GJØR KLAR FOR NR 160!

Det er ingen ny spiller som har fløyet inn gjennom januar-vinduet med rekordhøyt nummer på ryggen jeg refererer til, men det 160. ligamøtet mellom Manchester United og Liverpool. De møttes på Old Trafford første gang i februar 1910 (3-4), så en kan trygt si at rivaliseringen går et stykke tilbake i tid. De siste 25-30 årene har det utviklet seg til et mer hatefullt forhold, tronskiftet i engelsk fotball har nok mye av skylden for det. Sir Alex Ferguson hadde som mål å detronisere Liverpool den gang i 1986, og det er en fascinerende øvelse å tenke seg tilbake dit. Liverpool vant alt som var, og Manchester United hadde ikke tatt seriegull siden 68. Sææææææælig, ville vel norske tenåringer sagt til Fergies ambisjon. Yeah, right, er vel et engelsk motstykke som rommer den samme sarkasmen. Vi vet hva som skjedde.

19-18 står det i antall ligamesterskap nå, mot 7-18 i 1990 da Liverpool sist vant. Det kan fort være 20-18 i mai, men ikke 19-19. Man Utd har 21 poeng mer enn Brendan Rodgers gutter. Faktisk er Uniteds 52 bare ett poeng bak klubbrekorden fra 06/07, og det er like mange poeng som Lpool tok i hele forrge sesong!

Før søndagens kamp handler alt om Robin van Persie og Luis Suarez – toppscorere i hvert sitt lag, og i Premier League. Derfor velger jeg å skrive noen linjer om to andre spillere, begge fra Liverpool. Og før United-fansen går amok i kommentarfeltet; den ene er Wayne Rooney. Den andre er Liverpools kaptein, Steven Gerrard. Englands kanskje to beste spillere, men også spillere som er omgitt av mange spørsmålstegn. Hva er deres beste posisjon ? Er Rooney ferdig i United ? Har Gerrard avgått ved fotballdøden ? Rooney blir ikke å finne i lagoppstillingen søndag, og mange Liverpool-fans synes også at Gerrard er ´missing in action´denne sesongen.

Rooney først. Han scoret begge målene i forrige møte på Old Trafford (2-1), og han er etter min mening helt sentral i Uniteds lag. The heartbeat of the team, om du vil. Kolossalt dyktig i kontringsspillet, flink til å involvere kantene og den i laget (med Scholes ute) som kan vende spillet millimeterpresist. Han har levd i skyggen av Van Persie denne sesongen, men til tross for et beskjedent antall mål har han flest målgivende for United (7). Samarbeidet med Van Persie har ikke blomstret i tråd med forventningene, som selvfølgelig var skyhøye med de to mestscorende spissene i PL på samme lag. Men husk at han ble skadet mot Fulham da de først opptrådte sammen (Rooney riktignok som reserve), og han er skadet igjen nå. Rooney har alltid vært avhengig av god fysisk form for å prestere på topp. Dessuten har han en arbeidsmoral og radius som er nødvendig mot lag som spiller med tre sentrale midtbanespillere. Rooney kan ta ut den ene. Ferguson har vekslet mye offensivt denne sesongen, med Kagawa som også er hengende spiss og Welbeck/Hernandez som kandidater på topp. Van Persie blir jo ikke skadet lenger, og dermed er utfordringen å komponere offensiven rundt nederlenderen. Rooney har spilt på kanten og dypere i midtbanen, som indreløper. Jeg er av den oppfatning at hans beste posisjon er som nr to spiss, bak Van Persie. Vanskelig å plukke opp, flink til å frigjøre seg slik at han er spillbar og kan foredle kontringsmulighetene Ferguson er så glad i. Godt skudd, og god til å time løpene i boksen. Bra hodespiller også, fikk vi se i 09/10, da han scoret 26 i ligaen.

