Runde 38: Siste sjanse!

Så er vi omsider ved veis ende. Verdens lengste fantasy-sesong er straks over, men vi har en siste sjanse til å skaffe oss de avgjørende poengene som kan redde sesongen. Selv har jeg spart Free Hit til runde 38, og jeg håper at det kan være med på å redde sesongen. Her er spillerne jeg vurderer på mitt Free Hit-lag:

Keeper

Det kommer alltid en del rare resultater i runde 38, og det kan være vanskelig å spå hvilke lag som møter opp på jobb og hvem som allerede har tatt ferie. Ederson (6.0) og Nick Pope (5.1) slåss om gullhansken, og begge har pene kamper i runde 38. Ederson møter ligaens svakeste lag hjemme på Etihad og burde derfor i utgangspunktet vært en heit kandidat. Problemet er at jeg syns det er litt for kjedelig å bruke opp en City-plass i laget på keeperplassen.

Pope er derimot høyaktuell. Lagkameratene hans virker ekstremt gira å hjelpe Pope med å sikre sesongens 16. clean sheet. Brighton har kun scora fem mål etter korona-pausen, mens Burnley har holdt nullen i halvparten av kampene sine etter pausen. Argumentet mot å velge Pope på et Free Hit-lag, er at han akkurat nå har et par lagkamerater som kan gi deg de samme clean sheet-poengene for en mye billigere penge. Her må jeg rett og slett se om jeg kan ta meg råd til Pope, eller om jeg trenger pengene lengre fram i banen.

Arsenals sisteskanse kan være et veldig godt alternativ hvis du trenger å spare penger. (Foto: Scanpix)

Emiliano Martínez (4.4) blir min man mellom stengene hvis jeg finner ut at jeg skal gå for de litt dyrere alternativene på midtbanen og i forsvarsrekka. Arsenals andrekeeper har levert over all forventning, og kan være et glimrende budsjettvalg til kun 4.4 millioner. Arsenal får besøk av et Watford-lag som desperat trenger poeng for å overleve, men jeg tror likevel det er gode muligheter for at han holde nullen. Watford har sett svake ut, og prisen gjør at jeg fort vekk er villig til å satse på Arsenal defensivt for første gang denne sesongen. 

Forsvar

Trent Alexander-Arnold (7.7) beholder plassen i laget. Livet har lært meg at det kan bli fryktelig dyrt å selge Liverpools superback. Newcastle har en del skader i forsvarsrekka, noe som kan bety gode arbeidsforhold for Trent. Med en eierandel på snaut 40 % syns jeg rett og slett det er for skummelt å gå uten ham i tilfelle han smeller nok et frispark rett i krysset. 

Jeg har ikke landa helt på hvilke kombinasjon av Burnley-spillere jeg skal ha, men jeg har bestemt meg for at jeg skal ha to defensive Burnley-spillere. Hvis jeg går for Pope i mål, blir Eric Pieters (4.3) min mann i forsvarsrekka. Hvis jeg velger Martínez som keeper, får Pieters følge av back-kollega Phil Bardsley (4.4). Jeg tror det kan være veldig god verdi i Burnleys billige forsvarsspillere denne runden, og en slik løsning gjør at man har mye spenn å bruke på de offensive spillerne. 

Både Pieters og Bardsley er aktuelle for mitt Free Hit-lag. (Foto: Scanpix)

Med assist i to kamper på rad er Matt Doherty (6.5) et mulig alternativ. Jeg har liten tro på at Wolverhampton holder nullen borte mot Chelsea, men jeg har tilsvarende liten tro på at Kepa og co klarer å hindre Wolves i å score mål. Det er dermed først og fremst potensialet for målpoeng som gjør at jeg ikke vil avskrive vingbacken helt. En annen mann jeg har på blokka er Serge Aurier (5.1). Crystal Palace har definitivt tatt ferie, og har gått målløse av banen i seks av sine sju siste kamper. Tottenham på sin side ser ut til å ha våkna litt til nå på tampen av sesongen, og Aurier har vist tidligere at han også kan levere målpoeng.

De to siste spillerne jeg har lekt med å putte inn i forsvarsrekka er Kyle Walker (5.6) og Benjamin Mendy (5.5). Begge kan fort få med seg både clean sheet og målpoeng hjemme mot Norwich, men med Pep-ruletten virker det nok i overkant risikabelt.

Midtbane

Det er her jeg håper og tror at jeg virkelig kan håve inn poeng. Planen er å ha tre midtbanespillere fra City. Det store spørsmålet er hvilke tre man skal velge.

Kall meg gjerne en håpløs romantiker, men førstemann på blokka for min del til runde 38 er David Silva (7.5). Dette blir den spanske magikerens avskjedsfest på Etihad, og jeg skal definitivt være med på den festen. Jeg føler meg 99.9 % sikker på at David Silva starter, og du skal ikke se bort i fra at han får lov til å ta frispark og kanskje til og med en eventuell straffe siden det er hans siste kamp. Han fikk hvile hele kampen mot Watford, og bør være mer enn klar til innsats. Jeg klarer heller ikke å glemme at den lille trollmannen har plukka tosifra med poeng i de to siste kampene han har startet.

Sterling er i form og jakter ny personlig scoringsrekord. (Foto: Scanpix)

Jeg tror også at Raheem Sterling (12.0) og Kevin De Bruyne (10.6) starter. Sterling er virkelig i form og gikk av allerede etter 63 minutter mot Watford. Dermed bør han være uthvilt. Han jakter 20 seriemål, en milepæl han aldri før har klart. Jeg tror det øker sjansen hans til å få tillit fra start. Jeg kommer derfor til å gå for Sterling, og det frister å gi ham kapteinsbindet. Jeg tror også at Kevin De Bruyne starter, med tanke på at han jakter assistrekorden i Premier League. Den siste City-jokeren jeg vurderer er Riyad Mahrez (8.6). Han spilte kun 26 minutter mot Watford og har startet de to siste Premier League-kampene på benken. Det kan bety at han har gode sjanser til å starte mot Norwich.

Akkurat nå er jeg sikker på at jeg skal ha David Silva og Raheem Sterling på free hit-laget mitt, og så står det mellom De Bruyne og Mahrez på den siste plassen. Forhåpentligvis kommer det noen troverdige lekkasjer om lagoppstillingen før deadline, men hvis ikke må vi bare følge magefølelsen og la det stå til.

Jeg har planer om å spille fem midtbanespillere, og på de to siste plassene står det per nå mellom tre spillere: Martial (8.5), Pulisic (7.4) og Antonio (7.1)

Etter noen runder der de nærmest pøste inn mål for moro skyld, har Manchester United roa det litt ned de siste kampene. Dermed tror jeg at jeg kan klare meg med én Manchester United-spiller i runde 38. Martial er da den mest aktuelle. Kombinasjonen av pris, posisjon og form gjør at han sannsynligvis blir min man i den avgjørende kampen mot Leicester. Med målpoeng i fem strake kamper føler jeg med ganske sikker på at han kan levere mot et sterkt redusert Leicester-forsvar. 

Antonio er brennheit om dagen. (Foto: Scanpix)

Antonio har vært en av de mest målfarlige spillerne etter korona-pausen, og ser ut til å stortrives som spiss. Jeg er usikker på om han kommer til å få lov til å ta straffe igjen eller om det bare var en hyggelig gest fra Mark Noble for å sikre Antonio sesongens tiende seriemål. Uansett er det vanskelig å overse at kun Salah har hatt flere avslutninger og avslutninger på mål enn Antonio de fem siste kampene. Det eneste som taler mot Antonio er at han møter et Aston Villa-lag som forsatt har alt å spille for. Villa kommer til å kjempe med nebb og klør for å beholde plassen i Premier League, så det kan bli en tøff kamp for West Ham på søndag. 

Pulisic var nære på å egenhendig redde poeng på Anfield da han kom inn etter en time. Amerikaneren har vært en åpenbaring etter at han kom tilbake fra skade og har levert målpoeng i sju av åtte kamper etter at Premier League startet opp igjen. Chelsea bør være topp motivert for å sikre topp fire, men det som taler mot Pulisic er motstanderne. Wolverhampton har vært solide defensivt og kan være vanskelig å bryte ned. Ulvene er sikret Europa League neste sesong hvis de slår Chelsea, så de har på ingen måte tatt ferie. Sannsynligvis står det til slutt mellom Antonio og Pulisic, og det kommer til å bli et vanskelig valg. 

Spiss

Harry Kane har våknet for alvor. (Foto: Scanpix)

Siden jeg har valgt 3-5-2, er det kun plass til to spisser i startoppstillingen min. Jeg er nesten helt sikker på at de to spissene blir Danny Ings (7.6) og Harry Kane (10.9).

Danny Ings henger fortsatt med i kampen om å bli toppscorer og har sett meget bra ut etter pausen. Forhåpentligvis har han nå også lært hvordan han skal ta straffer.

Harry Kane ser endelig ut til å ha våkna, og det gjør at han skal rett inn på laget mitt til den siste kampen mot Crystal Palace. Med fire mål på de to siste kampene ser det ut til at Kane er i ferd med å finne seg selv igjen, og han bør ha gode arbeidsforhold mot Crystal Palace. Roy Hodgsons gutter har ikke holdt nullen siden runde 30, og med en rekke skader i forsvarsrekka kan Harry Kane fort vekk få med seg både ett og to mål på søndag. 

Lykke til alle sammen!

Før runde 36: Nørdehjørnet

Det er bare tre runder igjen av sesongen 2019/2020 og nå begynner det virkelig å dra seg til. Runde 35 ga oss et par skikkelige overraskelser, og mange av de populære spillerne sviktet totalt. Heldigvis får vi nye muligheter allerede i kveld når runden sparkes i gang på Stamford Bridge. Før fristen går ut i kveld kan det imidlertid være verdt å ta en liten kikk på kampene vi nettopp har vært gjennom:

West Ham knuste Norwich, og de av dere som turte å satse på Antonio fikk betalt i bøtter og spann. Fire mål var selvsagt godt uttelling, men det er verdt å merke seg at Antonio hadde hele ni avslutninger mot Norwich. Seks av dem gikk på mål. Mark Noble ble brukt i en mer offensiv rolle og hadde hele åtte nøkkelpasninger. Det er flest av samtlige spillere den runden. Til den nette sum av 4.9 kan Noble være et fint budsjettalternativ hjemme mot Watford i runde 36. 

Watford tok en uhyre viktig seier hjemme mot Newcastle, med kaptein Troy Deeney i hovedrollen. Med to straffescoringer og tre bonuspoeng ble Deeney en av de store poengplukkerne i runde 35, men sa etter kampen at han slet litt med kneet. Ismaïla Sarr skaffet straffe, men hadde null avslutninger. For Newcastles del fortsetter Dwight Gayle å levere målpoeng. Han har nå mål eller assist i fire av de fem siste kampene og kan være en billig joker til 5.0. Hans tre avslutninger i kampen mot Watford var flest av samtlige Newcastle-spillere. Publikumsfavoritten Allan Saint-Maximin må sjekkes før kamp, mens Jamaal Lascelles sannsynligvis ikke blir spilleklar. 

Kanskje det er plass til Dwight Gayle på laget ditt nå i innspurten? (Foto: Scanpix)

Var du en av dem som hadde Mohamed Salah som kaptein? I så fall har du god grunn til å føle at du hadde uflaks. Egypteren hadde hele seks avslutninger, fire av dem på mål. Det er dobbelt så mange skudd på mål som Sadio Mané og dobbelt så mange avslutninger totalt som Roberto Firmino. Når det gjelder nøkkelpasninger er pallen snudd på hodet, med Firmino (6), Mané (5) og Salah (3). For Burnleys del fortsetter den solide trenden. Jay Rodriguez fikk med seg målpoeng i sin tredje strake kamp og var den Burnley-spilleren som hadde flest avslutninger (3). 

Chelsea skjøt mest, men Sheffield United traff best da Chris Wilder sendte Frank Lampard hjem med null poeng. McGoldrick scoret to mål på tre avslutninger, og McBurnie scoret ett mål på to avslutninger. Til sammenligning hadde Tammy Abraham hele fem avslutninger, men kun én av dem gikk på mål. Pulisic hadde totalt to avslutninger (null på mål) og én nøkkelpasning, mens Willian hadde to nøkkelpasninger og ingen avslutninger. 

