To fluer i én smekk

…Mote og skjønnhet på utstilling i Paris

Tenkt deg til den franske hovedstaden i vår? Da bør du ta turen innom Grand Palais (metro: Champs Elysèes Clemenceau). Dette bygget er så vakkert at det er verdt et besøk i seg selv; også på grunn av den fortreffelige cafeen. Men denne våren er det to utstillinger som bør interessere både den vitebegjærlige og den fotointeresserte fashionista.

Den første retrospektive utstillingen over den verdenskjente motefotografen Helmut Newton (1920-2004) byr på et dypdykk i en mangfoldig karriere med blant langvarig samarbeid med både Vogue og Elle. Mote som tema settes opp mot seksualitet, det groteske, uventede og humoristiske. Et spennende og skrått blikk på motehistorien hvor man både møter kjente ansikter som Monacos royale familie og Margaret Thatcher, i tillegg til portretter flere av moteverdenens L’enfant terribles.

image

Kan man bli grå over natten?

I den andre enden av det gedigne palasset byr Palais de la Decouverte på en stor utstilling viet hår. Her besvares myteomspunne spørsmål som «kan man bli grå over natten?» eller  «kan det å nappe ut ett grått hår får ti nye til å vokse ut?» I tillegg kan du teste tilstanden til ditt eget hår i mikroskop og finne ut hvilken sveis som kler deg best.

Ingen grunn for noen fashionista til å tilbringe våren et annet sted en Paris altså!

image

Visste du for eksempel at hår er ekstremt sterke? På bildet under ser du at 200 hårstrå kan bære tre kilo!
image

Andre spørsmål du får svar på er hvorfor menn oftere opplever skallethet og håravfall enn kvinner, og hvor vidt det er sant at håret vokser saktere når man blir eldre.

Hårutstillingen «Le cheveu, de mèche avec la science» er blitt til gjennom samarbeid mellom Universcience og forskere fra L’Oréal og står til 26. august.

Helmut Newton-utstllingen kan du besøke frem til 17. juni.

 

Duftseminar

20120306-121811.jpg

Sitron, godterier, vanilje og mose. Vi har vært på duftseminar i regi av L’Oreal Luxury, og har luktet oss gjennom vårens parfymenyheter. Parfymeekpert Elisabeth de Feydeau holdt foredraget “The Epic of Perfum” – en gjennomgang av parfymens historie.

Det er bare å glede seg til våren og sommeren, for her er det noe for enhver smak. Vi elsket den deilige L.I.L.Y fra Stella McCartney med toppnoter av sort trøffel og pepper fra Zanzibar, hjertenote av lilje og rosa pepper og bunnote av mose og patchouli. Navnet er hentet fra kjælenavnet Stella McCartneys far, Paul McCartney gav til sin kone Linda: Linda I Love You (L.I.L.Y).

20120306-121838.jpg

20120306-121822.jpg

20120306-121901.jpg

20120306-121755.jpg

20120306-121735.jpg

Skjellsettende mote

 

20120222-163521.jpg

Sjø, strand, skjell og sand er blant vårens viktigste tendenser. For selv om isen fortsatt ligger i gatene, drømmer vi om sol og sommer…

Denne sesongen henter designerne inspirasjon fra det maritime, og skjell er blant vårens viktigste tilbehør. De aller tøffeste går for skjell fra topp til tå – for oss andre holder det med et og annet skjell som oppsiktsvekkende tilbehør til sommerhvite kjoler og bare skuldre.

Blant desigerne som har lagt sin elsk på den skjellsettende moten denne våren er Mariette, som leker seg med hele plagg i skjell og med skjell som tilbehør. Vi elsker den skjellbelagte kjolen, som vi ville stylet med en avklippet jeansshort eller et florlett maxiskjørt. Men du skal lide for skjønnheten – for denne toppen er nemlig laget av ekte skjell, og veier deretter…

Er du ikke klar for hele plagg med skjell, kan du gå for skjell som tilbehør som på blazeren under eller som pynt på ermet.

Vil du vite mer om vårens trender? Du får daglige oppdateringer om mote og skjønnhet på Norges nye moteportal tv2.no/mote!

20120222-163540.jpg

20120222-163551.jpg

20120222-163558.jpg

Denne dama er et moteikon

Anna Della Rosso er kjent som den eksentriske og trendsettende redaktøren i japanske Vogue. Her ser vi henne på Marc Jacobs’ visning under New York Fashion Week, i en fjærkåpe signert Yves Saint Laurent. Tidligere har blant annet Rihanna og den britiske artisten Florence Welch  blitt spottet  i kreasjonen.

Når man først vil bruse med fjærene, er jo dette virkelig måten å gjøre det på, eller hva?

Man kan si hva man vil om stilen, men guts, det har hun i alle fall, denne italienske 49-åringen. Hun er skruppelløs når det kommer det å gå sine egne veier og kombinere plagg, farger og mønstre uten å bry seg om tradisjonelle «moteregler».

Under ser du noen av de andre moteukeantrekkene til Rosso de siste årene.

