Tromsø durer på.

3 serierunde.

 

Da er 10 % av Tippeligaen 2012 ferdig og hvis vi kan si at vi kan bekrefte noe ut av de 3 kampene som lagene har spilt, så er det vel det at dette kommer til å bli åpent.

Det eneste er vel at hvis ikke Stabæk får til noe snart, så kommer de til å være en klar dumpe kandidat alene.

At Odd slo LSK var ingen overraskelse. Odd på hjemmebane kommer til å bli vanskelig å slå for mange lag, jeg tror kampen mot Sogndal i 1 runde var en trykkfeil. Ikke at jeg skal ta noe bort fra prestasjonen som Sogndal gjorde, men Odd kommer til å bli gode hjemme.

At RBK ikke slår Sogndal hjemme har kun med udyktighet å gjøre, spesielt i 1 omg. ”Klassespisser” som Prica og Fredheim Holm skal score på de mulighetene de fikk.

I 2 omg var ikke RBK like suverene og Sogndal med maksimal flaks kunne ha scoret på en av sine to sjanser. Noe som mangler i RBK laget er fart. Når du ser på Molde , så ser du at det er flere spillere som kan utfordre med fart og passere spillere. I RBK er det vel nesten bare Chibuke som kan det, kanskje en Prica når han kommer opp i sin vanlige form. Resten av laget klarer ikke å utfordre motstanderen på fart.

VIF har vel fått godt levert av poeng når vi ser hva de har gjort spillemessig. At de ikke lå under etter 1 omg mot Viking var litt flaks, men det skal nevnes at målsjansene til Viking var ikke de alt for store. Volleyskudd fra 12-14 meter går ikke så ofte inn…

Ikke så ofte du ser at Åge Fritjof Hareide er fornøyd med laget etter et tap.

Hønefoss og Sandnes Ulf slår godt i fra seg spillemessig, men det blir ikke for mange poeng ut av det. Det scores også lite mål fra de og det kan bli utslagsgivende utover sesongen.

Brann med to tap skulle vi tro var klar for å sparke Skarsfjord, men stemningen etter tre kamper er ikke dårlig i Bergen. Det har vært spilt gode kamper, men med lite poeng. Altså motsatt av hva VIF opplever. Men nå med Sokolowski og Austin ute blir det tøft mot Godset selv om da har lite å vise til i Bergen.

Sammen med Stabæk er vel Aalesund den største skuffelsen, faktisk den største. Med gode resultat i vintermnd trodde de fleste at de skulle kaste seg inn i medaljekampen. Det som er verst er jo at de nesten ikke skaper målsjanser.  8 målsjanser på tre kamper er nesten ingen ting. RBK har skapt 28 målsjanser…

Tromsø bare durer på videre som de gjorde i 2011. Slipper ikke inn mål og i tillegg nå begynner de å score. Og når høyrebacker begynner å score da kan de bli farligeJ

 

Så langt har det vært en fin og artig start på Tippeligaen synes jeg. Nå er våren rundt hjørnet også og banene blir enda bedre. Kanskje spillet blir det også

 

Fotballhilsen fra Mini