Manchester City og Raheem Sterling var i fyr og flamme borte mot Brighton. Sterling hadde fem avslutninger, fire på mål og tre scoringer. I tillegg hadde han tre nøkkelpasninger. Gabriel Jesus slo følge med Sterling inn på rundens drømmelag og begynner å se ut som et veldig fristende alternativ. Han hadde totalt sju avslutninger mot Brighton og tre nøkkelpasninger. Kevin de Bruyne hadde fem nøkkelpasninger, men kun én avslutning på mål. Mahrez hadde totalt fire avslutninger og fire nøkkelpasninger. 

Med dette “hodestøtet” sikret Sterling seg hat trick mot Brighton (Foto: Scanpix)

Dominic Calvert-Levin har ikke levd opp til forventningene i det siste og gikk målløs av banen for sjuende kamp på rad. Mot Wolverhampton hadde han to avslutninger, begge på mål, uten at det hjalp. Richarlison hadde ingen avslutninger. Lucas Digne var den Everton-spilleren med flest nøkkelpasninger (2). Når det gjelder Wolverhampton leverte Jiménez endelig scoring igjen etter tre målløse kamper. Podence viste seg frem og skaffet straffe. Han hadde like mange avslutninger (3) og avslutninger på mål (2) som Jiménez. 

Crystal Palace har virkelig tatt ferie, og fortsetter å lekke som en sil bakover. De har nå sluppet inn åtte mål på de siste tre kampene. Benteke leverte fine underliggende tall, men klarte å pådra seg rødt kort og karantene etter kampen. Aston Villa tok en enormt viktig seier takket være to scoringer signert Trézéguet. Egypteren hadde totalt tre avslutninger, samtlige på mål. Jack Grealish hadde totalt to avslutninger og tre nøkkelpasninger, men gikk nok en gang av banen uten målpoeng. 

Mange hadde gitt opp Heung-Min Son, men det straffet seg. Sør-koreaneren fikk forært en scoring av Arsenal-forsvaret og slo corneren da Alderweireld stanget inn seiersmålet. Totalt hadde Son tre avslutninger, to av dem på mål, og tre nøkkelpasninger. Harry Kane fikk ikke med seg målpoeng, men hadde flest avslutninger (5), flest skudd på mål (4) og flest nøkkelpasninger (4) av samtlige spillere i kampen. Lacazette scoret på sin eneste avslutning, mens Aubameyang var den Arsenal-spilleren med høyest Expected goals.

Heung-Min Son scoret sitt første mål etter korona-pausen. (Foto: Scanpix)

Bournemouth sto opp fra de døde mot Leicester da Dominic Solanke plutselig scoret sesongens to første mål. Med to avslutninger på mål og to nøkkelpasninger topper han statistikken for Bournemouth i begge de to kategoriene, uten at det gjør at jeg løper og kjøper. Jamie Vardy scoret for tredje kamp på rad og hadde totalt fem avslutninger. Ayoze Pérez var den Leicester-spilleren med flest nøkkelpasninger (3), tett fulgt av Vardy med to.

Southampton holdt godt unna mot Manchester United og klarte å begrense Solskjærs kavaleri til åtte avslutninger totalt. Fire av dem sto Martial for, Rashford hadde tre og Pogba var sistemann som fikk fyrt av mot McCarthy. Bruno Fernandes hadde to nøkkelpasninger og én assist, men ingen skudd. Mason Greenwood står registrert uten en eneste avslutning og uten en eneste nøkkelpasning. Stuart Armstrong fortsetter å levere målpoeng og kan være en spennende joker i innspurten. Mot Manchester United ble det to avslutninger, begge på mål, og to nøkkelpasninger. Ingen Southampton-spillere hadde flere. Danny Ings kom seg kun til ett eneste skudd. 

Det var rundens nørdehjørnet. Husk fristen i kveld og lykke til!

Runde 34+: Øverst på ønskelista

Fem runder gjenstår av årets fantasy-sesong. Ingenting er avgjort, fortsatt skal det deles ut haugevis av poeng i utallige venneligaer rundt omkring i verden. Flere spillere har for alvor meldt seg på mens andre ser ut som de allerede har tatt ferie. Kun fem runder igjen betyr også at hvert eneste bytte må vurderes nøye. Vi er alle på jakt etter den ene spilleren som kan skyte oss til gull og grønne piler, men hvem skal man prioritere?

Her er de spillerne som står øverst på min ønskeliste:

Azpilicueta er i fin form (Foto: Scanpix)

Forsvar: César Azpilicueta (6.0)

Ingen forsvarsspillere har levert flere målgivende pasninger enn Azpilicueta (3) etter koronapausen. Spanjolen ligger også helt i toppen når det gjelder sjanser skapt blant forsvarsspillerne. Mot Watford i runde 33 hadde han hele fire nøkkelpasninger, kun Bernardo Silva og Bruno Fernandes hadde flere. Han er et langt tryggere kort enn de andre defensive Chelsea-spillerne med tanke på spilletid, og møter Crystal Palace, Sheffield United og Norwich i de tre neste kampene. Her tror jeg det vil være potensial for både målpoeng og clean sheet-poeng.

Jeg skulle veldig gjerne hatt Captain America på mitt fantasy-lag. (Foto: Scanpix)

Midtbane: Christian Pulisic (7.2)

Jeg har allerede Salah, Bruno Fernandes og Kevin De Bruyne på mitt lag, men jeg mangler Chelsea offensivt. Det tror jeg kan straffe seg de kommende rundene. Chelsea har fortsatt alt å spille for, og har scoret minimum to mål i alle de fire kamper de har spilt etter koronapausen. Christian Pulisic har levert målpoeng i samtlige fire kamper. Blant midtbanespillerne er det kun De Bruyne og Fernandes som har hatt flere avslutninger i den perioden, og ingen har hatt flere målgivende enn amerikaneren (3). Chelsea er nå bare to poeng foran Manchester United, og kommer til å gå offensivt til verks de kommende rundene. De kommer til å score mye mål, og jeg skulle veldig gjerne ha vært med på målfesten.

Solskjær har fått seg en ny gullgutt. (Foto: Scanpix)

Angrep: Mason Greenwood (4.6)

Og apropos Manchester United… De røde djevlene er i kjempeform, og har et aldeles nydelig kampprogram. Den unge spissjuvelen ser nå ut til å ha sikret seg fast plass i Solskjærs førsteellever, og har levert tosifra antall poeng i to kamper på rad. Manchester United har scoret hele elleve mål på sine tre siste kamper, og Greenwood har allerede vist at han er en avslutter av rang. Prisen gjør at Greenwood akkurat nå ser ut som tidenes røverkjøp. Du kan altså få en spiss som starter for et lag i kjempeform for kun 4.6 millioner. Det er spinnvilt! Og i denne runden møter de Aston Villa… Den kampen kan bli voldsom skummel for alle som ikke har minimum to offensive Manchester United-spillere.

Når Antonio først er i form kan han være vond å møte (Foto: Scanpix)

Mulig joker: Antonio (Eierandel: 1.1 %)

Mange er på jakt etter spillere nesten ingen andre har. Hvis du er i humør til å gamble på jokeren over alle jokere ville jeg gått for Antonio. Det er ikke lett å bli klok på West Ham, men nå har de i hvert fall fått opp dampen foran mål. Antonio er en gammel favoritt hos meg, og har vist imponerende takter i de siste to kampene. Med to mål og én målgivende på de to siste kampene har han absolutt skutt seg inn igjen på radaren. Ingen midtbanespillere har hatt flere skudd i boks enn Antonio (9) etter koronapausen, og kun Martial har hatt flere store sjanser. Han møter Burnley, Norwich, Watford, Manchester United og Aston Villa i de siste fem rundene. Jeg syns det lukter mål av det kampprogrammet. 

Husk fristen tirsdag kl 18.00!

Runde 32+: Nørdehjørnet

Liverpools ligatittel er nå matematisk bekrefta, og fantasy-nerder verden over prøver desperat å gruble seg frem til hva det betyr for Salah og co i de kommende kampene. Kampen om topp fire pågår fortsatt for fullt, og nedrykksdramaet lever i beste velgående. Fem bytter og tett kampprogram gjør at vi allerede har sett en del kreative laguttak og alle vet at Pep før eller senere kommer til å bruke Gündoğan  som spiss. Men hva har vi egentlig lært av de første kampene etter koronapausen? 

Her er tallenes tale fra de første kampene etter den lange koronapausen:

Lagene

Chelsea og Southampton har vært de mest skuddvillige lagene så langt, tett fulgt av Manchester City. Chelsea leder også an når man ser på antall avslutninger på mål, med totalt 15 skudd på mål på de to første kampene. Det gir et snitt på 7.5 per kamp, hakket bedre enn Manchester Citys 7 per kamp. Det er også Chelsea, Manchester City og Southampton som ligger i toppen når det gjelder skudd innenfor sekstenmeteren. 

I den andre enden av skalaen har ingen hatt færre avslutninger enn Burnley og Crystal Palace, som begge kun har totalt ti avslutninger på sine to første kamper etter den lange pausen.

De lagene som har skapt flest store sjanser så langt er Manchester United og Newcastle med fem store sjanser på to kamper, og Manchester City med sju store sjanser på tre kamper. Manchester City skaper fortsatt klart flest sjanser totalt.  Everton og Bournemouth står foreløpig med null store sjanser skapt.

Norwich er det laget som har sluppet til flest avslutninger etter koronapausen. Med 34 skudd mot på de to første kampene, 14 av dem på mål, er det liten grunn til å investere i Norwich-forsvarere med det første.

I den andre enden av skalaen er Wolverhampton og Liverpool i en helt egen klasse. Wolverhampton har sluppet til elleve avslutninger på de to første kampene, og kun to av dem har vært på mål. Liverpool har også sluppet til elleve avslutninger, med tre av dem på mål. 

Mané og Salah var tilbake i kjent stil (Foto: Scanpix)

Spillerne

Pierre-Emerick Aubameyang er den spilleren som har hatt flest avslutninger så langt. På de tre kampene han har spilt har han 12 avslutninger. Fem av dem har vært på mål og seks av dem har vært inne i boksen. Han har dog ikke vært spesielt kreativ, og står med kun én sjanse skapt på de første tre kampene. 

Mohamed Salah har bare spilt én kamp etter den lange pausen, men smalt til med fem avslutninger, tre av dem i boksen mot Crystal Palace. Det blir ekstremt interessant å se hva Klopp gjør fremover. Salah var sitt gamle eksplosive jeg denne runden, men hvor mange kamper kommer han til å starte nå som ligatittelen er sikret? 

Dominic Calvert-Lewin og Matt Ritchie (2.5) har flest skudd på mål per kamp så langt. Bak dem er det en rekke spillere som snitter på 2.0 per kamp: Martial, Ward-Prowse, Armstrong, Pulisic, Jay Rodriguez og Bruno Fernandes. Danny Ings leder an når det gjelder antall skudd i boks, selv om det ikke ble uttelling nå sist mot Arsenal. 

Det er verdt å merke seg at Martial er den som har hatt flest store sjanser (4) så langt denne sommeren. Franskmannen har hatt seks avslutninger på sine to første kamper. Alle seks har vært inne i boksen og fire av dem har vært på mål.

Conor Hourihane leder noe overraskende når det gjelder sjanser skapt (11), foran Jack Grealish og Willian (8) og Mané (7). Marcus Rashford, Kevin De Bruyne og Miguel Almirón har skapt flest store sjanser (2). 

Calvert-Lewin gikk målløs av banen mot Norwich, men har gode underliggende tall. (Foto: Scanpix)

Hvis vi kun skal kikke på tallene for runde 31+, ser det slik ut:

 • Flest avslutninger: Dominic Calvert-Lewin (7), Harry Kane (6), Mason Greenwood og Mohamed Salah (5)
 • Flest avslutninger på mål: Jay Rodriguez og Dominic Calvert-Lewin (4), Christian Pulisic, Anthony Martial, Harry Kane (3)
 • Flest avslutninger i boksen: Anthony Martial, Dominic Calvert-Lewin og Jay Rodriguez (4)
 • Flest avslutninger i boksen på mål: Jay Rodriquez (4), Anthony Martial (3), Christian Pulisic og Craig Dawson (2)
 • Flest store sjanser: Harry Kane og Anthony Martial (3), Christian Pulisic (2) 
 • Flest sjanser skapt: Sadio Mané (5), Paul Pogba, Jack Grealish og Riyad Mahrez (4)

Kampprogrammet

Kampene kommer tett som hagl denne sommeren, og denne helga skal det i tillegg spilles FA-cup. Det betyr at runde 32+ strekker seg over nesten en hel uke. Den starter lørdag 27. Juni, og avsluttes torsdag 2. Juli. 

