Rundens utvalgte, runde 16

Jula kommer jaggu tidlig i år.

Større og finere pakker enn menyen på superderby-søndag med Liverpool – Everton og Manchester United – Manchester City, setter både pinnekjøtt og ribbe i skyggen. Spesielt Manchester-derbyet synes jeg er mer åpent enn noen gang, og både Mourinho og Guardiola har garantert noen ess i ermet når de skal angripe hverandre søndag ettermiddag. I tillegg til små usikkerheter rundt David Silva (8.2) og Phil Jones (5.3), står denne rundens utvalgte uten spillere for en gangs skyld uten spillere fra Manchester-lagene.

Dette er de elleve jeg tror vil plukke flest Fantasy-poeng denne helgen: 

LUKASZ FABIANSKI – Keeperen under £5.0 som har levert flest poeng så langt denne sesongen, nyter godt av at forsvaret foran han ikke holder Premier League-nivå. Det betyr flest redninger og redningspoeng i ligaen, og så kommer det jo en clean sheet i ny og ne. Hjemme mot West Brom er en sånn kamp, hvor Fabianski vil gjenta bedriften fra forrige hjemmekamp og kose seg med en varm smultring fra boden utenfor stadion på vei hjem etter match.

Sakho har latt beina – og ikke håret – tale for seg denne høsten. (Foto: Scanpix)

MAMADOU SAKHO – Stopperen som er mest kjent for å herje på Snapchat og ha med seg bilde av Pogba når han går til frisøren, har begynt å vise potensialet som Klopp aldri var interessert i. Sakho har helt spinnville tall på sine tre siste kamper; ett mål og to clean sheets har gitt 28 poeng og 8 bonuspoeng. Slike tall er umulig å overse, så Sakho bør du både hente på Fantasy og følge på Snapchat.

MARCOS ALONSO – Chelseas spanske back har vært i skyggen av sine landsmenn Morata og Azpilicueta så langt denne høsten, og har ikke levd opp til forventningene etter braksuksessen forrige sesong. Men tross få offensive bidrag, er Alonso alltid en trussel – spesielt på frispark utenfor seksten. Alonso fikk etterlengtet hvile i midtuka, og det lover godt før London-derbyet mot West Ham.

BEN CHILWELL – Det unge talentet i Leicester har ikke vært fast denne høsten, men etter to gode kamper fra start er det innafor å prøve seg på Chilwell – som har holdt Fuchs ute av laget. Til bare £4.3 er Chilwell en nydelig vei inn i et Leicester-forsvar som har strammet seg opp og møter Newcastle som bare har ett lite poeng på sine siste seks kamper.

Coutinho er den mest populære spilleren å hente før helgen – vil han bryte forbannelsen? (Foto: Scanpix)

PHILIPPE COUTINHO – Å forklare hvorfor Coutinho er med i rundens utvalgte, er helt meningsløst. I mine øyne er brasilianeren Liverpools beste og viktigste spiller, og selv Big Sam skal få slite med å stable en defensiv mur som stopper Coutinho. Klarer Coutinho å opprettholde formen, er han årets røverkjøp til £8.9. Coutinho ser i tillegg ut til å være Liverpools straffetaker, og er dermed et solid kapteinsemne denne helgen.

AARON RAMSEY – Assisten til Lacazette forrige helg er selvfølgelig bevisst, og det beviser hvor smart og god denne waliseren er. Med sine dype løp fra midten er Ramsey den Arsenal-spilleren med flest poeng så langt, og er akkurat nå det beste valget blant midtbanespillerne i den midtre prisklassen. Southampton har bare holdt nullen to ganger på sine tolv siste kamper, så Forster er ikke akkurat noen De Gea heller.

DEMARAI GRAY – En ny, engelsk frekkas fra Leicester får tillit denne helgen. Med fart og uforutsigbarhet har Puel skjønt at Gray er en god mann å ha på banen, som fikk både scoring og en dårlig date med stolpen forrige helg. Igjen er den lave prisen en fordel, og Gray gleder seg til å løpe fra Newcastle-forsvaret som kun har en clean sheet på de siste elleve kampene.

Eden Hazards form de siste kampene har vært intet annet enn priceless. (Foto: Scanpix)

EDEN HAZARD (Visekaptein) – Trollmannen fra Belgia er ganske dyr i Fantasy, men prestasjonene og poengene Hazard har levert de siste ukene har forsvart prisen til det fulle. Hazard er ikke bare playmaker, men ligger ofte og lurer som bakromspiss og siktepunkt for gjennomspillene til Fabregas. Han tar straffer lett som en lek, og er i så godt humør om dagen at West Ham-forsvaret vil bli brukt som kjegler på lørdag.

ROBERTO FIRMINO – Forrige gang Firmino var i rundens utvalgte, varmet han benken. Argumentet for Firmino er fortsatt de samme, og nå har potensialet for poeng virkelig slått ut i full vigør. Mohamed Salah har måttet dele på målpoengene de siste kampene, og Firmino står med tre mål og en assist på sine to siste kamper. Det lover ikke godt for Everton-forsvaret, men desto enda bedre for oss Fantasy-managere.

Denne helgen vil Harry Kane reise seg igjen. (Foto: Scanpix)

HARRY KANE (Kaptein) – Fortsatt har jeg ikke mistet troen på Harry Kane. Tottenham har hatt en trøblete høst i ligaen, men sprudlet i Champions League. Da passer det perfekt for Kane at Stoke som har sluppet inn femten mål på syv bortekamper denne høsten kommer på besøk til Wembley. Kane fikk også hvile i midtuka, og bærer derfor kapteinsbindet denne runden.

ALVARO MORATA – Jeg savner fortsatt Diego Costa, men Morata har gitt Chelsea en ny dimensjon på topp. Moratas konstante involveringer foran motstanderens mål er grunnen til at spanjolen er spissen med flest poeng etter femten runder. Fem mål og to assist på seks bortekamper sier sitt før bortemøtet med West Ham, og den statistikken vil se enda penere ut når Anthony Taylor blåser av kampen lørdag ettermiddag.

Husk fristen som går ut lørdag 12.30, måtte det – rett og slett – bli gull og grønne piler for dere alle sammen!

Da Arsenal møtte veggen

Glem Skal vi danse, Stjernekamp, Narvestad og The Voice – bedre lørdagsunderholdning enn Arsenal – Manchester United finnes ikke.

Hvis ikke agendaen på styremøtet til Glazer-gutta i dag er hvorvidt statuen av David De Gea (5.8) skal være i diamanter eller smaragder, så skjønner jeg ingenting. De Gea var selve definisjonen på en levende vegg, og utenom en vanvittig Arsenal-scoring hvor Aaron Ramsey (7.2) leverer tidenes assist, stoppet De Gea absolutt alt. 14 redninger er ny rekord siden Opta begynte å føre statistikk i Premier League, som ga spanjolen hele fire redningspoeng.

De Gea topper poenglista for keeperne ganske overlegent, for denne sesongen har De Gea levert Fantasy-poeng på et helt annet nivå enn tidligere sesonger. Argumentet for å stå med en dyr keeper fra topp seks-lagene har vært tryggheten for clean sheets, mens argumentet for de billigere keeperne har vært redningspoeng. Men på femten kamper denne høsten har De Gea levert 54 redninger, kun Lukasz Fabianski (4.6) har flere enn De Gea.

