Den uunngåelige høstdepresjonen

Det er tirsdag, den tyngste dagen i uka. Jeg har kommet meg over mandagssjokket, og utenfor vinduet er det mørkt, grått og kaldt. Helst vil jeg bare ligge i senga hele dagen. Se terningkast tre-filmer på Netflix. Jeg skal bare sjekke hvor mye poeng jeg fikk denne runden.

Det skulle jeg aldri ha gjort.

Den kommer hvert eneste år, denne høstdepresjonen. Denne høsten kom den fryktelig brått på, sammen med en viss engelskmann med draktnummer ti på nasjonalarenaen.

1 636 744 Fantasy-managere ga Harry Kane (12.8) kapteinsbindet denne runden i klokketro på at Wembley-spøkelset var borte. Men neida. Nå har det gått for langt med dette tullet på Wembley, nå må Prins Harry slå på tråden til Ghostbusters, for mannen trenger virkelig hjelp for å score på “hjemmebane”. Etter tre kamper mot Burnley, Swansea og Bournemouth uten scoring, og en vanvittig dobbeltsjanse etter 61 minutter på lørdag, klarer jeg ikke se når Kane vil score på Wembley.

Som om ikke det var nok med Kane-tragedien, var den beste forsvarsspilleren før runden, Ben Davies (5.9), plutselig ute med sykdom igjen. Den berømte oktober-influensaen er tydeligvis umulig å slippe unna, for Davies er heller ikke med i troppen som skal spille opp til dans på Santiago Bernabeu i kveld. Danny Rose (6.4) er derimot med til Madrid, og vil starte på benken i kveldens liljehvite duell.

Rose er ikke 100% fit enda, men varsellampene har begynt å lyse for oss 24.5% som eier Ben Davies. 63 834 Fantasy-managere har solgt Davies allerede, men jeg mener det er for tidlig å kvitte seg med waliseren. Både basert på den formen Davies har vært i så langt denne sesongen, og etter ti måneders skadeavbrekk vil ikke Rose gå rett inn i laget.

Kevin De Bruyne (10.0) ble hyllet før sesongen, men etter noen kamper som defensivt anker og ingen poengfangst ble belgieren slaktet og kastet ut av de aller fleste Fantasy-lag. Nå er han tilbake på tronen som Premier Leagues aller beste spiller, og lærdommen av dette er: Så gode fotballspillere som Kevin De Bruyne vil alltid levere. Forhastede konklusjoner er meningsløse i dette spillet.

Etter nedsablingen av Stoke, begynner jeg lure på om Manchester City i det hele tatt trenger Sergio Agüero (11.5). Den bevegelige og sprudlende trio på topp i Gabriel Jesus (10.6), Raheem Sterling (8.1) og Leroy Sané (8.4), er nemlig helt ustoppelige. Hadde jeg vært Pep (vi har faktisk bursdag samme dag, så det er ikke HELT usannsynlig), hadde jeg grublet noe voldsomt over hvem som skulle vrakes for å få plass til Agüero i elleveren. I det nydelige kampprogrammet fremover ser jeg ingen argumenter mot å ha tre offensive City-spillere på laget, og jeg vil rangere de i denne rekkefølgen:

  1. Gabriel Jesus
  2. David Silva
  3. Raheem Sterling

Over en million Fantasy-managere hadde valgt Wilfried Zaha (6.7) på sitt lag til den første runden av årets sesong. Etter det har Crystal Palace gravd seg voldsomt langt ned i gjørma, men nå var endelig Zaha tilbake. Og da løsnet det endelig for Palace. Endelig scoret ørnene – og endelig kom årets første seier. Til prisen £6.7, kun 2.8% eierandel og med et småpent kampprogram helt frem til jul, er Zaha et av de bedre tilbudene på antidepressiva denne høsten.

Og plutselig var Manolo Gabbiadini (6.6) tilbake fra start etter sin lange dvale uten scoring. Italieneren fikk med seg to mål, men tross fristende kamper på de neste tre, er ikke Gabbiadini en mann å hente inn på laget nå. Southampton er altfor ustabile, og laguttaket til Pellegrino er nærmest umulig å spå.

Om du skal ha en billigspiss, ser derimot Tammy Abraham (5.7) ut som mannen du skal ha. Joselu (5.5) har vært nevnt, Chris Wood (6.6) er også aktuell, men Abraham ser ut til å være den skarpeste avslutteren av dem alle. Antonio Conte angrer nok på at han lånte ut Abraham i sommer, for nå har unggutten fått selvtillit og vil være ekstremt viktig for Swansea i kampen mot nedrykk.

For mange er skadesituasjonen til Alvaro Morata (10.2) og Sergio Agüero det store dilemmaet å ta stilling til før kommende helg. Chelsea håper å ha Morata klar til morgendagens møte med Roma, og Agüero var på benken nå sist, og vil nok få noen minutter i Champions League i kveld. Jeg tror begge blir klare for kamp til helgen, men følg ekstra nøye med på spilletiden og prestasjoner i disse CL-dager før du gjør dine vurderinger.

Akkurat nå føles Fantasy-sesongen som et gigantisk antiklimaks, akkurat som Liverpool – Manchester United. Det er mange runder igjen, og det vil garantert komme flere skuffelser. Sikkert allerede til helga.

Men som kona alltid sier – det er bare et spill.