Helgas FA-cupkamper kan selvsagt påvirke formen og laguttakene denne runden. Jeg kommer til å ta det med i betraktning når jeg velger kaptein denne runden. 

Manchester United reiser til Norwich i morra for å spille FA-cup, og har så bortekamp mot Brighton allerede tirsdag kveld. Det vil si at de får to dager hvile. 

Søndag spiller Sheffield United mot Arsenal, Leicester tar i mot Chelsea og Newcastle får besøk av Manchester City. Sheffield United og Manchester City får begge tre dagers hvile før de skal i aksjon igjen på torsdag. Arsenal, Chelsea, Newcastle og Leicester derimot spiller allerede på onsdag, og får kun to dagers hvile. 

Tett kampprogram er jo mer regelen enn unntaket denne sommeren, men det er likevel verdt å ha i bakhodet. Med tanke på at det også kan komme skader i disse kampene er jeg fristet til å velge en kaptein som ikke skal ut i cupen. Foreløpig har jeg Jiménez som kaptein. 

En ny start

Se «Mens vi venter m/Fantasy» – 20:30-21:45 på Premium i kveld!

Etter tre lange måneder er Fantasy Premier League endelig tilbake! Fram til onsdag kl 18.00 kan vi gjøre så mange bytter vi vil på lagene våre, som et slags ekstra wildcard som kun kan brukes denne runden. 

Den ufrivillige pausen gjør at alle lagene i Premier League får en ny start. Spillere som var i kjempeform i mars har kanskje mistet flyten, mens skada spillere som trodde de mistet resten av sesongen plutselig får spille igjen. Noen lag kjemper med nebb og klør for å overleve i Premier League, mens andre lag svever midt i ingenmannsland på tabellen. Her kommer en statusoppdatering for alle lagene i Premier League: 

Liverpool

Det er bare et spørsmål om tid før Liverpool blir seriemestere. Hvis Manchester City slår Arsenal trenger Liverpool seks poeng for å vinne ligaen, hvis Manchester City taper på onsdag kan Liverpool bli seriemestere allerede søndag 12. juni. Det store spørsmålet er hva Klopp gjør når seriegullet er sikret. Kommer han til å fortsette å kjøre toppet lag, eller er det da på tide å slippe til ungguttene og spillerne som har fått lite spilletid denne sesongen? Er det verdt å beholde Mohamed Salah eller Sadio Mané hvis vi ikke er trygge på at de spiller? Jeg er ikke sikker. På skadefronten var Alisson allerede på vei tilbake da ligaen ble stoppet i mars, og er nå definitivt skadefri og klar til innsats. Xherdan Shaqiri er tilbake i trening, men det er uklart om han er spilleklar. Nathaniel Clyne er fortsatt ute med skade. 

Øverst på ønskelista: Trent Alexander-Arnold (Pris: 7.8)

Mulig joker: Jordan Henderson (Eierandel: 1.6 %)

Kamprogram: 

Everton (B), Crystal Palace (H), Manchester City (B), Aston Villa (H), Brighton (B), Burnley (H), Arsenal (B), Chelsea (H), Newcastle (B)

Manchester City

Det er fortsatt uklart om Manchester City får lov til å delta i Champions League neste år, men enn så lenge må Pep og co bare forholde seg til at de har en andreplass de skal forsvare. Før hengekampen mot Arsenal har de en luke på fire poeng ned til Leicester, og hele tolv poeng ned til byrivalene på femteplass. Med fem bytter i stedet for tre og en uviss fremtid må vi nok belage oss på at Pep-ruletten kommer til å snurre som aldri før. Likevel kommer jeg til å ha tre City-spillere på laget onsdag kveld. Manchester City er et av fire lag som starter med en dobbelrunde, og jeg klarer ikke å motstå fristelsen. Kevin de Bruyne er sannsynligvis fortsatt det sikreste kortet, men tør man virkelig gå uten Sergio Agüero i en dobbelrunde? Leroy Sané er tilbake etter ti måneder på sidelinjen, og gir Pep enda et offensivt alternativ. Laporte er også tilbake fra skade, noe som gjør at det med en gang blir mer aktuelt å satse på defensive City-spillere. 

Øverst på ønskelista: Kevin de Bruyne (Pris: 10.6)

Mulig joker: Riyad Mahrez (Eierandel: 9.5 %)

Kampprogram:
Arsenal og Burnley (begge hjemme), Chelsea (B), Liverpool (H), Southampton (B), Newcastle (H), Brighton (B), Bournemouth (H), Watford (B), Norwich (H)

Leroy Sané er tilbake etter en hel sesong på sidelinjen (Foto: Scanpix)

Leicester

Leicester styrer fortsatt mot Champions League, og starter opp igjen med åtte poengs luke ned til femteplassen. Siste nytt er at Ricardo Pereira fortsatt er ute med skade, og sannsynligvis får James Justin sjansen som vikar på høyrebacken. James Maddison slet med en skade da sesongen ble avbrutt, men har hatt mer enn nok tid til å bli kampklar. Ayoze Perez sliter litt med en muskelskade og er foreløpig usikker til kampen mot Watford. Leicester har en rekke med veldig fine kamper nå i starten, og det kan absolutt være verdt å investere i Brendan Rodgers gutter.

Øverst på ønskelista: James Maddison (Pris: 7.5)

Mulig joker: Harvey Barnes (Eierandel: 4.1 %)

Kampprogram:
Watford (B), Brighton (H), Everton (B), Crystal Palace (H), Arsenal (B), Bournemouth (B), Sheffield United (H), Tottenham (B), Manchester United (B)

Chelsea

Chelsea avslutta med et smell før fotballen måtte settes på vent, da de knuste Everton 4-0. De sitter foreløpig på den siste Champions League-plassen, men vet at Manchester United jager like bak dem. Jorginho er suspendert i den første kampen, men Lampard kan glede seg over at han får flere potensielt avgjørende spillere tilbake fra skade. Både Christian Pulisic og  Ruben Loftus-Cheek var på vei tilbake fra skade i mars, og bør nå være kampklare. Tammy Abraham er også tilbake og kan være et meget godt valg nå i sesonginnspurten. Det er litt usikkerhet rundt Callum Hudson-Odoi, men om han ikke er klar denne helgen er han uansett ikke langt unna. Dette gjør at Lampard har en rekke ulike spillere å velge blant, så vi må sannsynligvis være forberedt på en del rotasjon. 

Øverst på ønskelista: Tammy Abraham (Pris: 7.5)

Mulig joker: Christian Pulisic (Eierandel: 3.5 %)

Kampprogram:
Aston Villa (B), Manchester City (H), West Ham (B), Watford (H), Crystal Palace (B), Sheffield United (B), Norwich (H), Liverpool (B), Wolverhampton (H)

Marcus Rashford er tilbake, og det er gode nyheter både for Solskjær og Fantasy-managere. (Foto: Scanpix)

Manchester United

Med tre poeng opp til Chelsea og Champions League-billett har Manchester United fortsatt alt å kjempe for. De hadde flere sterke resultater før pausen, og det blir spennende å se om spillere som Bruno Fernandes kan fortsette i samme stil. Det aller mest interessante blir å se hvordan Manchester United ser ut når flere av nøkkelspillerne kommer tilbake fra skade. Akkurat nå er Phil Jones den eneste spilleren som er bekreftet ute med skade. Det betyr at Solskjær nå kan velge mer eller mindre fritt når han skal sette sammen laget. Selv om Marcus Rashford ikke har spilt de siste sju rundene er han på femteplass på lista over poengkongene blant spissene. Nå er både han og Paul Pogba tilbake fra skade. Etter den første kampen mot Tottenham har Manchester United et veldig pent kampprogram, og det frister veldig å hente inn Rashford eller Bruno Fernandes fra runde 31+.

Øverst på ønskelista: Marcus Rashford (Pris: 8.8)

Mulig joker: Paul Pogba (Eierandel: 3.1 %)

Kampprogram: 

Tottenham (B), Sheffield United (H), Brighton (B), Bournemouth (H), Aston Villa (B), Southampton (H), Crystal Palace (B), West Ham (H), Leicester (B)

Wolverhampton

Ulvene drømmer om eventyr ute i Europa og har foreløpig alle spillerne tilgjengelig. Jonny og Morgan Gibbs-White var de eneste spillere som slet med skade i mars, og begge skal være klare til innsats nå. Det betyr at Nuno Espirito Santo har et godt utgangspunkt for sesonginnspurten. Wolverhampton har en relativt liten tropp, og mange av spillerne har nok hatt godt av å få hvile ordentlig ut. Raúl Jiménez har levert jevnt og trutt denne sesongen og kommer til å være et fristende valg for mange nå også. Det er imidlertid verdt å nevne at kjæresten hans har terminen er i juli, så det kan hende at pappa Raúl plutselig får en liten pause fra det hektiske kampprogrammet. Wolves har et veldig pent kampprogram, og det kan være verdt å vurdere spillere som Doherty og Jota

Øverst på ønskelista: Matt Doherty (Pris: 6.3)

Mulig joker: Diogo Jota (Eierandel: 8.8 %)

Kampprogram: West Ham (B), Bournemouth (H), Aston Villa (B), Arsenal (H), Sheffield United (B), Everton (H), Burnley (B), Crystal Palace (H), Chelsea (B)

Sheffield United

Sheffield United åpner sommerballet onsdag kveld når de besøker Aston Villa. Hvis Sander Berge og co vinner den kampen går de forbi Manchester United og tar over femteplassen, kun to poeng bak Chelsea og topp fire. Chris Wilders gutter er årets største overraskelse i Premier League og bør være ekstremt motivert for å fullføre sesongen med stil. Enda Stevens slet med en liten skade i mars, men har vært spilleklar en god stund allerede. Dermed har Chris Wilder foreløpig en helt skadefri tropp. Det har vært en del usikkerhet rundt Dean Henderson i og med at låneavtalen med Manchester United opprinnelige løper ut 30. juni. Alt tyder nå på at Henderson fullfører sesongen i Sheffield United. Dermed er han høyaktuell til runde 30+, der Sheffield United har en dobbeltrunde. Det samme gjelder resten av forsvarsrekka til Sheffield United og John Fleck

Øverst på ønskelista: Dean Henderson (Pris: 5.3)

Mulig joker: John Fleck (Eierandel: 6.3 %)

Kampprogram: 

Aston Villa og Newcastle (begge borte), Manchester United (B), Tottenham (H), Burnley (B), Wolverhampton (H), Chelsea (H), Leicester (B), Everton (H), Southampton (B)

Med både Kane og Son tilbake kan Tottenham få en skikkelig boost. (Foto: Scanpix)

Tottenham

Tottenham er et av lagene som virkelig kan ha tjent på den lange fotballpausen. Da fotballen ble satt på vent i mars var både Harry Kane, Heung-Min Son, Steven Bergwijn, Moussa Sissoko og Ben Davies på skadelista. Nå er hele gjengen tilbake fra skade. Dele Alli er suspendert i den tøffe åpningskampen mot Manchester United. Så fort den kampen er unnagjort tror jeg at jeg må gjøre plass til enten Kane eller Son på laget mitt. Son har avtjent militærtjeneste hjemme i Sør-Korea i løpet av pausen, og bør være i god form. Tanken på en skadefri, uthvilt og spillesugen Harry Kane er også veldig fristende. Den lave eierandelen hans gjør ham til en perfekt joker i sesongsinnspurten, og hvis han først finner formen kommer han til å være et fristende kapteinsvalg i over halvparten av de gjenstående kampene. 

Øvers på ønskelista: Heung-Min Son (Pris: 9.7)

Mulig joker: Harry Kane (Eierandel 8.8 %)

Kampprogram: 

Manchester United (H), West Ham (H), Sheffield United (B), Everton (H), Bournemouth (B), Arsenal (H), Newcastle (B), Leicester (H), Crystal Palace (B)

Arsenal

Arsenal er et av lagene som kanskje kan bruke usikkerheten rundt Manchester Citys anke som en ekstra motivasjon i sesonginnspurten. Hvis femteplass plutselig gir en plass i Champions League er ikke veien opp så uendelig lang for Arteta. I skrivende stund ligger de fem poeng bak Manchester United med én kamp mindre spilt. Calum Chambers er fortsatt ute med skade, og det er usikkert når Lucas Torreira blir kampklar. Sead Kolasinac og Kieran Tierney er tilbake fra skade, noe som betyr tøff konkurranse for Saka på venstrebacken. Aubameyang bør være selskreven på de fleste lag til dobbelrunden denne uka, og kan også få fine arbeidsforhold i de kommende rundene. Kanskje betyr det tette kampprogrammet at spillere som Martinelli og Nketiah også kommer til å få en del sjanser i sommer. 