Det er lov med god keeper – også i Fantasy. (Foto: Scanpix)

Spanjolen er også keeperen som scorer høyest av alle keeperne i bonuspoengsystemet, så at det er verdi for prisen til De Gea er ikke et spørsmål engang. Kombinasjonen av 36 clean sheet-poeng og 18 redningspoeng så langt denne sesongen er nok et bevis på at David De Gea er verdens beste keeper – også i Fantasy.

Og da er det faktisk greit å ha samme sveis som bartenderne på Ayia Napa.

Det offensive symfoniorkesteret i Liverpool har virkelig funnet tonen, og førstefiolinist Mohamed Salah (9.9) måtte pent bli vitne til at treblåsrekka med Philippe Coutinho (8.9) og Roberto Firmino (8.4) fikk være solister i helgens første adventskonsert. Coutinho var i en klasse for seg selv i samtlige nitti minutter, og ble fullt fortjent rundens poengkonge med atten poeng. Firmino som har vært inne i en måltørke i ligaen med bare ett mål siden august, fikk endelig ut potensialet vi har sett i Champions League. Dermed ble det kjærkomne tretten poeng på Firmino, som har en eierandel på 22.2% blant norske Fantasy-managere, nesten 5% mer enn på verdensbasis.

Etter å ha blitt benket i midtuka, slo Eden Hazard (10.8) kraftig tilbake og gikk hjem fra lekeplassen med to scoringer i bagen. Samspillet med Alvaro Morata (10.8) på topp bærer frukter for både Hazard og Morata, og det er ingen overraskelse at Chelseas spissduo topper lista for transfers inn før neste runde. Det blir veldig spennende å se laguttaket til Conte i morgendagens kamp mot Atletico Madrid, og om rotasjonen fortsetter også i Champions League. Uavhengig av rotasjon, er det bare å ønske god jul og godt nyttår til de 715 managere som har byttet UT Hazard det siste døgnet!

Tro det eller ei, så har Everton plutselig blitt et lag å følge med på. Med Sam Allardyce på benken, utstyrt med en klassisk gammel manns-bluetooth i øret, er entusiasmen tilbake på Goodison Park og Fantasy-alternativene har endelig blitt reelle.

Dominic Calwert-Lewin er Evertons nye spissjuvel. (Foto: Scanpix)

Dominic Calwert-Lewin (5.2) fikk starte foran Oumar Niasse (5.0), og med ett mål og en assist skal det mye til for at den unge engelskmannen mister plassen hos Allardyce. Det aller vanskeligste i Fantasy denne høsten har vært å finne en spiss under £7.0 som leverer poeng, slik at vi kan få plass til alle storkanonene på midten. Plutselig var ikke det så vanskelig lenger. Til kun £5.2 er Calwert-Lewin både det åpenbare og det beste valget, selv om Everton har noen tøffe kamper i desember. Calwert-Lewin er så billig at det er meningsløst å vurdere noen andre enn Evertons nye spissjuvel som din billige spiss – og til den prisen kan vi ikke forvente noe mer enn poeng hver tredje runde.

I motsetning til Harry Kane (12.8), som vi forventer poeng fra hver eneste runde. Denne rundens mest valgte kaptein, med 857 719 kapteinsbind på armen, gikk en ny runde uten scoring og tanken om å kvitte seg med Kane begynner å bli forståelig. Det frister enda mer enn før å sette de £12.5 millionene til disposisjon, spesielt når jeg drømmer om alle de nydelige midtbanespillerne jeg kan bytte inn hvis jeg setter inn Calwert-Lewin for Kane.

Men Kane har Stoke hjemme neste runde. Stoke som slapp inn etter tre minutter mot Swansea, Swansea som har færrest scorede mål og færrest skudd denne sesongen. Stoke-forsvaret er alt annet enn skuddsikkert, selv om Jack Butland er mirakuløst tilbake mellom stengene. I tillegg blir Harry Kane garantert hvilt i Champions League-kampen mot APOEL på onsdag, siden Tottenham allerede er videre og møter det svakeste laget i gruppa.

Så en liten pekefinger til slutt.

Det er blitt gjort 1,7 millioner transfers siden lørdag. Det er altfor mange!

På det mest kritiske punktet av Fantasy-sesongen, gjelder det å holde hodet kaldt og ikke hive seg utpå med tidlige bytter. Ja, flere av topplagene er videre i Champions League og vil spare sine beste spillere i midtuka, men regel nummer én i Fantasy er: Du vet aldri hva som skjer, så å øke risikoen for dårlige valg er sjelden noen god idé. Derfor er suksessoppskriften i Fantasy å vente med byttene til slutten av uken.

Samtidig er halve moroa å leve på kanten av stupet, men det gjør vi vel nok fra før av i dette forferdelige spillet?

Rundens utvalgte, runde 15

Vi har akkurat fått tørket tårene etter rotasjonsfiaskoen i midtuka, og heldigvis kommer det allerede en ny runde denne helgen, som kan gjøre det møkkete vannet vi drakk for noen dager siden om til en sødmefull årgangsvin med god ettersmak.

Forbannelsen som følger den mest populære spilleren å bytte inn før runden er tilbake, for det var kun den eminente Mohamed Salah (9.8) som kunne motstå de mørke Fantasy-kreftene før runde 12. De to siste rundene har både Paul Pogba (8.0) og Alvaro Morata (10.7) måtte gå av banen og tåle kritikk fra skuffede Fantasy-managere, og før denne runden er det Raheem Sterling (8.2) som flest Fantasy-managere har hentet til sine lag. 240 000 har hentet Sterling, som har blitt matchvinner i de to siste kampene og står med tre mål og to assist på sine fem siste kamper.

Men hvor lurt er det å hente Sterling før helgen?

Matchvinner Raheem Sterling – for andre kamp på rad. (Foto: Scanpix)

Den engelske lynvingen har nå spilt tre fulle 90 minutter på en uke, og vi har alle fått smake på Guardiolas rotasjonsbuffé. Senest for noen dager siden ble til og med David Silva (8.3) henvist til benken, etter å ha spilt alle de tretten første seriekampene. Selv om Manchester City er videre i Champions League, og vil bruke B-laget mot Shaktar til uka, tror jeg Sterling står i faresonen for å roteres denne helgen og derfor blir det de aller tryggeste fra Manchester City som får tillit i denne rundens utvalgte.

Dette er de elleve som jeg har troen på denne helgen:

LEE GRANT – Med Jack Butland ute med skade enda en gang for Stoke, har Lee Grant fått muligheten i buret. Til en meget hyggelig pris på kun £4.3, tilbyr Grant clean sheet-potensial til svært lav kilopris. Stoke har ikke vært synonymt med rene bur så langt denne sesongen, men hjemmekamp mot Swansea som ikke ser ut til å holde nivået i Premier League skal være null stress for Grant.

Alberto Moreno takker Jürgen Klopp for tilliten. (Foto: Scanpix)

ALBERTO MORENO – Hakkekyllingen på venstrebacken hos Liverpool har virkelig overbevist denne høsten, og blitt en saftig kyllingfilet med lang holdbarhet. Etter å ha holdt nullen for første gang på bortebane i midtuka, er det helt innafor å gi Moreno tillit også borte mot Brighton som vil ha nok med å forsvare seg på lørdag.

KYLE WALKER – Høyrebacken er Manchester City-forsvareren med høyest poengsum så langt i Fantasy, og og i Guardiolas spillestil trekker Walker veldig ofte inn i banen i det oppbyggende spillet. Det betyr større involvering i pasningsspillet og større treffprosent på pasningene, som gir Walker høy score i bonussystemet. Og jeg trenger vel ikke nevne at City møter forferdelige West Ham?