Steven Gerrard er også en spiller med udiskutable kvaliteter, men samtidig har mange managere på klubb- og landslag funnet det vanskelig å plassere ham i laget. Rafa Benitez dyttet ham ut på høyre kant i en lang periode. Han var god som hengende spiss bak Fernando Torres for 4-5 år siden, og nå er han én av to sentrale med ganske stor frihet ved siden av Allen eller Lucas. At han har gjort sitt på en fotballbane, slik mange Liverpool-fans jeg møter hevder, er jeg totalt uenig i. Han var Englands beste i EM i Polen og Ukraina og han har (som Rooney) levert flest målgivende for sitt lag hittil (8). I tillegg er han en kontinuitetsbærer i et lag som har opplevd et turbulent tiår, senest i dag sier Raheem Sterling at kapteinen er ufattelig viktig for de mange unge i laget. Og til slutt er han en god fotballspiller i en tropp som er for tynn pr i dag til å slå seg inn blant de fire beste. Lampards situasjon i Chelsea er annerledes fordi stallen til Londonklubben er av en annen kvalitet enn Liverpools. Jeg var lenge en tilhenger av Gerrard som hengende spiss, men heller mer og mer til at han har gjort sitt i den offensive rollen. Han mangler drivet inn i 16-meter som var et av hans varemerker og når så du sist et langskudd fra Liverpool-kapteinen blåse inn i vinkelen fra 25 meter ? Derfor tror jeg han kommer best til sin rett dypere i banen, som en av to sentrale. Der får han bedre plass og kan servere crossene han er så kjent for. Han dekker fremdeles store rom og er en formidabel tackler. Så lenge en Allen eller Lucas fungerer som stødig anker, kan Liverpool tillate at kapteinen vandrer ut av posisjon for å diktere spillet. BB mot Manchester City i august – det er ingen tvil om at Gerrard har ´presence´i de store kampene. Han har 5 mål på de siste 7 mot United og scorer han søndag vil han bli Liverpoolspilleren med flest mål på Old Trafford (4).

Så jeg tror Manchester United kommer til å savne Wayne Rooney søndag, og at Steven Gerrard kan bli en nøkkel for Liverpool som har tapt 7 av de 8 siste på OT. Vinner United, leder de med 10 poeng på City (som møter Arsenal borte senere på dagen). Da er ligagull nr 20 enda nærmere. Der ligger nok Liverpools største motivasjon, samtidig som dette blir en svært interssant test på hvor langt Brendan Rodgers prosjekt på Anfield har kommet.

14 røde kort er delt ut i dette oppgjøret i PL-sammenheng. Dommer er Howard Webb. God fornøyelse!

 

 

69 tanker om “GJØR KLAR FOR NR 160!”

 1. Herlig blogginnlegg. Godt å slippe diskusjonen om hvem som er best av Suarez og RVP, det blir vi aldri enige om likevel. Interessant det du sier om scouserne som er drivkreftene i lagene sine. Det er klart at å få Rooney tilbake vil være en styrke, selv om Hernandez har storspilt i hans fravær. Og når det gjelder Gerrard er jeg helt enig. Han jobber som en helt og er (i følge en statistikk jeg så forleden) den spilleren som har løpt lengst av samtlige i PL denne sesongen. Hans tilstedeværelse i kampene er lett å se. Jeg mener at det nivået Gerrard er på akkurat nå er hans høyeste på lenge. Han strør om seg med pasninger i Alonso- og Xavi-klasse. Hadde det vært flere målscorere i LFC om dagen ville han nok toppet assiststatistikken overlegent. Målene hans mangler, men de har også tatt seg opp de siste rundene. Kampen på søndag blir en fest. Men det gir ikke riktig bilde av LFC-laget som Rodgers har i gang. Men den diskusjonen kan man ta senere, vi får nøye oss med at vi gleder oss til fortsettelsen.

  1. Angående duellen om hvem som er best av Robin van Persie og luis suarez er alle enige – og svaret er selvfølgelig førstnevnte, bare subjektive Liverpool-supportere som er av en annen oppfatning.

    1. Liverpool øyne eller? Fantastisk, hva suarez har greid, men RVP er faktisk litt bedre. Sier Ballon d’or rankingen også. når kapteiner og trenere stemmer! Da er det ingen tvil!

     1. Akkurat Ballon dor rankingen er vel ikke avgjørende ettersom det igjen er bare meninger fra trenere som ofte stemmer på de som de personlig liker best. Men jeg som Liverpool-supporter kan godt innrømme det at RvP er en bedre spiss enn Luis Suarez. Mye pga en spiss blir bedømt utifra antall mål, og vi vet alle hva han presterte ifjor, og har prestert hittil i år. Men når det er sagt, så har Suarez mange kvaliteter som overgår RvP når vi snakker om andre ting enn avslutningsteknikk og antall mål. Bl.a. er han raskere, bedre på dribling og ikke minst en bedre spiller å ha i oppbygging av spillet. Ser man på målene til RvP, spesielt i Arsenal, er veldig mange av dem ferdigskoret, mens Suarez har en unik evne til å skape sjangser helt på egenhånd fra absolutt ingenting.

