Snipp, snapp, snute…

 

Da er dessverre VM- eventyret utelukket for denne gang for våre håndballherrer. Tross 4 måls seier hjemme mot Ungarn i går holdt det ikke til en sammenlagt seier og dermed blir det Ungarn som får spille VM. Utrolig kjedelig og ikke minst surt for de norske håndballgutta som har hatt mye motgang det siste året.

Det er mange som mener mye om de norske håndballgutta, og mange som hadde kanskje forventet noe mer. Men faktum er det at herrehåndball er en helt annen idrett enn damehåndball, kan nesten ikke sammenliknes, og det er større konkurranse. Det er vanskelig å hevde seg, rett og slett. Nå er det sånn at håndballgutta har vært i alle mesterskap siden 2005, bortsett fra OL, så det blir selvfølgelig litt rart…

Men nå som det ikke blir VM, blir Hedin og hans menn nødt til å tenke framtid og det ser hvert fall jeg frem til. Et generasjonsskifte, som vil ikke skje over sommeren, men heller over år.  Nå skal ikke jeg si hva som er rett og galt, men tror det kan bli interessant å få litt flere unggutter med på samlinger som er sultne. Sultne på å vise seg frem, trene og som har lyst til å satse maksimalt. Det gror godt med talenter på juniornivå i landet og. Norge har en 94-årgang på guttesiden som hevder seg internasjonalt og som skal ut å spille mesterskap i sommer.

Det blir spennende å se hva Hedin gjør nå, om det blir noen endringer eller ei. Men det er ingen tvil om at Norge er nødt til å løfte nivået og bredden skal de henge med internasjonalt i årene som kommer. Og om eliteserien i Norge er for dårlig, så må man ut spille i utlandet og er ikke det det som nettopp er drømmen…??

 

Nora