JONJOE KENNY – En spiller jeg gladelig innrømmer jeg aldri hadde hørt om før denne sesongen, fortjener nå mer oppmerksomhet. Unggutten har spilt seg inn på høyrebacken i Everton, og dro med seg sin første clean sheet og assist i midtuka. Big Sam vil sørge for en opptur og hjemmekamp mot Huddersfield blir en perfekt start.

MOHAMED SALAH (Visekaptein) – Ingen forbannelser stopper Premier Leagues toppscorer, og selv ikke rotasjon klarer å stoppe Mohamed Salah. To mål på tjuetre minutter er helt vanvittig, og Salah har hatt tosifret poengfangst i seks runder allerede. Liverpool kan få det tøft med å bryte gjennom Brighton, men Salah scorer uansett.

Selv ikke et svakt kneledd stopper Premier Leagues beste spiller. (Foto: Scanpix)

KEVIN DE BRUYNE (Kaptein) – Jeg meldte De Bruyne som sesongens poengkonge før sesongstart, og måtte fort spise de ordene til kvelds. Belgieren har vært ligaens beste spiller denne høsten, uten å levere poeng som forventet, men De Bruyne er det sikreste offensive kortet hos Guardiola og har endelig begynt å gi verdi for sin høye prislapp. West Ham-forsvaret blir lekestue for min kaptein denne runden.

XHERDAN SHAQIRI – Den sveitsiske pluggen med et hofteparti på størrelse med ferskvaredisken på Meny er den spilleren som skal skape noe for Stoke offensivt, og har to mål og tre assist på sine siste fem kamper. Shaqiri er også den midtbanespilleren under £7.0 som har skapt flest store sjanser de siste fem rundene, og selv om Swansea holdt overraskende bra unna mot Chelsea, blir det kosestund for Shaqiri denne helgen.

RUBEN LOFTUS-CHEEK – Det ble ikke noe målpoeng på Loftus-Cheek forrige runde, og Crystal Palace har fortsatt ingen borteseire denne sesongen. Men til den lave prisen har Loftus-Cheek det største potensialet for poeng, og West Bromwich er ikke til å kjenne igjen defensivt. Det hjelper heller ikke at Alan Pardew har tatt over The Baggies, som står for alt annet enn defensiv kontroll.

Etter kun et kort innhopp i forrige runde er Hazard klar til helgen. (Foto: Scanpix)

EDEN HAZARD – Conte sa det på pressekonferansen før kampen, og sett i ettertid burde jeg selvfølgelig skjønt at Hazard skulle hviles. Men jeg er deres Harvey Dent, for natten er mørkest rett før soloppgang – og soloppgangen kommer til helgen. Newcastle mangler fortsatt Lascelles, har begynt å surre på keeperplass og når du slipper inn mot Robson-Kanu, slipper du garantert inn mot Hazard. Eden er derfor Minas kaptein til denne runden.

HARRY KANE – Mens den ekte Prins Harry har fått mest oppmerksomhet den siste tiden, er det lett å glemme at Harry Kane faktisk har scoret to på rad. Debatten om Kane faktisk er verdt prisen bør være over nå, og borte mot Watford som så ekstremt skjelvne ut defensivt i midtuka, vil Kane få nok rom til å score minst ett mål. Simen velger derfor Kane som sin kaptein denne runden.

ALVARO MORATA – De siste to kampene for Morata har kun handlet om brente sjanser, med fire skudd på mål mot Swansea på onsdag. Med Hazard tilbake i startoppstillingen, økes Moratas sjanser for scoring og Newcastle har sluppet ni mål på sine tre siste kamper. Frykten for rotasjon er minimal, i motsetning til Agüero og Jesus, og derfor får Morata tillit denne helgen også.

Husk fristen som går ut lørdag kl. 11.30, måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!

Rundens utvalgte, runde 14

Om bare to dager kan vi endelig knekke opp den første luka med masseprodusert sjokolade med smak av øst-europeisk fabrikkråte, og som en perfekt oppladning til adventstida slenger Premier League inn en deilig midtukerunde – en forlokkende aperitif som gir oss smaken på selve gourmetstykket av sesongen.

Desember og hele SYV runder på en måned.

Ingen av disse rundene er Double Gameweek, så de kommende rundene gir oss enda flere muligheter til å trikse litt på laget, kanskje ta noen sjanser og gamble litt på kapteinsvalget. Det aller viktigste med Fantasy er å ha det gøy med dette merkelige spillet! Ikke dra seg selv lenger ned i møkka enn nødvendig. Kjører du i grøfta, kommer det en runde bare noen dager etter hvor du kan rette opp og komme deg opp på motorveien igjen.

Midtukerunder er alltid like deilig, og med kamper både tirsdag og torsdag blir det Fantasy-fest midt i uka også. Derfor skal vi, sammen med BigOne, stelle i stand til fest hjemme hos Joakim Pettersen onsdag kveld – og du kan selvfølgelig være med på festen! Vi skal prøve oss på noe helt nytt, nemlig Fantasy FotballXtra. Vi skal følge onsdagens kamper og gi deg alle oppdateringene live på TV 2 Sportens Facebook-side. Så slå på feeden din kl. 20.45 onsdag kveld, kom med spørsmål og innspill, så skal vi gi deg all info du trenger mens vi har kjeften full av BigOne-pizza.

Men før vi setter pizzaen i ovnen – her er rundens utvalgte:

NICK POPE – Burnley har vært denne sesongens store gledesspreder, og Nick Pope har virkelig stått i bresjen for å dele ut positive opplevelser for alle som er glad i fotball. Tatt forutsetningene i betraktning, er Burnley blant verdens beste bortelag denne sesongen, og borte mot Bournemouth skal vi alle sitte i sofaen og håpe på 0-0.

SEAD KOLASINAC – Arsenal-fansen hadde troen på Kolasinac før sesongen, men at han skulle være såpass solid hadde ikke de fleste trodd. Kolasinac har snittet på 8 poeng i sine seks hjemmekamper denne høsten, og er den perfekt hybrid av defensiv trygghet og offensiv kvalitet. Huddersfield har ikke scoret på bortebane siden første serierunde, så dette blir smultring med krem for Arsenals forsvar.

ANDREAS CHRISTENSEN – Den danske dreng har alltid blitt sett på som fremtiden i Chelsea-forsvaret, og jaggu har ikke fremtiden kommet raskere enn antatt. David Luiz  vil få spille en kamp i ny og ne, men Christensen har blitt førstevalget til Conte og når dansken er så vanvittig mye billigere enn sine kollegaer i rekka, er han fryktelig spennende.

CHARLIE DANIELS – Jepp, du leste riktig, her klinker jeg til med defensive spillere fra både Bournemouth og Burnley. Daniels har levert clean sheet i tre kamper på rad, og Burnley er først og fremst ikke et lag det sprudler av offensivt. Kampbildet vil bli jevnt, og begge lag vil være ekstremt gira på å holde nullen. Jeg tror det smultringer på begge. 

MOHAMED SALAH – Ligaens toppscorer er udiskutabel. Salah hadde ingen problemer med å putte mot Chelseas femmanns-mur, og vil hvert fall ikke ha noen problemer mot Stoke på onsdag som bare har holdt nullen to ganger denne sesongen. Salah er involvert i alt Liverpool gjør offensivt, og poengkongen så langt i Fantasy vil ikke få noen formdupp med det første. 

