Rundens utvalgte, runde 10

Det er fredag, det er ny runde i Premier League – og selvfølgelig har Fantasy-gryta nådd kokepunktet enda en gang.

I denne ukens sending ble det både litt krangling, god forklaring av bonuspoeng og selvfølgelig duell og kapteinstips!

I løpet av dagen har Harry Kane (12.7) blitt bekreftet ute med hamstringskade, og alle lurer nå på hvor lenge Kane er skadet. Lege/fysioterapeut Bryan Robertson melder på Twitter at Kane er ute i tre uker basert på bildene fra kampen mot Liverpool, Tottenham meldte i går at Kane IKKE var skadet, og Pochettino håper å ha sin supermann tilbake til møtet med Real Madrid på onsdag.

Mitt råd til alle Kane-eiere: Dette minner meg om hamstringskaden til Morata, så jeg tror dette ikke er noen langvarig skade. Jeg er den siste i verden som hadde kommet inn på fysioterapistudiet, men Kane blir stående i mitt lag og vil forhåpentligvis være min kaptein neste helg hjemme mot Crystal Palace.

Og ikke nok med Kane, Philippe Coutinho (9.0) er også usikker med skade denne runden. Brasilianeren har ikke trent, og Klopp vil ta en avgjørelse etter dagens treningsøkt. Akkurat som med Kane, anbefaler jeg å sitte rolig og ikke bytte ut Coutinho som også kan være tilbake allerede neste uke.

Nok demotiverende nyheter – her er de elleve som vil plukke flest poeng denne helgen!

JULIAN SPERONI – Etter at Roy Hodgson tok over i Crystal Palace, har det sett mye bedre ut for ørnene fra London. Speroni har tatt over hanskene, og til £4.0 er det sjanser for poeng til slikk og ingenting. Palace har fortsatt til gode å holde nullen denne sesongen, men hjemme mot West Ham blir det sesongens første smultringfest.

KIKO FEMENIA – Spanjolen har danket ut Janmaat på høyrebacken, og skulle hatt assist mot Chelsea forrige helg. Watford har blitt Fantasy-favoritter hos mange, og tilbyr en nydelig miks av billige alternativer, både defensivt og offensivt, som leverer poeng. Femenia vil holde nullen, og denne runden blir det assist mot Stoke som har sluppet inn flest mål så langt denne sesongen.

STEPHEN WARD – Burnley har først og fremst imponert på bortebane i år, men hjemmekamp mot Newcastle er til å bli tent av. På sine siste tre hjemmekamper har Ward to clean sheets og fire bonuspoeng, og når iren i tillegg har fått med seg mål og assist denne høsten, er det verdt å legge noen aksjer i en joker på mandagskvelden.

NACHO MONREAL – Med et poengsnitt på 7,6 de siste seks kampene, har Monreal gitt deilig avkastning til sine eiere de siste ukene. Spanjolen har også plukket åtte bonuspoeng på sine siste seks, og hjemme mot Swansea blir det en ny kamp uten å slippe inn og en offensiv involvering.

RICHARLISON – Før sesongen var det mye prat om å finne gull blant de billige midtbanespillerne. Gullgutten Richarlison er denne sesongens røverkjøp, og ser ut til å være et must utover sesongen. Brasilianeren skulle hatt hattrick forrige runde, og har levert to mål og tre assist på sine siste fem kamper. Til £6.3 er det tonnevis med verdi og mye poeng igjen å hente, og Richarlison kan vurderes som et sylfrekt kapteinsvalg denne runden.

MOHAMED SALAH – Uavhengig om Coutinho spiller eller ikke, er det Mohamed Salah som spiller hovedrollen i Liverpool. Egypteren ligger så høyt i banen, og er Klopps viktigste angrepsvåpen. Til tross for at Salah ikke tar med seg bonuspoeng, vil han garantert få store sjanser mot Huddersfield, som blir en nydelig og fartsfylt duell mellom de to bestevennene på trenerbenken.

ALEXIS SANCHEZ (Kaptein) – Forrige sesongs poengkonge har vært usynlig denne sesongen. Frem til nå, for på søndag var Sanchez tilbake der vi Fantasy-managere liker å se han. Sesongens første mål kom på klassisk Sanchez-vis, med en vilje og bestemthet om at den ballen skulle i mål, selv på 4-2 og med 94 minutter på klokka. Hjemme mot Swansea blir Alexis Sanchez denne rundens kaptein.

KEVIN DE BRUYNE – Belgieren ble hyllet før sesongen, slaktet i starten av sesongen, og nå hylles De Bruyne som aldri før. Makan til fotballspiller og makan til pasningsfot. I et City-lag spekket av usikkerhet og rotasjonsfare, er De Bruyne førstemann på blokka for Pep og Premier Leagues beste spiller kan strø pasninger og assists fra hvor som helst på banen.

PASCAL GROSS – Etter to mål og en assist i starten av september, har Gross markert seg som en nydelig budsjettalternativ i Fantasy. Den tyske playmakeren har vært involvert i seks av Brightons åtte mål denne sesongen, og det er i hjemmekamper mot lag som Southampton at Brighton skal ta de nødvendige poengene for å fornye kontrakten til neste sesong.

ALEXANDRE LACAZETTE – Med Alexis Sanchez og Mesut Özil som servitører, må det være gøy å spille spiss. Hjemme mot Swansea må bli en av de morsomste dagene på jobb for Lacazette, som er blant ligaens giftigste og mest effektive spisser. Franskmannen er også bombesikker fra straffemerket, og vil pynte på scoringstatistikken på hjemmebane på lørdag.

SERGIO AGÜERO (Visekaptein) – Argentineren var tilbake fra start forrige helg, og er nå ett mål unna å trone alene som Manchester Citys mestscorende spiller. Det målet kommer mot West Bromwich som mangler halve forsvarsrekka, og ikke har vunnet på syv kamper. Tross 120 spilte minutter på tirsdag, har Agüero fått fire dagers hvile og vil være klar fra start denne helgen.

Husk fristen for å endre ditt lag som går ut lørdag kl. 12.30, ønsker dere alle gull og grønne piler, mine venner!