Runde 23: Nøkkelspillere

Storkampen mellom Liverpool og Manchester United tar mye fokus denne helga. Fantasy-messig er den kampen ekstremt vanskelig å spå. Derfor er rundens nøkkelspillere for en gangs skyld helt uten Liverpool-spillere. Magefølelsen sier at Mohamed Salah kan komme til å avgjøre kampen, men siden han aldri har scora mot Manchester United tør jeg ikke velge ham som kaptein. Heldigvis er det mer enn nok å velge i blant de andre lagene. 

Her er rundens nøkkelspillere:

Benjamin Mendy

Det er alltid risikabelt å velge City-spillere på grunn av den ekstreme rotasjonsfaren, men Mendy har nå startet fem av de siste seks kampene i Premier League. I denne perioden har Mendy skapt 11 sjanser, flest av samtlige forsvarsspillere. Det lover godt med tanke på potensiale for målpoeng hjemme mot Crystal Palace. Sjansen for defensive poeng er definitivt også til stede. Ingen lag har scora færre mål enn Crystal Palace så langt denne sesongen, og de siste seks kampene er det kun Bournemouth som har kommet seg til færre store sjanser enn Crystal Palace. 

Kevin De Bruyne

Det er ingen vei utenom, Kevin må med denne gangen også. Både Mahrez og Agüero var i fyr og flamme mot Aston Villa, men det er fortsatt belgieren som er det sikreste kortet. Ingen spillere har vært involvert i flere Premier League-mål enn Kevin De Bruyne denne sesongen. Han leverer målpoeng på løpende bånd og er nå den spilleren som har sanket mest poeng så langt denne sesongen. Han har i snitt tatt nesten ni poeng per kamp de siste fem rundene, og det er ingen grunn til å tro at han skal roe ned mot Crystal Palace. 

Danny Ings

Danny Ings har nå blitt forfremmet fra formspiller til vanlig nøkkelspiller, og det er med god grunn. Han leverte spinnville ni avslutninger mot Leicester, flest av alle i runde 22. Når det gjaldt skudd på mål delte han førsteplassen med Agüero forrige runde. De siste seks rundene er det kun Rashford og Jesus som har hatt flere skudd på mål enn Danny Ings, og ingen har hatt flere avslutninger inne i motstanderens 16-meter. Wolverhampton har sluppet inn mål i sine sju siste kamper, og Ings har så langt scora mer enn halvparten av alle målene til Southampton. Kun Jamie Vardy har scora flere mål enn Danny denne sesongen, og Ings har allerede skutt seg inn på fantasy-lagene til 25 % av oss. 300 000 managere har allerede kjøpt ham til runde 23, tør du la være?

Watford og Abdoulaye Doucouré har grunn til å juble om dagen. (Foto: Scanpix)

Beste formspiller: Abdoulaye Doucouré

Watford har definitivt våkna. Med fire seire og én uavgjort på de siste fem kampene ser Watford-spillerne plutselig mye mer spennende ut. Med to assister og to mål på de siste tre kampene har Doucouré plutselig seilt opp som et mulig røverkjøp. Etter at Pearson tok over har Doucouré flyttet seg høyere opp i banen, og de offensive tallene hans har blitt langt bedre over hele linja. Han koster fortsatt bare 5.6, men den prisen kan fort øke hvis han leverer en god kamp hjemme mot Tottenham. 

Beste spiller på papiret: Jamie Vardy

Vi venter fortsatt på “jeg har blitt pappa”-feiring fra Jamie Vardy, og den kan fort komme mot Burnley. På de siste fire kampene har Burnley i snitt sluppet inn to mål per kamp, og det er kun Newcastle og Aston Villa som har sluppet til flere avslutninger på mål i denne perioden. Vardy ble holdt i sjakk av Southampton forrige runde, men vi forventer at han er tilbake for fullt denne helga. Vardy trives godt med å reise ut på tur denne sesongen, flertallet av scoringene hans har faktisk kommet på bortebane. 

Minas kaptein: Kevin De Bruyne

Runde 22: Nøkkelspillere

Nytt tiår, ny fotballhelg, nye muligheter! Vi rister av oss ribbe, pinnekjøtt og riskrem, og er klare for at poengene skal renne inn til helga. 

Mange av oss retter allerede blikket mot runde 24, når Liverpool og West Ham har sesongens første dobbelrunde. Selv om det er lurt å legge en plan for å få inn tre Liverpool-spillere allerede nå, er det viktig å huske på at det skal spilles mye fotball og deles ut mange poeng før den tid. 

Her er rundens nøkkelspillere:

Matt Doherty

En av forrige sesongs store favoritter har blitt litt glemt i år, men vi spår at Doherty kan gi valuta for pengene for de snaut 5 % der ute som har ham på laget sitt. Ingen forsvarsspillere har hatt flere avslutninger på mål de siste fem kampene. Samtlige avslutninger kom inne i boksen, og Doherty troner også øverst på lista over store sjanser blant forsvarsspillerne. Hjemme mot Newcastle er det også mulig å få med seg clean sheets-poeng. Kun Watford og Crystal Palace har scoret færre mål enn Newcastle så langt denne sesongen. 