Øverst på ønskelista: Pierre-Emerick Aubameyang (Pris: 11.1)

Mulig joker: Nicolas Pépé (Eierandel: 5.0 %)

Kampprogram: 

Manchester City og Brighton (begge borte), Southampton (B), Norwich (H), Wolverhampton (B), Leicester (H), Tottenham (B), Liverpool (H), Aston Villa (B), Watford (H)

Med dobbelrunde denne uka bør Aubameyang inn på laget ditt så fort som mulig. (Foto: Scanpix)

Burnley

Burnley var i fin form før ligaen måtte avbrytes, med sju strake kamper uten tap. Det blir spennende å se om de klarer å fortsette i samme stil, men Sean Dyche må kanskje klare seg uten lagets toppscorer i åpningskampen mot Manchester City. Chris Wood sliter nemlig med akillesen, og det er høyst usikkert om han blir spilleklar. Ashley Barnes blir sannsynligvis ikke klar til første kamp, men nærmer seg kampklar etter et langt opphold på sidelinja. Matthew Lowton ser ut til å være tilbake fra skade, og det samme gjelder Jay Rodriguez. Johann Berg Gudmundsson har vært ute med skade lenge og det er usikkert om han er spilleklar allerede den første runden. 

Øverst på ønskelista: Nick Pope (Pris: 4.9)

Mulig joker: Dwight McNeil (Eierandel: 6.1 %)

Kampprogram:

Manchester City (B), Watford (H), Crystal Palace (B), Sheffield United (H), West Ham (B), Liverpool (B), Wolverhampton (H), Norwich (B), Brighton (H)

Crystal Palace

Roy Hodgsons disipler ligger foreløpig trygt plassert midt på tabellen og har ikke all verdens å spille for. De tok tre strake 1-0-seiere før fotballpausen og så ut til å være på vei inn i en bedre periode da fotballen ble avbrutt. Om de har klart å beholde det momentumet gjennom den lange pausen gjenstår å se. Palace er blant lagene som scorer færrest mål denne sesongen, men de er også blant lagene som er tettest bakover. Det er ingen grunn til å tro at det kommer til å endre seg drastisk. Crystal Palace har hatt en del skadetrøbbel denne sesongen, og innlånte Genk Tosun har reist tilbake til Everton etter en kneoperasjon. Resten av troppen skal ifølge rapportene være skadefri. Spillere som Jeffrey Schlupp, James Tomkins og Mamadou Sakho var på vei tilbake fra skade rett før pausen og bør nå være like kampklare som resten av troppen. Crystal Palace har et tøft kampprogram nå i innspurten, og det er i utgangspunktet ikke veldig mange spillere som er aktuelle. 

Øverst på ønskelista: Patrick van Aanholt (Pris: 5.6)

Mulig joker: Luka Milivojevic (Eierandel: 1.9 %)

Kampprogram: Bournemouth (B), Liverpool (B), Burnley (H), Leicester (B), Chelsea (H), Aston Villa (B), Manchester United (H), Wolverhampton (B), Tottenham (H)

Er du på jakt etter en billig forsvarsspiller? Mason Holgate kan være svaret! (Foto: Scanpix)

Everton

Carlo Ancelotti har sannsynligvis innsett at kampen om en plass i Europa neste sesong kommer til å bli vanvittig tøff, men jeg ser likevel ikke bort ifra at de gir det et siste forsøk. Evertons første kamp i juni er som alle vet Merseyside-derbyet mot Liverpool, men etter den kampen har de flere fine kamper. Jean-Philippe Gbamin er fortsatt ute med skade. Theo Walcott blir ikke klar til oppstarten, og det samme gjelder Morgan Schneiderlin. Andre Gomes har fått seg en liten trøkk på trening, men blir sannsynligvis spilleklar. Seamus Coleman og Bernard er tilbake fra skade. Yerry Mina har pådratt seg en skade og er ute en stund. Det betyr at Mason Holgate kan være et veldig godt budsjettalternativ i forsvarsrekka. 

Øverst på ønskelista: Dominic Calvert-Lewin (Pris: 6.5)

Mulig joker: Mason Holgate (Eierandel: 1.8 %)

Kampprogram: Liverpool (H), Norwich (B), Leicester (H), Tottenham (B), Southampton (H), Wolverhampton (B), Aston Villa (H), Sheffield United (B), Bournemouth (H)

Newcastle United

All usikkerheten rundt det potensielle oppkjøpet av Newcastle fortsetter å skape en god del støy. Åtte poeng ned til nedrykksstreken gjør at de sportslig sett kan senke skuldrene litt. Newcastle er et av lagene som kan ha tjent på den lange pausen med tanke på skadesituasjonen i laget. Martin Dubravka pådro seg en skade i den siste kampen før pausen, men er nå tilbake igjen. Andy Carroll skal være skadefri, og det samme gjelder Paul Dummett. Jetro Willems er dessverre fortsatt ute med skade. Newcastle har definitivt et mye enklere kampprogram i den første halvdelen av sommeren enn den siste, og det kan være god verdi i spillere som Lascelles de første rundene hvis du trenger en billig forsvarsspiller. 

Øverst på ønskelista: Jamaal Lascelles (Pris: 4.3)

Mulig joker: Allan Saint-Maximin (Eierandel: 0.7 %)

Kampprogram: Sheffield United (H), Aston Villa (H), Bournemouth (B), West Ham (H), Manchester City (B), Watford (B), Tottenham (H), Brighton (B), Liverpool (H)

Southampton

Southampton hadde fire tap på de siste fem kampene før koronapausen, så det kan være de har hatt godt av noen måneder til å samle krefter og slikke sår. De er foreløpig på trygg grunn, men tåler ikke en ny runde med en lignende tapsrekke nå i sommer hvis de vil unngå nedrykksstriden. Med Nathan Redmond tilbake fra skade er det kun suspenderte Moussa Djenepo som ikke er tilgjengelig når Southampton gjester Norwich på fredag. Å ha Redmond tilbake kan definitivt sette fyr på Southampton offensivt, og Danny Ings er fortsatt bare fire mål bak Jamie Vardy i kampen om å bli sesongens toppscorer.

Øverst på ønskelista: Danny Ings (Pris: 7.1)

Mulig joker: Nathan Redmond (Eierandel: 0.6 %)

Kampprogram: Norwich (B), Arsenal (H), Watford (B), Manchester City (H), Everton (B), Manchester United (B), Brighton (H), Bournemouth (B), Sheffield United (H)

Brighton

Brighton har fortsatt alt å spille for. Med to skarve poeng ned til nedrykksplassen er de på ingen måte trygge. Før pausen hadde Brighton gått ni kamper uten seier i Premier League, så Graham Potter har hatt mer enn nok å jobbe med i den lange pausen. De har fortsatt ikke vunnet en seriekamp i 2020, og har et meget tøft kampprogram nå i sommer. Den lange pausen betyr at José Izquierdo kanskje kommer tilbake fra skade, men det er umulig å spå hvilken form han i så fall er i. For å være helt ærlig er det ikke mange Brighton-spillere jeg vurderer å ta inn på mitt eget lag.

Øverst på ønskelista: Neal Maupay (Pris: 5.7)

Mulig joker: Aaron Mooy (Eierandel: 0.6 %)

Kampprogram: Arsenal (H), Leicester (B), Manchester United (H), Norwich (B), Liverpool (H), Manchester City (H), Southampton (B), Newcastle (H), Burnley (B)

Skal vi faktisk få se Jack Wilshere spille fotball igjen denne sesongen? (Foto: Scanpix)

West Ham

West Ham er et av tre lag som akkurat nå har 27 poeng, og det er kun målforskjell som skiller dem og nedrykksstreken. Tatt i betraktning de individuelle ferdighetene som finnes i West Ham-stallen burde det være mulig å finne god fantasy-verdi i dette laget. Kombinasjonen av et lag som kjemper for å overleve og enkeltspillere med skyhøyt toppnivå kan bli den perfekte stormen. Tomas Soucek forlenger lånet sitt og blir i klubben ut sesongen. Ellers går det rykter om at Jack Wilshere faktisk kan være spilleklar for første gang på en evighet. Ryan Fredericks og Andriy Yarmolenko er også tilbake i full trening. Jeg stoler ikke på West Ham defensivt, men kommer til å bruke de tre første kampene til å vurdere de offensive alternativene i West Ham. Når West Ham har gjort unna Wolves, Tottenham og Chelsea venter fire fine kamper. Foreløpig er Antonio den som er nærmest laget mitt, men det kan fort endre seg basert på spillernes audition i de tre første kampene.

Øverst på ønskelista: Antonio (Pris: 6.9)

Mulig joker: Jarrod Bowen (Eierandel: 0.2 %)

Kampprogram: Wolverhampton (H), Tottenham (B), Chelsea (H), Newcastle (B), Burnley (H), Norwich (B), Watford (H), Manchester United (B), Aston Villa (H)

Watford

Watford har vært fryktelig uforutsigbare denne sesongen. Etter en voldsom opptur i slutten av desember og begynnelsen av januar gikk det brått nedenom og hjem, før de plutselig ble det første laget som slo Liverpool i Premier League 2019/2020. Watford har hatt en rekke småskader nå i oppkjøringen til sesongstart 2.0, og det er fortsatt usikkert hvilke spillere som faktisk er tilgjengelige når de tar i mot Leicester til helga. Gerard Deulofeu var i utgangspunktet ute resten av sesongen, men får nå en ny sjanse til å bidra til å redde plassen i Premier League. Det er usikkert når han blir helt spilleklar, men han kommer tilbake i løpet av sommeren. Daryl Janmaat og José Holebas er også usikre. Ismaïla Sarr har allerede vist hvor eksplosiv han kan være og er et morsomt valg nå i sesonginnspurten. 

Øverst på ønskelista og mulig joker: Ismaïla Sarr (Pris: 6.4, eierandel: 2.6 %)

Kampprogram: Leicester (H), Burnley (B), Southampton (H), Chelsea (A), Norwich (H), Newcastle (H), West Ham (B), Manchester City (H), Arsenal (B)

David Brooks var en av de virkelig store overraskelser forrige sesong. Kan han bli et røverkjøp i sommer? (Foto: Scanpix)

Bournemouth

Bournemouth har måttet tilbringe pausen på nedrykksplass, selv om det bare er målforskjell som skiller dem fra trygg grunn. Da sesongen ble satt på pause hadde Eddie Howe en rekke spillere ute med skade, og mange av de kommer nå tilbake. Bournemouth har hatt enorm uflaks på skadefronten denne sesongen, men kan nå trøste seg med at skadelista akkurat nå er nede i kun to navn: Charlie Daniels og Philip Billing. En av de som kommer tilbake er vår egen Joshua King, og han kommer til å få en viktig rolle nå i innspurten. Den aller mest interessante i mine øyne er nok David Brooks. Unggutten har vært ute med skade hele sesongen, men var tidvis helt fenomenal forrige sesong.  

Øverst på ønskelista og mulig joker: David Brooks (Pris: 6.2, eierandel: 0.1 %)

Kampprogram: Crystal Palace (H), Wolverhampton (B), Newcastle (H), Manchester United (B), Tottenham (H), Leicester (H), Manchester City (B), Southampton (H), Everton (B)

Aston Villa

Selv om ingen ønsket seg en tre måneder lang fotballpause kan den ha kommet på perfekt tidspunkt for Aston Villa. Før pausen hadde de fire strake tap, nå har de fått blanke ark og fargestifter til. Med to poeng opp til trygg grunn og én kamp mindre spilt har de så absolutt mulighet til å overleve. På grunn av dobbelrunden nå denne uka kommer jeg sannsynligvis til å ha to eller tre Aston Villa-spillere i troppen min. Numero Uno er selvsagt Jack Grealish. Han kan bli gull verdt nå i innspurten, som nøkkelspilleren i et lag som har alt å spille for. Tom Heaton og Wesley er fortsatt ute med skade. Det gjør at både Pepe Reina og Mbwana Samatta er aktuelle spillere til dobbelrunden. John McGinn er endelig tilbake fra skade og kommer sannsynligvis også til å spille en viktig rolle i innspurten. 

