Runde 12: Nøkkelspillere

Jetro Willems – 4.5 millioner

Den flyvende hollender på venstrebacken til Newcastle har sneket seg litt under radaren i første tredjedel av sesongen, men hjemme mot Bournemouth er det på tide å løfte frem Jetro Willems. Newcastle har – sammen med Leicester – sluppet inn færrest mål på hjemmebane denne sesongen, og får besøk av et Bournemouth-lag som kun har scoret ett mål på de siste fire kampene.

I forrige runde noterte Willems seg for en målgivende og hans fire forsøk på assists mot West Ham var faktisk like mange som Kevin De Bruyne. Da er 4.5 millioner noe alle bør ta seg råd til. 

Sadio Mané – 12.0 millioner

Selv om det er selveste Manchester City som kommer på besøk, skal det nok mer til for å skremme Sadio Mané. Helten fra Villa Park forrige helg har et poengsnitt på 8,75 per kamp hjemme på Anfield, og fikk til og med en rolig kveld på benken mot Genk nå i midtuka.

Det er ikke gode nyheter for et Manchester City-forsvar som ser ganske så sårbart ut. Ederson er mest sannsynlig skadet, og generalprøven til reservekeeper Claudio Bravo var så ille at premieren umulig kan bli bra. Når tomrommet etter Aymeric Laporte i tillegg ofte fylles med personlige feil og nonchalant pasningsspill, kan du banne på at Liverpool vil vinne ballen høyt i banen og at Sadio Mané vil få gode arbeidsvilkår. 

Jamie Vardy – 9.4 millioner

Ligaens toppscorer har levert ti mål og to målgivende på sine første elleve kamper, og både Leicester og Vardy ser ut til å være på vei mot noe stort denne sesongen. Målformen til Vardy er det ingenting å si på, ei heller mot helgens motstander Arsenal. På åtte kamper fra start mot Arsenal har Vardy scoret åtte mål. Den statistikken ligger an til å pyntes på lørdag kveld, mot et Arsenal-forsvar som har holdt nullen to ganger på sine siste 24 bortekamper.

Kun Norwich og Aston Villa slipper til flere skudd enn Arsenal, så arbeidsforholdene kan ikke bli særlig mye bedre for Jamie Vardy denne helgen – som derfor er rundens beste kapteinsvalg.

Beste formspiller: Christian Pulisic – 7.3 millioner

Etter en ganske så myk start på Chelsea-karrieren ser det ut til å virkelig ha løsnet for Christian Pulisic, som er i brennheit form om dagen. Fire mål på de to siste kampene sier sitt, og selv om plassen i startoppstillingen til Lampard kanskje kan betviles, er det fryktelig merkelig å vrake en spiller med så god målteft.

Lørdagens motstander, Crystal Palace, har ikke holdt nullen på bortebane denne sesongen, og Chelsea fyrer fortsatt på alle sylindre offensivt med elleve mål på de siste fire kampene og fire mål mot Ajax i midtuka. 

Beste kamp på papiret: Raul Jimenez – 7.2 millioner

Forrige sesongs store åpenbaring forkledd i ulvedrakt har fått opp dampen nå som høstmørket senker seg. Etter 3,4 poeng i snitt per kamp på de første syv kampene, har poengsnittet til Raul Jimenez doblet seg til 7 poeng per kamp på de siste fire.

Meksikaneren var spilleren med flest skudd totalt i forrige runde, og når søndagens motstander Aston Villa er det laget som slipper til flest skudd totalt, skjønner selv vi som er dårlige i matte at Jimenez + Aston Villa = målpoeng. 

Minas kaptein: Raul Jimenez

Ole Martins kaptein: Jamie Vardy

Runde 11: Nøkkelspillere

Å velge nøkkelspillere til den ellevte Fantasy-runden er ikke akkurat rakettforskning når Manchester City spiller hjemme mot Southampton, Liverpool møter Aston Villa borte og Chelsea skal på tur til Watford.

Så og si alt som kan krype og gå av offensiv kraft fra de tre nevnte topplagene er gode Fantasy-valg denne helgen, så derfor er våre utvalgte denne uken valgt med en liten vri:

Ingen av rundens fem nøkkelspillere har eierandel over 10%. Dermed bør du ikke tipse noen av konkurrentene dine om disse:

Forsvar: Benjamin Mendy

Blidfisen som jobber deltid i Manchester Citys sosiale medier-team topper ønskelista blant forsvarsspillerne for andre uka på rad. Etter ni mål i sekken forrige helg, er det ingen bombe at Southampton har sluppet inn flest denne sesongen, og til Mendys fordel er kun to lag har scoret færre enn Ings og gjengen.

