Premier League dominerer VM

VM-feberen herjer.

Tirsdag og onsdag skal det avgjøres hvem som spiller VM-finale søndag 15. juli i Moskva. Frankrike møter Belgia i første semifinale, og Kroatia møter England i kampen om den andre finaleplassen.

En evig (og uløselig) diskusjon om hvilke spillere og landslag som er best har dominert også dette fantastiske mesterskapet. Kane, Neymar, Mbappè, De Bruyne, Messi, Ronaldo, Lukaku, Modric eller Cavani? Tyskland, Spania, Brasil, England, Kroatia, Frankrike eller Belgia?

Diskusjonen om hvilken liga som er verdens beste er like gammel og har virket like uløselig, men nå i VM er det verdt å merke seg at Premie League dominerer fullstendig i forkant av semifinalene.@

PL-PROFIL: Paul Pogba er blant stjernene i VM som spiller i Premier League.

Om vi tar utgangspunkt i semifinalistenes førsteellever i kvartfinalene, er tallenes tale klinkende klar:

25 spillere spiller klubbfotball i Premier League, mens seks spillere spiller i den spanske La Liga. Italienske Serie A har fire spillere, mens tysk Bundesliga, franske Ligue 1 og andre ligaer har tre spillere hver. Til sammen 44 semifinalister, og 56% av spillerne holder til i Premier League.

Dette setter en ekstra spiss på semifinalene, som er spekket med oppgjør mellom klubbkamerater og nære venner. Paul Pogba og Romelu Lukaku er kamerater i Manchester United, men konkurrenter for Frankrike og Belgia. Tilsvarende gjelder for Chelseas stjernespillere N`Golo Kante og Eden Hazard. Liverpool-stjernene Dejan Lovren og Jordan Henderson møtes i den andre semifinalen (Kroatia-England). Lovren får en viktig jobb med å stoppe VMs toppscorer Harry Kane (Tottenham).

Uansett hvordan VM ender; Premier League har satt sitt tydelige preg på dette mesterskapet. Så når feberen gir seg neste uke, er det ingen grunn til å fortvile:

Verdens beste fotball-liga (Premier League) venter i august!