Øverst på ønskelista: Jack Grealish (Pris: 6.4)

Mulig joker: John McGinn (Eierandel: 3.1 %)

Kampprogram: Sheffield United og Chelsea (begge hjemme), Newcastle (B), Wolverhampton (H), Liverpool (B), Manchester United (H), Crystal Palace (H), Everton (B), Arsenal (H), West Ham (B)

Norwich

Det så lenge ut som Norwich var håpløst fortapt som tabelljumbo, men kanskje har den lange pausen blåst nytt liv i håpet om å få spille i Premier League neste sesong. Én ting er i hvert fall sikkert: Daniel Farke og co kommer ikke til å gi seg uten kamp. I mars så det ut til at Norwich var i ferd med å bygge opp både form og selvtillit. De starter med to overkommelige hjemmekamper mot Southampton og Everton, så hvis de klarer å smelle til i de to kampene kan det gi dem den flyten de sårt trenger. Norwich har slitt med å finne veien til målet denne sesongen, men Teemu Pukki kan være et interessant valg nå i sommer. Todd Cantwell fortsetter å være det beste alternativet blant de virkelig billige midtbanespillerne. Ellers er Timm Klose, Sam Byram og Onel Hernández meldt tilbake i normal trening igjen etter skadefravær av ulik lengde. Timm Klose har så langt ikke spilt ett eneste minutt denne sesongen, og det blir spennende å se om han kan bidra til å tette igjen bakover.

Øverst på ønskelista: Teemu Pukki (Pris: 6.5)

Mulig joker: Emiliano Buendía (Eierandel: 0.7 %)

Kampprogram: Southampton (H), Everton (H), Arsenal (B), Brighton (H), Watford (B), West Ham (H), Chelsea (B), Burnley (H), Manchester City (B)

Før runde 5: Tallenes tale

Klæmint Olsen var tilbake med et smell og Meinhard Olsen leverer jevnt og trutt. Ole Erik Midtskogen fikk sin første scoring på Færøyene, mens Adrian Justinussen måtte gå av med skade allerede etter et drøyt kvarter. Hvem i all verden kan erstatte frisparkkongen på lagene våre? Og kan vi finne billig gull i lagene på nedre halvdel av tabellen?
Her er tallenes tale før runde 5:

Jeg sa før runde 4 at Klæmint Olsen (13.) skulle få en siste sjanse. Det er jeg glad for. De underliggende tallene tilsa at det bare var et spørsmål om tid før det kom til å løsne for alvor. Så langt denne sesongen snitter han på 4 sjanser og 3.8 skudd på mål per kamp. Mot ÍF hadde han seks avslutninger, og alle var på mål. Jann Julian Benjaminsen (8.5) har gjennomgående gode tall og har tre assister på fire kamper. Ulempen er at han spiller vingback, men er satt opp som midtbane på fantasy. På den andre vingbacken fortsetter Bárður Hansen (6.5) å levere fine tall, men målpoengene uteblir.

ÍF-spillerne hadde lite å stille opp med i denne kampen, men jeg stresser likevel ikke med å selge Stojanov (6.8). Selv om han kun hadde en eneste avslutning i denne kampen tror jeg både han og Djordjevic (6.0) har lysere tider i vente. De har hatt et veldig tøft kampprogram, men nå venter tre veldig fine kamper for den serbiske duoen.

Kampstats NSÍ – ÍF

 • Flest sjanser: Klæmint Olsen og Petur Knudsen (3)
 • Flest sjanser skapt: Jann Julian Benjaminsen (4), Petur Knudsen (2)
 • Flest avslutninger: Klæmint Olsen (6), Petur Knudsen (5), Jann Julian Benjaminsen, Bárður Hansen og Salmundur Bech (4)
 • Flest avslutninger på mål: Klæmint Olsen (6), Jann Julian Benjaminsen, Salmundur Bech og Mórits Heini Mortensen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Jann Julian Benjaminsen (13), Salmundur Bech, Petur Knudsen, Klæmint Olsen og Filip Djordjevic (3)
 • Flest innlegg: Jann Julian Benjaminsen (9), Rógvi Nielsen og Bárður Hansen (5), Andy Olsen (4)

Michal Przybylski (10.5) er for alvor i gang. To kamper på rad med tosifret poengfangst er meget sterkt. Blant B36-spillerne er det kun Meinhard Olsen (10.1) som har hatt flere skudd på mål så langt denne sesongen. Árni Frederiksberg (11.5) skuffet poengmessig i denne kampen, men fortsetter å være blant B36s mest kreative spillere. Det kanskje aller mest interessante fra denne kampen er tallene til TBs Poul Ingason (5.0). Den knallharde midtstopperen topper kampstatistikken både når det gjelder avslutninger totalt og avslutninger på mål. Den enkle forklaringen på det er at han ble brukt som spiss i denne kampen. Det har skjedd også tidligere, og mye kan tyde på at Ingason får sjansen på topp også denne runden. I så fall er han en kjempejoker!

Kampstats TB – B36

 • Flest sjanser: Sebastian Pingel (4), Przybylski og Poul Ingason (3), Nattestad (2)
 • Flest sjanser skapt: Przybylski og Rógvi Joensen (3), Sonni Nattestad, Árni Frederiksberg og Sebastian Pingel (2)
 • Flest avslutninger: Poul Ingason (4), Árni Frederiksberg og Sebastian Pingel (3)
 • Flest avslutninger på mål: Poul Ingason og Przybylski (2), Meinhard Olsen, Sonni Nattestad og Sebastian Pingel (1)
 • Flest nøkkelpasninger: Stefan Radosavljevic (4), Árni Frederiksberg (3), Rógvi Joensen, Alex Mellemgaard, Sonni Nattestad og Benjamin Heinesen (2)
 • Flest innlegg: Rógvi Joensen (6), Árni Frederiksberg (5), Alex Mellemgaard og Jens Erik Bruhn (3)

Det var en skikkelig strek i regninga at Adrian Justinussen (12.5) ble skadet. Han er ute i rundt seks uker, og med en eierandel på drøyt 50 % betyr det at mange nå må finne en erstatter. Og kanskje kan man finne en vikar i HB? For selv uten Adrian hadde HB ingen problemer med å slå Víkingur. Mathias Nygaard (8.5) fikk sine første scoringer på Færøyene ble den store poengkongen med 15 poeng. Nygaard har hatt en stigende kurve de siste kampene, og er verdt å holde et øye med. Det samme gjelder René Joensen (8.5). Han er den HB-spilleren som har kommet til nest flest sjanser så langt denne sesongen, kun slått av Adrian Justinussen.

Kampstats HB – Víkingur

 • Flest sjanser: Sølvi Vatnhamar (3), Mathias Nygaard, Øssur Dalbúd, René Joensen og Pætur Petersen (2)
 • Flest sjanser skapt: Pætur Petersen (4), René Joensen (2)
 • Flest avslutninger: Sølvi Vatnhamar (6), Vukasin Tomic, Daniel Johansen, Øssur Dalbúd og Mathias Nygaard (3)
 • Flest avslutninger på mål: Sølvi Vatnhamar (4), Mathias Nygaard og René Joensen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Pætur Petersen (6), Dan í Soylu (5), Heri Mohr og Jákup Johansen (3)
 • Flest innlegg: Daniel Johansen (7), Mathias Nygaard (5), Heri Mohr og Ari Olsen (4)

Det løsnet endelig for Ole Erik Midtskogen (10.6), og det blir spennende å se om han kan følge opp i de kommende kampene. Bjartalíð (13.0) leverer sin tredje strake kamp med tosifret poengfangst, selv om tallene hans egentlig ikke er superbra. I kampen mot EB/Streymur har han ett eneste skudd på mål, og det er straffesparket han scorer på. Han har fem mål på de første fire kampene, men tre av dem er straffespark. Likevel tror jeg man “må” ha Bjartalíð. KÍ kommer til å fortsette å få straffer, og Bjartalíð kommer til å fortsette å sette dem i mål.

Kampstats KÍ – EB/Streymur

 • Flest sjanser: Jonn Johannesen (3), Midtskogen og Klettskarð (2)
 • Flest sjanser skapt: Odmar Færø, Bjartalíð, Klettskarð og Jóannes Danielsen (2)
 • Flest avslutninger: Bjartalíð, Patrik Johannesen, Jonn Johannesen og Klettskarð (3), Midtskogen (2)
 • Flest avslutninger på mål: Ingen med flere enn ett
 • Flest nøkkelpasninger: Klettskarð (9), Ísak Simonsen (6), Bjartalíð og Patrik Johannesen (5)
 • Flest innlegg: Ísak Simonsen (6), Jóannes Danielsen (5), Patrik Johannesen (2)

Det ble poengdeling mellom Skála og AB i en kamp som viste oss at det finnes interessante jokere i lagene på nedre halvdel av tabellen. Jan Ingason Hansen (5.3) scorte sitt tredje mål for sesongen, og har nå fått med seg scoring i tre strake kamper. Han har generelt gode tall og snitter på 2.3 avslutninger på mål per kamp. Det er bedre enn spillere som Meinhard Olsen, Bjartalíð og Stojanov. En annen spiller som utmerker seg er Van Der Heyden (6.0). Selv om det ikke ble målpoeng denne kampen ser det ut som det bare er et spørsmål om tid før poengene ruller inn. Han er i en helt egen klasse både når deg gjelder antall avslutninger og antall nøkkelpasninger.

Kampstats Skála – AB

 • Flest sjanser: Tóki á Lofti, Bjarki Nielsen og Jan Ingason Hansen (2)
 • Flest sjanser skapt: Tóki á Lofti (2)
 • Flest avslutninger: Van Der Heyden (7), Bjarki Nielsen (5), Jan Ingason Hansen og Ronni Møller-Iversen (3)
 • Flest avslutninger på mål: Jan Ingason Hansen (3), Ronni Møller-Iversen, Van Der Heyden, Bjarki Nielsen og Tóki á Lofti (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Van Der Heyden (6), Ronni Møller-Iversen og Janus Samuelsen (3)
 • Flest innlegg: Dávid Johansen (3)

Husk at runde 5 begynner mandag kl 16.00. Lykke til!

Før runde 4: Tallenes tale

Det er midtukerunde på Færøyene og de første kampene spilles allerede onsdag kveld. Vi har knapt rukket å fordøye Adrian Justinussens elleville målfest, men det er likevel på tide å planlegge veien videre. 

Her er tallens tale fra runde 3 i Betri Deildin:

Víkingur gikk seirende ut av toppkampen mot NSÍ, i en kamp som var en berg-og-dal-bane av de sjeldne. Forrige rundes NSÍ-helter sviktet totalt, med straffebom på Petur Knudsen (11.5) og rødt kort til Aron Knudsen (6.7). Klæmint Olsen (13.0) gikk målløs av banen for andre kamp på rad, men kunne ha fått målpoeng om Petur Knudsen bare hadde satt straffen. Klæmint fortsetter å komme seg til mange sjanser, og er som vanlig helt i toppen når vi ser på antall sjanser og avslutninger i kampen. Jeg tror jeg gir ham en siste sjanse, men han henger i en tynn tråd hvis han ikke snart begynner å omsette sjansene sine til målpoeng. Bárdur Hansen (6.5) fortsetter å være i en helt egen klasse når det gjelder antall innlegg. Det blir likevel vanskelig å få plass til NSÍs offensive vingback når han koster like mye som Gunnar Vatnhamar (6.5)

Vatnhamar fortsetter å herje på midtbanen, og er også denne gangen Víkingurs mest kreative spiller. Det er et under at det “kun” ble 7 poeng på Vatnhamar denne kampen. Han var millimetre unna å score selv, og hadde fått en assist om ikke Ari Olsen (5.0) hadde dundra ballen i tverrliggeren. Ari Olsen fortsetter ellers å imponere, og ble kampens poengkonge etter en fantastisk scoring. Ari Olsen og Víkingur har holdt nullen i to av tre kamper så langt, og den unge backen har i snitt 2,3 avslutninger og 2,7 nøkkelpasninger per kamp så langt denne sesongen. 