Mendy fortsetter der han slapp forrige sesong hvis man ser på heatmap, han er ekstremt offensiv og ble frarøvet en assist forrige kamp. Denne helgen blir det tosifra. 

Midtbane: Anthony Martial

Manchester Uniteds nye nummer ni var tilbake etter skadeavbrekket mot Norwich forrige runde med en skyhøy xG ingen andre kunne matche, også hvis vi ser bort i fra straffen. Tre av tre avslutninger kom på mål (+ straffen), hvor samtlige skudd ble avfyrt innenfor motstanderens sekstenmeter.

Franskmannen har levert målpoeng i hver eneste kamp fra start og er en gavepakke i form av en midtbanespiller til under 8.0 som spiller spiss. Her er det bare å hive seg i båten før eierandel og poengsummer kommer opp i førti knop. 

Angrep: Neal Maupay

Jakten på gull blant spissene under 6.5 millioner ser ut til å være avblåst, for Neal Maupay har danket ut good’old Glenn på topp i Brighton med god grunn. Den eneste spissen som har flere avslutninger enn Maupay de siste tre kampene er Gabriel Jesus – som tross alt har ligaens beste servitører.

9 av avslutningene har kommet inne i motsanderens boks, og ingen spisser har flere forsøk på assist de siste tre. Da passer det som hånd i keeperhanske at helgens motstander Norwich slipper inn 2.4 mål i snitt per kamp. 

Beste formspiller: Marcos Alonso

Litt ut av det blå har tidligere Fantasy-favoritt Marcos Alonso tatt tilbake tronen som poengkonge i de bakre rekker. Ingen forsvarsspillere har plukka mer poeng enn Alonso de siste fire kampene, med et poengsnitt på 7.5 per kamp. I samme periode har spanjakken flest touch og 3 avslutninger inne i motstanderens boks. Prisen på 6.3 er kanskje stiv, men eierandelen på 4.4% er så pent som det får blitt mot tabelljumbo Watford. 

Beste kamp på papiret: Heung-Min Son

Målgivende og tverrliggertreff på Anfield forteller om bedre tider i vente for Heung-Min Son. Everton har tapt fem av sine seks, og har i samme periode sluppet inn 12 mål.

Med kun en smultring på de siste åtte kampene og Yerry Mina ute med skade, er det mye mulig at sør-koreaneren gjør en deja vu fra sist han var på Goodison Park. Da ble det to mål og en målgivende, noe Heung-Min Son kan levere uten problemer. 

Minas kaptein: Sadio Mané

Ole Martins kaptein: Raheem Sterling

Runde 10: Nøkkelspillere

Flere av de heiteste Fantasy-spillerne har gjort seg godt bemerket ute i Europa denne uka, men den aller varmeste glohaugen finner vi hos Pep Guardiola på Etihad. Du er nemlig en skikkelig adrenalin-junkie om du velger å gå inn i helgens Fantasy-runde uten spillere fra Manchester City.

Her er helgens nøkkelspillere – som alle spiller i blått:

Benjamin Mendy

Benjamin Mendy har fått god tid til å spille seg tilbake i kampform og når Mendy først fyrer på alle sylindre er det bare å hoppe på, spesielt når konkurrent Zinchenko er ute med kneskade. Franskmannen er kanskje en kortsiktig investering både med tanke på Pep-rulett og skadehistorikk, men hjemmekamp mot Aston Villa er akkurat den typen kamp som kan gi tosifret avkastning med både clean sheet og en målgivende eller to til de som lever i nuet sammen med Benjamin Mendy.

Kevin De Bruyne

Sesongens store Fantasy-spiller så langt er en selvfølge denne helgen, og med sine 66 poeng på syv kamper fra start (!) er det ingen tvil om hva Kevin De Bruyne kan levere av poeng. Aston Villa har sluppet til flest skudd totalt (162) så langt denne sesongen, og på hjemmebane er den belgiske sommelier i en helt egen klasse. På sine siste tre hjemmekamper har De Bruyne nemlig høstet inn elleville 41 poeng. Det er 13,6 poeng i snitt! Det er 2,6 poeng mer enn Raheem Sterling har fått med seg på sesongens fire hjemmekamper. De beste kapteinsalternativene spiller i lyseblå drakt denne helgen, og Kevin De Bruyne er kapteinsvalget som lyser aller sterkest av dem!

Jamie Vardy

Det lyseblå hegemoniet til Manchester City i denne ukens spalte avbrytes med noe mørkeblått fra Leicester. Jamie Vardy scorer uansett motstander, og har scoret 15 mål på de 19 kampene Brendan Rodgers har sittet i managerstolen. Southampton har fortsatt til gode å vinne en hjemmekamp denne sesongen og har kun holdt nullen én gang på sine 18 siste hjemmekamper. Statistikken på 10 innslupne mål på hjemmebane denne sesongen blir nok ikke bedre etter at Jamie Vardy og Leicester har vært på besøk fredag kveld. 