AARON RAMSEY – En tidligere Fantasy-favoritt har virkelig begynt å finne tilbake til sitt gamle jeg. Med tre assists og to mål på de siste fem, og Huddersfield på den andre banehalvdelen, skal det bli en god kveldsvakt på jobben for Ramsey. Når waliseren koster nesten halve prisen av Sanchez, og har allerede gitt mer poeng, er Ramsey mannen å ha fra Arsenal fremover.

RAHEEM STERLING – Ny mann fra City-ruletten får plass i rundens utvalgte, og er kanskje blitt litt oversett den siste tiden. Sterling er i fantastisk form, og er alltid en trussel offensivt. Når Sterling i tillegg har den laveste prisen av City-gutta, gjør det minst vondt å satse på Sterling i frykten for å bli pissa på av Pep og hans laguttak.

RUBEN LOFTUS-CHEEK – Det har vært mye snakk om at Loftus-Cheek sin potensielle verdi, men først nå har all praten faktisk blitt til handling. Med skadeproblemer store deler av høsten, har unge Ruben begynt å plukke assist og mål og fått debuten på landslaget. Til tross for at Crystal Palace enda ikke har scoret borte denne sesongen, er det dekket for Loftus-Cheek å bryte den statistikken.

EDEN HAZARD (Kaptein) – Selve definisjonen på uforløst Fantasy-potensiale denne høsten, har vært Eden Hazard. Nå er det ingen tvil lenger, etter storspill og tre mål og tre assist på de siste fem kampene. Den belgiske magikeren får i tillegg lov til å trylle helt fremme på topp, og selv om Swansea har klart seg bra på bortebane denne sesongen, inviterer Eden til hagefest på onsdag – og får kapteinsbindet denne runden.

HARRY KANE (Visekaptein) – Scoringen kom sent, men godt for Harry Kane og alle som var lure nok til å stole på Kane enda en runde mot West Brom forrige runde. Tottenham har sett litt tyngre ut de siste kampene, men det er fortsatt ingen tvil om at Kane liker seg aller best borte denne høsten. Prins Harry har fryktelig gode minner fra forrige kamp mot Leicester, da det ble fire mål og en assist, så da er det lov å drømme om en rekonstruksjon.

ALVARO MORATA – Med Chelseas nye rekord i grønt kampprogram, er Alvaro Morata spissen å stole på. Tolv målpoeng på tolv kamper er bunnsolid for en spiss som både er fast i laget og billigere enn de fleste andre toppspissene. Morata fikk hvile i Champions League forrige uke, og skal være 100% klar for å sende Swansea hjem som slakt fra Stamford Bridge onsdag kveld.

Følg gjerne med på vår Fantasy FotballXtra LIVE på onsdag, og HUSK FRISTEN I KVELD 19.45! Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen, mine venner!

Timing er alt

Denne sesongens utgave av Manchester City er helt unik. Etter seieren mot Huddersfield, har Manchester City hatt den beste sesongstarten i Premier League noensinne. Pep Guardiola har altså klart det mesterstykket å skape ligaens overlegent beste lag, som er det overlegent verste laget å ha spillere fra i Fantasy.

Manchester City har blitt så uforutsigbare og umulige å forholde seg til at det frister aller mest å holde seg unna. Pep uttalte forrige uke at rotasjonen nå vil bli større enn noen gang for å holde formen oppe i det tette kampprogrammet. Helt fullstendig forståelig, det. Så etter at Sergio Agüero (11.7) startet i Champions League på onsdag, og Gabriel Jesus (10.5) har startet de siste tre bortekampene, var det ingen tvil om at Jesus ville starte mot Huddersfield.

Hvem startet på topp og scoret? Agüero, selvfølgelig.

Ligaens beste lag, som jeg aller helst vil ha tre offensive spillere fra, er utrolig nok blitt ganske uaktuelt å ha på Fantasy. Det gir ingen mening å gå inn i en runde uten en City-spiss, og det gjør så forferdelig vondt, men rotasjonen er umulig å forholde seg til. For med bare to dager til neste kamp, kan jeg ikke skjønne annet enn at Agüero benkes på onsdag og at Gabriel Jesus starter. Og for å strø ekstra maldonsalt i det åpne brannsåret mitt, er det Southampton og West Ham som kommer på besøk til Etihad for å stoppe Jesus og hans disipler de to kommende rundene. Det er større sjanse for at Petter Northug blir vraket til verdenscuprennet han allerede er tatt ut til, enn at Manchester City ikke scorer flere mål denne uka.

Men heldigvis – kunne timingen for å bytte ut Sergio Agüero eller Gabriel Jesus faktisk vært verre.

Regjerende seriemester Chelsea har kanskje hatt et kampprogram med grunn til å klage på de siste ukene, men nå sprettes champagnen på Contes kontor – og hos alle Fantasy-managerne med Chelsea-spillere på lagene sine. Utenom bortemøtet med Arsenal tredje januar, har ikke Chelsea en vanskelig kamp – på papiret – før siste helga i februar.

Dermed er Alvaro Morata (10.6) den viktigste spissen å ha på Fantasy-laget akkurat nå. Som de aller fleste allerede har skjønt, siden spanjolen er det mest populære byttet før morgendagens midtukerunde. Morata er et must-have i kampene som kommer, fordi han er klink fast i startelleveren – i motsetning til sine rivaler på toppscorerlista fra Manchester. Selv om Antonio Conte har ymtet frempå at han vil rotere, så finnes det tre grunner for at Alvaro Morata ikke vil bli utsatt for rotasjon:

  • Chelsea spiller mot Swansea onsdag kveld. Det er tre dager senere enn lørdag, og Chelsea er et av få lag som har tre dager hvile før midtukerunden. Det holder i massevis for spillere som tjener altfor mye penger for å løpe og sparke en ball.
  • Michy Batshuayi (8.1) er skadet. Antonio Conte har ikke et andrevalg på topp som banker på døra, men lot likevel Morata hvile i Champions League forrige uke – for å forsikre seg om at spanjakken er klar for tre kamper på en uke.
  • Antonio Conte ser, akkurat som oss andre, at Manchester City er helt umulige å slå. Derfor har ikke Conte og Chelsea råd til å hvile sin beste spiss, selv hjemme mot Swansea, for å holde følge med Pep sitt seiersmaskineri.

Men den aller mest fristende spilleren å hente inn, er Eden Hazard (10.7). Tiden hvor vi har gått og ventet på at den belgiske magikeren skal komme tilbake i form er over. Med et poengsnitt på 9,0 på de siste fem kampene, har Hazard stelt istand til fest for sine 250 000 eiere den siste måneden. I tospann med Morata på topp, har Hazard blitt enda mer involvert offensivt og enda mer fristende på Fantasy. Eierandelen til Hazard er fortsatt på lave 7.2%, men den vil stige kraftig i løpet av de nærmeste timene og dagene.

Det er bare et lite problem.

Prisen for Hazard er høy. Og prisen blir enda høyere når Richarlison (6.6) og Pascal Gross (6.0) leverer over all forventning til så og si halve prisen. For å få plass til Hazard, må man ofre enten Leroy Sané (9.0) eller David Silva (8.3) – som faktisk er spikra fast i City-elleveren – eller i verste fall, Mohamed Salah (9.7). Ligaens toppscorer er i tillegg en million billigere enn Hazard, og det er idioti å vrake Salah når Liverpool også har en rimelig vidunderlig desember foran seg.

Målet må være å få plass til både Hazard og Salah. Og Sané eller Silva eller Raheem Sterling (8.1). Helst så fort som mulig. Det krever planlegging, og det vil kreve noen smertefulle ofringer. Heldigvis gir midtukerunden oss et ekstra bytte, så vi kan spare opp to bytter bare på noen timer. Siden det er ny runde allerede i morgen, frister det veldig å være reaksjonær og fyre løs.

