Armstrong vs Contador

Denne uken skal Alberto Contador og Lance Armstrong sykle ritt sammen for første gang, i TV 2 Sport-sendte Vuelta Castilla y León. Da får vi en liten forsmak på hvordan samarbeidet mellom dagens store sammenlagtrytter, Alberto Contador, og en som var på høyden da han vant Tour de France for syvende gang i 2005, Lance Armstrong.

Jeg er hellig overbevist om at Alberto Contador lot champagnen stå uåpnet da det ble klart at Armstrong skulle gjøre comeback og kjøre for Astana i høst. Selv om han aldri har sagt dette offentlig. Samtidig tror jeg Contador har brukt Armstrongs comeback til å bli enda bedre. “En gammel mann fra Texas må ikke komme her å komme her….” tipper jeg Contador tenker titt og ofte. Det ville hvertfall jeg gjort.

I forrige uke bidro ikke akkurat Lance Armstrong til at de to skal kjøre hånd-i-hånd gjennom sommerens Tour de France. Contador sprakk på den nest siste etappen av Paris-Nice og Armstrong mente i et intervju med den franske sportsavisen l’Equipe at ungfolens største problem var at “han var alt for nervøs…”.

Hallo, gammel’n!! Du snakker om en rytter som har vunnet Tour de France, Giro d’Italia og Vuelta a España før han har fylt 27 år! Greit nok at Contador var litt hissig på grøten på den nevnte etappen under Paris-Nice, men med de merittene 26-åringen har så er vel neppe nervøsiteten hans største problem.

Nei, jeg tror faktisk at Lance Armstrong kan bli Contadors største problem i 2009. Hvertfall hvis den tidligere Tour de France-kongen fortsetter med slike stikk til verdens beste etapperytter. Og hvis ikke sportsdirektørene i Astana skjønner at det må være “all in” for Alberto Contador i Tour de France så bør andre lag kjenne sin besøkelsestid. For, med all respekt, jeg tror ikke Lance Armstrong vinner Tour de France flere ganger i sin karriere.

Hva tror du?