Alle bilder: Stella Pictures

På Salvatore Ferragamo i Milano, 2012

På fest for Domenico Dolce i Milano, 2008 

På Alessandro DellAcqua i Milano, 2009

På Burberry Burberry Prorsum i Milano, 2010

 

Flere hemmeligheter fra havet…

I dag begynte vi dagen på Kolonihaven med La Mer og Gimle Parfymeri. For meg har La Mer virket både mytomspunnet og utilgjengelig (Les: dyrt), men man kan ikke la være å bli enda mer nysgjerrig når man får vite mer om historien bak merket. Det var romforskeren dr. Max Huber som etter en ulykke i laboratoriet fikk alvorlige forbrenninger. Han begynte å forske alger på grunn av deres regenererende egenskaper, og kom etter 12 års prøving og feiling frem til en fermenteringsprosess som var nøkkelen til de patenterte ingrediensene La Mer er så kjent for idag, og som skal ha forvandlende egenskaper på blant annet  irritasjoner, rødming, eksem, pigmentforandringer osv. Det nyeste tilskuddet til La Mer-universet er Reparative Body Lotion. Om den kan bli en like stor suksess som selve Cremen med stor C, det gjenstår å se. Men om den virkelig kan gjøre mirakler med en tørr, sliten vinterkropp så skal vi gi tommelen opp. Ifølge Brand Manager Alice Wassard  har Creme de La Mer blitt en kultkrem rett og slett fordi den virker. Vi gleder oss i alle fall til å prøve:-)

Vi ♥ Cala & Jade

Veskemerket Cala & Jade gikk av med seieren for beste accessoirer under Nåløyet-utdelingen i Posthallen tirsdag kveld. Juryen mente at dette er et sterkt brand med stort potensiale og blant de spennende materialene finner vi lakseskinn, rokkeskinn og neste fisk ut er havabbor!  Heldiggrisene er også oppdaget utenlands. De har nemlig fått en e-post fra amerikanske Vogue, som sier at de elsker veskene deres. Det gjør vi også, og her er vår favoritt fra inneværende kolleksjon.

Nåløyet-prisen for beste motekolleksjon gikk til Norwegian Rain, som med sin regntøykolleksjon forsøker å finne en løsning på livet de lever i Bergen.  De ønsker å finne en balanse mellom det komfortable og det visuelle. Norwegian Rain er allerede tilstede i New York, Japan, Paris, Milano og København og de har et dusin butikker i Tokyo. Vi ser med spenning frem i mot deres videre kolleksjoner. Hvem vil vel ikke se stilig ut i regnet!

Førsmak på resortkolleksjonene

Det føltes vel tidlig, men like fullt var det herlig å gjøre et lite dypdykk i høysommerkolleksjonene fra designere som Filippa K, Malene Birger, Ralph Lauren og Veronica B. Vallenes hos Patriksson PR tirsdag. Her er det vi virkelig falt for! Fra toppen:
Trendy skinn fra Dagmar
Dus minimalisme fra Veronica B. Vallenes
Behagelig genser for herre fra FilippaK
Art Noveau-inspirert armbånd fra Malene Birger

image

image

image

image

Det føltes vel tidlig, men like fullt var det herlig å gjøre et lite dypdykk i høysommerkolleksjonene fra designere som Filippa K, Malene Birger, Ralph Lauren og Veronica B. Vallenes. Her er det vi virkelig falt for! Fra toppen:
Trendy skinn fra Dagmar
Dus minimalisme Veronica B. Vallenes
Behagelig for herre fra FilippaK
Art Noveau-inspirert fra Malene Birger.

Så var minisirkuset i gang

Et Oslo Fashion Week med ganske ribbet program ble sparket i gang mandag kveld. Vi gleder oss over at gjengangere som Fam Irvoll og Moods of Norway fortsatt er å finne på catwalken under denne Skandinavias minste moteuke, men etterspør fortsatt mer samarbeid og mer profesjonalitet.  Rammene rundt årets åpning overgikk den forrige -i kaos. Vi gleder oss imidlertid til å anmelde de viktigste visningene på TV2.no/mote, følg med!

Meningsfull moteaften

Mote med mening har rukket å bli en tradisjon blant de norske motearrangementene. Gründer Berit Olimb, som står bak ni frisørsalonger, har tidligere samarbeidet med blant annet Kreftforeningen og Kirkens Bymisjon. Denne gangen gikk pengene til organisasjonen Karanba, som arbeider med å tilby barn og unge fra Rio de Janeiros slumstrøk et alternativ til gata og en mulighet til å skape seg et annet liv.

Blant det publikum fikk se under fredagens arrangement på DogA var høst-vinterkolleksjonen 2012 fra TSH, hårshow med Wella og artistopptredener med Samsaya, Minnie-oh (tidligere kjent som Miss Harmonica) og Rikke Lie.

En av målsetningene for MMM er å gi litt tilbake fra en motebransje som kan virke litt overflatisk. Det klapper vi i hendene for!

 Alle foto: Dmitry K Valberg

Magiske Moroccanoil

image

En kald vinterformiddag ble raskt varm og romantisk da vi fikk en presentasjon av Moroccanoil-universet av merkets kreative direktør Antonio Corral Calero. Håroljen, basert på arganolje fra Marokko, har spredt seg via jungeltelegrafen og omtales som Arganoljeproduktet med stor A.  Denne gangen var oljen brukt i styling sammen med de fantastiske kjolene til Cecilie Melli.
Vi fikk en lang prat med Antonio i forkant av arrangementet, og alle stylingtipsene vi fikk skal vi selvsagt dele med dere på tv2.no/mote Følg med!