En aften i kjelleren på Emirates

LONDON: Charles Bukowski måtte på travbanen for å skrive. Der så han best menneskeheten forfalle foran øynene sine. Mixed sonen er min travbane. «Holdt/stans, før dette ender opp på ville veier», hører jeg min indre stemme rope ut; jeg prøver på ingen måte å sammenligne meg selv med Bukowski. Han både drakk og skrev bedre enn jeg eller noen andre noensinne kan drømme om. Men jeg tror jeg skjønner litt av hva Hollywood-poeten mente om travbanen (les: mixed sonen): Man kan lære noe om menneskeheten der.

De har spilt bort huset eller mistet intervju med fotballstjernene. Mange menn har forlatt travbane og mixed sone med knekt rygg og sjel. De blir aldri de samme igjen. Du ser dem i mixed sonen med en gang; de henger over hverandre for å få lyd og bilde-sample av at øret til Michael Ballack sier «it was an important win.» Mange menn har også lyktes i mixed sonen. Du ser dem med en gang; de henger over hverandre for å få lyd og bilde-sample av at øret til Michael Ballack sier «it was an important win.»

Men. Som ellers i livet er ikke gleden langt unna sorgen. Dette er noe av det som fikk meg til å smile da jeg sto i mixed sone etter Arsenal vs AC Milan:

Gennaro Gattuso entret mixed sonen. Først kunne et unisont, men lydløst, «åååh» høres fra bak gjerdet, der vi journalistene stod. Så brøt en dødelig stillheten og hendvendte seg til den gudeaktige skikkelsen som fløt bortover betongen i Emirates-kjelleren. Gennaro bare fnyste. Vi journalistene som ikke turte spørre om intervju, fnyste også. Fordi Gennaro fnyste, selvsagt. Så kan jeg nesten sverge på at et usynlig «power-shield», skutt ut fra G.G, slengte journalisten i veggen med et brak før Gattuso selv svevde inn i bussen som ventet på ham.

BUSTED: Laurent Koscielny intervjues i mixed sonen etter Arsenal – AC Milan. Mann nr. 2 fra venstre kjenner jeg dessverre ikke.

Et pluss til den nye Arsenal-stopperen Laurent Koscielny og tolken hans, som satte av 20 minutter i Emirates-kjelleren. Uvant kost for journalister vant til «ok, two questions, but I really have to go»-frasene. Koscielny snakker neppe spesielt bra engelsk, så det kan forklare hvorfor mediatreningen her i UK ennå ikke har satt seg skikkelig. Det har den imidlertid gjort hos Nicklas Bendtner: «Jeg skjønner ikke norsk.» Dansken lot seg ellers intervjue med øretelefonene godt plassert i ørene. Usikker på om musikken sto på og hva han evt. hørte på.

Jeg tror forøvrig jeg gjorde menneskeheten en liten tjeneste i går. Ti minutter før kampslutt snek David Beckham og sønnene hans seg ut bakveien på Emirates. Og der sto jeg med kameraet mitt. Men trenger verden virkelig flere bilder av at Beckham setter seg inn i en bil? Svaret mitt ble nei. Beckham ser forøvrig overraskende vanlig ut i levende live.

Mot slutten av seansen overdøvet en utålmodig AC Milan-buss – antagelig med Gennaro bak spakene – alle intervjuene da den sint brummet på sistemann ut av dusjen, Mathieu Flamini, som på vei ut ga sin tolvhundrede klem til tidligere Arsenal-kollegaer.

Arsene Wenger bør la alle spillerne få spilletid. De som ikke er i troppen, ser i større grad ut til å velge matchday-klær selv. Ikke heldig. Man skal ha god råd for å kjøpe så stygge klær.

Men Arsenal skal ha ros for å dekke journalistenes primærbehov. Varm matpakke med Arsenal-logo, Ben & Jerry’s, egen monitor med kulthelt Andrey Arshavin på og superkjapt internett (halvt MB i sekundet, for oss geeks). Det er vanskelig å skrive noen vonde ord om en klubb når man er stappmett og videofilene er over på et blunk.

EMIRATES-PAKKA: Alt en journalist trenger.

www.twitter.com/OMStorberget