Kevin De Bruyne

Tre mål og fire assist på de siste fem rundene er meget pent levert av den belgiske trollmannen. Han fortsetter å skape sjanser i bøtter og spann, samtidig som han er blant de mest skuddvillige spillerne. Blant midtbanespillerne er det kun Salah og Mahrez som har hatt flere avslutninger enn Kevin de Bruyne de siste fem kampene. Han og Salah ligger på delt førsteplass hvis vi ser på skudd på mål i samme periode, og ingen har skapt flere store sjanser enn belgieren. Nå møter han et skadeskutt Aston Villa som kun har holdt nullen i to av sine siste ti seriekamper.

Jamie Vardy

Jamie Vardy er tilbake, og blir selvsagt umiddelbart et brennhet kapteinsalternativ. Vi er snart tomme for ord når vi skal beskrive Premier Leagues toppscorer. Før kampen mot Liverpool i runde 19 hadde Vardy levert målpoeng i ti strake kamper.  Bare Liverpool og Manchester City har scoret flere mål enn Leicester denne sesongen, og Vardy har vært involvert i mer enn 40 % av scoringene. Vi husker alle hva som skjedde sist han møtte Southampton… Selv om det er ekstremt lite sannsynlig at vi får en ny kamp med ni scoringer, er det god grunn til å tro at Vardy får med seg målpoeng. 

Beste kamp på papiret: Aubameyang

Aubameyang fortsetter å gå litt under radaren, til tross for at han er den spissen som har plukka nest flest poeng så langt. Ikke nok med det, han har faktisk tatt mer poeng enn både Salah og Sterling. I et revitalisert Arsenal kan Aubameyang bli enda giftigere. Crystal Palace har ei skadeliste lang som et vondt år, i tillegg til at Luka Milivojevic er suspendert. Å stable sammen en Palace-ellever uten spillere med rødt eller gult flagg er en vanskelig øvelse nå om dagen, så Arsenal kommer på mange måter til dekket bord. 

OBS: Aubameyang mista kampen mot Leeds på grunn av sykdom. Vi antar han er frisk og klar til kamp i helga, men avvent pressekonferansen til Arteta. Hvis Aubameyang er usikker, er Anthony Martial nestemann på lista. Det har blitt tre mål på de siste tre kampene fra franskmannen, og til helga møter han Norwich hjemme på Old Trafford. 

Beste formspiller: Danny Ings

Det måtte bli Danny Ings. Med ni mål på sine siste ti kamper er Ings blant de mest stabile poenggarantistene akkurat nå. Selv om kamp borte mot Leicester i utgangspunktet er tøft, er det umulig å overse Southamptons nye gullgutt. I løpet av de siste fem kampene har han hatt like mange store sjanser som Salah, like mange avslutninger på mål som Mané og flere skudd i boks enn Aubameyang. Faktisk har samtlige av Ings skudd i denne perioden kommet inne i motstanderens sekstenmeter. Southampton kommer til å være ekstremt motivert for revansj, og da lukter det ny scoring fra Danny Ings. 

Minas kaptein: Jamie Vardy

Ole Martins kaptein: Kevin De Bruyne

Julens nøkkelspillere

Sesongens vakreste tid står foran oss, med fire Fantasy-runder på de neste tolv dagene. Dermed sier det seg selv at det viktigste prioriteringen er spillerne som er trygge i laget og som får mest spilletid. Men er det lettere sagt enn gjort?

Her er de fem sikreste julekortene i våre øyne – både for spilletid og poengfangst:

Heung-Min Son

Midtbanespilleren som nå koster 10.1 millioner er spilleren vi har størst forventninger til denne julen. Sør-koreaneren har blomstret under Mourinho, og ingen har levert flere målgivende enn Son de siste fem kampene. På de samme fem kampene har Son også skapt flest store sjanser, som passer perfekt når Tottenham har et juleprogram det glitrer av med Chelsea hjemme, Brighton hjemme, Norwich borte og Southampton borte. Både form og program gjør Son til et av julens aller beste kapteinsvalg – uansett runde.

Kevin De Bruyne

Superlativene for å beskrive Kevin De Bruyne er mange, spesielt når belgieren har levert underliggende tall på skyhøyt nivå i det siste. Kun Jamie Vardy matcher De Bruyne på antall avslutninger de siste fem kampene, og Manchester Citys viktigste – og beste – spiller har også flest avslutninger fra åpent spill. Ta med at ingen har skapt flere sjanser enn De Bruyne denne sesongen, så er det vanskelig å feire jul uten Kevin – også i år.

Jack Grealish

I Aston Villa har de sin egen maestro på midtbanen, en slags fattigmanns De Bruyne om du vil, som denne julen har et nydelig kampprogram. Jack Grealish møter Southampton hjemme, Norwich hjemme, Watford borte og Burnley borte, og det lover godt for mannen som har like mange avlsutninger som Salah (14) og flere avslutninger innenfor motstanderens boks enn Sterling og Rashford på de siste fem kampene.