Kampstats Víkingur – NSÍ 

 • Flest sjanser: Klæmint Olsen (5), Finnur Justinussen (3), Ari Olsen og Gunnar Vatnhamar (2)
 • Flest sjanser skapt: Gunnar Vatnhamar (4), Rógvi Nielsen (3), Klæmint Olsen (2)
 • Flest avslutninger: Klæmint Olsen (6), Finnur Justinussen (4)
 • Flest avslutninger på mål: Klæmint Olsen (4)
 • Flest nøkkelpasninger: Jákup Johansen, Sølvi Vatnhamar og Jann Julian Benjaminsen (4)
 • Flest innlegg: Bárdur Hansen (11), Jákup Johansen (6), Sølvi Vatnhamar (5)

B36 har nå scoret elleve mål på sine tre første kamper. Om du ikke har offensive spillere fra B36 er det bare å hive seg rundt med en eneste gang. Aller helst bør du ha to offensive, men det store spørsmålet er hvem man skal satse på. Meinhard Olsen (10.0) og Árni Frederiksberg (11.5) er de offensive spillerne med høyest eierandel, og begge har levert veldig stødig så langt. Michal Przybylski (10.5) meldte seg for alvor på i denne kampen med sesongen første scoring og assist. De underliggende tallene hans er også gode, og han er på delt andreplass på antall sjanser og delt førsteplass på antall avslutnigner og avslutninger på mål. Sebastian Pingel (10.5) har levert målpoeng i samtlige kamper så langt, også i den første kampen mot KÍ da han bare spilte den siste halvtimen. Przybylski og Pingel har langt lavere eierandel enn de to andre, og kan være veldig interessante hvis du er på jakt etter en joker. Begge har en eierandel på under 5 %. 

Hvis man skal ha noen fra Skála, er det verdt å merke seg at Jan Ingason Hansen (5.2) for andre kamp på rad er Skálas mest målfarlige spiller. Han har nå scoret i to kamper på rad, og kan være et alternativ hvis du trenger en billig midtbanespiller. Med null poeng på de tre første kampene er Skála nødt til å ta poeng hjemme mot AB nå på torsdag. 

Kampstats B36 – Skála

 • Flest sjanser: Sebastian Pingel (4), Meinhard Olsen, Michal Przybylski, Stefan Radosavljevic og Jan Ingason Hansen (2)
 • Flest sjanser skapt: Sebastian Pingel og Meinhard Olsen (3), Benjamin Heinesen og Poul Kallsberg (2)
 • Flest avslutninger: Meinhard Olsen og Michal Przybylski (6), Alex Mellemgaard, Stefan Radosavljevic og Niels Danielsen (4)
 • Flest avslutninger på mål: Michal Przybylski, Meinhard Olsen og Jan Ingason Hansen (3), Alex Mellemgard og Ronni Møller-Iversen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Árni Frederiksberg (7), Meinhard Olsen (6), Ronni Møller-Iversen (4)
 • Flest innlegg: Árni Frederiksberg (8), Alex Mellemgaard (5), Meinhard Olsen (4)

Det begynner å gjøre vondt å ikke ha Jóannes Bjartalíð (13.0). KÍs toppscorer er fus i det aller meste, og viste i kampen mot ÍF at han både kan være målscorer og tilrettelegger. Han topper statistikken både når det gjelder avslutninger og nøkkelpasninger. Patrik Johannesen (12.5) fortsetter å levere gode underliggende tall, men blir for dyr. Ole Erik Midtskogen (10.5) får med seg en assist også i denne kampen, men er ikke hissig nok foran mål til å forsvare prisen. På sine tre første kamper har han null avslutninger på mål. Backene til KÍ fortsetter å vise seg frem, og i denne kampen var det spesielt høyreback Isak Simonsen (6.0) som sto frem. Med fire sjanser skapt, fire nøkkelpasninger og fem innlegg var det ingen tilfeldighet at han fikk med seg en assist fra denne kampen. 

Når det gjelder ÍF fortsetter superduoen Uros Stojanov (6.7) og Filip Djordjevic (6.0) å levere. For tredje kamp på rad ble det målgivende på Djordjevic og mål på Stojanov. Uros Stojanov fortsetter å være ekstremt effektiv. I kampen mot KÍ scoret han på sin eneste skikkelige avslutning. Jeg er usikker på hvor lenge han kan klare å holde det gående, men det er foreløpig ingen grunn til å selge den serbiske måltyven. Jeg trakk frem Sjúrdur Pauli Nielsen (4.5) som en billig joker forrige uke, og han fortsetter å vise offensive takter. Ellers er siste nytt fra Færøyene at Karl Løkin (5.0) dessverre er skadet.

Kampstats ÍF – KÍ

 • Flest sjanser: Patrik Johannesen (3), 
 • Flest sjanser skapt: Isak Simonsen og Jóannes K. Danielsen (4), Ole Erik Midtskogen (3), Patrik Johannesen (2)
 • Flest avslutninger: Jóannes Bjartalíð (5), Patrik Johannesen og Sjúrdur Pauli Nielsen (3)
 • Flest avslutninger på mål: Jóannes Bjartalíð og Patrik Johannesen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Jóannes Bjartalíð (8), Isak Simonsen, Patrik Johannesen og Filip Djordjevic (4)
 • Flest innlegg: Filip Djordjevic og Jóannes K. Danielsen (6), Isak Simonsen (5), Patrik Johannesen (4)

Kampen mellom EB/Streymur og TB ble en relativt sjansefattig kamp der få spillere utmerker seg voldsomt på kampstatistikken. Ingen spillere hadde flere enn én sjanse, men det er verdt å merke seg at Rógvi Joensen (5.5), John Villi Leo (5.5) og Ndende Guéye (4.5) fikk hver sin solide mulighet til å redusere for TB. 18 år gamle Gutti Dahl-Olsen (5.0) fikk sin første kamp fra start denne sesongen og takket for tilliten med en scoring. Det skal sies at han fikk god hjelp av ekstremt passivt keeperspill fra TBs keepervikar John Jacobsen (4.0), men unggutten viste likevel lovende takter. TBs førstekeeper Frederik Mehder (4.5) ble skadet i kampen mot KÍ i runde to og er ute i 3-4 uker. Hvis noen da tenker at Jacobsen kan være et fint budsjettalternativ de neste rundene må jeg dessverre skuffe dere. TB har nå fått på plass en avtale med KÍ og låner KÍs veterankeeper Meinhardt Joensen (5.0) for de kommende kampene. 40-åringen kommer sannsynligvis til å være førstevalget for TB til Mehder er tilbake. 

Kampstats EB Streymur – TB

 • Flest sjanser: Ingen med flere enn 1
 • Flest sjanser skapt: Ingen med flere enn 1
 • Flest avslutninger: Poul Ingason (3)
 • Flest avslutninger på mål: Gutti Dahl-Olsen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Musah Armah og Mads Raben (2)
 • Flest innlegg: Poul Ingason (4), Rógvi Joensen, Samudeen Musah og John Villi Leo (2)

Hva skal man egentlig si om det Adrian Justinussen (12.5) holder på med om dagen? Hattrick i frisparkmål er helt vanvittig. Færøyenes Juninho ender opp med fire mål, én målgivende og spinnville 23 poeng. Hvem bryr seg vel da om at han hadde en xG på 0.29 i den kampen? Expected Goals er ikke laget for å ta hensyn til frisparkskyttere som Adrian Justinussen. Hvis vi ser på tallene fra kampen, er Adrian Justinussen best i absolutt alle kategorier. Han skyter mest, skaper mest og slår flest innlegg. Eierandelen hans nærmer seg 60 %, og det ville ikke overraske meg om den stiger enda mer i løpet av dagen.

Hedin Hansen (7.7) ble utvist og må stå over storkampen mot Víkingur. Kampen mellom HB og Víkingur blir enormt interessant, og akkurat nå står kapteinsbindet mitt på Adrian.

Kampstats AB – HB 

Flest sjanser: Adrian Justinussen (4), Øssur Dalbud og Mathias Nygaard (2)
Flest sjanser skapt: Adrian Justinussen (6)
Flest avslutninger: Adrian Justinussen (6), Mathias Nygaard og Jasper Van Der Heyden (3)
Flest avslutninger på mål: Adrian Justinussen (4)
Flest nøkkelpasninger: Adrian Justinussen (5), Mathias Nygaard, Øssur Dalbud og Dan í Soylu (2)
Flest innlegg: Adrian Justinussen og Heri Mohr (3), Jasper Van Der Heyden og Pætur Petersen (2)

Husk fristen klokka 20.00 i kveld! 

Før runde 3: Tallenes tale

Nesten alle kanonene leverte, men Klæmint Olsen måtte gå målløs av banen. Er han verdt å beholde, eller bør vi heller investere andre steder? KÍ vant på overtid av overtiden og Bjartalid er i gang. Men var det bare flaks, eller kan vi stole på Klaksvíks numero uno i kampene fremover? B36 dundrer videre, men hvem av spillerne skal vi velge? Her er tallenes tale etter runde to på Færøyene:

Jóannes Bjartalíð (13.0) ble poengkongen for KÍ denne runden, med to scoringer og totalt 14 poeng. Selv om Bjartalíð som vanlig var sentral i det meste KÍ gjorde offensivt, hadde han også meget god uttelling. Han hadde totalt fire avslutninger, to av dem på mål. Jóannes Danielsen (6.5) peker seg ut som et mulig valg i forsvarsrekka til KÍ. For TB er det fremdeles Rógvi Joensen (5.2) som fremstår som det beste valget. Sebastian Kroner (4.0) ble utvist, og må derfor stå over neste kamp. Samudeen Musah (5.5) kan kanskje være et billig alternativ. Han er satt opp som midtbanespiller, men spiller nå spiss og så tidvis frisk ut mot de regjerende seriemesterne. 

Kampstats TB – KÍ 

 • Flest sjanser: Bjartalíð (3), Jóannes Danielsen (2)
 • Flest sjanser skapt: Bjartalíð (4)
 • Flest avslutninger: Bjartalíð (4), Rógvi Joensen (3), Mads Raben, Patrik Johannesen og Páll Klettskard (2)
 • Flest avslutninger på mål: Bjartalíð (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Bjartalíð (4), Jóannes Danielsen og Patrik Johannesen (3), Ísak Simonsen (2)
 • Flest innlegg: Jóannes Danielsen (5), Rógvi Joensen og Patrik Johannesen (2)

Víkingur var i fyr og flamme mot Skála, og poengene spredde seg fint utover på en rekke spillere. Finnur Justinussen (10.5) åpnet målkontoen og ligger for andre kamp på rad helt i toppen når det gjelder sjanser, avslutninger på mål og avslutninger totalt. Den eneste som hadde flere avslutninger enn ham denne kampen var Gunnar Vatnhamar (6.5). Han var endelig tilbake fra skade og viste oss hvorfor vi lanserte ham som “must have” før sesongstart. Det ble til slutt 10 poeng og én scoring og én assist, men det kunne ha blitt langt mer. Om man ikke har råd til Gunnar Vatnhamar, kan Ari Olsen (5.0) være et billig alternativ. Han har i begge Víkingurs kamper ligget helt i toppen når det gjelder antall innlegg og hadde flere farlige innlegg inn i boksen i kampen mot Skála. En annen billig joker kan være Jákup Johansen (7.0) på midtbanen. Han bestod definitivt “øyetesten” forrige helg. Sølvi Vatnhamar (10.0) har også generelt fine tall, og er fus i det meste på dødball.

Kampstats Víkingur – Skála 

 • Flest sjanser: Finnur Justinussen (4), Jan Ingason Hansen (3), Gunnar Vatnhamar og Jákup Johansen (2)
 • Flest sjanser skapt: Jákup Johansen (3), Gunnar Vatnhamar, Sølvi Vatnhamar, Andreas Jacobsen og Ronni Møller-Iversen (2)
 • Flest avslutninger: Gunnar Vatnhamar (5), Sølvi Vatnhamar og Finnur Justinussen (4)
 • Flest avslutninger på mål: Finnur Justinussen og Jan Ingason Hansen (3), Sølvi Vatnhamar (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Sølvi Vatnhamar (6), Gunnar Vatnhamar (5), Jákup Johansen (4)
 • Flest innlegg: Ari Olsen og Jákup Johansen (7), Hedin Klakstein (4), Sølvi Vatnhamar (3)

Adrian Justinussen (12.5) fortsetter å levere, selv om det ikke ble noe frisparkscoring denne runden. Daniel Johansen (6.5) så lenge ut til å være en fantasy-gavepakke, men ble utvist tidlig i andre omgang. Tallene hans og det han leverte på øyetesten mot ÍF er likevel såpass sterkt at jeg kommer til å følge nøye med når han kommer tilbake fra karantene. Selv om ÍF fikk et hardt møte med hverdagen etter storseieren i første serierunde, er det likevel et par spillere som er veldig interessante. Uros Stojanov (6.5) fikk med seg nok en scoring. Serberen fortsetter å ha veldig godt uttelling, og scoret ett mål på to avslutninger. Filip Djordjevic (6.0) fortsetter i rollen som tilrettelegger. Det er verdt å merke seg de to backene til ÍF, Andy Olsen (4.5) og Sjúrdur Pauli Nielsen (4.5). Begge var offensive og fine mot HB, og er billige alternativer. Andy Olsen hadde nest flest innlegg av samtlige i kampen, og Sjúrdur Pauli Nielsen var blant spillerne med flest avslutninger. 