Men det aller lureste er å se noen runder frem, legge en slagkraftig plan som danker ut konkurrentene i ligaene dine, og ikke sette deg i fosterstilling i dusjen når du bommer på kapteinsvalget og både Salah, Hazard og Sané hviles – i samme runde.

Ikke glem fristen for neste runde – i morgen, tirsdag, kl. 19.45!

 

Rundens utvalgte, runde 13

Det er nå det gjelder.

Det er nå, hvor gradestokken krymper seg og kampene kommer tett som hagl, at planleggingen blir ekstra viktig og enda mer utslagsgivende. Det er nå det gjelder å ikke sovne i timen, på vei inn i det høyt elskede juleprogrammet hvor rotasjonen er på sitt aller høyeste.

Det er nå Fantasy-sesongen kan gå fra gråstein til gull – eller i grus. 

For å oppklare begrepet “double gameweek”, så inntreffer det KUN når kamper blir flyttet fra sitt opprinnelige kampoppsett. Dette vil skje utover i mars og april, hvor de lagene som går langt i FA-cupen vil spille FA-cup istedenfor ligakamper. Derfor er ingen av midtukerundene som kommer nå før jul double gameweek. Du får ett gratisbytte som ved vanlig runde, men nå er fristen mye kortere.

I ukens sending hadde vi storfint besøk av Magnus Devold, som delte sine gode tips og tippet resultatet i denne rundens storkamp på Anfield. Fikk du ikke sett sendinga på torsdag, er det bare å trykke på play under!

Etter at en tredjedel av Fantasy-sesongen nå er unnagjort, er det umulig å komme utenom at flere og flere midtbanespillere leverer minst like godt som spissene, og verdien til forsvarsspillere som leverer målpoeng fortsatt er størst. Derfor mangler nok denne rundens utvalgte noen åpenbare kanoner på topp, for å frigjøre mer penger på midten og i forsvaret.

Slik ser rundens utvalgte ut før den trettende runden:

DAVID DE GEA – Han er Premier League’s beste keeper og er den keeperen som har plukket flest Fantasy-poeng. I tillegg til å være garantist for clean sheet, gjør også De Gea flere redninger enn i tidligere sesonger. Spanjolen ikke har holdt nullen på to kamper, men hjemmekamp mot Brighton er barnemat for De Gea.

JAN VERTONGHEN – Rotasjonsrisikoen hos Tottenham’s backer har blitt så stor at det beste valget i Spurs nå, er Vertonghen. Belgieren er spikra 100%, og har i sine siste tre hjemmekamper levert to clean sheets og en assist. Spurs vil slå tilbake mot mål- og managerløse West Bromwich, som ikke vil by på noen problemer for Vertonghen og Tottenham på lørdag.

NICOLÁS OTAMENDI – Den argentiske bulldogen er tilbake fra suspensjon, og med Stones ute med skade, er det ingen rotasjonsrisiko med Otamendi. Huddersfield ble hakkemat mot Bournemouth forrige runde, og jeg klarer ikke se for meg et annet kamputfall enn smultring hos City og tre-fire mål i kassa – kanskje fra hodet til Otamendi?

CHARLIE DANIELS – Etter clean sheet og to bonuspoeng forrige runde, får Daniels ny tillit denne helgen. Bournemouth har holdt nullen i to kamper på rad, og formpila pekker strakt oppover. Det gjør den ikke for Swansea, som bare har vunnet en av sine seks hjemmekamper denne sesongen og må mest sannsynlig være uten Tammy Abraham.

RICHARLISON – Gullgutten i Watford er nærmest blitt udiskutabel etter å ha levert fire mål og tre assist på sine siste syv, i tillegg til scoring i to kamper på rad. Selv om Watford kun har to seire på sine siste seks, leverer Richarlison poeng uansett kamputfall. Newcastle har tapt tre på rad, og lørdagens kamp kan fort bli nummer fire i rekka.

PAUL POGBA – Det er opplest og vedtatt at Manchester United er et mye bedre lag med Pogba, men at franskmannen skulle stå med tre mål og tre assist på fem kamper denne sesongen, var det ikke mange som hadde forutsett. Mourinho uttalte på dagens pressekonferanse at Pogba ikke vil spille mer enn 65-70 minutter, men en time er nok for franskmannen til å herje med Brighton.

LEROY SANÉ (Kaptein) – Med både Agüero og Jesus på banen i midtuka, men ingen Sané, er det tydelig hvordan hierarkiet har forandret seg i City denne høsten. Sané har et poengsnitt på 8,9 på sine siste syv, og er et tryggere og bedre valg enn sine kamerater som benkes annenhver gang. Derfor får også Sané kapteinsbindet i bortemøtet mot Huddersfield.

WILFRIED ZAHA – Ny hjemmekamp for Zaha betyr nok en scoring. Stoke er ikke akkurat bunnsolide defensivt, og når til og med Glenn Murray løp fra Shawcross forrige helg, gleder Zaha seg til å ta med Stoke-forsvarerne på løpetur. Etter fire kamper uten seier, er det på tide at Zaha får æren av å bli matchvinner igjen hjemme på Selhurst Park.

EDEN HAZARD (Visekaptein) – En av de aller største stjernene har endelig slått ut i full blomst, i sin nye rolle som spisspartner til Alvaro Morata. Med to mål og en assist forrige helg, og ny scoring og assist i midtuka, vil eierandelen til Hazard på bare 5,7% stige drastisk de neste ukene. Bortekamp mot Liverpool er kanskje litt avskrekkende, men Klopp viste igjen i midtuka at å forsvare seg ikke står øverst på prioriteringslista.

HARRY KANE – Alle vet at alle gode ting er tre. Etter to runder uten mål hvor Kane har sett tung og sliten ut, tilsier all logikk at Kane slår tilbake med et smell hjemme mot West Brom. Hjemmekamper mot dårligere lag har vært en verkebyll for Spurs, men forrige hjemmemøte med West Brom scoret Kane hat-trick, og prins Harry står med seks mål på fem kamper mot West Brom.

ROBERTO FIRMINO – Etter en knallstart på sesongen for Firmino, har det vært stille hos brasilianeren en god stund. Men hvorfor nå? Og hvorfor ikke Coutinho eller Salah? Fordi Firmino var i superslag mot Sevilla på tirsdag, og det taktiske fokuset hos Conte handler om å ta ut Salah og Coutinho. Derfor tror jeg Firmino blir mannen som feirer scoring foran the Kop på lørdag.

Så hvor er Lukaku? Har jeg mista det helt? Lukaku blir vraket denne helgen fordi jeg synes poengtaket hos Lukaku er for lavt. Det blir aldri mer enn ett mål på belgieren, og når Mourinho vil gi Zlatan tid til å spille seg i form, ser jeg for meg at Lukaku går av banen etter en time for å hviles. Mest sannsynlig uten scoring.

Lykke til i helga, måtte det – rett og slett – bli gull og grønne piler for dere alle sammen!

The comeback king

Endelig var han tilbake. 

