EHF Euro – topp ti talenter

Under årets europamesterskap, som kjent spilles i Serbia, er det massevis av unge talenter. Jeg tenkte derfor det kunne være litt artig å kåre en topp ti av talenter! Dette er selvfølgelig helt uoffisielt og kun min mening. Men nå skal de sies at jeg har ganske god peiling, så jeg vil nok tro at dette ikke er langt unna en fasit 😉 Jeg har tatt utgangspunkt i jenter som er født etter år 1990, altså fra 22 år er maks. Her er mine talenter:

 

1. Milena Knezevic. Født: 1990. Nasjonalitet: Montenegro. Klubb: Buducnost.

Knezevic er uten tvil det største talentet i håndballverden, og har hatt en forrykende sesong både i klubb og på landslaget. Hun er toppscorer i Champions League med 54 mål på 6 kamper, og har til tider herjet med motstanderne. Det som gjør hun til det største talentet er at hun har blitt en viktig brikke for fjorårets vinnere av Champions League, og troner også som toppscorer i Champions League. Knezevic spiller både midt og venstre back, og har et skuddrepertoar av de sjeldne både fra bakken og lufta. I tillegg har hun et godt blikk for spillet og er en matchvinner- type.

2. Louise Burgaard. Født:1992. Nasjonalitet: Danmark. Klubb: Team Tvis.

– Burgaard er i mine øyne det største venstrehendte talentet om dagen. Hun har et ufattelig tungt skudd, og er en spiller som også er stabil i forsvar. Det jeg liker best ved Burgaard er definitivt den energien hun spiller med, utstrålingen og at hun ikke viser respekt for noen. Dette er en jente som jeg gjerne skulle sett spille på et topplag i Champions League –for det det hun mer enn god nok til!

3. Claudine Mendy. Født: 1990. Nasjonalitet: Frankrike. Klubb: Buducnost.

– Den franske jenta spiller venstre back og har en fysikk ut av en annen verden. Gode finter, masse fart og et relativt godt skudd bakfra banen. I tillegg er hun en utrolig sterkt forsvarsspiller som håndterer de fleste. Under dette mesterskapet har hun fått sitt gjennombrudd og fått vist fram sine kvaliteter.

4. Majda Mehmedovic. Født: 1990. Nasjonalitet: Montenegro. Klubb: Buducnost.

– Mehmedovic er venstre kant og spiller til daglig i Buducnost sammen med både Mendy og Knezevic. Under EM spilte hun godt, men var uheldig og pådro seg en alvorlig kneskade. Utover det har hun en super teknikk fra kanten og en god uttelling. Det er tydelig å se at hun har erfaring fra Champions League!

5. Stine Oftedal. Født: 1991. Nasjonalitet: Norge. Klubb: Stabæk.

– Stine er en spiller som jeg ikke kommer utenom. Det er hennes tredje mesterskap med Norge, og hun begynner å bli litt varm i landslagstrøya. Stine er en playmaker som spiller mest for de andre, men som samtidig er dødelig på gjennombrudd. Det er uten tvil en spiller som vi kommer til å se i mange år fremover og en storklubb i framtiden.

6. Lotte Griegel. Født: 1991. Nasjonalitet: Danmark. Klubb: Esbjerg  

– Griegel er også en playmaker, og som til daglig spiller i Esbjerg. Under EM har hun delt rollen sammen med Kristina Kristiansen, og var med på å slå Norge i går. Griegel har et blikk uten om det vanlige og er veldig god med linjespiller. Ingen forsvarsklippe, men en spiller for framtiden med masse fart.

7. Stine Jørgensen. Født: 1990. Nasjonalitet: Danmark. Klubb: FC Midtjylland

– Jørgensen er en klassisk venstre back med et veldig godt skudd bakfra banen. Hun er mer bevegelig enn de fleste venstre backer, og er god til å satse hardt mellom 1 og 2. Jørgensen har vært med noen år på det danske landslaget, men det er først nå i EM hun har fått sitt gjennombrudd. Hun har også blitt hentet til den danske toppklubben FCM og er klar for nye utfordringer.

8. Jamina Roberts. Født: 1990. Nasjonalitet: Sverige. Klubb: Sävehof.

– Roberts har ikke hatt noe kjempe godt mesterskap, og mye av grunnen til det er at hun blir dyttet over på høyreback. Hun har derimot hatt en god sesong i den svenske klubben Sävehof, og spilt bra i Champions League. Roberts er utrolig eksplosiv og vanskelig å stoppe når hun kommer én mot én.

9. Silje Solberg. Født: 1990. Nasjonalitet: Norge. Klubb: Stabæk.

– Silje har denne høsten fått sin landslagsdebut, og kom inn mye fordi Grimsbø meldte avbud. Men utover det er hun Norges klare tredjevalg, og en keeper for fremtiden. Silje er sammen med Grimsbø arvtager etter Katrine Lunde og en jente som vi kommer til å se mye til i årene som kommer. Dette er en jente med god fysikk, som er eksplosiv og best på nærskudd.

10. Tatiana Khmyrova. Født: 1990. Nasjonalitet: Russland. Klubb: Dinamo

– Khmyrova er en russik playmaker som hadde sitt store gjennombrudd allerede i 2009 da Russland ble verdensmester. Hun er en spiller som har et fantastisk grunnskudd, samt gode finter. Khmyrova er alltid farlig på mål og en spiller, tross alder, har rutine. Russland har igjen levert et svakt mesterskap, men Kmhyrova er en av de som har vært gode i den russiske troppen.