Romjulas beste Fantasy-kjøp

Julaften kom og gikk, og nå er tida inne for å få bytta både julegaver og Fantasy-spillere.

Manchester City har snubla i to kamper på rad, og scorer ikke lenger mål bare for moro skyld. Samtidig har Manchester United funnet formen igjen under Ole Gunnar Solskjær, og Tottenham valser ned alle hindre de møter. Er det på tide å selge City-spillerne og heller bruke pengene andre steder?

Keeper

Etter halvspilt sesong er det ingen tvil om at keeperplassen har nærmest blitt en sparepost i budsjettet. Allison (5.9) er den eneste av burvokterne hos topplagene som har vist seg verdt prislappen, da Lukasz Fabianski (4.7) har grepet tronen som den beste Fantasy-keeperen med begge hansker.

Det er selvfølgelig romjulssalg i Fantasy også, som lokker med supertilbud på keepere fra Brighton. Med Mat Ryan (4.5) ute på landslagsoppdrag for Australia, vil enten David Button (4.0) eller Jason Steele (4.0) være førstevalget mellom stengene for Chris Hughton i perioden fremover. Problemet er bare at Hughton ikke har bestemt seg. Legg til at Brighton ikke har holdt nullen på ni kamper og møter Everton, West Ham, Liverpool og Manchester United på sine fire neste, så har du en klassisk kalkun som er tørr og smakløs på innsiden.

Bruk heller byttene lenger frem i banen, hvor det florerer av dilemmaer vi må velge riktig side i:

Forsvar

Hvis du sitter med for eksempel Aymeric Laporte (6.0), er det fristende å bruke byttelappen nå. Marcos Alonso (6.9) har ikke levert målpoeng siden runde 11, og mange begynner å miste tålmodigheten. Trent Alexander-Arnold (5.1) er tilbake fra skade, men møter Arsenal og Manchester City i de to neste kampene. Jose Holebas (4.8) tilbyr både et fint kampprogram og potensiale for målpoeng. Hvis du trenger å spare penger, er det verdt å merke seg at Jan Bednarek (3.9) har starta de siste fire kampene for Southampton.

Øverst på ønskelista:

SPANSK KONFEKT: Venstrefoten til Lucas Digne må alle kjøpe aksjer i. (Foto: NTB Scanpix)

Lucas Digne (5.1) leverte en kanonrunde på Boxing Day. Vi kan selvsagt ikke forvente at han skal score to mål i hver kamp, men det at han får ta frispark er et åpenbart pluss. Ingen forsvarsspillere har slått flere innlegg og hatt flere forsøk på assist enn Digne, og Everton har et fint program framover.

Joker: Ricardo Pereira (5.1) ble matchvinner mot Manchester City på Boxing Day. Han har vært meget god i de to siste kampene, og Leicester ser ut til å ha våkna for alvor. I de fire neste kampene møter de Cardiff, Everton, Southampton og Wolverhampton.

Midtbane

Det er midtbanespillerne som har levert størsteparten av julegavene så langt, og i runde 19 viste både Eden Hazard, Paul Pogba, Heung-Min Son og Felipe Anderson muskler og ble tomålsscorere. Mohamed Salah, Gylfi Sigurdsson og Christian Eriksen bidro med både mål og assist. Det store spørsmålet nå er hvem vi skal prioritere å bruke pengene på.

Vi kan ikke ha alle, og det er skummelt å ta hits når kampprogrammet er så tett at man aldri veit hvem som hviles. I utgangspunktet er Heung-Min Son kanskje den aller heiteste, men han drar til asiamesterskapet etter kampen mot Manchester United i runde 22, som spilles den 13. januar. Det vil si at han bare har tre kamper igjen før han drar. Hvis man allerede sitter med Son, er det ingen grunn til å selge før han drar, men vi ville ikke prioritert ham inn nå fordi det binder opp et bytte etter runde 22.

Øverst på ønskelista: Paul Pogba (8.0).

MAESTRO: Eleganse, fysikk, målteft og teknikk. Paul Pogba er tilbake på Fantasy-stjernehimmelen. (Foto: NTB Scanpix)

Pogba har vært i kanonform etter at Mourinho forsvant ut dørene på Old Trafford. Slik Manchester United har spilt i de to siste kampene, ser det ut til at det er på tide å investere i de røde djevlene. Både Lingard, Martial og Rashford har også vært med på målfesten, men Pogba er det sikreste kortet med tanke på spilletid. Både Alexis Sanchez og Romelu Lukaku er på vei tilbake, og det er vanskelig å spå hvordan Solskjær kommer til å stable angrepsrekka si med de to inne i miksen.

Joker: Gerard Deulofeu (5.4). Spanjolen har starta de tre siste kampene for Watford, og har levert to mål og én assist på de tre kampene. Han har hatt fire avslutninger (alle inne i boksen), har skapt tre store sjanser og levert syv forsøk på målgivende (attempted assists). Pereyra er kanskje et tryggere valg, men prisforskjellen gjør at det kan være verdt å gamble på Deulofeu. I de neste kampene spiller Watford mot Newcastle, Bournemouth, Crystal Palace og Burnley.

Angrep

Spisser som Aleksandar Mitrovic (6.7) og Callum Wilson (6.8) er i ferd med å falle helt av radaren, og mange jakter nå på billige alternativer. Pierre-Emerick Aubameyang (11.5) og Alexandre Lacazette (9.5) har starta sammen i tre av de siste fire kampene, men det er fortsatt Aubameyang som scorer målene. Sergio Agüero (11.2) var tilbake fra start på Boxing Day, men med tanke på at City er i dårlig form og møter Liverpool i runde 21 lar vi ham bli stående på notatblokka og ser an situasjonen.

Marcus Rashford (7.2) var nære både scoring og assist mot Huddersfield, og kan bli et godt alternativ framover. Jamie Vardy (8.8) har sett frisk ut i de to siste kampene, og kan være en god erstatter hvis man sitter med for eksempel Lacazette eller Roberto Firmino (9.1).

Øverst på ønskelista: Harry Kane (12.5).

UUNNGÅELIG: Harry Kane elsker å score mål, spesielt i høytiden. Slike gaver må man aldri bytte! (Foto: NTB Scanpix).

Ja, han er dyr. Men Tottenham er i form, og Kane er fortsatt det tryggeste kortet offensivt. Han kan bli hvilt han også, men sannsynligvis får han mer spilletid enn midtbanespillerne. Han jakter toppscorertittelen, og har i det siste begynt å levere assists også. Med unntak av kampen mot Manchester United i runde 22, møter han og Tottenham ingen andre topplag før Chelsea 27. februar. Ingen har hatt flere store sjanser enn Kane så langt denne sesongen, og ingen har hatt flere skudd på mål. Han har levert målpoeng i åtte av de ni siste kampene, og i den kampen han ikke hadde målpoeng spilte han bare 16 minutter. Kane gir det stabile poeng og et solid kapteinsvalg i de fleste kampene framover. Det kan det være verdt å betale for.

Joker: Dominic Calvert-Lewin (5.3). Unggutten har fått tillit fra start i de tre siste kampene for Everton, og har så til de grader levert. To målgivende og ett mål er mer enn godkjent til den prisen. Hvis han fortsetter å starte regelmessig for et offensivt Everton-lag, kan han bli et kjempekupp.