Etter å ha vært ute med hamstringskade i to måneder, var Paul Pogba (8.0) tilbake i startoppstillingen til United. Mourinho har sagt det vi alle har sett, at Manchester United rett og slett er flinkere til å spille fotball når Mr. Dab er sjef på midten. Nå venter Brighton hjemme, bortekamper mot Watford og Arsenal som oppvarming til Manchester-derby. Det er definitivt fristende å hente Pogba, og det er definitivt verdi å hente til hans overkommelige pris. Men det er ingen grunn til å forhaste seg med byttet, for Pogba’s pris på 8.0 er låst og vil ikke endre seg før neste deadline. Grunnen til dette er at når en spiller går fra “unavailable” og 0% sjanse til å spille til “fully available”, blir prisen låst. Hvorfor det er sånn, vet jeg ikke, men sånn funker dette rare spillet.

Allerede har 210 000 Fantasy-managere hentet inn Pogba til sitt lag. Det er ingen risiko å hente Pogba tidlig, siden United er videre i Champions League og Pogba vil bli hvilt i morgendagens møte med Basel. Problemet er hvis den eneste måten å hente Pogba på er å ofre Leroy Sané (9.0) eller Mohamed Salah (9.6).

Sané leverte målpoeng igjen, og beviste igjen at han er blitt fast inventar i det lyseblå maskineriet. Salah brøt den mørke forbannelsen som følger rundens mest populære spiller, og leverte så det ljomet i hele Liverpool. Når egypteren også begynner å curle ballen i lengste, er det ingen tvil om at Salah vil plukke poeng hele sesongen gjennom. Nå er han toppscorer i ligaen, foran Harry Kane (12.8) som plumpa uti gjørma med begge bein denne helga, og Sergio Agüero (11.7) som nok en gang ble sittende på sidelinja og ikke fikk være med på leken.

For at Gabriel Jesus (10.5) fikk starte foran Agüero var overraskende, selv om Agüero hadde rusk i forgasseren i landslagspausen. Da både Agüero selv sa han var klar for kamp, og Pep uttalte før kampen at Agüero var i perfekt stand, var det en liten bombe at Agüero ble benket. Pressekonferansene til Guardiola er blitt en nøkkel i Fantasy, og det er egentlig bare trist. Pep uttalte i går at Jesus og Agüero ikke vil spille sammen før Benjamin Mendy (6.3) er tilbake fra skade, for Sané er nødt til å holde bredden i laget. Dermed vil Jesus og Agüero fortsette å rotere, kanskje spille annenhver kamp, og da ser jeg ingen grunn til å beholde noen av de. Pep var også tydelig på at den kommende måneden skal det roteres som aldri før. Det betyr at ingen er trygge City-spillere når midtukekampene begynner, verken hos Pep eller i Fantasy.

Og hvor trygg er egentlig Romelu Lukaku (11.5) når kungen Zlatan Ibrahimovic (10.0) er tilbake – raskere enn alle hadde trodd?

Mourinho har uttalt at Lukaku og Zlatan kan spille sammen, og da Zlatan kom inn det siste kvarteret ble Lukaku dyttet ut på høyrekanten. Med andre ord kan Zlatan være den mest aktuelle United-spissen grunnet hans lavere pris, men nå har rotasjonsruletten spredd seg over hele Manchester. Zlatan vil gi Lukaku litt etterlengtet hvile, men om løven fra Rosengård vil bli førstevalg på topp, tviler jeg på.

Den tolvte Fantasy-runden var først og fremst en durabelig kamp mellom de billigere midtbanespillerne. Richarlison (6.5) scoret endelig på hjemmebane, og Eric Maxim Choupo-Moting (5.7) scoret endelig på bortebane. Pascal Gross (5.9) fortsetter å produsere målpoeng, og delte bonuspoengene med Moting’en etter en heftig mandagskamp. Wilfried Zaha (6.8) scoret i sin tredje hjemmekamp på rad, og fortsetter å spille ute av Fantasy-posisjonen sin på topp for Palace.

Men hvem av disse vil plukke mest poeng fremover? 

Etter en rask titt på kampprogrammet til de respektive lagene, tror jeg Zaha og Crystal Palace er mannen å satse på. Eierandelen til Zaha på kun 5,2%, gjør han enda mer attraktiv nå som Fantasy-lagene blir mer og mer like.

Helgen ga oss også flere spennende alternativer i den aller laveste prisklassen på midten, i Jack Cork (4.5), Andrew Surman (4.7) og Will Hughes (4.6). Alle tre nyter godt av å spille på lag som er i god form, og det skal ikke undervurderes. Mange sitter fortsatt med Tom Carroll (4.5) som sin femte midtbanespiller, som nå ble benket, og Carroll er nå moden for å byttes ut.

Nå kommer det to Fantasy-runder i løpet av en uke, en runde til helgen og en runde tirsdag og onsdag neste uke. Dette er ikke Double Gameweeks, men dette kan være en ypperlig mulighet til å spare opp et ekstra bytte. Eller dra fra rivalene dine i ligaene du er med i, som ikke har fått med seg at det er midtukekamper.

Helt til slutt må jeg få lov til å klappe meg selv littegrann på skulderen. Etter en forferdelig blytung høst for rundens utvalgte, ble det en stor opptur denne helgen. Det tok tolv runder, men denne gangen ble det respektable 98 poeng.

Jeg sier ikke at du må gjøre alt du kan for å kopiere rundens utvalgte (det er faktisk det siste du må gjøre), men noen ganger er det faktisk litt gøy å spille Fantasy. Tro det eller ei. 

 

Rundens utvalgte, runde 12

Etter nok en uutholdelig landslagspause er det endelig tid for Premier League og ny runde i Fantasy igjen!

Nå kommer kampene på løpende bånd gjennom hele advent og julestria, så nå drar det seg virkelig til – og mulighetene til å dra fra konkurrentene i dine ligaer er større enn noen gang. Dermed er det lurt å tenke noen runder frem i tid, og legge ekstra vekt på at du har spillere på ditt lag som ikke er utsatt for rotasjon.

Etter en lang dag med kjedelige svar fra managernes pressekonferanser, klinker Mourinho til – som vanlig.

Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba er med i kamptroppen til morgendagens kveldskamp mot Newcastle. 

Men for å drepe festen før den er igang – Zlatan vil få god tid på seg, og jeg tror ikke Zlatan er tilbake fra start i morgen. Så er det store spørsmålet om Mourinho etter hvert vil bruke Zlatan og Lukaku sammen, og om Zlatan til kun 10.0 millioner vil bli et lite Fantasy-varp på topp. Det blir fryktelig spennende å se laguttaket til Mourinho i morgen, og å følge United inn i det tette kampprogrammet fremover.

I forrige blogginnlegg dykket jeg inn i den nye forbannelsen som preger Fantasy om dagen. I fem runder på rad har den mest populære spilleren å bytte inn, blitt en stor skuffelse og ikke levert verken mål eller assist.

Så hvorfor har jeg sluttet å være overtroisk og har troen på at denne rundens store snakkis, Mohamed Salah, vil levere igjen?

Fordi Liverpool er i kalasform offensivt. Salah er Liverpool sin farligste og giftigste spiller. Og Sadio Mané er tilbake i full trening, og vil mest sannsynlig starte i morgen. Duoen Sadio-Salah som ble for mye for West Ham, vil også bli for mye for Southampton.

Forbannelser vil alltid ta slutt, og det gode vil alltid overvinne det onde (sorry, det ble bare kleint).

Her kommer de ti andre i denne rundens utvalgte:

NICK POPE – Etter at Tom Heaton ble skadet i runde fire, har paven i Burnley tatt vare på muligheten med begge hansker. Engelskmannen har den høyeste frekvensen for redninger og poeng i bonussystemet, med redning hvert 18.minutt. Hjemme mot Swansea trenger ikke Pope å gjøre mange redningene, hvor oddsen for clean sheet nærmest er strøket.