Beste formspiller: Raheem Sterling

Om Raheem Sterling kjører reprise fra midtukas Champions League-kamp mot Atalanta med tre mål og to målgivende, ville de 38% med Sterling på laget hanke inn 26 poeng. Så er spørsmålet om det er mer igjen på flaska etter den berømte ketchup-effekten på tirsdag, og om Guardiola synes fem målpoeng på nitti minutter er godt nok til å beholde plassen i startelleveren. Svaret er et klinkende klart ja, og med Aston Villas grusomme defensive tall, er Raheem Sterling også et åpenbart kapteinsvalg denne helgen. 

Beste kamp på papiret: Sergio Agüero

Alle gode ting er fire fra Manchester City sa en gang en klok Fantasy-spiller, og denne helgen er intet unntak. Etter at Sergio Agüero var venstre saftblander mot Crystal Palace forrige runde, er det nok mange Agüero-eiere som sitter på pinebenken denne runden. Men hjemme på Etihad er Agüero så og si selvskreven. Kun Ederson og Rodrigo har spilt flere minutter på hjemmebane hittil, og på sine siste fire kamper mot helgens motstander fra Birmingham har Sergio Agüero scoret seks mål – fem av dem på tre hjemmekamper. Hørte jeg noen si åpenbart kapteinsvalg? 

Runde 9: Nøkkelspillere

Med enkle hjemmekamper for Chelsea og Tottenham som litt krydder til helgens store hovedrett med Manchester United – Liverpool er det mange gode poengmuligheter i den niende Fantasy-runden.

Manchester City har fått tilbake Kevin De Bruyne fra skade, men er det nok til å slå tilbake borte mot Crystal Palace som er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen? Vi tror de lyseblå vil få sin revansje, selv om de vrakes fra denne rundens nøkkelspillere – som er følgende fem:

Forsvar: Ricardo Pereira

Når du er forsvarsspilleren med flest poeng etter åtte runder og møter Burnley på hjemmebane, er du selve definisjonen på nøkkelspiller. Ricardo Pereira trives ekstremt godt hjemme på King Power Stadium og har scoret i begge sine to foregående hjemmekamper. Med både vilje og tillatelse til alltid å være med framover, vil den portugisiske høyrebacken være høyt oppe på poenglista denne helgen. 

Midtbane: Mason Mount 

Gullgutten på Stamford Bridge har erobret hjertene til flere enn bare Chelsea-fansen i sin debutsesong i Premier League. Hadde du kjøpt aksjer i Mason Mount AS før sesongstart kan du gni deg i hendene, etter at prislappen har steget fra 6.0 til 6.8 millioner på åtte runder. Hjemme mot Newcastle er akkurat den type bilag hvor vi regner med nye målpoeng på Mount, så har du fortsatt ikke investert i Mason Mount – løp og kjøp. 

Angrep: Callum Wilson

Tre mål og to målgivende på fire hjemmekamper. Nei, det er ikke Aubameyang eller Vardy vi snakker om, det er Callum Wilson. En av forrige sesongs største Fantasy-stjerner fortsetter der han slapp, og er en trofast poengplukker på hjemmebane. Likevel har Wilson en eierandel på overraskende 12%, som vi forventer blir høyere etter at ligaens dårligste forsvarsrekke fra Norwich har vært på besøk i helgen.

Har du ennå ikke bestemt deg for hvem du skal velge som kaptein, anbefaler vi Callum Wilson på det varmeste. 

Beste formspiller: Sadio Mané

Stjerna som skinner sterkest på Anfield om dagen kommer fra Senegal og har satt sin egyptiske kamerat pent i skyggen. Sadio Mané var i storhumør og leverte mål og målgivende mot Leicester før landslagspausen, og ser denne helgen ut som den største trusselen mot det skadeskutte United-forsvaret som mangler David De Gea i buret. På kontringer, fra innlegg, langskudd – Sadio Mané kan score akkurat som han vil, også på Old Trafford.

På papiret: Heung-Min Son

Det er egentlig oppsigelsesgrunn at en Tottenham-spiller er med her før helgen, slik som de opptrådte mot Brighton forrige runde. Men når jumboplasserte Watford kommer på besøk er det vanskelig å se for seg noe annet enn ny poengfest for Heung-Min Son. Den energiske sør-koreaneren har snittet på 10,5 poeng på sine siste to hjemmekamper, og tallet ti er det magiske tallet her; Watford har nemlig sluppet inn ti mål på sine siste to bortekamper. 

Runde 8: Nøkkelspillere

Med ny landslagspause på trappene etter helgen kan denne Fantasy-runden være den perfekte runden for å gamble litt!