Husk at fristen for å gjøre endringer til runde 20 er kl 15:00, 29. desember. Vi er klare for siste innspurt av Fantasy-året 2018, og håper dere alle får med dere grønne piler inn i 2019!

Godbitene i billigkroken

Med flust av stjernespillere som sluker store deler av budsjettet vårt, er vi alle avhengige av å finne fram spaden og grave etter gull i billigkroken. Det er flere spillere som kan gi deg mer poeng enn prisen tilsvarer i årets Fantasy-sesong, men spørsmålet er hvem?

På keeperplass skiller West Hams nye sisteskanse seg ut fra resten av hveten, og mest sannsynlig har Manuel Pellegrini sett hvor mye poeng Lukasz Fabianski (4.5) har plukket med seg de siste sesongene. 157 poeng ble totalsummen forrige sesong, som var en råsterk prestasjon for den daværende Swansea-keeperen. Polakken hadde flest redninger av alle keepere, og nå som Fabianski har meldt overgang til West Ham vil det bli flere clean sheets.

Det tok litt tid, men på tampen av forrige sesong var det lett å se hvorfor Brede Hangeland anbefalte James Tomkins (4.5) som sin erstatter i midtforsvaret til Crystal Palace. Etter at Roy reiste til Selhurst Park, så forsvaret ut som en samlet tropp hvor Tomkins var den trygge og sterke hærføreren. I priskategorien 4.5 millioner er Tomkins det beste valget, for her kan du få i både pose og sekk med poeng for å holde nullen og scoring på offensiv dødball.

MYK OG GOD: Aaron Wan-Bissaka nyter stor tillit hos Roy Hodgson, og er en gavepakke til oss Fantasy-managere. (Foto: AFP)

Og skal du først grave etter gull, trenger du ikke lete andre steder enn hos Crystal Palace. Aaron Wan-Bissaka (4.0) ser ut til å gjort plassen på høyrebacken til sin gjennom sommerens treningskamper, og i jakten på en spillende forsvarer til lavest mulig pris er Obi-Wan mannen du skal ha. Fortsetter ørnene å fly like høyt som de gjorde i våres, er Wan-Bissaka en gavepakke uten like.

Nyopprykkede Wolverhampton forventes å ta Premier League med storm, og en mann som virkelig kan være et friskt pust i forsvarsrekka di er Matt Doherty (4.5). På farmerlaget til det portugisiske landslaget har Doherty kapret en plass som høyre vingback, og ligger dermed rimelig høyt oppe i banen. Wolves herjet offensivt i Championship forrige sesong, og selv om motstanden blir tøffere denne sesongen, er bordet dekket for en eneste lang bacalao-fest for på Molinuex utover høsten.

GOLDEN BOY: Richarlison er hentet for en enkelt grunn – å herje med motstanderens forsvar. (Foto: Reuters)

Alle som spilte Fantasy forrige sesong fikk gleden av å bli kjent med Richarlison (6.5), før høstdepresjonen virkelig slo knock-out på den brasilianske unggutten. Under vingene til Marco Silva i Watford kom Richarlison til 72 skudd og skapte 23 sjanser. Etter at Marco Silva ble sparket i Watford, kom Richarlison til 23 skudd og 3 skapte sjanser. På sine 13 første kamper i Watford-trøya ble det 5 mål og 5 assists, så datt Everton-ryktene ned i hodet på Silva, Silva ble sparket, og Richarlison endte på null scoringer og tre assists. Nå er begge gjenforent i Everton, og med et strålende kampprogram i starten ser Richarlison fryktelig heit ut.

Helt siden Leicester vant ligaen, har Fantasy-managere lett etter “den nye Mahrez”. Og nå som Mahrez faktisk har forlatt Leicester, er James Maddison (6.5) hentet inn som den nye Mahrez. Med 14 mål og 8 assists for Norwich forrige sesong er den unge engelskmannen tiltenkt en sentral rolle som playmaker i laget, og har en rapp skuddfot. En perfekt kombo som vil føre til at prislappen for Maddison er garantert høyere enn 6.5 når sesongen avsluttes i mai.

I jungelen med eminente midtbanespillere som Pep Guardiola kan velge mellom, ser Bernardo Silva (7.5) ut som en fløyelsmyk pakke alle ønsker seg under Fantasy-treet. Guardiola har uttalt at portugiseren er et langt skritt foran resten av troppen, og vil mest sannsynlig fases inn som en arvtaker til sin navnebror David. Til en mye bedre pris enn sine rekkekamerater, og en mye tryggere plass i startelleveren slik ståa er nå, kan Bernardo Silva være en skikkelig gullgruve.

BEDRE ENN NOEN GANG: Motstandere trenger fort to mann for å holde Joshua King unna scoringslista denne sesongen. (Foto: Reuters)

Det er faktisk ikke nasjonalromantikk på speed, men Joshua King (6.5) ser skarpere ut enn noensinne. Tross skuffende målsnitt forrige sesong, har King virkelig slått på turboen i oppkjøringen og kvitterte to scoringer i siste treningskamp mot Marseille. Med Cardiff på motsatt banehalvdel i åpningshelgen, som ærlig talt er ligaens dårligste lag, er alt duket for en pangstart på sesongen. Bournemouth er også et lag som aldri vil legge seg bakpå, men alltid jage scoringer, og Joshua King er deres beste målscorer. Da er 6.5 millioner en nydelig pris å betale.

Fulham er et av lagene som virkelig har forsterket seg inn mot sitt comeback i Premier League, og deres viktigste signering var å hente Aleksandar Mitrovic (6.5) på permanent basis. På lån til Fulham forrige sesong scoret serberen 12 mål på 20 kamper, og det er ingen tvil om at Mitrovic trives mye bedre i Fulham enn i Newcastle. Fulham har også forsterket midtbanen betraktelig denne sommeren, for å gi Mitrovic best mulig arbeidsforhold på topp. Gir du tillit til den serbiske bjørnen, er du garantert råskap ingen kan matche.

Endelig er vi i gang! Men hva har vi lært?

Sju av åtte grupper har gjort unna sine første kamper. Noen av storkanonene har levert så det synger, andre har vært omtrent like heite som Sibir. Her er det jeg har lært fra de fra de første kampene. 

Gruppe A:

Golovin storspilte mot Saudi-Arabia, og er verdt å ha med seg videre for de som gambla på Russlands yndling. (Foto: Scanpix)

Russland fikk en pangstart, og selv om Saudi-Arabia så svakere ut enn venta, ser det ut til at Golovin er verdt prisen og vel så det. Til 5.7 får man en midtbanespiller som er utrolig involvert i det meste vertsnasjonen foretar seg offensivt, og i neste kamp venter Egypt.

Uruguay ser solide ut defensivt, og Godin (6.0) og Gimenéz (5.6) har tatt med seg samspillet fra Atlético Madrid til Russland, og representerer også en trussel på dødball. Suarez (10.0)  og Cavani (9.5) derimot leverte ikke varene, og spesielt Suarez så ut til å være vaksinert mot å score mål. Men kanskje er en kamp mot Saudi-Arabia akkurat det de trenger for å komme i gang for alvor. Jeg beholder Cavani i mitt lag.