ALBERTO MORENO – Ingen hadde tippet før sesongen at utskjelte Alberto Moreno skulle være førstevalg på Liverpool’s venstreback. Dermed er ikke eierandelen på 3.8% noen overraskelse, men etter tre clean sheets på sine siste tre hjemmekamper, og Southampton som ikke akkurat bobler over av scoringer på motsatt banehalvdel, gir Moreno stort potensial til en billig penge.

BEN MEE – Forsvarere fra Burnley er Guds gave til Fantasy, spesielt når Dyche og hans disipler har begynt å spise smultringer på bortebane. I tillegg til å være overlegen i bonussystemet, har Ben Mee ni skudd innenfor sekstenmeteren og er en større trussel offensivt enn sin rekkekamerat Ward. Swansea er laget med færrest avslutninger på bortebane, og dermed lyser det tosifret poengfangst for Mee i helga.

CHARLIE DANIELS – En tidligere helt fra tidligere Fantasy-sesonger er på vei opp fra asken. Daniels har flere attempted assists enn Kolasinac, Walker og Alonso, og er nå et typisk eksempel på en spiller du bør kaste deg på før det smeller. Bournemouth starter nå på sitt vidunderlige kampprogram med Huddersfield hjemme, og da er Daniels verdt de små 4.8 millionene.

RICHARLISON – For tredje uke på rad er Richarlison en av de spillerne med størst forventinger til før helgens runde. Brasilianeren ble snytt for straffescoring av Cleverley sist, og topper lista for flest skudd på mål av midtbanespillerne. Med tre mål og tre assist på sine siste seks, blir det samba og magedans mot et gjørmete og begredelig West Ham som har sluppet inn ni mål på sine siste tre kamper.

MOHAMED SALAH (Kaptein) – Etter to kasser og femten nydelige poeng sist runde, er Mohamed Salah denne rundens mest populære spiller. At Salah er hentet inn av 210 000 Fantasy-managere hittil denne runden, er ingen bombe, spesielt med tanke på at egypteren har flest skudd på mål denne sesongen – til og med flere enn Kane. Når Salah i tillegg har fått hvile fra Egypt i landslagspausen, får han kapteinsbindet denne runden.

LEROY SANÉ – Tross null og niks bidrag til poengkurven forrige runde, er Leroy Sané fortsatt ganske så brennheit. Tyskeren beholder tronen som midtbanespilleren med flest poeng, og bekymringene om rotasjon er borte. Poengtaket til Sané er skyhøyt, og hans tosifrede poengfangst i fem av åtte kamper denne sesongen beviser den deilige komboen mellom assist og mål som bor i Sané.

WILFRIED ZAHA – Crystal Palace sin store stjerne trives definitivt best på hjemmebane, med scoring i begge hjemmekamper etter han var tilbake fra skade. Målene på Wembley er tydeligvis for små for Zaha, men engelskmannen tilbyr en nydelig verdi som spiss i Benteke’s skadefravær til meget hyggelige 6.8 millioner, og Everton skal få store problemer med å stoppe Zaha på lørdag.

HARRY KANE – Tålmodigheten med Harry Kane er fortsatt ikke slutt, selv om Kane ikke scorer på hjemmebane. For hva gjør vel det når han bøtter inn på bortebane? Med to mål og 13 poeng i tre bortekamper på rad, er forventingene store før storkampen på Emirates. Kane har seks mål på sine fem Nord-London derbyer, og med tallene på sin side, er Harry Kane også et hett kapteintips denne runden.

ALVARO MORATA – Spanjolen endte sin lille måltørke med kremmerhuset forrige runde, og hittil i sesongen har Morata trivdes best på bortebane. Tre mål og en assist på sine siste tre bortekamper er meget gode tall, men det mest imponerende er at Morata har vært direkte involvert i 55% av Chelsea’s scoringer denne sesongen og har levert Fantasy-poeng hvert 72.2 minutt. West Bromwich er ikke til å kjenne igjen, og har ikke vunnet siden 19.august.

ROMELU LUKAKU (Visekaptein) – Etter å ha scoret på bestilling de første kampene, har det stoppet opp for Lukaku som ikke scoret på sine syv siste kamper. Men belgieren elsker å møte Newcastle og har fem mål og fire assist på åtte kamper mot the Toon. Dette er helgen hvor Lukaku finner tilbake til scoringsformen. Når Benitez i tillegg må være uten Jamaal Lascelles, blir det en deilig lørdagskveld på jobben for Romelu Lukaku – som også er et ypperlig kapteinsalternativ denne helgen. PS: Med Pogba også med i miksen, blir Lukaku bare enda farligere!

Dermed blir denne rundens utvalgte ganske topptung, men med mange gode budsjettalternativer bakover har jeg troen på poeng i alle ledd. 

Husk deadline på lørdag kl. 12.30, måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!

Hype eller forbannelse?

Nå som mørketida virkelig er her, har også de mørke kreftene kommet frem. Mourinho klarer ikke å vinne på bortebane mot sine konkurrenter blant topp seks, og Wenger kommer seg aldri unna Black November. I Fantasy har vi vært plaget med august-forbannelsen til Harry Kane (12.8) i to år, men som om det ikke var nok, er det nå kommet en helt ny Fantasy-forbannelse.

Og denne er mye, mye verre.

Før runde 7 var det 519 493 som hadde hentet inn Alvaro Morata (10.3) til sitt lag, og spanjolen var det mest populære byttet den runden. Det endte med 34 spilte minutter, vondt i låret og ett bittelite poeng.

Før runde 8 hadde 515 063 Fantasy-managere hentet inn Harry Kane. Alle var overbevist om at hjemmekamp mot Bournemouth skulle bli plankekjøring, men i stedet tuslet Kane av banen med 2 poeng i shortsen.

Uken etter kastet 387 500 seg på Raheem Sterling (8.2) etter mål og to assist mot Stoke, for nå var det ny hjemmekamp, denne gangen mot Burnley. Den kampen fikk Sterling se fra benken. Samme skjebne fikk Sergio Agüero (11.8) lide forrige helg, og hans 716 000 nye eiere satt igjen med postkassa overfylt med skjegg.

Så var det igjen Kane sin tur til å toppe lista over flest transfers før denne runden. Og igjen sitter vi igjen med to usle poeng. Selvfølgelig skal man forvente mer av Harry Kane i hjemmekamp mot Crystal Palace, men i mine øyne er Kane en mann som kan score når som helst og mot hvem som helst. Det handler bare om å treffe riktig med kapteinsbindet når han har en dårlig dag på jobben. For slik Kane så ut på søndag, var langt unna det nivået vi har blitt vant til denne sesongen.

I fem runder på rad har altså den mest populære spilleren å bytte inn blitt en fiasko. Da er det på tide å sette på brekket. For nå er det Mohamed Salah (9.4) som topper den lista, og 85 655 har allerede byttet inn denne rundens poengkonge. Salah var helt enorm mot West Ham, og står du uten egypteren nå, vil det bare gjøre mer og mer vondt for hver runde som går.

Men hvis vi først skal tro på forbannelser (og det pleier jeg å være ganske god til), så vil Salah levere null og niks neste runde. Min overtro sier at Salah vil bli skadet på landslagsoppdrag denne uken, men selvfølgelig er ikke min overtro noe å høre på. Men det er ganske spooky at den spilleren som ser best ut og mest aktuell ut før en runde, alltid blir en skuffelse. Kanskje det er en hype som blir overdrevet, kanskje er det en forbannelse.