      Så oppsummeringen er at RvP er en bedre spiss, men Suarez hadde vært mitt valg pga hans prestasjoner i andre deler av spillet.

      Håper folk ser at dette ikke er med Liverpool-øyne, men bare oppsummert utifra kvalitetene deres.

     2. Du svarer med UTD briller sa 😛 patetisk å nevne Liverpool øyne da 😛 Dette kommer fra nøytralt hold 😛 Se på RVP på landslaget i forhold til Suarez, er klasseforskjell der. Suarez leverer mens RVP er en flopp på landslaget

   1. dette er noe jeg ikke skjønner….denne hovne,overlegne tonen om at van persie er en bedre spiss. som jeg har nevnt tidligere så er det en atskillig større prestasjon å score 15 mål på lfc som ligger 22 poeng eller noe bak united, enn van persie sine 16. men for all del, etter to nye mål av Suarez på søndag så er jo det ingen tvil om hvem som er den beste spissen. 🙂

    1. Om du ikke visste det var Persie i en klubb før han kom til United som het Arsenal. Der bar han klubben heelt alene og ble toppscorer. Suarez bærer ikke klubben alene en gang. Han har hatt god hjelp av Gerrard.

    2. Haha, U wish! Er ingen hater av suarez, men du faktisk er RVP litt bedre! Det sier også statestikken, Eks: Ballon d’or rankingen!

     1. Ballon d’or rankingen ?? ja,for du så jo hvordan det gikk ?? Mange som stemte på spillere som ikke ble registrert,men faktisk gjort om. FIFA er korrupte.

  1. Gerrard er lagets viktigste spiller, og er på vei mot stoformen. Er bare 31 år og det er ikke over the hill som mange sier. Blir en nøkkelspiller på søndag.

 2. Er litt synd at Enrique og Rooney ikke spiller på søndag. De er begge to viktige spillere for lagene deres. Men som jeg gleder meg til kampen og duellen Van Persie vs Suarez!!!!!! Ønsker begge lag lykke til og måtte de lage fantastisk underholdning 😀

 3. 7 mål på 14 ligamatcher er ikke så aller verst når han i tillegg har 7 assist og ikke har startet alle kampene heller.

  Er heller ikke enig i at sammarbeidet mellom han og Van Persie ikke har vært så bra som forventet, de har jo egentlig ikke spilt sy mye sammen enda, siden Rooney har slitt en del med skader.

  Nekter å tro at han er på vei bort.

 4. Å påstå at samarbeidet mellom Rooney og Van Persie ikkje blomstra blir vel ikkje heilt riktig. 16 mål, 14 målgivende, 12 seirer på 12 kamper fra start ilag seier vel sitt. Har en ubehagelig god følelse før søndag… 😉

 5. Synes det er veldig rart at det av hovedpunktene dine i teksten er at du stiller spørsmål ved fremtiden til Rooney i United, men at du ikke en gang sier hvorfor/hvor du har hørt det?

  1. Enig, først så stiller han spørsmål ved hans fremtid, også kaller han Rooney “The Heartbeat of the Team”, og poengterer alle de viktige egenskapene hans, veldig selvmotsigende

   1. Hvorfor er det selvmotsigende? Kan sette spørsmål om ens fremtid og poengtere at han er en viktig mann for laget, etter ens egen mening?

  2. Det har vært skrevet før om spekulasjonene rundt Rooney. i media prøver man å gjenfortelle så lite som mulig. men over til noe annet.

   Da van Persie kom, ble det spekulasjoner. Det er ikke til å putte under stol at Rooney virker uengasjert og lite energisk. personlig synes jeg han har vært skuffende helt siden overgangssagaen. han startet glimrende i fjor, men sluknet fort. Jeg savner engasjementet han viste da Ronaldo spilte sammen med han.
   Bare det å se på målfeiringene hans oppsummerer mye. Det er sjeldent et smil, og det blir ingen æresrunder.
   Jeg hadde håpet at kjøpet av en av verdens beste spillere skulle tenne en liten flamme i Wayne, men slik har det i mine øyne altså ikke vært.

 6. Å påstå at samarbeidet mellom Rooney og Van Persie ikkje blomstra blir vel ikkje heilt riktig. 16 mål, 14 målgivende, 12 seirer på 12 kamper fra start ilag, Med en Rooney i start ellveren føler jeg hele laget blir løfta et hakk opp.