Jamie Vardy

Ligaens toppscorer er umulig å overse, også i juleprogrammet – selv om motstanderne heter Manchester City og Liverpool i to av julens fire kamper. Med flest skudd totalt, flest skudd på mål OG flest skudd inne i motstanderens boks på de siste fem kampene krysser Jamie Vardy selvfølgelig av på alle boksene. Og er det én som gleder seg til toppoppgjør mot Manchester City og Liverpool, så er det Jamie Vardy.

Harry Kane

Det blir liksom ikke helt jul uten Harry Kane. Spissen som spiller alt, uansett vær, vind og føreforhold har som tidligere nevnt kampprogram som godt oppimot optimal julestemning. To mål og en målgivende i forrige hjemmekamp mot Burnley var et tydelig frampek om hva som kan komme av julegaver fra Kane de neste dagene, spesielt mot Norwich og Southampton som har sluppet inn flest mål hittil i sesongen.

Men Fantasy-nissen gir seg aldri – her er tre julejokere:

Vincente Guaita

Den levende veggen i Crystal Palace har snittet på 8,5 poeng på sine siste fire kamper, men merkelig nok er eierandelen til Guaita nede på 2.8% (i skrivende stund). Crystal Palace møter Newcastle borte, West Ham (som selvfølgelig forkortes til Wham i disse dager) hjemme, Southampton borte og Norwich borte i høytiden – akkurat den type kamper som betyr stor sjanse for å holde nullen og sanke mange redningspoeng.

Richarlison

Med tre mål på de siste fire begynner Richarlison å melde seg på igjen, og selv om man kanskje skulle tro at brasilianeren ville lide av trenerbyttet som sendte hans favorittmanager Marco Silva på dør, har Richarlison nå tatt over rollen som spiss i Duncan Fergusons Everton. Den gode poengformen kan fint fortsette mot Arsenal og Burnley hjemme pluss Newcastle borte, og så har det skjedd større under på denne tiden av året enn at Richarlison scorer borte mot Manchester City første nyttårsdag også.

Neal Maupay

Neal Maupay har virkelig sneket seg under radaren i det siste, men med scoring i tre kamper på rad fortjener Brighton-spissen litt mer oppmerksomhet før juleprogrammet smeller i gang. Brighton møter Sheffield United hjemme, Tottenham borte, Bournemouth hjemme og Chelsea hjemme, kan gi god poengfangst for spissen som har flere skudd på mål enn Salah, Kane og Jimenez de siste fem rundene. Eierandelen til Maupay på 1.5% (i skrivende stund) er også en nydelig gave du ikke finner under juletreet.

Lykke til med julerundene, måtte det bli grønne, glitrende piler!

God jul og godt nytt Fantasy-år!

Runde 17: Kapteinspesial

Helgens Fantasy-runde er en heftig julebuffé hvor de gode kapteinsvalgene ligger klare på rekke og rad. Formspillerne Heung-Min Son og Marcus Rashford bør vurderes uansett motstander, og når Liverpool og Chelsea i tillegg har noen av sesongens enkleste hjemmekamper på papiret er rådvillheten stor. Eller er det så enkelt som at Jamie Vardy er selvskreven uansett hvor gode alternativene er?

Sadio Mané / Mohamed Salah – hjemme mot Watford

Liverpools to raketter på hver sin flanke er alltid med i tankene når kapteinsbindet skal deles ut, men når jumboplasserte Watford kommer på besøk til Anfield kommer julegavene tidlig. I de to siste rundene har både Mané og Salah fått hvile, så begge to skal ha litt ekstra juice i leggene lørdag ettermiddag. På de siste tre hjemmekampene mot Watford har Liverpool vunnet 6-1, 5-0 og 5-0, og spesielt Mohamed Salahs fire mål mot helgens motstander sitter friskt i minne. Egypteren står med seks mål og en målgivende på sine siste fire kamper mot Watford, mens Mané har fem mål og tre målgivende på sine siste fem mot the Hornets. Manés eierandel på 43% tilsier at en haug av Fantasy-managere vil kapteine senegaleseren, mens Salahs eierandel på 21.4% gjør han til en liten joker. 

Tammy Abraham – hjemme mot Bournemouth

Mannen som startet sesongen som en av tre likestilte spisser i Chelsea til 7.0 millioner fortsetter å være blant sesongens beste Fantasy-kjøp. Scoringen mot Lille i midtuka var en lovende oppladning til helgens møte med Bournemouth, som har sluppet inn 2,2 mål per kamp de siste fem rundene. Hittil i sesongen er det kun Manchester City (337) som har fyrt av flere skudd enn Chelsea (274), og utenom Vardy (26) har ingen flere skudd på mål enn Abraham. Men det beste argumentet for å velge Tammy som kaptein denne runden, er fraværet av både Steve Cook og Nathan Aké i midtforsvaret til Bournemouth. Dermed er bordet dekket for flere målpoeng på Tammy Abraham. 

