Stadig bråk hos naboen, men festen er over…

12 poengs ledelse med 12 kamper igjen. Når det nå er kortere vei ned til Arsenal på 5.plass enn opp til serieleder Manchester United, har City etter all sannsynlighet mistet muligheten til å forsvare sitt etterlengtede ligagull. Selv med seier i de siste 12 og en poengsum lik forrige sesongs, vil trolig gullet havne hos United. Hvor gikk det galt for de lyseblå ? Her er en liten cocktail som har resultert i en hangover av dimensjoner; feilslåtte spillerkjøp, maktkamp, anstrengt forhold spillere/manager og bråk, vedvarende og ødeleggende støy.

Rapportene forteller at Roberto Mancini droppet å stikke innom garderoben etter det pinlige nederlaget for Southampton. Han fikk en av kollegene til å hente bagen. Det er kanskje en forståelig reaksjon på skuffelsen, men det er ikke godt lederskap. Å havne i slåsskamp med en spiller du omtaler som en sønn, er heller ikke særlig oppbyggelig. De verbale stikkene mot sentrale spillere kommer også oftere enn godt er. Og den offentlige skittentøyvasken med direktør Brian Marwood gir ikke inntrykk av en storklubb som forvalter suksessen riktig.

Jeg liker Roberto Mancini! Han er omgjengelig og grei. Laget samles på et sentrumshotell før hver hjemmekamp og der er det et yrende liv med italienere i lobbyen til alle døgnets tider. Her har jeg truffet fjerne slektninger av manageren, venner og kjente, ja til og med skredderen til den alltid ulastelig antrukkede manageren. Spillerne er stort sett skjermet og inntar sine måltider i lukkede rom, men sjefen og støtteapparatet tilbringer masse tid over kaffekoppen blant fans og andre gjester. Hvorvidt dette er forstyrrende for jobben som skal gjøres, aner jeg ikke. Men det er unikt i Premier League, på samme måte som at treningsfeltet er omgitt av turveg der paparazzier og andre friluftselskere kan forevige store og små hendelser og sikre seg løpende inntekter fra tabloidpressen. Støy.

Forrige sesongs episode med Carlos Tevez svekket Mancinis autoritet. Riktignok var Tevez svært sentral da City hentet inn Uniteds ledelse på tampen, men prisen var høy. Etter mytteriet i München uttalte Mancini at Tevez aldri skulle spille for ham igjen. Balotellis evne til å havne i avisene for alt annet enn fotball har selvfølgelig skapt mye hodebry for Mancini. Og lekkasjene fra City-garderoben overgås vel bare av Chelsea. Mer støy.

Hvor mye disse problemene påvirker prestasjonene er umulig å vite, men faktum er at en rekke av spillerne har prestert på et lavere nivå denne sesongen. Yaya Touré, David Silva, Vincent Kompany, Joe Hart og Sergeo Aguero har alle i større eller mindre grad sviktet i 12/13. Jeg sitter med en følelse av at Man City ikke har maktet balansegangen mellom å fornye seg etter gullsesongen, og holde fast på suksessformelen. Flørtingen med 3 i backlinjen fikk mye oppmerksomhet i høst. Det er prisverdig å forsøke å utvikle seg etter en god sesong, men også viktig å skrinlegge en mislykket omlegging i tide. Og det er viktig å hente inn friskt blod når en er på topp for å skjerpe konkurransen. Her har City mislykkes fullstendig i mine øyne. Nastasic er en lovende stopper, men å kaste en 19-åring inn i heksegryta Bernabeu virket overmodig. Og serberen sviktet på 2-2 scoringen. Lescott/Kompany var meget solide forrige sesong, og burde vært satset på fra sesongstart. Tapet i Madrid ødela mye av Champions League-sesongen for City, og den skuffelsen kan også ha spredt seg til ligainnsatsen. Maicon skulle vært hentet for 5 år siden og er bare en skygge av sitt gamle jeg. Rodwell og Sinclair har knapt vært parenteser, Garcia er ikke i nærheten av De Jong som ballvinner på midten. I sum kom City svekket til en ny sesong, og det er utilgivelig med de ressursene klubben rår over. Balotellis exit i januar har gjort dem enda mer sårbare. Hvem som har mest skyld i den mislykkede transferaktiviteten, skal være usagt. Men at Eden Hazard og Robin van Persie ville gjort City til et kanonlag, er rimelig sikkert.