Salah (9.4) er endelig klar til å få sin VM-debut, men her er det flere bedre alternativer i samme prisklasse.

Gruppe B:

Cristiano Ronaldo fikk en pangstart mot Spania. Er det verdt å investere i Portugals ledestjerne? (Foto: Scanpix)

Cristiano Ronaldo (12.2) starta VM med et smell, og de av oss som mente han ville slite mot Spania sitter igjen med skjegget i postkassa. Han fikk utrolig god uttelling mot Spania, med tre mål på fire avslutninger. Det skal sies at målene kom på frispark, straffe og en keepertabbe, men det er ikke til å komme forbi at portugiseren lukter toppscorertittelen allerede. Vi vet alle hva en motivert Ronaldo er i stand til å utrette. Samtidig ser vi at VAR gir oss flere straffespark, noe som kan øke Ronaldos verdi ytterligere. Jeg sitter foreløpig rolig i båten, men det kan være at CR7 er å finne i laget mitt når deadline går i kveld.

For Spania var Diego Costa (11) i god gammeldags form, og bør nå ha sikra seg plassen i startoppstillinga også i neste kamp. Den store bamsen kan trives godt i slitekamper mot Iran og Marokko, og med en eierandel på 2 % kan han bli en nydelig differential. David Silva (9.0) og Isco (10.0) så begge friske ut, selv om de ikke fikk målpoeng og er verdt å ha med seg videre.

Iran og Marokko så begge solide ut defensivt, men skal opp mot Portugal og Spania og er dermed mindre interessante for oss som jakter fantasy-poeng.

Gruppe C:

Griezmann har åpna målkontoen. (Foto: Scanpix)

Det sitter ikke helt for Frankrike selv om de fikk med seg tre poeng fra møtet med Australia. Griezmann (11.0) er den franskmannen som kommer til flest avslutninger med 5 skudd, tre av dem på mål. Han klarte likevel ikke å overbevise meg om at han er verdt prisen i den første kampen.

Peru imponerte mot Danmark på tross av at det ble tap, selv om mange var skuffa over å ikke se Paolo Guerrero (6.5) fra start. Da Guerrero kom inn som innbytter så han imidlertid frisk ut, og ingen spillere hadde flere skudd enn ham i kampen. Peru-trener Ricardo Gareca skrøt av ham etter kamp, og han kan få sjansen fra start mot Frankrike.

Christian Eriksen (8.5) var som forventa involvert i det meste som skjedde offensivt for Danmark, og kan være verdt en gamble mot Australia. Kasper Schmeichel (5.5) var en gud mellom stengene, og har gode muligheter til å holde nullen også mot Australia.

Gruppe D:

Et minne for livet for Island. (Foto: Scanpix)

VM-managers mest eide spiller, Hannes Halldórsson (4.1), dro i land hele 12 poeng mot Argentina, og har skrevet seg inn i sagaen om Island til evig tid etter at han redda straffe fra Lionel Messi. De fleste av oss fikk dog ikke nyte poengene, i og med at han satt trygt plassert på benken. Island imponerte defensivt, men spørsmålet er om de klarer å holde intensiteten oppe nå som den historiske kampen er unnagjort.

Messi (12.4) skjøt og skjøt mot Island, men endte med null målpoeng og straffebom. Mange har allerede kvitta seg med spillets dyreste spiller, men jeg tenker foreløpig å la ham stå. Han hadde hele 11 avslutninger mot Island, og på en normal dag ville han fått uttelling. Kroatia kommer ikke til å ligge like defensivt som Island, og Messi og co vet at de er helt avhengig av seier.

Gruppe E:

Det ble ingen drømmestart for Neymar og co. (Foto: Scanpix)

Neymar (11.5) og resten av Brasil var tidvis ekstremt frustrerende i åpningskampen. Selv om Neymar ikke fikk med seg poeng, hadde han fire avslutninger, to av dem på mål, og fire nøkkelpasninger. I neste kamp møter han Costa Rica, og det kan bli stygt for de gamle Norges-vennene. Gabriel Jesus (10.5) fikk det ikke helt til å svinge, og det kan være Firmino (9.9) får sjansen fra start neste kamp.

Costa Rica lukter ikke fantasypoeng, selv om Navas er bunnsolid. Mitrovic (6.5) jobba beinhardt for Serbia, og ser ut som et av de bedre alternativene blant de billige spissene. Sergej Milinkovic-Savic (6.5) var nære scoring og hadde flere fine gjennombruddspasninger, og ser ut til å være verdt en gamble også videre. Skuddfoten til Kolarov (5.5) er fortsatt gull verdt, og mot et defensivt Sveits kan han få med seg både defensive og offensive poeng.

Gruppe F:

Hirving Lozano så ut som et ekte Fantasy-kupp mot Tyskland (Foto: Scanpix)

Sverige fikk med seg tre poeng i åpningskampen, og kaptein Andreas Granqvist (5.0) tar ansvar på straffer. Men han hadde vært et langt mer fristende alternativ hvis han ikke skulle opp mot et hevnlystent Tyskland og sprudlende mexicanere.

Tyskland leverte ikke varene. Hector (5.5) var manges billige vei inn i det tyske forsvaret, men måtte stå over fordi han var sjuk. Fra den tyske leieren fikk vi i går høre at han sannsynligvis er klar igjen mot Sverige i neste kamp. Thomas Müller (10.5) så helt iskaldt ut og hadde ikke en eneste avslutning i løpet av kampen. Timo Werner (8.5) klarte heller ikke å leve opp til forventningene, og det var faktisk Toni Kroos (9.0) som hadde flest avslutninger på det tyske laget.

Mexico på sin side så fantastiske ut, og har fått en drømmestart på VM. Her lukter det mer mål, og Hirving Lozano (6.6) seiler opp som et godt alternativ på spissplassen. Han har hatt en fantastisk sesong i PSV, og ser ut til å ta med seg formen inn i VM. Ellers er Layun (5.6) et mulig røverkjøp. Han står oppført som forsvarsspiller, men spilte kant mot Tyskland og hadde flest avslutninger blant Mexicos spillere.

Gruppe G:

Fantasypoeng så langt øye kan se! (Foto: Scanpix)

Belgia leverer som bare det, og vi er nå der at man rett og slett må ha minimum en offensiv spiller fra Belgia. Både Mertens (9.5), Lukaku (10.5), Hazard (10.5) og Kevin De Bruyne (10.0) fikk med seg målpoeng, og i neste kamp venter Tunisia.  England fikk også sin seier til slutt, og her er Harry Kane (11.0) den som frister mest. I EM for to år siden reiste han målløs hjem fra mesterskapet, men nå er han i gang allerede fra første kamp. Det er bare å glede seg til duellen mellom Kane og Román Torres i neste runde.

Min viktigste prioritering fram mot neste runde ville vært å få inn offensive spillere fra Belgia, hvis man ikke allerede har det. Personlig ville jeg gått for Hazard eller Lukaku, litt avhengig av hvordan laget ellers ser ut. Lykke til, og husk at deadline er kampstart klokka 20.00!

De fem beste kuppene på VM-manager

Det er ikke ofte 100 millioner kroner føles som altfor lite penger, men i VM-manager skulle vi alle gjerne hatt litt mer å rutte med. Du er nødt til å ta tøffe valg over hele linja, og dessverre vrake store navn fra din endelige 15-mannstropp. Men det er ingen grunn til å få magesår av den grunn, for å få plass til de største stjernene på laget ditt er det alltid behov for noen kupp som kan gi deg like mye poeng som de dyreste spillerne.