Marcus Rashford – hjemme mot Everton

Med fem mål og to målgivende på de siste fem kampene er også Marcus Rashford et glohett kapteinsvalg i helgens runde. På de første seksten ligakampene har Rashford allerede utlignet sin beste sesong scoringsmessig på ti scoringer, og det er på hjemmebane målene oftest kommer. På åtte ligakamper på Old Trafford har Rashford bokført syv mål, og ingen har flere skudd totalt enn engelskmannens 51 skudd så langt denne sesongen. Etter å ha sett gårsdagens Europa League-oppgjør med beina høyt på benken, vil Everton slite med å holde nullen – noe de har klart bare én gang på de siste fjorten kampene. 

Kevin De Bruyne – borte mot Arsenal

Med kun to mål og en målgivende på sine siste ni er nok Kevin De Bruyne nærmere salgslista på Fantasy-lagene våre enn å få kapteinsbindet, men poengtavla forteller ikke hele sannheten her. På de siste fem kampene er belgieren den midtbanespilleren som har flest skudd, og ingen har flere forsøk på målgivende på de samme fem kampene. De Bruyne har også skapt overlegent flest sjanser denne sesongen, faktisk dobbelt så mange som Sadio Mané (30). Etter at Guardiola lot De Bruyne hvile i samtlige nitti minutter i midtuka, er også Kevin klar for å dele ut julegaver på Emirates. Arsenal har nemlig sluppet inn minst to mål i hver av sine siste tre hjemmekamper, og det er kun Norwich (99) som har sluppet til flere skudd på mål enn Arsenal (94) denne sesongen. 

Heung-Min Son – borte mot Wolverhampton

Bortekamp mot sultne ulver i god form er kanskje ikke å foretrekke denne runden, men formen til Wolves er ikke like god som formen til Heung-Min Son. På Mourinhos første fire kamper har Son levert to mål og fire målgivende, og ingen har høyere xA (Expected Assist) enn Sonaldo på de siste fem kampene. Førsteinntrykket av Wolverhampton som et solid lag defensivt bør du heller ikke la deg lure av, da Rui Patricio og co kun har holdt nullen en gang på sine siste åtte kamper. Og er det noe Tottenham og Heung-Min Son gjør, så er det å angripe. Med Mourinho på trenerbenken har Spurs et målsnitt på tre mål per kamp, så det er ingen grunn til å tvile på at Tottenham går målløse av banen søndag ettermiddag.

Jamie Vardy – hjemme mot Norwich

Å gi kapteinsbindet til Jamie Vardy trenger ingen argumenter utover at det er nettopp Norwich som er helgens motstander. Den elleville målformen med elleve mål og tre målgivende på de siste åtte er nettopp ellevill, og Leicester har scoret minst to mål i alle disse åtte kampene Vardy har scoret. I tillegg har Norwich sluppet inn minst to mål i 13 av 16 ligakamper denne sesongen, og ingen slipper til flere skudd på mål enn Tettey og gjengen. Kun Southampton (35) har sluppet inn flere mål enn Norwich (34), men etter helgens møte med Jamie Vardy topper nok Norwich den lista også. 

Minas kaptein: Sadio Mané

Ole Martins kaptein: Jamie Vardy

Runde 16: Nøkkelspillere

Nå er det bare å holde tunga rett i munn. Runde 15 ble ferdigspilt i torsdag kveld, mens runde 16 sparkes i gang mindre enn 40 timer senere. Etter helgens runde skal også flere lag ut i siste runde i Europa, så helgen kan by på flere overraskelser i laguttakene hos topplagene.

Her er helgens fem nøkkelspillere som skal være immune mot rotasjon:

Serge Aurier

Med Mourinhos nyeste uttalelser om at Serge Aurier må få offensiv frihet for å spille på sitt beste, kan vi Fantasy-idioter gni oss i hendene. At Tottenham (overraskende nok) ikke har holdt nullen med Mourinho bak roret ennå, gjør ikke så mye når Aurier er ekstremt delaktig i det offensive spillet. Ni innlegg og to skudd på mål på Old Trafford i midtuka forteller at Auriers to målgivende på de tre siste kampene ikke er en tilfeldighet, og at det er flere målpoeng i vente fra Aurier.

Mohamed Salah

Etter å ha sett lagkameratene sine valse over byrival Everton fra benken, tyder alt på at det kribler greit i beina til Mohamed Salah før helgen. Liverpool skal spille en viktig CL-kamp i Salzburg på tirsdag, og frykten for at Sadio Mané får hvile denne helgen er ganske så stor. I det eksakt samme møtet i desember forrige sesong, scoret Salah hattrick og Mané ble hvilt. Det er nok ganske tilfeldig, men at det flyr et rotasjonsspøkelse over Liverpool denne helgen er det ingen tvil om. Bournemouth er uansett i grusom form, og da vil du ikke møte en uthvilt Mohamed Salah.