Blant våre fem nøkkelspillerne denne runden finnes det både opplagte storkanoner, men også noen spennende jokere med lav eierandel.

Dette er helgens nøkkelspillere:

Forsvarsspiller: John Lundstram

Gullgutten fra Sheffield er denne sesongens gavepakke. Klassifisert som forsvarsspiller til billigst mulig pris, for et lag som har bevart sitt defensive grunnlag fra forrige sesong.

John Lundstram har allerede notert seg for mål og målgivende denne sesongen, og Sheffield United har ennå ikke tapt på bortebane denne sesongen. Så når ligaens dårligste lag som kun har scoret fire mål totalt og null niks nada på sine to siste kamper står på motstat banehalvdel, må du spille John Lundstram fra start i helgens runde.

Midtbanespiller: Riyad Mahrez

Mange av oss hadde vel egentlig glemt at Riyad Mahrez fortsatt eksisterte, men nå som han begynner å få tillit av Guardiola er det ingen som ikke blir fristet av vingen fra Algerie.

Med 25 poeng på sine siste to kamper er målformen til Mahrez ingenting å diskutere, så da brytes alt ned til spørsmålet om spilletid. Både Kevin De Bruyne og Bernardo Silva ute med henholdsvis lyskeskade og suspensjon, og dermed er plassen til Mahrez i startelleveren hjemme mot Wolverhampton trygg.

Glemte jeg å si at eierandelen hans er 5%? 

Spiss: Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenals ledestjerne har levert så til de grader denne sesongen og blitt en gjenganger her på bloggen. Pierre-Emerick Aubameyang har scoret i hver bidige runde, bortsett fra mot Liverpool hvor han nøyde seg med en assist, og som en ekstra glasur på kaka lot Unai Emery sin beste spiss hvile i gårsdagens Europa League-kamp.

Dermed slipper vi frykten for at Aubameyang har tunge legger, og søndagens hjemmekamp mot Bournemouth er det bare å glede seg til. Bournemouth har ikke holdt nullen en eneste gang så langt, og kommer ikke til å gjøre det denne helgen heller.

Har du ikke Aubameyang på laget, bør du gjemme deg godt bak sofaen søndag ettermiddag.

Har du Aubameyang på laget, gir du han kapteinsbindet. 

Beste formspiller: Andriy Yarmolenko

I skyggen av Sebastien Haller har Andriy Yarmolenko begynt å skinne ganske så sterkt ute på vingen til West Ham. Med 20 poeng på sine to siste kamper og tre mål på de siste fire er ukraineren blant heiteste offensive spillerne om dagen.

Både pris og eierandel på 6.0 millioner og 4.0% gjør Yarmolenko enda mer fristende, og lettere å få plass til på laget før helgens runde. West Ham har ikke tapt siden åpningsrunden mot City, og hjemme mot Crystal Palace bør det bli enda en seier – og enda en runde med tosifret poengscore for Andriy Yarmolenko.

Beste kamp på papiret: Chris Wood

Den store kjempen på topp hos Burnley kunne like gjerne vært denne rundens formspiller med sine tre mål på de siste to kampene. Og hadde det vært en egen kategori for beste verdi hadde Chris Wood fort vært høyaktuell der også med prislappen 6.2 millioner.

Men det beste argumentet for å ha Chris Wood på laget denne helgen er at Everton kommer på besøk. Everton har sluppet inn 12 mål på de siste fem kampene, og fem av de tolv innslupne har kommet på dødballer.

Ingen lag har sluppet inn flere på dødball enn Everton denne sesongen, så gjett om Chris Wood gleder seg til kamp.

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero

Runde 7: Nøkkelspillere

Adrenalinet etter startskuddet på sesongen har gitt seg og Fantasy-hverdagen er her for fullt. Nå gjelder det å tenke stort og langt, og legge en skuddsikker slagplan for høsten. Det er kanskje lettere sagt enn gjort, men med attraktive kampprogram for spesielt Chelsea, Arsenal og Manchester City kan disse nøkkelspillerne til helgens runde gi deg en fantastisk Fantasy-runde:

Nicolas Otamendi

Den eneste midtstopperen i Manchester City som kan gå på to bein om dagen er først og fremst vennlig priset til 5.5, men kan på sine beste dager levere både poeng for å holde nullen i tillegg til offensive målpoeng. Etter hele femten poeng mot Watford forrige helg tyder mye på at argentineren har det ganske så bra om dagen. Everton sliter voldsomt med å score mål, og kun Sheffield United, Newcastle og Wolves har færre skudd på mål enn Everton så langt denne sesongen. 

