (6.0) denne rundens poengkonge, og mannen med navnet ingen blir enige om hvordan uttales, ser ut som det beste defensive alternativet i sin prisklasse. Problemet er bare at Arsenal har tre meget tøffe kamper i kalenderen de neste ukene, så vent til adventslysene tennes før du henter inn Kolasinac.

Mens vi venter på at julekalenderen skal åpne, bør du legge en plan for å få inn Eden Hazard (10.6). Etter de tre neste kampene mot Manchester United, West Bromwich og Liverpool, er kampprogrammet til Chelsea grønnere en den grønne mil helt frem til neste år. Nå har belgieren åpnet målkontoen, og med bare 5.2% eierandel er Hazard en potensiell gullgruve.

På King Power Stadium traff Claude Puel på første forsøk med å gjenskape båndet mellom Riyad Mahrez (8.4) og Jamie Vardy (8.6), men det var tilliten til Demarai Gray (5.3) som var mest interessant med Fantasy-øyne. Gray sprudlet gjennom samtlige nitti minutter, og blir en spennende mann å følge fremover, tross hjemmekamper mot Manchester City og Tottenham kommende måned.

Så er det bare å folde hendene og be om tilgivelse for dere som hadde Mohamed Salah (9.2) som kaptein denne runden. Selv om egypteren fikk med seg en assist, er det umulig å komme utenom straffebommen som ga Salah fire poeng istedenfor potensielle fjorten. Men fortvil ikke, Salah er fortsatt den Liverpool-spilleren som er øverst på prioriteringslista, og det kan bli fryktelig skummelt å stå uten han i den grønne kalenderen til Liverpool.

Etter en Fantasy-runde som manglet Kane, Agüero og Philippe Coutinho (8.9), hvor man sitter på kanten av sofaen på mandagskvelden og ber til høyere makter om 0-0 mellom Burnley og Newcastle, har det kanskje gått for langt. Men når du blir sittende og telle klareringer og blokkeringer på Burnleys midtstoppere, er det lov å lene seg tilbake og tenke på hvor kjedelig livet hadde vært uten Fantasy.

Og til helga smeller det virkelig, med Manchester City – Arsenal og Chelsea – Manchester United.

Herlighet, så gøy det blir!