Jamie Vardy

Det er komplett umulig å komme utenom Jamie Vardy om dagen, for å ikke snakke om de siste syv rundene. 69 poeng på de siste syv har det blitt på poengkongen hittil, og det ser ikke ut til at toget stopper borte mot Aston Villa. I midtuka var det Villa som hadde flest skudd på mål i mot, og det lover godt for en ny poengfest for Vardy – som selvfølgelig er et åpenbart kapteinsvalg også denne gang.

Beste formspiller: Marcus Rashford

Helten fra Old Trafford på onsdag har målpoeng i fire strake kamper, og på de siste syv kampene har det blitt seks mål og tre assist på Marcus Rashford. Manchester City vil gi fra seg mye bakrom å løpe i for spilleren som fyrte av flest skudd forrige runde, og med den målformen Rashford er i, kan han fint levere poeng også på Etihad.

Beste kamp på papiret: Dele Alli

Dele Alli er også i storform om dagen, men tre mål på de siste to kampene. Hjemme mot Burnley er det Alli som er den heiteste Tottenham-spilleren, spesielt grunnet sin lave eierandel på 7.6%. Alli er den mest kjøpte før helgens møte med Burnley, som har sluppet inn seks mål på de siste to kampene.

Minas kaptein: Jamie Vardy

Ole Martins kaptein: Heung-Min Son

Runde 15: Nøkkelspillere

Den beste tiden av Fantasy-sesongen er endelig i gang, med hele syv runder på de neste fire ukene. Derfor er det ekstra viktig at spillerne du har valgt på Fantasy-laget ditt plukker jevnt og trutt med poeng i kampene som nå kommer på løpende bånd.

Her er nøkkelspillerne til den femtende midtukerunden:

Caglar Söyüncü

Den nye bauten i midtforsvaret til Leicester har bidratt i svært stor grad til at Leicester er laget som har sluppet inn færrest mål i ligaen så langt. Hjemmekamp mot jumboplasserte Watford som har sparket manageren sin for andre gang denne sesongen kan umulig bli noe annet enn en skikkelig gullgruve denne runden.

Kevin De Bruyne

Den belgiske maestroen er tilbake i målform med scoring i to kamper på rad, og De Bruyne har belønnet de som har beholdt ham i laget etter en liten poengtørke. Bortekamp mot Burnley høres kanskje tøft ut, men når De Bruyne leverer flest avslutninger forrige runde, tyder alt på at assistkongen er klar for å levere både mål og målgivende i julestrømpa til sine eiere denne runden.

Jamie Vardy

Toppscorer i ligaen. Åtte mål og tre målgivende på de siste seks kampene. Onsdagens motstander er Watford. Nuff said.

Rundens beste kapteinsvalg? Selvfølgelig.

Beste formspiller: Dele Alli

José Mourinho har puttet Dele Alli i en tidsmaskin og hentet fram gullgutten fra tidligere sesonger. Med to mål i klassisk Dele-stil mot Bournemouth forrige helg, blir bakromsløpene til Alli vanskelig å stoppe for et Manchester United-forsvar som ikke har holdt nullen på ni kamper.

Beste spiller på papiret: Mohamed Salah

Alle hjemmekamper for Mohamed Salah er i prinsippet gode kamper på papiret, da egypteren har scoret alle av sine ligamål denne sesongen hjemme på Anfield. Everton er i alt annet enn god form om dagen og har ikke holdt nullen på bortebane siden første serierunde. Med halvparten av eierandelen til sin rekkekamerat Mané, kan Salah være mannen som henter inn poeng på rivalene dine denne midtukerunden.

Minas kaptein: Jamie Vardy

Ole Martins kaptein: Jamie Vardy

Runde 14: Nøkkelspillere

Røyken har lagt seg etter Champions League og Europa League. Manchester Uniteds har fryst i Astana, Eintracht Frankfurt besøkte Arsenal og bidro til å gi Unai Emery sparken, mens Tammy Abraham skada seg i Valencia. Leicester-gutta har på sin side tatt uka med ro, og en gammel kjenning dukker endelig opp blant rundens nøkkelspillere:

Forsvar: Andy Robertson 

Liverpool holder ikke nullen lenger, men Andy Robertson er likevel brennheit. Han har levert målpoeng i fire av de fem siste rundene for et Liverpool-lag som virket nærmest ustoppelige. Ingen forsvarsspillere har flere assist enn Robertson så langt denne sesongen.

Hjemme mot Brighton kan det også blir clean sheet-poeng. Brighton har gått målløse av banen i halvparten av bortekampene sine denne sesongen…

Skotten har tatt ledelsen i den interne assist-ligaen blant Liverpoolbackene. (Foto: Scanpix)

Midtbane: Sadio Mané 

Med målpoeng i fire strake runder er Mané høyaktuell som kaptein denne helga. Liverpools toppscorer har levert jevnt med poeng hele sesongen, og har så langt et snitt på 7.1 poeng per kamp. På de siste tre hjemmekampene har det blitt totalt 32 poeng på senegaleseren. Brighton på sin side har sluppet inn sju mål på sine tre siste bortekamper. 