Sett opp ditt VM-managerlag her!

Her er mine fem beste kupp i sommerens VM-manager:

5. Fernando Muslera

DEN URUGUYANSKE VEGG: Med enkel gruppe og hyggelig pris, er Fernando Muslera det beste valget på keeperplass. (Foto: AFP/Scanpix)

Uruguays sisteskanse seiler opp som det beste kjøpet på keeperplass – i det minste ut gruppespillet. Uruguay har fått fordelen av å bli plassert i samme gruppe som vertsnasjon Russland, og har dermed den enkleste gruppa i mesterskapet. Muslera og Uruguay åpner mot Egypt, som mangler sin store talisman Mohamed Salah, og skal ha få problemer med å slå både Saudi-Arabia og Russland. Uruguay er også en av de største underdogene dette mesterskapet, og jeg tror at semifinale er innen rekkevidde. Derfor er 5.5 millioner veldig god pris for en keeper som har store muligheter for å holde nullen i alle tre gruppespillskampene, og som i tillegg kan plukke poeng utover i sluttspillet.

4. Romain Saiss

UNDERVURDERT: Romain Saiss er en potensiell juvel i det marrokanske forsvaret. (Foto: AFP/Scanpix)

Den marrokanske høyrebacken som daglig tjener til livets opphold i nyopprykkede Wolverhampton, er ingen selvfølge i forsvaret når du skal stable en mur av klipper som aldri lar seg affisere. Men det finnes flere gode argumenter for at Saiss er en undervurdert poengplukker i mesterskapet, først og fremst at Marokko åpner mot Iran som er blant de mest defensive lagene i hele VM. Det tyder på lite offensiv skaperlyst, og en smultring i bollen til Saiss. Så skal Marokko møte Portugal og Spania, og ja, det er kanskje overmakten, men Portugal scoret så vidt mål i EM for to år siden, og hvem vet hvordan trenerkaoset i den spanske leiren vil påvirke spillerne. Til kun 4.5 millioner er Saiss verdt en sjanse, og kan ende opp som din nye favoritt etter mesterskapet.

3. Paulinho

BORTGJEMT PERLE: Paulinho kan mer enn returløp, taklinger og feilpasninger. (Foto: AFP/Scanpix)

Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri hadde sett for meg å anbefale Paulinho til et managerspill noen gang. Bortsett fra sitt brasilianske pass, er det ikke mye fest og moro med midtbanemotoren som gjør den jobben han blir fortalt og ikke så mye mer enn det. Men når jobben Paulinho er satt til å gjøre på det brasilianske landslaget er å score mål, får pipen plutselig en mye mer attraktiv lyd. Paulinho var faktisk – hold dere fast – toppscorer i kvalifiseringen til Brasil, med like mange mål som Neymar og Gabriel Jesus. Barcelona-spilleren sitter også dønn fast på midtbanen til Brasil, og kan vise seg å være et varp til kun 7.5 millioner. Brasil vil nå minst en semifinale, og Paulinho er den spilleren som tilbyr den beste verdien hos samba-ekspertene.

2. Aleksander Golovin

HJEMMEFAVORITT: Aleksandr Golovin kan få sitt store gjennombrudd denne sommeren. (Foto: AP/Scanpix)

Vertsnasjonens nye yndling fra Sibir er ikke med på denne listen bare fordi Vladimir Putin overvåker alt som skjer under VM, men også fordi han er den spilleren det russiske folket har størst forventninger til før VM på hjemmebane. Russland har fått det akkurat som de vil, med alle muligheter til å gå videre fra gruppa og en åpningskamp de umulig kan tape. Det russiske landslaget er garantert topptrimmet til mesterskapet, og er det noen som skal skape noe offensivt for Russland, så er det Aleksandr Golovin. CSKA Moskva-spilleren er en sentral brikke i det russiske laget, og kan få sitt store gjennombrudd denne sommeren med gode prestasjoner i VM. Og det er vel ingen bedre måte å starte hjemmefesten på enn å nedsable Saudi-Arabia i åpningskampen?

1. Dries Mertens

MÅLSNIK: Dries Mertens vil garantert få muligheten til å feire mange scoringer i sommerens VM. (Foto: AP/Scanpix)

Å velge seg en spisstrio på VM-manager er vanskeligere enn å vite om du får igjen på skatten eller ikke. Det bugner over av spisser i absolutte verdensklasse, og luksusvarer er aldri billig i pris. Heldigvis finnes det en joker som har plassert seg litt lavere enn de største kanonene på prislisten, for Dries Mertens har scoret voldsomt med mål de to siste sesongene i Napoli og er en del av et Belgia-lag som virkelig sprudler offensivt. Til 9.5 millioner er Mertens det største kuppet i årets VM-manager, med Panama, Tunisia og et ganske uerfarent England på motsatt banehalvdel i gruppespillet. Jeg tror Mertens plukker målpoeng i hver eneste kamp i gruppespillet, og vil være i fyr og flamme så lenge Belgia holder seg i live.

 

Disse er de mest populære i VM-manager

Skal du vinne venneligaene dine i sommerens VM-manager, gjelder det å finne balansen mellom å ha storkanonene som har høy eierandel, og krydre litt med noen spillere som enten får sitt gjennombrudd eller ender opp som et uforløst potensiale.

Derfor er det lurt å se på hvor høy eierandel de forskjellige spillerne har når du velger ut ditt lag. Samtidig som det er viktig å ha en god porsjon av de mest valgte spillerne, slik at du ikke taper terreng til rivalene dine, er det enda viktigere å finne bortgjemte perlene som nesten ingen andre har oppdaget enda. Ingenting slår følelsen av å ha valgt en helt ukjent spiller på Marokko eller Peru som plutselig scorer hat-trick og kan gi deg seier og berømmelse i VM-manager!

MIRAKELMANNEN: Hannes Haldorsson og Island er klare for sitt første VM, og vikingene nyter enorm tillit i VM-manager. (Foto: Scanpix)

Det virker som Islands store bragd i EM for to år siden fortsatt sitter friskt i minne hos det norske folk, for den tidligere Bodø/Glimt-legenden Hannes Halldorsson er den mest valgte keeperen, med hele 36.5%. Islands førstevalg mellom stengene er faktisk den mest valgte spilleren i alle posisjoner!

At Island skal overgå seg selv i nok et mesterskap tror jeg ikke et fnugg på, men Halldorsson kan plukke med seg en god porsjon redningspoeng. Til prisen av 4.0 millioner er islendingen et godt valg som andrekeeper, trygt plassert på benken som reserve for David De Gea eller Manuel Neuer som er nummer to og tre på lista med henholdsvis 21.5% og 14.9% eierandel. Både De Gea og Neuer er bunnsolide keepere som vil plukke med seg store mengder poeng gjennom hele mesterskapet, og best av alt – du slipper å tenke noe mer over keeperplassen før tidligst en semifinale.

