Sogndal på toppen av tabellen

Tippeligarunde nr 2 er i gang og det med en forventet seier til Brann.

Personlig synes jeg det er bra at Brann kommer i gang for et det noe vi trenger i Norsk fotball, så er det at de store byene er i toppen av tabellen. Det er der det er størst mulighet for mye publikum som igjen gagner norsk fotballøkonomi.

 

I kveld lørdag møtes Godset og VIF og i mine øyne er det en helt åpen kamp. Et VIF lag som fikk litt selvtillit hjemme sist mot Haugesund selv om det ble knapp seier så hadde VIF ballen ca. 70% av tiden. Men på motsatt side står altså et lag som føler at hjemmebanen deres er et fort. Godset på Marienlyst er nesten det samme som 3 poeng til hjemmelaget. Mitt tips er U der.

 

RBK var ute i ”ukas kamp” forrige runde mot Brann og det er vel ”ukas kamp” denne helgen også mot et LSK lag som har masse nye spiller og kjøpte likeså godt en ny spiller i går kveld også. Luke Rodgers fra New York Red Bulls tror ikke jeg blir noen spiller som kommer til å dominere Tippeligaen i 2012. Han er 1,73 høy og 30 år gammel.  Hans cv er ikke noe som gjør at du tenker at her har LSK gjort et scoop. Det er jo selvfølgelig også en grunn til at en spiller som spiller i NYRB kommer til Norge også.

Hovedgrunnen er at han ikke har fått fornyet sin arbeidstillatelse, selv om han hadde okei suksess i NewYork. 9 mål på 23 kamper er helt ok  Det er spiller med temperament som LSK har fått tak i her og det ikke bare på banen. Han er blitt arrestert flere ganger og har vært i konfrontasjon med både managere og spiller fra motstanderen.

Men ”alle” blir eldre og klokere, så vi får håpe for LSK sin del at Rodgers også har blitt det og blir en god tilvekst til ”kjøpelaget” LSK…

Mitt tips her er U

 

Molde til Haugesund blir også en utfordring for laget de fleste har tippet på toppen av tabellen. Men jeg tror nok at Ole Gunnar husker godt fjoråret med 0-5 i bagasjen og er veldig sugen på en revansje der. Men Haugesund hjemme vet vi alle er vanskelig så jeg tipper en H der.

Viking tror jeg kommer til å vise seg frem hjemme mot Odd som gikk på den eneste overraskelsen i den første runden hjemme mot Sogndal. Men jeg tror oppgaven blir for tøff for dem og at de blir stående med 0 poeng etter 2 runder.

Mitt tips blir H

 

I bunnen av tabellen har de fleste tippet at Sogndal, Hønefoss, Stabæk og Fredrikstad skal ligge. Alle disse møter hverandre denne runden og skal man vinne noen kamper så er disse kampene man skal vinne. For det første så får man tre poeng selv, men man ”tar” også tre poeng fra en konkurrent som helst ikke vil skal få for mange poeng.

Jeg er veldig spent på hva Sogndal viser frem etter den flotte kampen borte mot Odd. Jeg tror at de kjører på fortsatt og kommer til å lede tabellen etter runde 2 også.

Hjemmeseier i Fredrikstad tror jeg også kommer. Stabæk var bedre enn Ålesund sist, men FFK hjemme blir for sterke.

Mitt tips H der.

 

Vanskelig runde å tippe, men i mine øyne er det FFK og Sogndal de sikreste.

 

Fotball hilsen fra Mini