Kevin De Bruyne

Det er kanskje feigt og banalt å velge midtbanespilleren med flest poeng hittil som nøkkelspiller, men herrefred så krise det egentlig er å ikke ha Kevin De Bruyne på laget. To mål og syv målgivende på fem kamper fra start så langt sier alt om hvor gøy det kan bli utover sesongen, og Everton sliter ikke bare offensivt – de har også sluppet inn over 2 mål i snitt på sine siste fire kamper. I en runde hvor kapteinsalternativene er mange, er Kevin De Bruyne definitivt blant de beste og vår største anbefaling som rundens kaptein denne helgen. 

Tammy Abraham

Etter at utallige spisser ikke har levd opp til forventningene med å ha nummer ni på ryggen i Chelsea, har Tammy Abraham vært en lysende sensasjon. Tross en stram innpakning av Van Dijk og Liverpool forrige runde, hadde Abraham flest skudd i den kampen og med sine syv mål på sine siste fire kamper er det ingen grunn til å tvile på avslutningsferdighetene hans. Chelsea har fortsatt ikke vunnet hjemme denne sesongen, så når Brighton kommer på besøk vil både sjansene og mest sannsynlig målene komme for Abraham og Chelsea. 

Rundens formspiller: Roberto Firmino

Apropos blendende spisser med nummer ni på ryggen – Roberto Firmino ser bedre ut enn noen gang. I den grad alt handler om Salah og Mané i diskusjonen om offensive Liverpool-spillere, har Firmino virkelig meldt seg på med to mål og tre målgivende på sine siste tre kamper. Kun Agüero har flere skudd totalt enn brasilianeren hittil, og når prislappen ligger på 9.6 millioner er det ingen tvil om at Firmino er megaverdi i Fantasy når han er i så god form som han er nå.

Rundens beste kamp på papiret: Heung-Min Son

Tottenhams store lyspunkt etter pinlig cupexit er sørkoreaneren som alltid smiler og som så og si alltid leverer målpoeng. Med 8,6 poeng i snitt på de siste tre kampene tar Son med seg en strålende poengform og en god porsjon selvtillit ut på banen for å møte Southampton, som også gjør han til et veldig spennende kapteinsvalg denne runden. Med en eierandel på 9.0% kan Son være din redningsmann i helga hvis du må hente inn litt poeng på de foran deg i venneligaene dine. 

Minas kaptein: Kevin De Bruyne

Ole Martins kaptein: Kevin De Bruyne

Runde 6: Nøkkelspillere

Patrick Van Aanholt

Det er kanskje en overraskelse at Van Aanholt er nøkkelspilleren i de bakre rekker denne runden etter -2 mot Tottenham forrige helg, men når Crystal Palace spiller hjemme på Selhurst Park er det alltid poeng å hente. Ørnene har holdt nullen i begge sine hjemmekamper denne sesongen, og Van Aanholt får alltid offensive rom å boltre seg i. Wolverhampton har sluppet inn 8 mål på sine siste to kamper, og etter tapet mot Braga i Europa League i går kveld, er det svært sannsynlig at det ulvene møter opp med trøtte bein som skal slite å holde følge med de offensive løpene til Van Aanholt. 

Sadio Mané 

MATADOR: Mané hadde god grunn til å feire forrige gang han møtte Chelsea. (Foto: Scanpix)

Med tre mål på sine siste to kamper er det ingenting å si på formen til Sadio Mané, og på de fire kampene senegaleseren har startet for Liverpool denne sesongen har han et poengsnitt på 9,75 poeng. Mané er selvfølgelig i startoppstillingen når Liverpool møter Chelsea på Stamford Bridge, hvor Chelsea skal få store problemer med å holde nullen for første gang denne sesongen. Kun Norwich (12) har sluppet inn flere mål enn Chelsea (11) denne sesongen, og da lagene møttes i Supercupfinalen for en knapp måned siden, var det nettopp Mané som scoret begge målene til Liverpool. 

Pierre-Emerick Aubameyang

SOLID: Aubameyang leverer poeng jevnt og trutt. (Foto: Scanpix)

Det er ikke akkurat mye å utsette på formen til Pierre-Emerick Aubameyang heller, som scoret begge målene for Arsenal forrige helg og som har scoret i begge (og alle) hjemmekamper hjemme denne sesongen. Med Alexandre Lacazette skadet, er forrige sesongs toppscorer den naturlige avslutteren på Arsenals mange angrep som vil komme mot Aston Villa søndag kveld. Og selv om Aston Villa har vist gode tendenser defensivt i det siste, skal det mer til for å stoppe Aubameyang – som hittil har levert målpoeng i hver bidige kamp. 