Kampstats ÍFHB 

 • Flest sjanser: Stojanov (2)
 • Flest sjanser skapt: Daniel Johansen (2)
 • Flest avslutninger: Justinussen, Lakjuni og Sjúrdur Pauli Nielsen (3), Uros Stojanov og Tshiembe (2)
 • Flest avslutninger på mål: Lakjuni og Justinussen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Justinussen (4), Mohr og Djordjevic (3)
 • Flest innlegg: Daniel Johansen (7), Andy Olsen  (6), Sjúrdur Pauli Nielsen (4)

Klæmint Olsen (13.0) hadde mer enn nok sjanser, men klarte likevel ikke å sette ballen i mål. Med fem sjanser, seks avslutninger, tre skudd på mål og fem nøkkelpasninger gir jeg ham gladelig en runde til på laget mitt. Petur Knudsen (11.5) skapte flest sjanser og hadde delt flest nøkkelpasninger, og fikk bekreftet sin status som lagets straffetaker. Aron Knudsen (6.5) seiler opp som en nydelig joker med scoring i to strake kamper og sterke underliggende tall. Det blir veldig spennende å se om han fortsetter å få like mye spilletid mot tøffere motstand. Mórits Heini Mortensen (6.5) har også underliggende tall som tyder på at forrige helgs poengfangst ikke bare var et blaff. En annen mann jeg kommer til å følge nøye med på i tiden framover er Bárdur Hansen (6.5). Han ligger som vingback og strør gode innlegg jevnt og trutt. Mot EB/Streymur ble det totalt 18 innlegg og fem nøkkelpasninger. Før eller senere kommer han til å begynne å plukke målpoeng! 

Kampstats EB/Streymur – NSÍ

 • Flest sjanser: Klæmint Olsen (5), Aron Knudsen (4), Mórits Heini Mortensen og Petur Knudsen (3)
 • Flest sjanser skapt: Petur Knudsen (5), Jann Julian Benjaminsen (4)
 • Flest avslutninger: Klæmint Olsen (6), Aron Knudsen og Petur Knudsen (4), Mórits Heini Mortensen (3)
 • Flest avslutninger på mål: Aron Knudsen og Klæmint Olsen (3), Petur Knudsen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Jann Julian Benjaminsen og Petur Knudsen (6), Klæmint Olsen og Bárdur Hansen (5)
 • Flest innlegg: Bárdur Hansen (18), Jann Julian Benjaminsen (5), Aron Knudsen og Niklas Kruse (4)

Det viktigste jeg lærte i runde to er at jeg MÅ ha flere offensive spillere fra B36. Akkurat nå ser dt ekstremt sterke ut, og de møter Skála hjemme denne helga. Jeg er 99 % sikker på at jeg kommer til å ha en B36-spiller som kaptein denne runden. Det store spørsmålet er hvem man skal velge.

Árni Frederiksberg (11.5) står akkurat nå øverst på ønskelisten min. Han har bunnsolide tall og ser ekstremt bra ut. I kampen mot AB hadde han seks sjanser, tolv avslutninger og ti nøkkelpasninger. Det lukter både mål og målgivende lang vei av Árni når han skal spille hjemme mot Skála. Meinhard Olsen (9.8) ser også veldig bra ut og har gode tall både som avslutter og som tilrettelegger. Sebastian Pingel (10.3) har nå også for alvor meldt seg på. Jeg tror man bør ha minimum to offensive B36-spillere til helgas kamp. Stefan Radosavljevic (8.5) har foreløpig hatt dårlig uttelling og har ikke like sterke tall som de andre i angrepsrekka. Jeg lar ham likevel få ei uke til på laget mitt. 

Mange lurer på hva som skjer med Alex Mellemgaard (7.0), som ikke var med forrige helg. Han har hatt litt problemer med lysken, men håper å kunne spille igjen til helga. Om han blir spilleklar er fortsatt usikkert, men det er uansett ikke snakk om en langvarig skade.

Kampstats B36 – AB 

 • Flest sjanser: Árni Frederiksberg (6), Meinhard Olsen (4) 
 • Flest sjanser skapt: Sebastian Pingel (5), Meinhard Olsen og Benjamin Heinesen (3), Árni Frederiksberg (2)
 • Flest avslutninger: Árni Frederiksberg (12), Meinhard Olsen og Stefan Radosavljevic (4)
 • Flest avslutninger på mål: Árni Frederiksberg (4), Meinhard Olsen og Sebastian Pingel (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Árni Frederiksberg (10), Meinhard Olsen og Sebastian Pingel (5), Benjamin Heinesen og Stefan Radosavljevic (3)
 • Flest innlegg: Árni Frederiksberg (7), Benjamin Heinesen (5), van der Heyden (4) 

Husk at storkampen mellom Víkingur og NSÍ spilles allerede fredag kveld! Det betyr at fristen for å gjøre endringer på laget er fredag klokken 20.00. Laget ditt finner du her: https://fantasy.tv2.no/

Før runde 2: Tallenes tale

Første runde i Betri Deildin er unnagjort og det store spørsmålet er hvem som skal få sjansen på lagene våre i runde 2. Hvem imponerte nok til å få kapteinsbindet neste runde? Hvem var uheldige som ikke fikk med seg målpoeng? Og hvem er på vei rett ut av lagene våre? Her er tallenes tale fra den første runden med færøysk fotball: 

Storkampen den første runden var oppgjøret mellom KÍ og B36 i Klaksvík. Guttene fra hovedstaden fikk sin etterlengtede revansje, og tok meg seg tre poeng tilbake til Tórshavn. Selv om KÍ-gutta ikke leverte målpoeng, er det likevel verdt å merke seg at Patrik Johannesen (12.5) har veldig solide underliggende tall. Han har flest avslutninger av samtlige spillere (6) og ligger også helt i toppen på sjanser skapt (3). 

Jóannes Bjartalíð (13.0) klarte ikke å leve opp til prislappen poengmessig, men hadde en av kampens største sjanser. Totalt hadde han fire avslutninger, én nøkkelpasning og slo seks innlegg. Her kan det helt klart komme poeng for de som er tålmodige. Det er større grunn til bekymring for de av oss som har satset på ligaens eneste nordmann. Ole Erik Midtskogen (10.5) hadde ikke en eneste avslutning i løpet av kampen. 

B36 var et av lagene som virkelig imponerte i serieåpningen, og flere av spillerne deres seiler nå opp som veldig interessante alternativer. Árni Fredriksberg (11.5) endte på 7 poeng, men der kan det fort komme mer framover. Han sto fram som B36s mest kreative spiller med seks nøkkelpasninger, tre sjanser skapt og 3 innlegg. Meinhard Olsen (9.5) ble kampens poengkonge og har jevne tall både når det gjelder potensiale for scoringer og målgivende. Han hadde to sjanser, to avslutninger, to nøkkelpasninger og tre innlegg. 

Kampstats KÍ – B36

 • Flest avslutninger: Patrik Johannesen (6), Bjartalíð (4), Frederiksberg og Przybylski (3)
 • Flest avslutninger på mål: Ingen med flere enn 1
 • Flest sjanser: Patrik Johannesen (3), Sebastian Pingel og Meinhard Olsen  (2)
 • Flest sjanser skapt: Patrik Johannesen (3)
 • Flest nøkkelpasninger: Arni Frederiksberg (6), Stefan Radosavljevic (3)
 • Flest innlegg: Bjartalid og Joannes Danielsen (6)

Klæmint Olsen (13.0) leverte selvsagt allerede fra første kamp. Fem avslutninger, to av dem på mål, er slett ikke verst. Han hadde nok hatt enda sterkere tall om han ikke hadde måttet gå av med skade etter drøyt 70 minutter. Siste nytt fra Færøyene er at han er mer enn spilleklar til helga.

Lagkamerat Petur Knudsen (11.5) var ikke like skuddvillig (1), men han hadde tre nøkkelpasninger og fikk med seg en assist. 

TB hadde ikke helt dagen mot NSÍ, men Rógvi Joensen (5.0) dukket opp som en veldig spennende og billig joker. Målet han scorte var slett ikke bare flaks, om vi skal tro på kampstatsene. Rógvi Joensen rager helt øverst på lista både når det gjelder avslutninger totalt, avslutninger på mål og sjanser skapt. Ellers er det verdt å merke seg at Poul Ingason (5.0) dessverre er ute med skade og ikke er tilbake på flere uker.

Kampstats NSÍ – TB

 • Flest avslutninger: Rógvi Joensen (7), Klæmint Olsen (5), Danjal Gotfred (3)
 • Flest avslutninger på mål: Rógvi Joensen (3), Klæmint Olsen (2)
 • Flest sjanser: Klæmint Olsen (3), Rógvi Joensen (2), 
 • Flest sjanser skapt: Rógvi Joensen og Betuel Hansen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Jann Julian Benjaminsen (4), Petur Knudsen og Aron Knudsen (3)
 • Flest innlegg: Jann Julian Benjaminsen (11), Bárður Hansen (5), Rógvi Joensen (4)

Det burde ikke komme som noen overraskelse at HB mot EB/Streymur ble Adrian Justinussens (12.5) lekegrind. “Færøyenes Juninho” endte totalt på åtte poeng, men kunne fått langt mer. Med hele tolv avslutninger, seks av dem på mål, var han i en helt egen klasse denne kampen. En del av skuddene er langskudd, men vi vet at Justinussen har et vanvittig tilslag fra distanse. En annen som utmerket seg var René Joensen (8.5). Tre sjanser, to avslutninger og fire nøkkelpasninger er lovende. 

Kampstats HB – EB/Streymur

 • Flest avslutninger: Adrian Justinussen (12), René Joensen og Daniel Johansen (2)
 • Flest avslutninger på mål: Adrian Justinussen (6)
 • Flest sjanser: Adrian Justinussen (4), René Joensen (3)
 • Flest sjanser skapt: Adrian Justinussen (3), Daniel Johansen (2)
 • Flest nøkkelpasninger: René Joensen og Daniel Johansen (4)
 • Flest innlegg: Daniel Johansen (12), Mathias Nygaard (4)

Víkingur skuffet kanskje litt i serieåpningen, men om du har Finnur Justinussen (10.5) på laget kan det være lurt å smøre seg med litt tålmodighet. I likhet med sin navnebror i HB leder Justinussen an på skuddstatistikken. Med fem sjanser, sju avslutninger og tre skudd på mål. I tillegg skapte han tre sjanser for lagkameratene sine. 

Det var en smell for mange at Gunnar Vatnhamar (6.5) ikke startet. Han var syk, men bør være tilbake i startelleveren denne helga.

Kampstats AB – Víkingur

 • Flest avslutninger: Finnur Justinussen (7), Sølvi Vatnhamar, Bjarki Nielsen og Bartal Petersen (4)
 • Flest avslutninger på mål: Finnur Justinussen (3)
 • Flest sjanser: Finnur Justinussen (5)
 • Flest sjanser skapt: Finnur Justinussen (3), Tóki á Lofti (2)
 • Flest nøkkelpasninger: Arnbjør Svensson og Ari Olsen (3)
 • Flest innlegg: Ari Olsen (8), Lervig (7), Jakup Johansen (6)

Uros Stojanov (6.2) ble den store poengkongen i første runde. Han hadde fire avslutninger, tre av dem på mål, i tillegg til tre nøkkelpasninger. Det lover godt for poengfangsten også i fremtiden, selv om vi ikke kan forvente oss tosifra med poeng hver runde. Makker Filip Djordevic (6.0) fikk med seg én assist, og leder an på kampstatistikken når det gjelder sjanser skapt, nøkkelpasninger og innlegg. Det er litt dumt at han startet på midtbanen i og med at han er satt opp som spiss på fantasy, men det er ingen grunn til å selge ham hvis du allerede har ham i laget ditt. 