Siden det ikke er noen ny runde til helga, gjelder det å bruke landslagspausen godt. Enten ved å koble helt av og legge bort laget en liten stund, eller følge nøye med på landslagskampene og overanalysere heatmaps og touch i motstanderens boks. Eller en gyllen middelvei.

Uansett er det ingen grunn til å gjøre noen bytter før alle spillerne er tilbake i klubbene sine mot slutten av neste uke, selv om du sitter med Nicolas Otamendi (5.9), som er suspendert neste runde grunnet fem gule kort. Sitter du i tillegg med Ben Davies (5.8) som nå var tilbake på benken, er det bare å vente og sitte rolig i den berømte båten.

Så ta med deg snøre og stang, fyll kaffe på termosen, finn frem fiskehatten fra boden på loftet, og før du vet ordet av det, napper det fra et åpenbart bytte du kan gjøre for enten Otamendi eller Davies. Og napper det ikke i det hele tatt, så kaster vi loss og fyrer opp motoren neste torsdag, og stiller beredt med ny sending for å gi deg tipsene og svarene på alt du måtte lure på. Og da mener jeg alt.

Riktig god landslagspause!

 

Rundens utvalgte, runde 11

Fredagsmørket har begynt å legge seg over ettermiddagen, og det er på tide å gjøre dine valg før helgens Fantasy-runde. Premier League liker ikke å opprettholde søndagen som noen hviledag, og klinker til med en herlig rekke av godbiter fra kl 13.00. Hvis det er noe som kan kalles supersøndag, så er det denne søndagen! 

Denne uken har vært preget av hamstringen til Harry Kane, som nå har blitt fin igjen på rekordtid, og fikk være med på festen mot Real Madrid i midtuka. Alle de engelske lagene, bortsett fra Chelsea, fortsetter å vinne i Champions League, og dermed er det enda større forventinger til helgens runde, som forhåpentligvis blir en deilig start på landslagspausen.

Og siden det er landslagspause etter helgen, er det lurt å tenke ekstra nøye gjennom byttene sine. Bør man ta -4 for å få inn Kane eller Sané? Eller er det lureste å spare byttet, så man har to bytter til neste gang? Vi diskuterer og svarer på dette og mye mer i ukens sending!

Her er de elleve utvalgte for den ellevte runden:

ROB ELLIOT – Sesongens definitive billig-keeper får tillit i hjemmemøtet med Bournemouth, som kun har scoret seks mål denne sesongen og har skadeproblemer offensivt på både Afobe, Stanislas og mest sannsynlig Joshua King. Benitez er både opptatt av og dyktig på defensiv organsering, og Newcastle er avhengige av å holde nullen for å vinne sine kamper. Dermed lukter det smultring på Rob “Billy” Elliot på lørdag.

JAN VERTONGHEN – I frykt for å havne i rotasjonsfellen blant Tottenhams backer, blir det et tryggere valg i Jan Vertonghen denne helgen. Janne-mann er helt klink i startelleveren til Pochettino, og hjemme mot Crystal Palace skal Spurs ha lite problemer med å holde nullen. Ingen store offensive bidrag å forvente fra Vertonghen, men rolige seks poeng fra belgieren blir en god start på supersøndagen.

BEN MEE – Burnley har tatt et steg videre fra forrige sesong, og savnet etter Michael Keane er det ingen som snakker om lenger. Ben Mee har sammen med Tarkowski og gjengen gått fra å bli rotasjonsalternativer til fast inventar i det bakre Fantasy-leddet. Bortekamp mot Southampton er ikke spesielt fryktinngytende, og er det noe Mee og Burnley kan, så er det å forsvare seg og plukke bonuspoeng.

PHIL JONES – Åtte clean sheets på ti kamper. Det er klassisk Mourinho, og er det en ting José skal gjøre denne sesongen, så er det å reise fra Stamford Bridge med et resultat. Hvert fall en smultring. Og jo tøffere motstander, jo større sjanse for at United holder nullen. Phil Jones er hjertet i dette midtforsvaret som vil selge seg ekstremt dyrt i søndagens storkamp, som også har blitt en bonusmagnet til en svært overkommelig pris.

RICHARLISON – Tross kun ett skuffende poeng mot Stoke, får Little Richards sønn nyvunnet tillit. Richarlison har flere skudd enn Christian Eriksen og Alvaro Morata, og er Watfords giftigste spiller. Watford har kun tapt bortekampen mot Chelsea denne sesongen, en kamp de burde vunnet, og møtet med håpløse Everton er en gyllen mulighet for Richarlison til å fortsette storspillet.

MOHAMED SALAH – Forrige helgs nest største skuffelse får også ny tillit, for selv om Salah brenner straffe, er egypteren fortsatt den heiteste fyren i Liverpool. Salah er Liverpools toppscorer, og har ristet av seg straffemissen med scoring i Champions League på onsdag. West Ham sliter fortsatt i gjørma, og har halve forsvaret ute med skade. Det lukter tosifret poengscore på Salah på lørdagskvelden.

LEROY SANÉ (Visekaptein) – Ligaens store formspiller har et poengsnitt på 10.6 på de siste fem kampene. Med både mål og assist i tre kamper på rad, har Sané spilt seg ut av rotasjonsruletten til Pep og inn til fast plass for City. Sané er den spilleren som har vært involvert i flest mål denne sesongen, med sine seks mål og fem assist. Når den tyske gullgutten i tillegg har begynt å ta dødballer, er det ingen tvil om potensialet til Sané, både på banen og i Fantasy.

DELE ALLI – Det har bare blitt tre scoringer på Dele Alli denne sesongen, og den lille rabbagasten har vært mest i skyggen bak Christian Eriksen. Men etter å ha herjet med Real Madrid, og fått en mer fremskutt rolle på topp hos Spurs, har synet på Alli blitt helt annerledes. Verken Scott Dann eller James Tomkins er noen Sergio Ramos, så her er det bare å benke seg nedpå og nyte fyrverkeriet på Wembley.

HARRY KANE (Kaptein) – Denne mannen er en maskin, for hvordan er det mulig at en hamstringskade blir leget på fire dager? Det ble ikke noen scoring i midtuka, men Wembley er ikke lenger noe problem for Kane. Ligaens toppscorer kommer også til overlegent flest skudd, og i en runde hvor de andre topplagene møter hverandre, er Harry Kane hjemme mot Crystal Palace sesongens klareste kaptein.

TAMMY ABRAHAM – I jakten på en spiss til under £8.0 som leverer målpoeng, har Tammy Abraham pekt seg ut som det aller beste valget. Abraham har scoret tre mål på sine siste tre hjemmekamper, og det er på hjemmebane Swansea skal ta poengene sine denne sesongen. Da passer det godt for både Abraham og Swansea at Brighton står på den andre banehalvdelen.

SERGIO AGÜERO – Forrige helgs aller største skuffelse var så stor at det var fristende å kaste hele Fantasy-laget på søpla. Men er det en spiller som fortjener en ny sjanse, så er det Sergio Agüero. Manchester Citys toppscorer gjennom tidene er en mye bedre spiss enn Gabriel Jesus, og har scoret fem mål på de siste syv møtene med Arsenal. Agüero har syv mål på seks kamper fra start, og City har et målsnitt på 3,5 per kamp. Nuff said.

HUSK FRISTEN PÅ LØRDAG, 12.30!

Ønsker dere alle sammen en riktig god landslagspause, måtte det bli gull og grønne piler på deres vei!