  Gerrard er også en nøkkel for liverpool, tror det ville blitt annerledes på midten uten en gerrard.

  Gleder med til kamp med en blandet følelse.

 7. fint å se en eneste blogg uten all diskusjonen om hvem som er best av van Persie og Suarez. Herlig Alsaker! må trekke litt for å si at rooney – rvp ikke er så bra samarbeid, dette har vært to av uniteds viktigste spillere, rvp med 16 mål, og rooney med 7 assist.

 8. Alsaker er en forbanna dust. Trodde mennesker som jobbet med Premier League hadde litt mellom ørene, men jeg tok tydligvis HELT feil. Skal Premier League seere få en god fotball-opplevesle på tv2s Premier League sendinger må man nesten hente inn kommentatorer fra Cmore eller andre steder. Begeret har rent over, dessverre.

  1. Hadde vært fint om du hadde giddi å forklare hvorfor han er en “forbanna dust”. Gi litt konstruktiv kritikk istedet for å slenge ut dritt som en uintelligent fjortis.

 9. Alsaker, nu har du virkelig “drette på draget”. Hvor har du vært de siste månedene. Rooney og Van Persie har riktignok ikke spilt altfor mange kamper sammen. Men det samarbeidet og forståelsen de har hatt med hverandre har man sjelden sett av et spisspar før i historien. Hvis du tenker deg litt om, hvor mange spisspar er det egentlig man kan si har vært “ment to be” i historien?? Man kan nevne Yorke/Cole, Bergkamp/Henry og Trezeguet/Ibra, men det Rooney/Van Persie har vist det siste havåret har vært helt der oppe!

  Dette var lite gjennomtenkt og det virke som det er noe du har puttet inn for å lage kvalme. For hvis du ser de kampene de har spilt sammen, er det helt umulig å mene noe slikt!

 10. Flott skrevet. Gleder meg til kamp søndag! Øl, chips og gamblingen er klar!

  Men litt teit at du nevner at Rooney er ferdig i Man Utd, uten å forklare nærmere i teksten hva du egentlig mener.

 11. Altså at du stiller spørsmål rundt Rooney kan jeg ikke skjønne. Og det er jo ikke så rart han ikke er i startoppstillingen når han fortsatt er skadet… Kanskje begrunne hvorfor du mener Rooney kan være ferdig i United når grunnen til at han ikke spiller er på grunn av skade.

 12. Alltid interressant å høre Alsaker snakke fotball.
  Men her er det noe som skurrer..
  “Gerrard avgått ved fotballdøden”.
  Maken til sludder!
  Du har vel sett de siste kampene til LFC?
  Gerrard har vært en av Liverpools beste spillere den seneste tiden.
  Han har virkelig funnet sin rolle i Brendan Rodgers lag og filosofi.
  Jeg kan tenke meg at han kan holde det gående til han er 36-37.
  Det finnes få like seriøse og profesjonelle spillere som Captain Fantastic.
  Og “Rooney ferdig i united?”
  Hvor har du det fra?

  Han har fått fri pga dødsfall i nær familie.
  Jeg tror nok (desverre for en kopite som meg selv;) vi får se Rooney herje rundt med motstanderens forsvar i mange år til.
  Hadde Rooney kun tenkt kr, hadde han vært i city for et par sesonger siden.
  Er litt enig med de som sier innlegget ditt er litt selvmotsigende..
  Savner en bedre oppbacking av overskriftene.

 13. Blir for dumt når TV2 skal blusse opp rykter om at Rooney er ferdig i United. Konas lillesøster døde brått, så “Wazza” tok seg et par dager fri med tillatelse fra SAF og United. Rooney er en toppspiller som aldri blir solgt, hvertfall ikke med SAF som manager. Ferdig med det.

 14. Annet enn avslutnings egenskapene er det vell ingenting Van Persie har som ikke Suarez har. Hadde målet til Suarez mot Everton blitt stående som det skulle gjort, og United ikke fått den straffen de filmet seg til på Anfield, ville det stått 16-15 favør Suarez. Med tanke på at han spiller på et mye svakere lag er jeg overasket over holdningene om at RVP er en bedre fotballspiller. For all del, han er fantastisk, men jeg er ikke enig i at han er bedre enn Suarez som er et angrep alene.