JONAS BROTHERS: Det er bare en Jonas som er den mest valgte forsvarsspilleren i VM-manager. (Foto: Scanpix)

At tyskerne Jonas Hector og Joshua Kimmich topper lista er ingen overraskelse. Jeg er selv blant de 25.5% som har Hector på sitt lag og jeg rangerer Köln-gutten blant de beste valgene i forsvarsrekka. Ja, han er kanskje det svakeste leddet i det tyske maskineriet, men når du koster 5.5 millioner og spiller for et land som er garantert semifinale, kan du være så svak i leddene som du bare vil. Joshua Kimmich er, akkurat som Marcelo, svindyre backer i ypperste verdensklasse, og verdensklasse finnes ikke akkurat på billigsalg. Foreløpig har jeg ikke tatt meg råd til noen av de, men jeg er gammel nok til å skjønne at luksusvarene aldri kommer på salg nettopp fordi de er helt uvurderlige.

Kall meg gjerne gjerrig, men det overrasker meg at det ikke er flere enn 6.9% som har valgt Danilo, som nå har blitt førstevalg på høyrebacken til Brasil. Danilo koster “kun” 6.0 millioner, og siden Brasil også er veldig solide defensivt, er jeg overbevist om at Danilo vil plukke mye poeng, både defensivt og offensivt. 

STJERNEKAMP: Isco må finne seg i å være langt bak Mbark Boussoufa på populæritetsskalen i VM-manager. (Foto: Scanpix)

Tenk at Mbark Boussoufa er den mest populære midtbanespilleren med 32.2%! Dette er vel den eneste lista Boussoufa vil toppe denne sommeren, og gjennom hele karrieren for den saks skyld, men igjen er det tydelig at billige spillere er essensielle for å komponere en slagkraftig tropp. Premier League-stjernene Kevin De Bruyne (17.5%), Christian Eriksen (16.3%) og Paul Pogba (15.7%) er alle populære valg, men jeg er ikke helt solgt på noen av dem. De Bruyne spiller i en dypere og mer defensiv posisjon for Belgia enn han gjør for Manchester City, og derfor er 10.0 millioner for mye penger å betale for en spiller som oftest vil være fjerde eller tredje sist på ballen. Eriksen frykter jeg blir for alene i Danmarks angrepsspill, og med dårligere lagkamerater rundt seg enn dansken er vant med i Tottenham, tror jeg ikke Eriksen blir noen poengkonge i dette mesterskapet. Paul Pogba er umulig å stole på, selv om Frankrike er storfavoritter i sin åpningskamp mot Australia. Det er åpenbart større verdi i James Rodriguez, som koster akkurat det samme som Pogba, og Rodriguez har også en mye mer sentral rolle i Colombias offensive spill.

Blant de mer rimeligere spillerne, synes jeg Aleksander Golovin, Russlands nye yndling, ser ganske så spennende ut. Golovin er valgt av bare 4.2% og gleder seg nok som den lille ungen han er til å vise seg fram på hjemmebane, som starter mot Saudi-Arabia på mesterskapets åpningsdag. Se også opp for Serbias nye helt Sergej Milinkovic-Savic, som kan gi god verdi for pengene. Serbia har gode muligheter for å gå videre fra gruppen sin, og Milinkovic-Savic tar med seg mye selvtillit fra sin meget gode sesong for Lazio i håndbagasjen til Russland. Med en eierandel på 9.5% kan serberen bli en av tungene på den berømte vektskålen når du skal slå dine rivaler i ligaene dine.

TROLLMANNEN FRA SÃO PAULO: Neymar er skadefri og kan endelig få løfte trofeet med sitt kjære Brasil. (Foto: Scanpix)

Det flommer over av utmerkede spisser i VM, og det er nærmest umulig å velge hvilke stjernespisser man skal ha. Store deler av budsjettet må brukes på spissplass, og den mest populære spissen er Neymar som har fått plass i 28.7% av lagene. Neymar er akkurat tilbake fra skade, og det er ingenting som tyder på at skaden vil stoppe Neymar fra nok et fantastisk mesterskap. Lionel Messi og Antoine Griezmann følger hakk i hæl med 27.7% og 26.5%, og ja, begge er i ypperste verdensklasse, men magefølelsen min sier at det bare er Messi som er verdt pengene. Messi er klink fast på mitt lag, men Griezmann er ikke i nærheten av å få utdelt en av de tre plassene på topp. Griezmann ser ut til å spille kant for Frankrike, med Olivier Giroud som midtspiss, og dermed blir prislappen for dyr på Griezmann.

Jeg hadde derimot forventet at flere enn 14.1% har funnet plass til Edinson Cavani, som jeg er overbevist om at vil bøtte inn mål og kjempe om toppscorertittelen. Uruguay har kanskje mesterskapets enkleste gruppe, og Cavani var toppscorer i kvaliken. Da er 9.5 millioner en gavepakke uten like. Og skal du virkelig slå på stortromma, kjøper du Paolo Guerrero, Perus store stjerne som har en eierandel på kun 2.3% – da er det bare å feste setebeltet og bli med på heisa-tur!

Lista over spillere som har fått sitt gjennombrudd i fotball-VM er lang, så finner du de juvelene som står på terskelen til berømmelse denne sommeren – finner du også nøkkelen til suksess.

Bli med på jakten etter de skjulte diamantene og registrer deg på http://vmmanager.tv2.no nå! 

Rundens utvalgte, runde 38

Avgjørelsens time har kommet. I morgen sparkes siste runde av fantasysesongen 2017/18 i gang. Det har vært en sesong med oppturer og nedturer, der dobbelrunde 37 ble en skuffelse for mange av oss. Men i morgen har vi en siste sjanse til å redde sesongen. Det store spørsmålet nå er om man skal satse alt, eller spille safe. 

På skadefronten har Klopp meldt at Sadio Mané er usikker til morgendagens oppgjør mot Brighton. Han fikk et “knock” mot Chelsea, men det eneste Klopp sier er “We will see”. Mané var i utgangspunktet en glitrende differential denne runden, men usikkerheten gjør at han må vike.

I Manchester har Mourinho varsla rotasjon, og har meldt at Romero kommer til å starte i mål, og at MartialRashford og Carrick også kommer til å starte. Dermed ser det ut til at Alexis Sánchez og Jesse Lingard sannsynligvis er henvist til benken. Lukaku er fortsatt ute.

Tottenham får besøk av et skadeplaga Leicester. Puel sa i går at det blir vanskelig for Schmeichel å bli klar til søndag, og Chilwell er fortsatt ute. Tottenham har på sin side en del spillere som må testes i løpet av dagen i dag for å se om de er spilleklare. Dette gjelder spillere som Aurier, Dembélé, Trippier og Wanyama. 

For de som fortsatt sitter med Ashley Barnes er det på tide å si adjø. Spissen pådro seg en skulderskade mot Arsenal, og får ikke med seg sesongavslutninga. Om noen vurderer Wayne Rooney som en nostalgisk differential i siste runde, er det bare å holde seg unna. Siste nytt fra Everton er at Rooney ikke rekker sesongavslutningen.