Ingen midtbanespillere har flere scoringer så langt denne sesongen, og Raheem Sterling er den eneste midtbanespilleren som har hatt flere store sjanser enn Manés 12.

Spiss: Jamie Vardy

Han er toppscorer, poengkonge og garantert spilletid i hver eneste kamp. Mer kan man ikke be om fra en fantasy-juvel! I tillegg møter Jamie et Everton-lag som sliter. Ingen spisser har flere avslutninger på mål enn Vardy denne sesongen, og kun Tammy Abraham har hatt flere store sjanser.

Siden Vardy gikk målløs av banen på Anfield i runde 8 har det blitt scoring i seks strake kamper. I tillegg har Leicesters gullgutt levert hele tre runder med tosifra poengsum i denne perioden. Everton er blant lagene som her sluppet inn flest mål så langt, så her er det bare å bli med på Vardys party. 

Danny har hatt god grunn til å smile i det siste. (Foto: Scanpix)

Formspiller: Danny Ings

Har jeg blitt gal? Neida. My Boy Danny Ings er faktisk en av de virkelig store formspillerne akkurat nå. Det har blitt fem scoringer på de siste sju kampene for Southampton-spissen, og de to kampene uten scoring var mot Manchester City og Leicester. Det vil si at han har vært mer målfarlig enn både Abraham, Kane, Aubameyang, Jimenez og Rashford siden runde 7.

Til helgen møter han et skadeplaga Watford-lag, og da lukter det nye målpoeng for Minas evige favoritt. Southampton har i tillegg et pent program framover, så Ings kan bli et røverkjøp til kun 6.1.

Beste kamp på papiret: Harry Kane

På de to første kampene under José Mourinhos ledelse har Tottenham scora sju mål. Kane har stått for tre av dem. Det er for tidlig å konkludere, men det kan se ut som om Harry har våkna igjen. Og når villdyret endelig våkner vet vi alle at det bare er et spørsmål om tid før det kommer et hattrick.

Bournemouth har kun holdt nullen i én bortekamp så langt denne sesongen. Kane har sju mål og én assist på sine seks Premier League-kamper mot Bournemouth. Du skal ikke se bort i fra at han legger på et par til nå til helga.

Ole Martins kaptein: Heung-Min Son

Minas kaptein: Sadio Mané

Runde 13: Nøkkelspillere

Høstens siste landslagspause er historie, og med tretten (!) runder frem til nyttår er vi inne i den mest kritiske perioden av Fantasy-sesongen. Nå gjelder det å tenke seg en ekstra gang med bytter og kapteinsvalg, og gjerne legge litt ekstra krutt på benken, så du er godt skodd mot uforutsette rotasjoner.

Innmarsjen til José Mourinho i Tottenham er det perfekte krydder til adventstiden, men ingen Spurs-spillere får plass blant denne rundens nøkkelspillere. Hvilke Tottenham-spillere du bør skrive ned på blokka, kan du lese her.

Dette er de fem nøkkelspillerene til helgens runde:

Trent Alexander-Arnold

Gullgutten på Liverpools høyreback har vært nærmere gråstein de siste fem kampene med null clean sheets og kun èn målgivende. Men borte mot Crystal Palace denne helgen er det slutt på poengtørken. Crystal Palace har scoret færrest mål på hjemmebane denne sesongen, og Liverpool har sluppet inn færrest mål på bortebane. Du trenger ikke være Einstein for å skjønne at det regnestykket betyr smultring for Liverpool, og kun Kevin De Bruyne (43) har skapt flere sjanser enn Alexander-Arnold (42) på de første tolv kampene. 

Sadio Mané

Midtbanespilleren med flest poeng hittil er et åpenbart valg – spesielt når motstanderen heter Crystal Palace. Sadio Mané har scoret i alle sine siste fire kamper mot ørnene og har i tillegg syv mål på ni ligakamper mot Palace – flere enn mot noen andre lag. Senegaleseren er i meget god form og står bokført med tre mål og tre assist på de siste fem kampene, hvor Liverpool har møtt både Leicester, Tottenham, Manchester United og Manchester City. På bortebane er Mané den Liverpool-spilleren med flest skudd på mål og flest mål i Liverpool – som gjør Mané til en av helgens åpenbare kapteinsvalg. 

Jamie Vardy

Ligaens toppscorer er udiskutabel med den målformen han er i nå. Seks mål og 46 poeng på de siste fire kampene er ellevilt, hvor fire av de seks har kommet på fremmed gress. Jamie Vardy er fus i alt og spiller samtlige minutter og seiler opp som spissen alle bør ha på laget resten av sesongen. En liten hake akkurat denne helgen er at Brighton har vært nokså imponerende defensivt denne sesongen, med seks innslupne mål på hjemmebane (like mange som Liverpool). Men den haken er ikke stor nok til å overse Vardy, som har hatt fri hele landslagspausen, og som har flest poeng av alle denne sesongen med 7,6 poeng i snitt på de første 12 kampene. Det gjør Jamie Vardy til et bunnsolid kapteinsvalg hver eneste helg.