Kampstats Skála – ÍF

 • Flest avslutninger: Uros Stojanov (4), Ronni Møller-Iversen (3)
 • Flest avslutninger på mål: Uros Stojanov (3), Ronni Møller-Iversen (2)
 • Flest sjanser: Uros Stojanov (4)
 • Flest sjanser skapt: Filip Djordjevic (3)
 • Flest nøkkelpasninger: Filip Djordjevic (5), Ari Ellingsgaard (4), Uros Stojanov (3)
 • Flest innlegg: Filip Djordjevic (5)

Tallene her er hentet fra InstatScout. Husk fristen i morgen, og gled deg til en ny helg med fotball og fantasy fra Færøyene!

Fantasy Færøyene – Klubbguide

Det er ikke bare enkelt å plukke ut et fantasy-lag fra en helt ny liga. De fleste har kanskje fått med seg at Klæmint Olsen og Jóannes Bjartalíð er blant de heiteste fantasy-spillerne på Færøyene, men man kan jo ikke bare satse på de største kanonene. Vi trenger også billige forsvarsspillere, jokere på midtbanen og en budsjettspiss kanskje ikke så mange andre satser på.

For å hjelpe deg i gang med laguttaket får dere her en guide som går gjennom alle de ti lagene og deres potensielle fantasy-juveler. Sett opp ditt lag her: https://fantasy.tv2.no/

KÍ er regjerende mestere og hadde ligaens tetteste forsvar forrige sesong. De kommer sannsynligvis til å kjempe i toppen i år også, men har en vanskelig kamp i første runde.

Nesten hele laget er aktuelle her, men i forsvarsrekka er spesielt Deni Pavlovic (5.5) og Oddmar Færø (6.5) veldig solide valg. Det samme gjelder selvsagt keeper Kristian Joensen (5.5)

På midtbanen er Jóannes Bjartalíð (13) selvsagt hyperaktuell. Han kommer til å ta frispark og en del straffer, og starter kanskje sesongen som spiss. Hvordan det påvirker målpoengene hans gjenstår å se, i og med at han da spiller i en litt uvant posisjon. Hvis du er på jakt etter en litt billigere midtbanespiller fra KÍ kan du vurdere Alessio Hyseni (9.0)

Blant spissene kan Patrik Johannesen (12.5) være et mulig alternativ, selv om han er dyr og sannsynligvis kommer til å spille ving. Ole Erik Midtskogen (10.5) er billigere og kommer til å spille ren spiss. 

Det er verdt å merke seg at KÍ har et par nøkkelspillere som sliter med skade. Jakup B. Andreassen er usikker, og Páll Klettskard har brukket kragebeinet. 

Straffer: Bjartalíð og Patrik Johannesen. 
Frispark: Bjartalíð

B36

Hovedstadslaget tok den bitre sølvplassen i fjor, men ser sterke ut denne sesongen. Treneren Jákup á Borg er litt Færøyenes Pep Guardiola med tanke på rotasjon, men vi har likevel noen spillere som sannsynligvis er ganske trygge valg. 

Símun Rógvi Hansen (5.0) er førstekeeper og kan være et kupp til den prisen. Stopperparet blir sannsynligvis Andrias Eriksen (6.5) og Sonni Ragnar Nattestad (6.5). Den dyreste forsvarsspilleren i B36 er Alex Mellemgaard (7.0) som er en back som fort kommer til å plukke mye målpoeng. Mellemgard tar straffer og kan bli en spiller du etterhvert MÅ ha. Sistemann i forsvarsrekka kan bli Erlendur Magnusson (5.5), men det føler vi oss ikke helt trygge på. Her er det nok best å se det litt an.

På midtbanen er Arní Fredriksberg (11.5) kanskje det tryggeste valget og sannsynligvis lagets mest målfarlige spiller. Han kommer til å ligge på høyrevingen. Meinhard Olsen (9.5) kommer også til å spille mye og kan fort vekk bli en solid poengplukker. Stefan Radosavljevic (8.5) er hakket billigere og kan være en veldig fin joker. Han kommer til å ligge temmelig offensivt og kan også spille spiss. 

På spissplassen er det litt mer usikkert. Det kan bli Brian Jacobsen (12.0), men det kan også bli Michal Przybylski (10.5). Sebastian Pingel er usikker på grunn av skade. 

Straffer: Mellemgaard
Frispark: Árni Frederiksberg

NSÍ

NSÍ var det mestscorende laget i fjor og har et ganske fint kampprogram i starten. 

Førstekeeper er Tórður Thomsen (5.0). Det ser ut som NSÍ kommer til å spille med trebackslinje. Det gjør at Bárður J. Hansen (6.5) og Jann Benjaminsen (8.5) kommer til å få fine arbeidsforhold på vingbackene. Benjaminsen står oppført som midtbanespiller og er kanskje i overkant dyr, men Bárður J. Hansen står som forsvarsspiller og er en spiller man absolutt bør vurdere. 

Klæmint Olsen (13.0) er selvsagt den man aller helst vil ha her fordi han scorer på bestilling. Petur Knudsen (11.5) kommer sannsynligvis til å ligge veldig høyt i banen, og er fus i det meste på dødball. Hvis de skal fortsette å spille 3-5-2 betyr det at Petur Knudsen kanskje spiller spiss sammen med Klæmint Olsen. 

Oddur Højgaard er usikker på grunn av skade og Johan Troest Davidsen er ute med karantene. 

Straffer: Petur Knudsen
Frispark: Petur Knudsen

HB

Teitur Gestsson (5.5) er førstekeeper og vil gjerne ta dødballer hvis han får lov. Han har også seg selv på sitt eget fantasy-lag, så det skorter ikke på selvtilliten.  Ellers er Daniel Johansen (6.5) et mulig alternativ i forsvarsrekka, selv om han kanskje er litt for dyr.  

Pætur Petersen (10.5) står oppført som midtbanespiller, men har spilt spiss i sesongoppkjøringa. Han får sannsynligvis mye spilletid, så han kan bli et spennende valg. En litt billigere joker på midtbanen er René S. Joensen (8.5). Han kommer til å få mye tillit og er målfarlig. 

På topp er Adrian Justinussen (12.5) selvskreven på mange lag fordi han er så enormt målfarlig og skuddvillig. Han kommer først og fremst til å spille ving, men det er ingen hindring for målbonanza. Han er fus i omtrent alt som skjer offensivt for HB. 

Straffer: Adrian Justinussen
Frispark: Adrian Justinussen. 

Víkingur

I forsvarsrekka er Gunnar Vatnhamar (6.5) førstemann på blokka. Han kommer til å spille mest på midtbana og leverer bra med målpoeng. Atli Gregersen (5.5) er et trygt valg, selv om han selv mener at han får for mange gule kort og er gammel. Ari Olsen (5.0) på høyrebacken er enda billigere og leverte solid med målgivende i fjor for Skála. 

Ifølge våre kilder i Víkingur kan Jákup Johansen (7.0) være et veldig godt valg på midtbanen i det prissjiktet. Han kommer sannsynligvis til å spille en del venstrekant. Ellers er Sølvi Vatnhamar (10.0) et veldig trygt valg på midtbanen og tar dødballer. Lukasz Cieslewicz (9.0) kan også være aktuell og sies å være i god form. 

Finnur Justinussen (10.5) kommer til å være spydspissen på topp. Han er tilbake etter i den øverste divisjonen etter noen år ute og har tidligere vært en stødig målscorer i Betri Deildin. 

Straffer: Sølvi Vatnhamar
Frispark: Sølvi Vatnhamar

Skála

I forsvarsrekka kan det være verdt å vurdere Niels Pauli Danielsen (5.5) siden han tar frispark og er offensivt anlagt. Han har også vikariert litt på midtbanen i sesongoppkjøringa. 

På midtbanen er Pætur Dam Jacobsen (7.5) et interessant valg fordi han tar straffer. En annen mann det er verdt å merke seg er Heðin Klakstein (7.5) som sannsynligvis kommer til å spille spiss. Han kan bli en fin joker. Ellers er det verdt å merke seg at Edvin Jacobsen er skada. 

Ronni Møller-Iversen (9.0) kan fort score en del mål, men er nok i overkant dyr. Det er også en risiko for at han kommer til å spille midtbane i stedet for spiss. Andreas Jacobsen (8.0) er da mer aktuell siden han har vist seg fram med en del målpoeng nå i sesongoppkjøringa. 

Straffer: Pætur Dam Jacobsen
Frispark: Niels Pauli Danielsen

AB

I forsvarsrekka finner vi et par billige alternativer som kan frigjøre midler andre steder. Det gjelder først og fremst Tarancon (4.5) og Hørður Tórsson (4.5), som nok kommer til å spille mye. Det blir sannsynligvis ikke voldsomt mye poeng å hente der, men vi trenger jo også å fylle benken vår med spillere som er klare til innsats når det trengs. 

På midtbanen har Jón Krosslá Poulsen (5.0) scora en del på lavere nivå tidligere og kan være en billig joker. Han har tidligere også spilt spiss.  Rógvi Poulsen (6.5) er tilbake etter en pause i Danmark, men vi er litt usikre på hvordan formen er for tiden. 

Den mest aktuelle her er kanskje spissen Adeshina Lawal (8.5). Han begynner å dra på årene, men har i mange sesonger levert målpoeng jevnt og trutt på Færøyene. Bjarki Nielsen (9.0) kommer til å spille veldig mye, men han blir nok i overkant dyr. 

Van der Heiden er skada. 

Straffer: Bjarki Nielsen
Frispark: Bjarki Nielsen

TB

Frederik Mehder (4.5) kommer nok til å være førstekeeper og kan være et billig alternativ på keeperplassen hvis du heller vil bruke pengene fremover i banen. 

TB kan også by på en del budsjettalternativer i forsvarsrekka. Poul Ingason (5.0) er sikker med tanke på spilletid og kan være en trussel på dødball, men får også veldig mange gule kort. Sebastian Kroner (4.0) kan være en veldig fin mann å ha på benken og tar også frispark i ny og ne. Rasmus Møller (4.0) kommer også til å starte og er et annet fint budsjettalternativ. Ndende Guye (4.5) kommer kanskje til å spille en del midtbane, noe som gjør ham aktuell. 

Det er ikke så mange alternativer som frister blant midtbanespillerne, men i angrepsrekka er Mads Raben (6.0) et interessant valg til den prisen og tar straffer. 

Straffer: Mads Raben
Frispark: Poul Ingason, Sebastian Kroner, Mads Raben

EB/Streymur

Rói Zachariassen (4.5) er sikker med tanke på spilletid og kan være et veldig godt alternativ hvis du vil ha en billig reservekeeper. 

I forsvarsrekka er det først og fremst de to backene som er aktuelle. Ragnar B. Danielsen (5.5) er i utgangspunktet for dyr med tanke på at han spiller for et lag som nok kommer til å slite i bunnen, men her er det potensiale for målpoeng. Danielsen tar blant annet straffer. Ellers er det gode sjanser for at Bjarki Zachariasen (4.0) får mye spilletid på den andre backen. 

På midtbana er Símun Solheim (5.0) den mest aktuelle hvis man er på jakt etter en budsjettspiller. Niklas Kruse (7.5) er litt for dyr i og med at vi ikke er helt sikre på spilletid og posisjon. 

På spissplassen er Arnbjørn Hansen (8.0) egentlig den store stjerna, men han spiller aldri 90 minutter.

Straffer: Ragnar Danielsen
Frispark: Ingen faste. 

ÍF

Med tanke på poengfangst er det egentlig bare én mann vi virkelig tror vi kan stole på her og det er Jan Ellingsgaard (5.5). Han har pleid å levere veldig bra med målpoeng og er høyaktuell. Ellers kan Jens Joensen (4.5) være en mulighet. Han kommer til å få mye spilletid og er også en trussel på dødball. De to siste i forsvarsrekka kommer sannsynligvis til å være Sjúrður Pauli Nielsen (4.5) og Andy Olsen (4.5). 

Karl Løkin (5.0) kan være et billig alternativ, men han sier selv at du aldri kan vite om han leverer scoring, gult kort eller rødt kort. Storebror Bogi Løkin (5.0) kan nok plukke litt målpoeng, men vi holder oss unna nå i starten. Han har vært ute en stund og det er litt usikkert hvor mye han spiller nå i starten. Unge Gundur Petersen (5.5) er forholdsivs trygg med tanke på spilletid og kommer til å ha en ganske offensiv rolle. 

I angrepsrekka er Uros Stojanov 6.0 mest aktuell. 

Straffer: Vanligvis Jan Ellingsgaard, men det kan være at Stojanov melder seg på.

Så nå er det bare å gå inn på https://fantasy.tv2.no/ og sette opp lag! Fristen for første runde går ut lørdag kl 16.00.