Siste rundes utvalgte er: 

West Ham har holdt nullen i sine to siste kamper, og Adrián bør beholde plassen i buret når de får besøk av Everton. Til den nette summen av 4.0 mill kan West Hams sisteskanse være et skikkelig røverkjøp.  Med seg i forsvarsrekka får han van Aanholt, som har to scoringer og to clean sheets på sine siste tre kamper. Swansea vil prøve å avslutte sesongen med stil hjemme mot Stoke, og på tross av at håpet om å unngå nedrykk nå egentlig er mest teoretisk, tror vi at Naughton og co vil gi alt de har for å holde nullen mot Stoke. Liverpool vil på sin side gi alt for å holde Chelsea bak seg i kampen om Champions League, og van Dijk får sisteplassen i forsvaret. Ingen forsvarere har hatt flere avslutninger med hodet per kamp denne sesongen, og Brighton er et av lagene som har fått flest cornere mot seg i år. Det lukter sesongens første målpoeng for den høyreiste nederlenderen.

Sala er rundens kaptein, og etter et par skuffende kamper forventer vi fyrverkeri fra egypteren i morra. Liverpools talisman har nå 292 poeng totalt, og vi føler oss sikre på at han når 300 poeng i løpet av søndagen. Christian Eriksen har hatt en strålende sesong, og vil avslutte med stil hjemme mot et Leicesterlag som kun har holdt nullen i to av sine siste ti kamper. Raheem Sterling var en enorm skuffelse i runde 37, men etter å ha fått hvile forrige kamp tror vi han er tilbake fra start mot Southampton. Før runde 37 håva Sterling inn tosifra poensummer i tre kamper på rad og leverte målpoeng i seks strake kamper. Han får følge av Arnautovic som har blomstra på spissplass for West Ham. De siste seks rundene ligger Arnautovic helt i toppen både på antall skudd og skudd på mål. Arnie har alle forutsetninger for å få nok en kjemperunde hjemme mot Everton.

Angrepsrekka ledes an av Aubameyang, poengkongen i runde 37. Ni mål og fire assists på 12 kamper siden han kom til Premier League er knallsterkt. Vi er bombesikre på at Aubameyang vil gi Wenger en passende avskjedsgave mot Huddersfield, som fortsatt er mest opptatt av å feire fornya kontrakt i Premier League. Harry Kane er besatt av å bli toppscorer, og dette er hans siste sjanse til å ta igjen Salah. Han kommer til å skyte oftere enn Lucky Luke, og før eller seinere kommer ballen til å gå i mål. I runde 38 i fjor scora Kane hattrick, og vi blir ikke overraska om han gjentar bragden i år. Rashford får den siste plassen i angrepet. I og med at Mourinho så godt som har bekrefta at unggutten får sjansen fra start, tror vi han kan levere varene mot Watford. Og med en eierandel på 7.5 % kan han være en nydelig differential.

Husk at deadline er søndag kl 15.00. Nå får det bære eller briste, lykke til alle sammen!

Dobbelrundens utvalgte, runde 37

I takt med at vårsolen brer seg over vårt kalde habitat her i nord, skal skjebner i begge ender av tabellen avgjøres i våre høyt elskede (og foraktede) Fantasy-ligaer, med sesongens siste – og STØRSTE – dobbelrunde! 

Den viktigste nyheten siden forrige helg er at Romelu Lukaku mister ligainnspurten, men mest sannsynlig blir klar for FA-cup finalen i slutten av måneden. Det baner vei for ungfolen Marcus Rashford, som ikke har fått mange minuttene av Mourinho denne sesongen. Til prislappen £7.3 er Rashford et friskt valg denne runden, med en eierandel på 6.9%.

David Silva er tilbake på treningsfeltet til Manchester City, sammen med Kyle Walker. Dermed er regnestykket om hvem som starter for de lyseblå blitt en vanskeligere nøtt igjen, akkurat som i Tottenham hvor Danny Rose også er tilbake i kampen om en startplass. I tillegg til rotasjonsfare på midten hos Spurs, er også backene utsatt for minsket spilletid.

Både Simen, Mina og undertegnede spiller Triple Captain denne runden, men er ikke enige om hvem som er det beste valget. Simen velger Gabriel Jesus, Mina går for Raheem Sterling og undertegnede klinker til på Kevin De Bruyne. Alle tre er selvfølgelig med i rundens utvalgte, som ser slik ut: 

Fabianski er skuddstopper av rang, og med to overkommerlige kamper skal plassen sikres med minst en clean sheet og en god porsjon redningspoeng. Smalling er kongen i midtforsvaret til Manchester United, og har plutselig blitt en liten måltyv også. Vi husker jo alle hvem som scora sist Lukaku ikke var i startelleveren… Naughton tilbyr god verdi og godt potensial for både clean sheet og målpoeng, og Swansea har gode muligheter for å sikre plassen denne runden. Azpilicueta er den forsvareren med flest poeng, og med en strøken innleggsfot kan det bli storfangst for bonusmagneten som nå også har begynt å holde nullen.

Sterling er den største formspilleren, og med to hjemmekamper ingen våte drømmer kan matche, er det Sterling som blir denne rundens Triple Captain og topper lista for must-haves denne runden. Eriksen er det offensive hjertet i Spurs, og er klink i lagoppstillingen til begge kampene. Repertoaret er viden bredt, og det er alltid dejlig å ha dansken på laget. Arnautovic spiller ute av posisjon, og er en kraftpakke som kan skape trøbbel for hvilket som helst forsvar. Leicester er totalt avslått, og det lover bra for Arnie. De Bruyne har kanskje ikke levert til gull i det siste, men ingen tviler på hva belgieren kan få til. Istedenfor å jage poeng andre steder, lukter det en kanonrunde fra De Bruyne og da gjelder det å kjøpe hørselvern før det smeller.

Lillebror Ayew var heldig som slapp suspensjon sist, og er et trygt førstevalg i Swansea. Bournemouth eier ikke defensiv struktur, og Ayew tar også mest sannsynlig straffer. Da er £5.3 en potensiell gullbillett. Når Jesus får fulle nitti slik han gjør nå, viser brasilianeren hvor god han er til å putte ballen i kassa. Jesus leverer målpoeng rekende på ei fjøl, og Brighton og Huddersfield bør ha trent ekstra mye på å være kjegler denne uka. Så er selvfølgelig Kane også med, men uten kapteinsbindet. Tross en liten formdupp har Kane potensialet til to hat-tricks denne dobbelrunden, så å gå uten Harry tør vi ikke.

HUSK DEADLINE SOM ER ALLEREDE I KVELD, KL. 20.00! Fredag kveld altså, så lås inn magefølelsen og la det stå til. Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen! 

Hitparade uten like

Uansett om du skal forsvare en ledelse eller kjempe med nebb og klør for et mirakuløst comeback – å ta hits for å hente inn de mest attraktive spillerne til helgens runde mener jeg er en nødvendighet.

En av grunnprinsippene for å ta minuspoeng, eller hits som det heter på Fantasy-munne, er det lengre perspektivet. Å ta et hit for en spiller som kan tjene inn minuspoengene over flere kamper fremover er alltid et godt argument, og selv om det bare er to runder igjen av sesongen, står vi foran sesongens største dobbelrunde før den store finalerunden.

Jeg mener dobbelrunden som starter til helgen, med Manchester City og Tottenham i hovedrollene, tåler minuspoeng – til og med i tosifret skala. 