Beste formspiller: Ben Chilwell

I skyggen av sine mer populære rekkekamerater Pereira og Syüöuöüöcuyü, har Ben Chilwell virkelig vist seg fra sin beste side den siste tiden. Ingen forsvarsspillere har plukket mer enn Chilwells 31 poeng på de siste tre kampene, takket være hans presise venstrefot som serverer giftige innlegg offensivt. Akkurat den venstrefoten fikk skinne noe voldsomt mot Montenegro i landslagspausen, da Chilwell noterte seg for hat-trick i målgivende. Leicester har sluppet inn færrest mål i ligaen, og dermed er Ben Chilwell den perfekte pakkedealen for en forsvarsspiller på Fantasy.

Beste kamp på papiret: Richarlison

Kun de aller mest pessimistiske Everton-supporterne kan si seg fornøyd med sesongstarten til Marco Silvas menn, men det tyder på at den berømte proppen har løsnet litt i det siste. Richarlison har figuert som spiss i det siste, utenom forrige kamp mot Southampton da Cenk Tosun fikk tillit på topp. Nå er Tosun skadet, og det tyder på at Richarlison får sjansen som spydspiss. Brasilianeren ble matchvinner i forrige runde, og møter denne helgen et Norwich-lag som kun har holdt nullen én gang denne sesongen og sluppet inn minst to mål i 10 av sesongens 12 kamper. 

Kaptein Ole M: Sadio Mané

Kaptein Mina: Raheem Sterling

Mourinhos Fantasy-kupp

Er det en som bare har hatt røde piler på de første tolv rundene denne sesongen, så er det Mauricio Pochettino. Kun 3 seire på 12 kamper fikk begeret til Daniel Levy til å renne over, og styreformannen ga dermed oppgaven om å fylle glasset halvfullt med trofeer videre til José Mourinho. 

Sølvreven fra Portugal har fått Tottenham-jobben i siste sving før bortre langside – også kalt desember – som er stappfull av kamper på løpende bånd. 

Dette er ligakampene i juleperioden for Mourinho og Spurs: 

  • West Ham borte 23.november
  • Bournemouth hjemme 30.november
  • Manchester United borte 04.desember
  • Burnley hjemme 07.desember
  • Wolverhampton borte 15.desember
  • Chelsea hjemme 22.desember
  • Brighton hjemme 26.desember
  • Norwich borte 28.desember
  • Southampton borte 01.januar

Med en herlig godtepose av enkle hjemme- og bortekamper, samt storkamper mot Manchester United og Chelsea som passer Mourinho som en nystrøket slim-fit skjorte, er sjansen stor for at Tottenham-spillerne får seg en skikkelig poengopptur.

Det spennende kampprogrammet gjør spesielt de defensive Spurs-spillerne fristende. At Toby Alderweireld har høyest eierandel med 5.5%, sier egentlig alt om hvor dårlig Tottenham har vært i høst. Det sier også alt om hvor stort potensial det ligger i den liljehvite forsvarsrekka, for alle som har sett Mourinhos tidligere lag spille fotball, vet at alt begynner bakfra med defensiv stabilitet. Alderweireld var på ønskelista til Mourinho på Old Trafford, og vil bli en viktig brikke på Tottenham Stadium. Alderweirelds makker vil jeg tro blir landsmann Vertonghen, men skal du hente noen defensive spillere fra Spurs, ville jeg holdt meg unna forsvarsrekka til det er tydelig hvem som er fast på laget. 

RØVERKJØP: Med en pris på 4.5 og eierandel på kun 3.1% er Gazzaniga det heiteste alternativet hos Tottenham defensivt. (Foto: NTB Scanpix)

Ta heller et skritt bakover, til Paulo Gazzaniga, som vil være førstekeeper hele desember og sannsynligvis utover i det nye året. Til usle 4.5 er Gazzaniga det nærmeste du kommer månedskort på bussen til Mourinho, og et skikkelig superkupp når Tottenham begynner å holde nullen. 

Offensivt vil det etter all sannsynlighet bli kontringsfotball, som nok bringer frem smilet til alle med Heung-Min Son på Fantasy-laget sitt. Sør-koreaneren har levert målpoeng i tre kamper på rad, og har vært et av ytterst få lyspunkt for Tottenham denne høsten. Son er en utmerket mann å ha på laget uansett manager, spesielt i den hektiske juleperioden vi nå går inn i. 

Hvordan Christian Eriksen vil respondere på Mourinho som manager, synes jeg er fryktelig vanskelig å spå. At Mourinho foretrekker offensive spillere med løpskraft og arbeidskapasitet er ingen hemmelighet, så Erik Lamela og Lucas Moura kan seile opp under radaren her. Allikevel vil jeg tro at kortstokken ikke blir snudd helt på hodet, og at den offensive stammen kommer til å være ganske gjenkjennelig. Derfor er Dele Alli jokeren som jeg vil holde tettest inntil brystet. Med utrolige 0.9% eierandel, tror jeg Alli har størst for å eksplodere i poengfangst og popularitet. 

