Ghostbusters

Tottenham har begravd Wembley-spøkelset en gang for alle, Pep roterer videre, Mourinhos festning slår sprekker og gamle fantasyhelter rider igjen. Og hvem i all verden gjetta på at det var i  angrepet til Brighton og Bournemouth man skulle finne gull denne runden?

Men Glenn Murray (5.7) klinka til med to scoringer mot et vaklevorent West Ham, mens Junior Stanislas (5.9) dro i land ett mål og én assist på en småkald og smågrå lørdag i Stoke. Dermed ble de blant de fem spillerne som plukka mest poeng denne runden. Det ble det imidlertid få som fikk glede av:
Murray er eid av 0,3 %, mens Stanislas er eid av 0,1 %.

Over 130 000 solgte Harry Kane (12.7) før storkampen mot Liverpool. Det ble 130 000 skjegg i postkassa. Hurricane var tydeligvis lei av alle som mener han ikke kan score på Wembley, og ga seg ikke før han hadde sikra seg to mål, en assist og tre bonuspoeng. For de av oss som hadde gitt Kane kapteinsbindet, var det nok til å redde en ellers mager runde. For de som ikke allerede har Kane i laget, spår jeg voldsomme omrokeringer og poenghits for å få ham inn så fort som mulig.

Det er også verdt å nevne at lagkamerat Dele Alli (9.3) var den spilleren som ble solgt av nest flest til Gameweek 9. Drøye 200 000 hev ut Alli før helga, bare for å se unggutten dra i land 9 poeng mens Eriksen (9.7) forlot Tottenhams målfest med fattige 2 poeng. Ben Davies (5.8) har tidligere i år vært fantasygull, men var henvist til benken hele kampen.

Hvis man ser på hvilke spillere flest handla inn før runden, blir dette en helmørk runde. Topp fem på shoppinglista er Raheem Sterling (8.2), Tammy Abraham (5.8), Gabriel Jesus (10.7), Álvaro Morata (10.2) og Phil Jones (5.3).  Disse fem fikk til sammen 5 poeng i løpet av helga. Vi som gikk på ett eller flere skikkelige bomkjøp denne uka, kan i det minste trøste oss med at vi ikke er alene…

Det var nemlig mange av oss som nok en gang ble ramma av Peps roteringskarusell. Jesus og Sterling har vært i strålende form, men hva hjelper vel det når Guardiola har et angrepsarsenal mer velutstyrt enn Carl Hamilton? Leroy Sané (8.6) leverte tosifra i andre kamp på rad, mens Nicolás Otamendi (5.8) fikk sesongens andre scoring og 15 poeng. Fantasy-favoritt Sergio Agüero (11.6) var tilbake fra start, og selv om det “bare” ble straffemål denne runden, er jeg nok ikke alene om å tenkte at argentineren må inn i laget igjen ASAP.

Og apropos gamle fantasy-helter… Arsenal grep sjansen mot et Everton som så ut som de ville bli kvitt Koeman så fort som mulig, og dermed våkna plutselig Mesut Özil (9.3) og Alexis Sánchez (11.8) fra fantasy-dvalen. Lacazette (10.3) fikk sitt første bortemål, og Monreal (5.6) satte sesongens andre mål. Er det nå på tida å få inn Arsenalspillere i laget, eller handla dette mer om at Everton var veldig dårlige enn at Arsenal var vanvittig gode? Med tanke på at Arsenal møter City i runde 11 og Tottenham i runde 12 venter jeg litt før jeg hiver meg på Gunners-toget.

I den røde delen av Manchester er stemninga temmelig muggen etter et mildt sagt uventa tap mot Huddersfield.  Romelu Lukaku (11.7)  fikk til slutt med seg en assist, men mange er i ferd med å miste tålmodigheten når det gjelder belgieren. Han og Henrikh Mkhitaryan (8.3) ligger foreløpig på andre og tredje plass over mest solgte spillere før runde 10. Manchester United har så langt vært bunnsolide bakover, og det er en grunn til at David de Gea (5.6) per nå er den tredje mest eide spilleren totalt. Men Fort Mourinho sprakk da Jones måtte ut med skade, og det spørs om det blir mye defensive poeng å hente når de Gea og co møter Tottenham og Chelsea i de to neste rundene.

Til slutt må vi snakke om Watford. Marco Silvas gutter ligger nå på en imponerende 6.plass, og har scora i sju av ni kamper så langt. De har vist at de også leverer mot topplagene, og har forholdsvis enkle kamper de neste rundene. Dermed ser Richarlison (6.3) og Abdoulaye Doucouré (5.4) stadig mer fristende ut. Med 50 poeng så langt matcher Richarlison poengfangsten til Sterling og Morata, mens Doucouré (48 poeng) er på nivå med JesusAlli og Mkhitaryan. Vi har faktisk kommet dit at jeg syns det er viktigere å få inn en offensiv spiller fra Watford enn en fra Chelsea eller Arsenal…

Om helgas fantasyrunde gikk åt skogen (som vi sier der jeg er fra), vil jeg bare minne om at det tross alt finnes viktigere ting her i livet.

Derfor vil jeg takke alle dere som ble med på #fantasyaksjonen, og ga noen kroner til TV-aksjonen per fantasy-poeng. Vi setter enormt stor pris på det!