Rundens utvalgte, runde 9

Agüero? Jesus? Sterling? Sané?
Den siste uka har vært uoffisielt VM i å prøve å lese Peps tanker. Siste nytt i dag er at argentineren er klar for kamp, men starter han? Manchester City har foreløpig et målsnitt på 3,6 mål per kamp, og offensive spillere fra City har blitt et soleklart must. Men hvem velger man?

I Chelsea er Alvaro Morata tilbake fra skade, og Eden Hazard slo til med to scoringer mot Roma i Champions League. Lukaku begynner derimot å se sliten ut, Kane har enda ikke klart å kvitte seg med hjemmespøkelset, og Firmino scorer bare i Champions League.

Er tida inne for å gamble litt, eller skal man  satse på de “trygge” kortene?

Her kommer rundens utvalgte:

DAVID DE GEA – De Gea har holdt nullen i sju av åtte kamper denne sesongen. Han har et poengsnitt på 6.4 per kamp, og bare fem spillere har plukka mer poeng enn ham så langt. Mot et Huddersfield som har gått målløse av bana i fem av åtte kamper er det bare å gi spanjolen ansvaret for å vokte buret.

ANTONIO VALENCIA – De Gea får med seg lagkamerat Valencia i forsvar. I tillegg til gode sjanser for å holde nullen, skal du ikke se bort i fra hurtigtoget fra Ecuador kan få med seg offensive poeng også. Han er den United-forsvareren som skyter mest, skaper flest sjanser, har flest touch i motstanders boks og slår flest innlegg.

CÉSAR AZPILICUETA – Før fadesen mot Crystal Palace hadde Azpi og co holdt nullen i tre kamper på rad. Ingen forsvarspillere har flere assister enn spanjolen, og alle fire har vært til landsmannen Morata. Med Morata tilbake fra skade satser jeg på mer spansk magi når Chelsea tar i mot Watford på hjemmebane

AARON CRESSWELL – Sistemann i forsvarsrekka er Aaron Cresswell. West Ham har holdt nullen i to av de tre hjemmekampene de har spilt så langt. Denne helga får de besøk av Brighton, som er et av lagene som kommer seg til færrest avslutninger denne sesongen. Jeg krysser fingra for ny clean sheet i London.

CESC FÀBREGAS – Watford har sluppet inn mål i de fire siste kampene sine. Jeg tror dette blir femte kamp på rad, og jeg tror Fàbregas kommer til å være involvert. Cesc fikk med seg en assist i forrige runde, og var i tillegg den Chelsea-spilleren som hadde flest skudd og flest nøkkelpasninger mot Palace.

WILFRIED ZAHA – Man kunne føle euforien gjennom tv-skjermen da Crystal Palace endelig scora sesongens første mål. Zaha er tilbake, og i Bentekes fravær er han til og med spiss! Wilfried leverte ett mål, to skudd på mål og to nøkkelpasninger mot Chelsea. Når han nå besøker et små-shaky Newcastle-forsvar er det bare å hoppe på Zaha-toget med en eneste gang.

ANTHONY MARTIAL – Det sies at Rashford er klar til kamp, men jeg tror Martial får sjansen fra start mot Huddersfield. Franskmannen har tre mål og to assists på 204 spilleminutter denne sesongen, og ser nærmest konstant målfarlig ut. Nå som både Lukaku og Mkhitaryan ser slitne ut, tror jeg fort det blir Martial som står for målpoengene til helga. Med en eierandel på 2,5 % kan han bli en fantastisk differential denne runden.

DAVID SILVA – Hva gjør man når alle midtbanespillerne til Manchester City scorer, men nesten ingen er sikre i lagoppstillinga? Man går nok en gang til David Silva, og David Silva leverer jevnt og trutt. Peps gullgutt har levert offensive poeng i fem av åtte kamper så langt, og plukker i snitt 6,4 poeng per kamp. Burnley har vært overraskende sterke borte i år, men City har altså scora 17 mål på de siste tre hjemmekampene…

TAMMY ABRAHAM – Swansea har scora fem mål så langt. Tammy Abraham har scora fire av dem. Og når man ser på de underliggende statsene til unggutten, er det grunn til å forvente mer også i framtida. Abraham har scora i de to siste hjemmekampene, og i helga tar de i mot et Leicester uten manager. Jeg er villig til å gamble på Tammy denne runden.

GABRIEL JESUS (Visekaptein)– Når Jesus starter for City, blir det poeng. Brasilianeren har ikke gått målløs av bana siden runde 2, og er i helt vanvittig god form. Selv om Agüero er kampklar, tror jeg det blir Jesus som starter. Med seks mål på de siste fem kampene han har spilt, tilsier all sunn fornuft at han får fornya tillit. Den eneste grunnen til at han ikke er kaptein, er at man aldri kan vite hva Pep finner på.

HARRY KANE (KAPTEIN) – Ja, du leste riktig. Harry Kane, kaptein på hjemmebane. Men jeg er såpass sta at jeg nekter å tro på noen forbannelse. All statistikk tilsier at Harry Kane kommer til å score på Wembley før eller senere. Og da får vi fort den berømte ketchupeffekten. Harry har faktisk flere skudd på hjemmebane enn på bortebane i år, og mot et Liverpool som kommer til å kaste alt framover på bana meiner jeg det er gode sjanser for at dette blir kampen der det løsner for Kane hjemme. Før eller seinere MÅ det jo skje.

HUSK AT DEADLINE DENNE RUNDEN ER FREDAG 20.00!

Lykke til alle sammen!