Hva skjer nå da ? Forsvinner Mancini til sommeren, er City i ferd med å ta en Chelsea. London-klubben vant to suverene ligagull før Mourinho fikk sparken, og det mange trodde skulle være Englands dominerende lag de neste 10 årene, måtte overlate tronen til Manchester United igjen, slik City er i ferd med å gjøre nå. Det krever sterk rygg å bære gode tider, og Sir Alex Ferguson har en sterk rygg. Han gjør som han har gjort, tar tilbake tittelen etter at et nytt lag har yppet seg. Blackburn, Arsenal, Chelsea og City fikk aldri fred på tronen. Skulle City avslutte sterkt og kanskje ta et cupgull også, kan Mancini få mer tid – kanskje i mangel av alternativer. Men dersom innsatsen mot Southampton var mer enn et feilskjær, kan lagene bak hente inn de regjerende mesterne og Champions League kan være i fare. Det tåler ikke Mancini. De neste ukene vil vise hvordan det står til med lagmoralen og hva slags forhold italieneren har til spillergruppa.

 

 

 

35 tanker om “Stadig bråk hos naboen, men festen er over…”

 1. Kan vel itj komme lavere , enn det MANCHESTER CITY . Gjorde mot Southampton .Håper dæm tar seg sjøl i nakken . Og at de resterende kamper i PL . Og FA – CUP .Blir i innsatsens tegn . Da ser æ itj bort fra at en pokal er i hende hos MANCHESTER CITY i mai 🙂

 2. Det kommer kanskje en godt ting ut av dette for Mancini; Spillere du lokker til klubben med penger gir faen i resultater når ting ikke går deres vei, moralen synker og de spiller bare for pengene, ikke drakta.
  Takk til pengene til City for kanskje en mindre spennende sesong og en muligens et av de letteste PL troféene vi noen gang har vunnet 🙂

   1. Nei, men utenom Chelsea, så er de og City de to lagene som bruker mest penger fra andre sin lomme (og mest penger på kort tid ellers også).
    Over 1 milliard på spillerkjøp de siste 3-4 årene, likevel blir de nesten r*vkjørt av Southampton.

     1. Mulig det, men uansett, 4 milliarder eller 10 milliarder, og den troppen der med stjerner, + all fokus mot PL så burde det være nærmest garanti å slå Southampton. Men isteden så ble de nærmest r*vkjørt.

 3. Man må ikke glemmer at fleste City spillene spilt privat kamp for deres land førrige onsdag . spillerne var slitne . ikke minst Hart vart ikke god nok mot Southampton.

  1. Oja… “De spilte privat kamp for deres land” det gjorde ikke Rooney, RvP, Jones, Smalling altså?! Som tross alt, møtte en tøffere nøtt enn “bittelille” Southampton? Tåpelig form for unnskyldning spør du meg; Spiller man på toppen i PL, hever million-lønn, og har den kvaliteten man har, så skal man tåle såpass. IHVERTFALL mot lille Southampton.

   Litt synd at det er så stor luke nå, ikke misforstå; Ingenting er deiligere, men spenningen forsvinner dog litt…. Det SISTE jeg vil, er La-liga tendenser i PL.

   Jeg tenker ikke på gull enda. 3 kamper, så kan det være åpent igjen, jeg har fortsatt vondt, og kommer til å ha det en god stund – etter forrige sesong.

  1. Får håpe City rakner etter uttalelsene fra mancini til media om egne spillere, og arsenal klarer 4 plassen foran City.. skal litt til men

     1. Ikke bare med City, han er vel blodfan av alle rivalene til Man Utd vil jeg tro. Derfor jeg ikke liker at han kommenterer store Man Utd-kamper, ødelegger alt for min del.

 4. Jeg liker Mancini. Men problemet til City er at spillerne ikke brenner nok for klubben. Penger er ikke det eneste stimuliet som er viktig. Men Alsaker bør jo kanskje se på sitt eget Liverpool også. De har brukt mye penger og fått lite igjen. Når alt kommer til alt er Manchester United og Arsenal de klubbene som driftes best.

