Tatt i mot som gullhelter?

De norske håndballjentene innfridde igjen og hentet hjem OL–gullet som forventet. Hvordan det ble gjort er det ingen som vil huske i ettertid med tanke på at det var en trøblete turnering for de norske jentene. Men heldigvis viste de styrke og vant til slutt. Det står det selvfølgelig utrolig respekt av.

En ting er at det er at det har vært den dårligste medaljefangsten i et sommer-OL siden 1984, men mottakelsen av dette OL´s helter har heller ikke vært mye å skryte av. Det var jo selvfølgelig en mottakelse på Gardemoen, men personlig syns jeg ikke den står i stil med et OL – GULL. Helt ærlig hadde jeg sett for meg at utøverne hadde blitt gjort litt mer stas på. Hva med en mottakelse på Rådhusplassen i Oslo og fått arrangert en skikkelig fest med familie og venner her i Norge? Hadde ikke det vært på sin plass når man vinner noe så stort som et OL-GULL?

Jeg er ikke i tvil om at gullvinnerne har festet som det festes skal i London, men uansett hadde det ikke vært unaturlig med en skikkelig mottakelse her til lands. De svenske håndballherrene som tok seg til OL finalen på sensasjonelt vis, men måtte se seg slått av Frankrike hadde en noe annen mottakelse enn hva de norske håndballjentene fikk. De ble vartet opp med feiring i Stockholm med venner og familie, hvor de også ble hyllet av folket. Våre skandinaviske venner er rett og slett bedre på nettopp dette!

Men tror du ikke at folk hadde møtt opp for å ta i mot våre OL-helter? Og da spesielt håndballjentene som hadde over en million seere på selve finalen! Jeg tror det hadde blitt en folkefest, noe som absolutt hadde vært på sin plass.

 

– Nora