Vi ventet på Wenger

Vi ventet i presserommet. For å se en franskmann sprelle i garnet. Sjelden har Arsène Wenger sett så slagen ut som i sluttminuttene på Reebok i går, da titteldrømmen offisielt brast foran øynene hans. Wenger, viden kjent for (når det butter imot) å peke skyldfingeren på dommere og andre ikke Arsenal-faktorer; hvordan ville han møte pressen denne gangen? Og ville han rett og slett komme? Ville han orke å møte tabloid-ulvene som har plaget ham gjennom hele sesongen, bare for å få et gigantisk «TOLD YOU SO» slengt i fjeset? Vi – den skandinaviske journalistklikken bakerst i lokalet – var uenige. Halvslappe veddemål falt. Men: Wenger kom, sammen med sin livstrette pressefyr på slep.

– I’m to blame.

Et lydløst «bugger» kunne høres i lokalet. Dette var jo ikke det vi hadde ventet på. Hvor var tiradene mot den lille mann i sort og forbanningen av det etablerte? Nå satt han der og innrømmet feil. Fortsatt like slagen som da han flyktet inn i garderoben med sin fortvilelse. Men også fattet. Som om han hadde innsett noe. For Wenger vet selvfølgelig bedre enn noen at keeper/forsvar ikke holder tittelnivå. Og at de mangler guts på midtbanen. Men prinsipp skal aldri undervurderes. Spesielt om de tilhører en franskmann. Og dette debatteres heftig i England i dag: Om Wenger kommer til å skifte stil eller ikke; om han kommer til å kjøpe. Should he stay or should he go? De fleste Arsenal-fans som ringer inn til Radio 5 Live, støtter ham. Beundringsverdig etter seks sesonger uten sølvtøy. Men ikke alle goonerser er fornøyd.

«He is too close to his players,» hevdet en lytter. Det fikk meg til å tenke på følgende: Ville en Theo Walcott fortsatt spilt i en av de andre toppklubbene om han hadde ikke hadde levert mer enn han har gjort i Arsenal siden overgangen fra Southampton? Jeg tror svaret er nei. Og det tror jeg ikke er et pluss om man vil vinne Premier League-titler. Arsenal har hovedsaklig vært i tetstriden på grunn av at de andre topplagene ikke har prestert maks denne sesongen. Dette var sesongen Arsenal burde ha benyttet den sjansen og vunnet Premier League: Men de rotet det bl.a bort i Newcastle og hjemme mot Blackburn og Sunderland.

Skribent/forfatter Iain Macintosh kom med en påstand på Twitter. Halvt kamuflert som en spøk, men det ligger noe der: Kunne Phil Neville i Arsenal-drakt ha bikket Premier League-tittelen Arsenals vei? Litt trist for Wenger om svaret faktisk er ja.

Jeg er på Twitter: www.twitter.com/omstorberget