  1. Du er en AV de helvetes Liverpool supportene som sitter og sipper for at Suárez ikke faar Halle maalene opp paa lista chicharito fikk jo ikke sitt maal men United fansen sitter ikke aa sutrer

   1. Husker jeg feil eller sto Chicharito i offside når han scoret mot Chelsea? Fikk han det målet oppført? Fikk United nok en gang poeng de ikke skulle hatt? Jeg sutrer ikke, men når mange bruker det som argument at at RVP har ETT mål mer enn Suarez, at det gjør han til en bedre spiller, peker jeg bare ut at det for kunne vært omvendt.

   2. Men treneren gjør d pga nervøsitet og påvirke dommeren
    Men jeg tror ikke d hjelper.
    Dere man.u dere snakker sp mye om suares men dere har en kaptein som e 10hakk værre.navnet er Evra mer er d ikke å si om den saken.Alle er ikke som Økeland:)

 15. Gerrard – Missing in action? Mest assists i BPL taler vel greit imot det? Ok, han har scora mer mål før, men med Lucas ute måtte han bekle en mer defensiv rolle for å hjelpe Allen bakover. Med Lucas tilbake har han blitt mye farligere fremover, og satser mye mer fremover.

 16. Virkelig? Har ikke samarbeidet mellom rooney og persie blomstra? De er jo et radarpar finner hverandre hele tiden! De beste spissparret i PL! Kanskje i hele verden.

 17. Hvordan kan man si at forholdet Rooney og VP ikke har blomstret? De skjønner jeg ikke helt. Og Rooney! Han har ikke prestert 100% men han har iår vært en vanvittig bidragsyter uten de obligatoriske målene! I år bærer ikke uniteds mål på Rooneys skuldrer og det synes jeg han har vokset med.. Rooney kommer ikke til å forsvinne, men heller vokse inn i Scholes sko og videreføre arven til verdens beste pasningsfot!

 18. Howard Webb er tilbake fra hamstringskade etter spesialbehandling i USA og tar sannsynligvis rollen bak van Persie i førstetolveren.

 19. det er bare en ting å si til dere jævla united fan, den dagen derer havner eller kommer til å hanve i LFC posisjon så kommer hele united fans til å flykte, vi respekterer de som spiller eller har spilt for liverpool, hva skulle dere gjøre med rooney når han ville dra fra united, derer hadde tenkt å brenne fyren, Dere united fan er som barn, der der er mest godteri der drar dere Jævla småe jenter er dere, får ikke sagt nok om derer jævla H……

 20. TV2 studio kan skifte navn til Liverpool studio

  Det er pinlig å høre på Alsaker og resten av Liverpool-supporterne i studio. Harselerer når United får dommeravgjørelser med seg. Når det går mot United er det helt greit, gidder ikke kommentere det. Liverpool skal vel være veldig glad for at ikke Skrtel ble utvist i dag. Alsaker så ikke noe grunn til å nevne det. Til og med Keegan i studio mener det var en klar utvisning. Det sier mye…
  Målet mot City som ble feilaktig annulert for offiside. Målet mot Reading som var en halv meter inne. Det er bare en parantes, og blir fort glemt.
  Når United får en dommeravgjørelse så er dommer kjøpt og betalt, og hetsen vil ingen ende ta i studio.

  I studio hentes alltid gamle Liverpool-spillere inn til “storkampene”, med en vanvittig slagside når det gjelder journalistisk vinkling.
  I pausen var det snakk om hvor dårlig Lpool var og hva de måtte gjøre – ikke hvor god United var.
  Etter kampen var det kun snakk om at Lpool hadde løftet seg, og hvor spennende var med Sturridge/Suarez.
  Ta dere sammen TV2 – det skinner så utrolig gjennom hvor dere misliker Uniteds suksess. Det er utrolig flaut.

 21. hvor mange PL kamper har du komentert. og hvor mange på old trafford.
  ps var på 8-2 manutd-arsenal og noen av de som var med meg tok bilde med deg. mens jeg sto og ventet på autograf og fikk til slutt autografen til nysignering a.young. og dagen før hadde jeg kjøpt a.young drakt!!!!utenfor stadion.sprøtt!!! og før kampen ble vennen min itervjuet på tv. ! gleder meg til neste Man utd kamp. håper å se deg da!! hehe

 22. det der debattprogrammet dere sendte i dag..makan til sjit skal du leite lenge etter. først og fremst en elendig programleder og bare helt absurd hele greiene. Det var ingen debatt heller bare litt “snakk”. Sportstabloid var en million ganger bedre. der hadde de hvertfall en som kan debatere nemlig Davy. Det dere sendte i dag blir bare stakkarslig.

Det er stengt for kommentarer.