Form: Callum Wilson

BILLIGSALG: Callum Wilson har sunket i pris, og kan være et megakupp. (Foto: Scanpix)

Apropos målpoeng i hver kamp denne sesongen: Callum Wilson har tre mål og tre målgivende denne sesongen, som også betyr at Wilson har plukket poeng hver eneste helg. Likevel har engelskmannen falt 0.2 i pris og mistet ca. 400.000 eiere, så Fantasy-folket har tydeligvis skyhøye forventninger til Wilson denne sesongen. Wilson er også med i gjengen som har med seg to mål i bagasjen fra forrige runde, og selv om Tammy Abraham er vill form om dagen, er Southampton tross alt en enklere motstander enn Liverpool.

Fixture: Sergio Agüero

UTHVILT: Agüero fikk hvile i Champions League. Nå venter Watford. (Foto: Scanpix)

Uansett hvem Manchester City møter på hjemmebane frister de offensive spillerne i lyseblå drakt. Etter en forholdsvis lang tur til Ukraina i midtuka der både Raheem Sterling og Kevin De Bruyne startet kampen, fikk Sergio Agüero hvile på benken i samtlige nitti minutter. Etter at Pep snurret i gang rotasjonsrouletten sin forrige helg, vil dermed argentineren med syv mål på sesongens første fem kamper ha friske bein hjemme mot Watford – en motstander Agüero har 10 mål på 7 kamper mot. 

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero

Runde 5: Helgens nøkkelspillere

Etter en altfor lang landslagspause kommer det endelig en ny Fantasy-runde rullende mot oss, som for mange blir starten på den nye hverdagen etter å ha brukt sesongens første Wildcard. Med gloheite kamper for både Liverpool og Manchester City er denne helgens nøkkelspillere sterkt preget av de to beste lagene i ligaen, men hvem er det beste kapteinsvalget?

Her er de fem spillerne som frister aller mest før helgens runde:

Trent Alexander-Arnold

JUVEL: Flere enn Jordan Henderson som er glad i Trent Alexander-Arnold. (Foto: NTB Scanpix)

Ingen forsvarsspillere har vært i nærheten av å skape like mange sjanser som Liverpools gullgutt så langt denne sesongen. 14 sjanser skapt på fire kamper er kruttsterkt, og den eneste spilleren som har skapt flere er Kevin De Bruyne (16). I tillegg er Alexander-Arnold også den forsvarsspilleren som har skapt flest store sjanser. Det er ikke tilfeldig at den unge backen foreløpig er assistkongen blant forsvarsspillerne denne sesongen. Kun Watford har scora færre mål en Newcastle så langt denne sesongen, og Liverpool bør ha gode muligheter til å holde nullen hjemme på Anfield. Alt ligger til rette for at Trent Alexander-Arnold kan levere sin andre strake kamp med tosifra poengsum. 

Kevin De Bruyne

Som nevnt er den belgiske playmakeren den spilleren som har skapt flest sjanser denne sesongen, og han troner også øverst når vi ser på hvem som har skapt flest store sjanser. Norwich er i utgangspunktet et offensivt lag, og det betyr at det kommer til å åpne seg rom som Kevin De Bruyne kan utnytte. Basert på det vi så i landslagspausa er Kevin tilbake i superform, og da er det bare å lene seg tilbake og la poengene renne inn. Det har blitt seks målpoeng på fire kamper så langt i Premier League, og det er ingen grunn til å tro at han har planer om å roe ned denne helga. 

DYNAMITT: Kevin De Bruyne og Sergio Agüero er kruttsterke hver for seg, men sammen er de dynamitt. (Foto: NTB Scanpix)

Sergio Agüero

Seks mål og én assist er fasit etter de fire første kampene. Han har scora i samtlige kamper så langt, selv da han starta som innbytter i runde 1. Nå skal argentineren møte det laget som har sluppet inn flest mål så langt, og som slipper til flest avslutninger på mål. I motsetning til lagkamerat Raheem Sterling har Agüero ikke spilt landslagsfotball, og bør derfor være uthvilt og klar til innsats mot Norwich. Om du har Sergio Agüero er han et åpenbart kapteinsemne denne helga. 

Formspiller: Tammy Abraham

LYSENDE FREMTID: Tammy Abraham ser ut til å ha kapret spissplassen i Chelsea. (Foto: NTB Scanpix)

Det er en rekke formspillere som virker brennheite om dagen, men Tammy Abrahams fire mål på de siste to kampene gjør at han brenner enda sterkere enn resten. Kun Sergio Agüero har vært like målfarlig de to siste rundene. Det er fortsatt uklart hvor trygg Abraham er med tanke på spilletid, men vi tror Lampard vil gi unggutten sjansen igjen denne helga. Selvtillit og flyt betyr enormt mye for spisser, og enda mer for unge spillere. Det skal sies at Chelseas to siste kamper har vært mot Norwich og Sheffield United. Wolverhampton er en tøffere motstander, men ulvene har sluppet inn fire mål på sine tre siste seriekamper. 

