Marit Malm Frafjord med landslagspause

Marit Malm Frafjord meldte forfall til ukens landslagssamling. Grunnen til dette er i det store og det hele at hun er sliten og trenger en pause. Det har vært en hardkjør for landslagskapteinen og det er ikke uventet at hun er mentalt sliten etter en lang sesong som toppet seg med OL gull i London. Tanken på at neste ferie eventuelt blir sommeren 2013 er nok ganske tung. Derfor har jeg full forståelse for at hun trenger en pause nå og tror det er viktig at hun får det så hun unngår å gå på noen smell. Selv om Marit fortsatt er ung så har hun vært en del av landslaget i mange år og vært med på utrolig mye. Jeg tror det er fornuftig å ta et lite pust i bakken nå og komme tilbake motivert. Marit vet hva som skal til for å være i toppen og er en treningsglad jente, så jeg har ingen bekymringer for at hun ikke skal være god nok når den tid kommer.

Marit er først og fremst en bauta i forsvar og det kommer nok til  å merkes at hun ikke er der under helgens turnering i Danmark. Det kommer til å være andre spillere og noen nye fjes som får prøve seg i den rollen og det kan jo bli interessant å se hvorvidt de griper sjansen eller ikke. Når det gjelder fremover på banen er jeg ikke så bekymret i og med at Norge har verdens beste strekspiller i Heidi Løke! Det er jo alltid gøy og se Løke i aksjon.

Jeg er sikker på at Marit Malm Frafjord har godt av en pause og bruker den til å gjøre litt andre ting enn å kaste ball! Men det er ingen tvil om at Norge trenger sin kaptein og at hun kommer til å sterkt tilbake. Så for nå – God ferie, Marit;)

 

 

Nora