OVERRASKET: Slik reagerte kanskje Tottenham-stjernene da de fikk vite at Mourinho var deres nye manager, og både Kane, Alli og Son skal følges ekstra nøye med på i desember. (Foto: NTB Scanpix)

Den spilleren Josè Mourinho er aller mest avhengig av å få i gang så fort som mulig, er Harry Kane. I sine tidligere klubber har Mourinho alltid hatt en spiss både med sterk fysikk og nese for mål, som Diego Costa, Zlatan Ibrahimovic og Romelu Lukaku. Hjemmekamper mot Bournemouth, Burnley og Brighton i desember er et godt nok argument i seg selv for å sette inn Kane på laget, men ikke godt nok til å utkonkurrere denne høstens superspisser som Jamie Vardy og Tammy Abraham. 

Skal du ha inn Kane, ville jeg ofret en midtbanespiller i tilsvarende prisklasse over 10 millioner. Da må det bli enten Liverpool eller Manchester City-stjerner som ryker. Å kaste stjernespillere fra to av ligaens mestscorende lag mot en spiss som har scoret ett mål på hjemmebane siden midten av august, og som har fått en kynisk manager, er derimot en nokså dårlig idè. 

Uansett blir det fryktelig spennende å se Mourinhos første startellever mot West Ham på lørdag, og forhåpentligvis kan flere Tottenham-spillere havne på blokka og videre inn på Fantasy-lagene våre. 

Runde 12: Nøkkelspillere

Jetro Willems – 4.5 millioner

Den flyvende hollender på venstrebacken til Newcastle har sneket seg litt under radaren i første tredjedel av sesongen, men hjemme mot Bournemouth er det på tide å løfte frem Jetro Willems. Newcastle har – sammen med Leicester – sluppet inn færrest mål på hjemmebane denne sesongen, og får besøk av et Bournemouth-lag som kun har scoret ett mål på de siste fire kampene.

I forrige runde noterte Willems seg for en målgivende og hans fire forsøk på assists mot West Ham var faktisk like mange som Kevin De Bruyne. Da er 4.5 millioner noe alle bør ta seg råd til. 

Sadio Mané – 12.0 millioner

Selv om det er selveste Manchester City som kommer på besøk, skal det nok mer til for å skremme Sadio Mané. Helten fra Villa Park forrige helg har et poengsnitt på 8,75 per kamp hjemme på Anfield, og fikk til og med en rolig kveld på benken mot Genk nå i midtuka.

Det er ikke gode nyheter for et Manchester City-forsvar som ser ganske så sårbart ut. Ederson er mest sannsynlig skadet, og generalprøven til reservekeeper Claudio Bravo var så ille at premieren umulig kan bli bra. Når tomrommet etter Aymeric Laporte i tillegg ofte fylles med personlige feil og nonchalant pasningsspill, kan du banne på at Liverpool vil vinne ballen høyt i banen og at Sadio Mané vil få gode arbeidsvilkår. 

Jamie Vardy – 9.4 millioner

Ligaens toppscorer har levert ti mål og to målgivende på sine første elleve kamper, og både Leicester og Vardy ser ut til å være på vei mot noe stort denne sesongen. Målformen til Vardy er det ingenting å si på, ei heller mot helgens motstander Arsenal. På åtte kamper fra start mot Arsenal har Vardy scoret åtte mål. Den statistikken ligger an til å pyntes på lørdag kveld, mot et Arsenal-forsvar som har holdt nullen to ganger på sine siste 24 bortekamper.

Kun Norwich og Aston Villa slipper til flere skudd enn Arsenal, så arbeidsforholdene kan ikke bli særlig mye bedre for Jamie Vardy denne helgen – som derfor er rundens beste kapteinsvalg.

Beste formspiller: Christian Pulisic – 7.3 millioner

Etter en ganske så myk start på Chelsea-karrieren ser det ut til å virkelig ha løsnet for Christian Pulisic, som er i brennheit form om dagen. Fire mål på de to siste kampene sier sitt, og selv om plassen i startoppstillingen til Lampard kanskje kan betviles, er det fryktelig merkelig å vrake en spiller med så god målteft.

Lørdagens motstander, Crystal Palace, har ikke holdt nullen på bortebane denne sesongen, og Chelsea fyrer fortsatt på alle sylindre offensivt med elleve mål på de siste fire kampene og fire mål mot Ajax i midtuka. 

Beste kamp på papiret: Raul Jimenez – 7.2 millioner

Forrige sesongs store åpenbaring forkledd i ulvedrakt har fått opp dampen nå som høstmørket senker seg. Etter 3,4 poeng i snitt per kamp på de første syv kampene, har poengsnittet til Raul Jimenez doblet seg til 7 poeng per kamp på de siste fire.

Meksikaneren var spilleren med flest skudd totalt i forrige runde, og når søndagens motstander Aston Villa er det laget som slipper til flest skudd totalt, skjønner selv vi som er dårlige i matte at Jimenez + Aston Villa = målpoeng. 

Minas kaptein: Raul Jimenez

Ole Martins kaptein: Jamie Vardy