Det er flust av utmerkede poengplukkere som har dobbelrunde, og dermed er den potensielle fortjenesten enorm, og mulighetene for å tjene inn minuspoengene er på sitt aller største. Isolert sett er det et rimelig stort handicap å starte runden med fire, åtte eller tolv minuspoeng bak konkurrentene, men i noen tilfeller kan det være det eneste riktige, som i mitt tilfelle. Mitt eget lag brenner som et gigantisk St.Hans-bål, for uten en eneste offensiv spiller fra Manchester City står jeg midt oppå den store tennbriketten før helgens runde.

KAPUTT: Det er null gnist igjen hos Riyad Mahrez som står med hoftefeste og gleder seg til sommerferie. (Foto: Scanpix)

Med spillere som Eric Bailly, Wes Morgan og Ezequiel Schelotto i forsvarsrekka – hvor alle tre ikke er i nærheten av å få poeng både grunnet manglende spilletid og ikke-eksisterende forsvarsspill, må noe gjøres brennkvikt. Og når midtbanen inneholder guttene Riyad Mahrez, Pascal Gross og Willian, har brannslukningsapparet blitt min nærmeste venn denne uken. Mahrez har mistet gnisten totalt, Gross har ett mål på ti kamper og møter topp to på tabellen, og Willian har blitt satt til kjøling. Kast på en Romelu Lukaku som gikk av banen med skade i helga, så er plutselig glohaugen på sitt varmeste.

Grunnet min elendige lagsituasjon, er disse spillerne hovedårsaken til at jeg vil ta minst tolv minuspoeng før helgens runde:

Raheem Sterling (HUD, BRI) – På de siste seks rundene har vinglete og ustabile Sterling blitt en ny mann og vært ligaens mest stabile poengplukker med målpoeng i hver eneste kamp. Tre assists i forrige runde var faktisk dårlig betalt, Sterling fyrte av flest skudd og hadde flest skudd på mål, og Pep ser ut til å kjøre toppa lag hele veien ut. Med den formen Sterling viser nå, er han det heteste alternativet til Triple Captain-chipen kommende runde.

SUPERDUO: Raheem Sterling og Gabriel Jesus – de to stjernene som skinner sterkest på Fantasy-himmelen om dagen. (Foto: Scanpix)

Gabriel Jesus (HUD, BRI) – Uten noen konkurranse på topp, har Jesus blitt en skikkelig poenggarantist. Brasilianeren har levert målpoeng i hver eneste kamp han har startet siden han kom tilbake fra skade, og kun Stoke er dårligere enn Huddersfield og Brighton på fremmed gress. Jesus belønnes også veldig godt av bonussystemet, noe som alltid er en fordel i et lag stappfullt av målscorere.

Kevin De Bruyne (HUD, BRI) – Enda en City-mann, som alltid regjerer hjemme på Etihad. De Bruyne har levert tosifret poengfangst i seks hjemmekamper, og målpoeng i tolv hjemmekamper. Den belgiske maestroen hadde fem skudd – to av de på mål – mot West Ham i forrige runde, og selv om argumentet om dyr prislapp alltid er berettiget, er De Bruyne nærmest sikret 180 minutters spill hvor poengtaket er skyhøyt.

Dele Alli (wba, NEW) – Uansett hvor mye Alli filmer eller hvor tullete han feirer målene sine, så er det akkurat det han gjør mest om dagen – scorer mål. Alli er storslag, med fire mål og tre assists på sine siste seks fra start. Det evige vidunderbarnet ble hvilt forrige dobbelrunde, men siden kampen om fjerdeplassen er ikke avgjort enda, er Tottenham nødt til å bruke sin største formspiller i begge kamper denne runden.

KRAFTPLUGG: Marko Arnautovic er mannen som skal holde West Ham i live, og er en perfekt joker med kun 6.3% eierandel. (Foto: Scanpix)

Marko Arnautovic (lei, MUN) – Når en spiller er en god del hakk over sine medspillere på et lag som kjemper for overlevelse, er det ofte god butikk. Arnautovic spiller spiss, men er klassifisert som midtbane, og er den mannen West Ham stoler på offensivt. Leicester lekker som ei sil, og Manchester United har bare holdt nullen to ganger på sine siste ni kamper. Motivasjonen til Arnautovic og West Ham kan alene være nok for mål og mye poeng.

Alfie Mawson (bou, SOU) – Swansea fortjente ikke tap mot Chelsea i helgen, og svanene har virkelig funnet frem viljen til å overleve denne sesongen. Alfie Mawson er både sterk og farlig på offensive dødballer, og Swansea har i tillegg gode muligheter for clean sheets – noe de også er fullstendig avhengig av for å holde plassen. Kyle Naughton er også et ypperlig alternativ til en halv million mindre.

Cesar Azpilicueta (HUD, LIV) – Den alltid så trofaste spanjolen er tryggheten selv og mister aldri et eneste spilleminutt. Azpilicueta har denne sesongen blitt et synonym for bonuspoeng, mye takket være innleggsfoten som veldig ofte treffer enten Morata eller Giroud. Smultringen uteblir nok mot Liverpool, men i et farvann hvor det kryr av backer i rotasjonsfare er Azpilicueta den største fangsten som kan gi tosifret poeng.

KALKULERT RISIKO: Går det faktisk an å gå uten Harry Kane i enda en dobbelrunde? (Foto: Scanpix)

Harry Kane er selvfølgelig også en skummel mann å gå uten, og selv etter scoring mot Watford, må Kane finne seg i å stå bak City-gutta i hit-køen. Har du Harry Kane, beholder du han, men står du uten Kane – kan det være en risiko som er verdt å ta. Vi snakker faktisk om tretten millioner for en spiller som ikke har levert tosifret siden januar, og hovedgrunnen til å ha Kane på laget er at alle andre har det. Så har du mental styrke til å gå uten, lover jeg deg all mulig hyllest – for jeg hadde aldri hatt motet til å gjøre det selv.

Planen min om en vanvittig sluttspurt ser ut til å falle fullstendig i grus, og jeg hadde betalt i dyre dommer for et nytt wildcard nå. Derfor vil jeg aldri tilgi meg selv om jeg ikke satser hus og hjem i sesongens mest avgjørende Fantasy-runde.

 

Rundens utvalgte, runde 36

Med kun tre runder igjen av årets Fantasy-sesong handler alt om å forsvare en ledelse – eller ta risiko for å hente igjen tapt terreng. De åpenbare poenggarantistene i spesielt Manchester City og Tottenham er hyperattraktive, men helgens runde byr også på noen godbiter fra lagene lenger ned på tabellen.

Blant overskriftene fra pressekonferansene før helgen, kan vi spore usikkerhet rundt Sadio Mané. Senegaleseren er ikke helt 100%, og Mané vil mest sannsynlig hviles mot Stoke på lørdag. Med spørsmålstegnet bak Mané, ser aksjene for at Mohamed Salah vil starte mot Stoke enda sterkere ut, også med tanke på at returoppgjøret mot Roma ikke spilles før onsdag. Spekuleringene vil uansett få sitt svar av Twitter-kontoen Anfield Express som har meldt riktig lagoppstilling for Liverpool uke etter uke den siste tiden, så følg nøye med frem mot deadline.