På papiret: Pierre-Emerick Aubameyang

MÅLTYV: Tross ny manager, tror vi Watford vil slite mot Aubameyang og Arsenal. (Foto: NTB Scanpix)

Watford har hatt en tung start på sesongen, og har gitt Javi Gracia sparken. De har sluppet inn åtte mål på fire kamper, og har sluppet inn tre mål eller flere i sine tre siste hjemmekamper i Premier League. Aubameyang har levert målpoeng i samtlige kamper så langt, og står med tre mål og én assist så langt. Da Arsenal kom på besøk til Vicarage Road forrige sesong var det Aubameyang som ble matchvinner, og det kan fort skje igjen denne helga. 

Ole Martins kaptein: Sergio Agüero

Minas kaptein: Raheem Sterling

Runde 4: Nøkkelspillere

Med sesongens første landslagspause skrapende på døra, er det litt ekstra viktig å ta med seg en god poengsum ut av helgens Fantasy-runde. Heldigvis har Manchester City en hjemmekamp å sikle av, Chelsea får besøk av et nyopprykket lag og derbyet mellom Arsenal og Tottenham blir alltid moro. Her er de fem nøkkelspillerne vi mener er de viktigste å ha på laget denne runden:

Aymeric Laporte

Å møte Manchester City er ille nok i seg selv, men hvordan Pep Guardiolas mannskap erobrer motstanderne sine hjemme på Etihad er et fascinerende skue. Brighton vil få mer enn nok med å forsvare seg, og den overlegne ballbesittelsen City alltid oppnår gjør at forsvarsrekka nærmest blir arbeidsledig. Ingen lag har sluppet til færre avslutninger enn Manchester City så langt denne sesongen, og med en strålende pasningsfot og naturlig siktepunkt på dødball er Aymeric Laporte den beste forsvarsspilleren å ha i elleveren din denne helgen.

Raheem Sterling

MIDTBANEKONGEN: Fem mål på tre kamper. Blir det ny målfeiring på lørdag? Vi tror det! (Foto: Scanpix)

Som sagt, Brighton på hjemmebane. Det er godt nok argument i seg selv, men for å konstatere det åpenbare: Samtlige av hans 12 avslutninger denne sesongen er innenfor 16-meteren. Sterling er den spilleren i Premier League med flest avslutninger og flest ballberøringer i motstanderens boks. Alt ligger dermed til rette for at Raheem Sterling blir denne rundens store poengkonge, og da er du ikke bare nødt til å ha Sterling på laget ditt – Raheem Sterling er også det beste kapteinsvalget denne helgen.

Sébastien Haller

LONDON CALLING: Sébastien Haller er endelig i gang for West Ham, og det kan komme mer allerede denne helga. (Foto: Scanpix)

Det skal godt gjøres å bryte den lyseblå treenighet fra Manchester City den kommende runden, men det franske fyrtårnet i West Ham fortjener virkelig litt spalteplass før helgen. I forrige runde hadde Haller flest skudd på mål av samtlige spillere, og alle hans skudd var innenfor boksen. Og som glasuren på kaka; Ingen lag har sluppet til flere skudd på mål enn Norwich denne sesongen. Det er bare å finne seg en asjett og forsyne seg med et deilig kakestykke á la Sébastien Haller, for på London Stadium er bordet dekket for et skikkelig målkalas denne helgen.

Beste formspiller: Mason Mount

GULLGUTTEN: Mason Mount er den nye yndlingen på Stamford Bridge, og er i kanonform. (Foto: Scanpix)

Det er ingen tvil om at Mason Mount blomstrer under Frank Lampards ledelse. Chelseas nye gullgutt har hatt en strålende start på sesongen, med scoring i to strake kamper. Unggutten har så langt like mange avslutninger og avslutninger på mål som selveste Raheem Sterling. Det er ingen grunn til å tro at han skal roe ned hjemme på Stamford Bridge når Sheffield United kommer på besøk. Han har fått et lite kakk i bakleggen, men vi tror han er klar til kamp igjen denne helga. 

Beste kamp på papiret: Sergio Agüero

RETURN OF THE KING: Agüero elsker Etihad, og er klar for ny målfest mot Brighton. (Foto: Scanpix)

Gabriel Jesus er ute med skade, og det betyr at vi for en gangs skyld er trygge på at Agüero kommer til å starte denne helgen. Argentineren var tilbake i godt gammelt slag mot Bournemouth forrige helg, og med to scoringer var han en av rundens store poengkonger. Agüero trives utrolig godt hjemme på Etihad, og forrige sesong ble det 15 mål på 16 hjemmekamper. Når vi legger til at han så langt har tre mål på tre kamper mot Brighton, er han den som i teorien har den aller fineste kampen denne runden. 

