Transfer Talk

Jeg fortsetter med litt transferspalte-virksomhet fra UK, denne gangen i tekstformat:

HJELP OSS ALLE, SAM, IKKE HENT RAUL

Michel Salgado skal ha forsøkt å overtale Raul til å ta på seg den blåhvite Rovers-drakta. Heldigvis er den spanske høyrebacken ikke bedre med snakketøyet enn han er med fotballen.

Blackburn har lite penger for tiden. Salgado spekulerer i at det kan være årsaken til at Raul ikke kommer til Blackburn. Det må være tunge dager for Big Sam, som helt sikkert har lyst å hente inn en del oldinger på free transfer. Raul ville vært perfekt. Han var helt sjef på CM 2003/04; fotballmanager-spillet jeg alltid har mistenkt at står på 24/7 i stua til Big Sam. Fernando Hierro, Fredi Bobic, nevnte Salgado (og diverse andre navn); alle har fått muligheten hos Big Sam da ingen andre ville ta i dem. Jeg skal innrømme at jeg ble svært overrasket da Big Sam ikke snappet Guti før Tyrkia tok ham. «En spiller som Real Madrid ikke vil ha lenger?» Hmm. Big Sam må ha vært på en svært god ferie.

Pengeståa i Blackburn skal være så dårlig at Big Sam skal ha vurdert sin framtid i klubben. Jeg har ikke noe annet enn Twitter-kilder til å backe opp dette, men jeg innbiller meg at treffsikkerheten på Twitter kan være minst like god som hos UK-tabloidene. Jeg er Blackburn-fan og så Preston overkjøre guttene mine med 3-0 på tirsdag. Det var et trist skue. Rovers trenger sårt forsterkninger. Men ikke til enhver pris: Jeg foretrekker dette (et snes med halvgode spillere) framfor at Sam skal få viljen sin og hente inn sjelløse «has-beens». Heller nedrykk denne sesongen enn at Raul skal komme til Blackburn Rovers.

COME ON, SVENNIS

Det er lenge siden Svennis har levert noe som helst, med ansvar for et fotballag, vel å merke. Notts County, Manchester City, England og Elfenbenskysten. Ingen av disse lagene klarte svensken å gjøre noe særlig for. Så han får pepper. Og skepsisen er stor nå som han seiler opp som favoritt til å ta over Fulham. Jeg skal ikke sitte her bak macen min og mene så mye om fotballmannen Sven-Göran Eriksson. Det er det mange flere (godt og mindre godt) kvalifiserte folk som allerede har ment mye om.

Av helt andre, egoistiske grunner håper jeg Svennis kommer til Fulham. Det tror jeg blir show. Pressekonferanserommet er et knøttlite kott som kan opparbeide temperaturer finske sauna-entusiaster ville vært stolte av. Som journalist er jeg spent på hvordan den lille, sjarmerende klubben i vest-London vil takle Svennis-showet.

Som menneske er jeg også nysgjerrig:

Fulham er en av klubbene som tar best imot oss utenlandske journalister. Derfor tror/håper jeg det kan være en unik mulighet til å studere dette fenomenet fra Torsby i Sverige. Denne mystiske «Svennis». Hva er det som gjør at denne mannen ansettes gang på gang og tjener alle de pengene han gjør? Hvilken aura har han? Og kanskje aller viktigst: Hva er det som gjør at damene faller for ham? En fyr som ligner på Mr. Burns i Simpsons og snakker engelsk som om han ikke vet det er et annet språk enn svensk… Hvilket vidundermiddell er det han har fått kloa i?

Jeg skal følge nøye med og si ifra hvis jeg finner ut noe.

BYTT UT JAMES MED STEPHEN, MARTIN

Det er peak for overgangsrykter her i England. Enhver pundit med respekt for seg selv mener noe om hvem som bør selges og kjøpes. Jeg er ikke pundit og usikker på i hvilken grad jeg respekterer meg selv. Men jeg skal allikevel mene noe om en av sommerens største spalteorgier: James Milner til Manchester City.

Alt fra 24 til 30 millioner pund nevnes som aktuell sum for den engelske midtbanespilleren. Fair enough at han er hot på markedet. Han fortjente absolutt en plass på Årets Lag i fjor. Men, Martin O’Neil, hør nøye etter hvis John Carew leser dette høyt for deg:

Gå med på dealen og ta imot Stephen Ireland i byttehandel. Du får masse cash og i tillegg en spiller med (her kommer påstanden) høyere maksnivå enn godeste Milner. Ireland var arguably Premier Leagues beste midtbanespiller i 2008/09. «Nye Steven Gerrard» var et stempel i hvert fall jeg ga ham.

I tillegg, Martin: Da Ireland ikke byttet ut bilene sine – som han antagelig ikke gjorde oftere enn før hver bortekamp – slappet han av nesten hele forrige sesong. Omtrent ikke spilletid for Manchester City. Martin, han er ladd!

Når det gjelder Milner, så frykter jeg at han kan ta en «Scott Parker» hvis han går til Manchester City.

Mer Transfer Talk:

www.twitter.com/OMStorberget