USTOPPELIG: Hellige Mohamed er klar for en ny scoringshelg hjemme mot Stoke. (Foto: Scanpix)

I den liljehvite delen av Nord-London, meldte Pochettino i dag at Danny Rose er tilbake i trening denne helgen, men det er tvil om Rose i det hele tatt vil spille igjen denne sesongen. Dermed er Ben Davies et hett alternativ denne runden – og forhåpentligvis også i Tottenhams lekre sesongavslutning. I en annen del av London lyser varsellampene for vår danske dreng Andreas Christensen. Conte har uttalt at Gary Cahill fortjener spilletid, og kapteinen ser ut til å være først i køen om plassen i midtforsvaret.

Som meldt på denne ukens sending, har Jesse Lingard slitt med en vond akilles, men det ser ikke ut til å bli noen akilleshæl de siste rundene. Mourinho har bekreftet at Lingard er spilleklar, så er spørsmålet om Lingard også er startklar og en del av elleveren som tar imot Arsenal på Old Trafford søndag ettermiddag.

Slik ser de elleve utvalgte til helgens runde ut:

Newcastle har overgått alle forventninger denne våren, mye takket være Dubravka bakerst i buret. Hjemmekamp mot jumbo West Bromwich lukter clean sheet og poeng. Bertrand har operert som vingback, og Southampton skal nå starte sin “Great Escape”. Da er sjansene store for både clean sheet og assist på Southampton-kapteinen. Davies produserer flest sjanser av alle forsvarsspillere, og fortjener en plass hjemme mot Watford, og Long er fortsatt verdt sin vekt i gull. Brighton er et forferdelig bortelag, så denne helgen vil det bli clean sheet – og forhåpentligvis scoring riktig vei.

Salah er selvfølgelig med. Den ustoppelige egypteren brukte bare tjue minutter på å score to mål sist han møtte Stoke, og nå får Salah minst førtifem. Eriksen er jevnheten selv og vil kose seg i vårsola når Watford kommer rett fra stranda og til Wembley. Milivojevic har vært et eventyr uten like for Palace denne sesongen, og på hjemmebane har ørnene vært outstanding. De Bruyne er outstanding hele tiden, og er nok det sikreste kortet på midtbanen til City. Ja, Kevin er dyr, men Kevin vil være en uavbrutt glede å ha på Fantasy-laget denne helgen.

JOKER: En formsterk Olivier Giroud er denne rundens høyoddser med en eierandel på kun 1.8%. (Foto: Scanpix)

Giroud er den største jokeren i elleveren denne helgen, og kan starte på benken. Men i de siste kampene har franskmannen fått i gang scoringsdampen, og en pen pris for en pen mann er jo alltid pent. Jesus er også udiskutabel etter to målpoeng i to kamper på rad, og vil fortsette scoringsformen helt til siste slutt. Også er selvfølgelig Harry Kane med, som denne rundens kaptein. Mot svak motstand vil det lille håpet om toppscorertittelen for tredje sesong på rad få nytt vann på mølla, og mandag kveld er det duket for ny Kane-fest.

Husk deadline lørdag 12.30, og nå er det bare å sette inn det ekstra giret de siste tre rundene. Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen! 

Rundens utvalgte, runde 35

Etter forrige maratonrunde 34 er det bare å trekke pusten dypt, løfte blikket og hive seg opp på Fantasy-hesten igjen som vil ri inn i den mørke solnedgangen av denne smått amputerte runde 35.

Og denne fredagen skinner horisonten vakrere enn på lenge. En av fotballens største solstråler, som sto for blendende, varmende og smellvakker fotball, har bestemt seg for å stige ned i Nord-London. Arséne Wenger har tatt sin avgjørelse, og trer tilbake som Arsenal-manager etter sesongen. En avgjørelse alle har ventet på og mast om, men som likevel oppleves som uvirkelig.

Arsenal går nå inn i sin siste sesonginnspurt med Wenger, en sesonginnspurt som virkelig skal gi Wenger den avslutningen han fortjener. Og mest sannsynlig vil de elleve som går ut på Emirates søndag ettermiddag spille skjorta av motstander West Ham. Wenger uttalte på pressekonferansen at han vil bruke West Ham-kampen som generalprøve mot torsdagens Europa League-oppgjør med Atletico Madrid, og satte dermed Aubameyang rett i rotasjonskarusellen siden gaboneseren ikke kan spille i Europa.

REKORDMANN: Den gyldne egypter vil ikke hviles og har tatt sikte på toppscorertittelen. (Foto: Scanpix)

Køen til rotasjonskarusellen er mindre enn forventet, siden Klopp heller ikke ønsker å hvile sine beste menn mot West Bromwich. Dermed er frykten for Salah ikke skulle være med på festen på the Hawthorns bare en unødvendig bekymring. Sjansen for at spesielt den offensive trioen blir tatt av tidlig er definitivt tilstede, men som vi har lært tidligere denne sesongen er det ingen fare for at Salah ikke har scoret minst ett før den tid.

Hos de lyseblå ligamestrene er Agüero ute i minst tre-fire uker, og dermed er den store havbunnen åpnet og delt i to for å gi fri passasje for Gabriel Jesus. Brasilianeren er nå spikret på topp for Manchester City, og er den viktigste spilleren å ha på Fantasy-laget ut sesongen.

Jesus er selvfølgelig med på rundens utvalgte – som ser slik ut:

Butland har flest redningspoeng denne sesongen og skal stenge buret i sesongens viktigste kamp for Stoke. Her blir det alt eller ingenting – forhåpentligvis alt. Van Dijk skal være trygg i Liverpool og har vært svært utslagsgivende for at Liverpool har tettet igjen bakover, mens Kompany er kapteinen med stor K som skal feire ligatittelen med hjemmefansen og kan dunke inn mål og clean sheet. Akkurat som Tomkins allerede har gjort denne sesongen, og borte mot et slapt Watford gir Tomkins stort potensial for pengene.

Salah er Salah og åpenbar kaptein. Humørspiller Özil har vært involvert i fem mål på sine siste fire mot West Ham, og når Wenger skal hylles mot ligaens dårligste bortelag er det lurt å kjøpe billett til festen. Zaha bærer Crystal Palace alene og vil mest sannsynlig holde ørnene oppe, og Watford har ikke slått Palace på hjemmebane siden 2009. Sterling er tilbake i superslag, og poengkongen i City har involvert i flere mål enn Kane og De Bruyne denne sesongen. Selv om hurtigtoget ikke alltid har fininnstilt siktet, får Sterling alltid mange sjanser som til slutt blir scoring.

Firmino elsker å møte West Brom, med to mål og to assist på de siste fire mot the Baggies som fortsatt er ligaens dårligste lag. Jesus er klar til å skinne i fraværet av Agüero og Lacazette har vist tegn til storhet etter han kom tilbake fra skade. Lacazette vil bygge enda mer selvtillit til torsdag, og er alltid giftig på hjemmebane uansett spilletid. Siden Aubameyang har blitt omtalt som et handicap denne runden, flippes mynten på Lacazette sin side i denne rundens utvalgte.

Og til å lede dette laget fra benken, sitter selvfølgelig Arséne Wenger – forhåpentligvis i sin altfor store, dobbeltspente dressjakke. 

TAKK: En æra er over – i Arsenal og engelsk fotball. Merci, Arséne! (Foto: Scanpix)

Husk deadline som går ut lørdag 12.30, masse lykke til med runden alle sammen!