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Kevin De Bruyne

Lykke til alle sammen, vi ønsker dere gull og grønne piler!

Runde 3: Nøkkelspillere

Opp til passering på runde tre, begynner byttene å sitte litt løsere i lomma. Både Manchester United og Manchester City har pene kamper på papiret denne helgen, men ikke så pent som Tottenham og Harry Kane. Dette er helgens nøkkelspillere:

Aaron Wan-Bissaka 

Selv om nysigneringen fra Crystal Palace ankom Old Trafford med høye forventninger på sine skuldre, fortsetter Wan-Bissaka å overgå alles forventninger. Med sin kompromissløse og hardtarbeidende spillestil er Wan-Bissaka en skikkelig magnet for bonuspoengene som deles ut etter kamp. Selv når Manchester United ikke holder nullen, er høyrebacken svært nærme å plukke med seg noen ekstra poeng. Når Crystal Palace kommer på besøk denne lørdagen er det svært store sjanser for at forsvarsrekka til Manchester United vil spise smultringer etter kampen, og da er Aaron Wan-Bissaka garantert bonuspoeng. 

Raheem Sterling 

USTOPPELIG: Raheem Sterling har hatt en forrykende start på sesongen, og til helgen møter han favorittlaget sitt. (Foto: NTB Scanpix)

Å bare velge én nøkkelspiller blant midtbanespillere er en tøff oppgave, men når statistikken til Raheem Sterling mot Bournemouth viser 10 mål og 2 målgivende på sine siste 8 kamper er det smått umulig å gå uten lynvingen til Guardiola. Bournemouth er altså det laget Sterling har scoret flest mål som Manchester City-spiller, og når Sterling i tillegg er i så enorm scoringsform, er det ingen ankepunkter mot Sterling denne helgen. Med Kevin De Bruyne i festhumør som servitør, virker hele Manchester City-maskineriet  å ha funnet enda et ekstra gir offensivt. Dermed er Raheem Sterling den spilleren du må ha på laget denne runden og helgens beste kapteinsvalg. 

Marcus Rashford  

TALISMAN: Nå som spørsmålet om hvem som er Uniteds straffetaker er lagt død, er Marcus Rashford gloheit før helgens runde. (Foto: NTB Scanpix)

Bare for å ha nevnt det med en gang; Anthony Martial burde vært med her også, men etter at Paul Pogba har skutt seg bort fra straffeansvaret, er den allerede gode verdien til Marcus Rashford blitt enda høyere. At Rashford er blitt en bedre spiss med Solskjær på benken er det ingen tvil om, og det ser virkelig ut som at samspillet mellom Martial og Rashford skal bli altfor mye å takle for det skadepregede forsvaret til Crystal Palace. Roy Hodgsons menn var heldige som kun slapp inn ett mål mot Sheffield United forrige helg, og kan bli hardt straffet mot et energisk og fremadstormende Manchester United – med Marcus Rashford i spissen. 

Beste formspiller: Teemu Pukki 

TOPPSCORER: Teemu Pukki ligger foreløpig svært godt an til å hente toppscorertittelen for andre sesongen på rad. (Foto: NTB Scanpix)

Etter hattricket forrige helg var det ganske lett å finne den store formspilleren inn mot helgens runde. Forrige sesongs toppscorer i Championship har hittil levert varene som tidenes Foodora-bud (stå på krava!), for det er Pukki som har flest avslutninger totalt, flest skudd på mål og flest skudd inne i boksen så langt denne sesongen. Og selv om det er Chelsea som kommer på besøk, har Zouma og gjengen tillatt hele femten avslutninger innenfor boksen på sine to første seriekamper. Dermed tyder alt på at Teemu Pukki vil pynte på sin elleville scoringsform denne helgen også.

Beste kamp på papriet: Harry Kane

FOMO: Alle som ikke har Harry Kane på laget denne runden skjelver i buksene når Tottenham har helgens beste kamp på papiret. (Foto: NTB Scanpix)

Hvis trenden om at det skal scores et hattrick i hver runde fortsetter, skal det godt gjøres å finne noen lavere odds på at det hattricket kommer på Tottenham Stadium. Og nei, det blir nok ikke Jonjo Shelvey, men sjansen for at Harry Kane kan ta matchballen under armen når dommeren blåser av etter nitti minutter er definitivt tilstede. To scoringer i første hjemmekamp gir selvtillit, og at Newcastle slapp inn et hattrick mot Pukki og Norwich bare for en uke siden, gir enda mer selvtillit til alle som har Harry Kane på laget sitt. 

Minas kaptein: Raheem Sterling

Ole Martins kaptein: Harry Kane

Lykke til med runden! Måtte det bli gull og grønne piler for dere alle sammen!