  1. Er da flere klubber som driftes bra, Tottenham og Everton kaster ikke akkurat penger ut av vinduet men gjør det bra spillemessig selvom…

 5. Er vel heller omstillingen til FFP som er hovedårsaken til at City var en tanke svekket foran denne sesongen. Synes eierne er ansvarlige som ikke kaster Mancini til tross for svake resultater.

  1. Er bare til å vente til sesongslutt… Personlig har han aldri imponert, greit han har vunnet PL og FA men etter å ha brukt så mye penger så ville jeg forventet mer..

 6. Vel, Chelsea var suverene seriemestere i 2 sesonger hvor united ikke var i nærheten, og før det var det Arsenal som tok gullet. Det var tre sesonger hvor Ferguson ikke klarte å slå tilbake. Når Mourinho vender hjem til Chelsea til sommeren blir ting annerledes. Manchester United skal ikke få fred på topp! Uansett tror jeg at Arsenal også blir bedre med årene… Ellers enig i det du skrev….

  1. Å sparke Mourinho er antageligvis den største fotballfaglige tabben Abramovitsj har gjort. Det laget Chelsea hadde på den tiden var nærmest perfekt i alle ledd. Tror nok United hadde slått tilbake før eller siden, men vi United-fans har mye å takke Abramovitsj for, selv om det var han som i utgangspunktet gjorde at Chelsea var i stand til å utfordre United på den måten 🙂

  2. Grunnen til at Chelsea vant er samme grunnen til at City vant. De kjøpte PL trofeet. Og imellomtiden så gikk SAF ut å bygget et nytt United-lag fult av talenter som skulle dominere PL i 3 sesonger på rad. Og ende opp i 3 CL finaler på 4 sesonger. Med unggutta Rooney og Ronaldo i spissen.

   Og ved å bygge et lag over tid som SAF gjorde får du en helt annen lagfølelse i troppen. Det er ikke 40 spillere som har blitt kastet sammen pga en russer eller sheik fikk lyst på nye leker, men ett lag hvor spillerne blør for drakta og (kanskje det aller viktigste) hverandre!

   1. Her tror jeg du må se over hva du skriver! Hvor mye kostet det å egentlig hente Rooney fra Everton? Okei, united bygget et lag fullt av talenter, er det ikke det Chelsea prøver å gjøre nå? Ronaldo var vel strengt tatt ikke med i den siste cl finalen united var i?! Chelsea har heller ikke en stall på 40 spillere, iår er stallen en av de minste i pl faktisk. Selvom lag ledes av en sheik eller russer er det ingen grunn til at man ikke skal blø for drakten. I Chelsea Football Club er det bygget en vinnermentalitet som har ført til suksess i mange, mange år. Denne sesongen er et unntak, men Chelsea er i et generasjonskifte, og vil komme sterkere tilbake i fremtiden.

 7. Er også enig i mye av det du skriver. Men det City mangler mest i år er helt tydelig sult. De virker ikke like motivert til å vinne tittelen i år som ifjor. Spillerne ser litt mette ut.

 8. Greit å få med seg grunnen til at Mancini ikke dro innom garderoben etter kampen i Southampton, fremfor å bruke det som et argument til at det er støy i garderoben mellom spillere/manager.
  Mancini dro direkte til Genoa for å se Sampdoria-Roma, med tenåringene Icardi og Marquinhos i kikkerten.

  Kjedelig, men likefullt greit å få frem fakta.

  Å si at festen er over er også å dra den til ekstreme lengder. Nest best i PL pr idag og City ligger an til sin nest beste sesong noensinne i PL. Skulle det i tillegg komme en FA-cup seier igjen, så vil klubben ha gjennomført en svært bra sesong!

 9. Med formen City og Chelsea har så er det stor fare for at Chelsea tar over 2.plassen i år! 😀

 10. Alsaker, er du i slekt med Jo Nesbø & Co? Det virker sånn… Dere ligner på en eller annen måte. Jeg håper du svarer. Jeg er nemlig veldig nysgjerrig.

Det er stengt for kommentarer.