Jønsson, Hareide og Andresen sparken?

 

Nå er det bare 18 dager til Tippeligaen kjører i gang igjen og når solen skinner ute og snøen smelter bort må jeg si at det kribler i ”fotball følelsene” mine.

Og det store spr er jo selvfølgelig vært år om hvem som vinner.

Det jeg kan garantere er at det vil etter all sannsynlighet ikke være noen som klarer å tippe de tre beste lagene i år. Når vi nå har sett lagene komme i gang med både treninger og treningskamper er det bare å innse at alle vinner noen kamper som gjør at vi får litt troen på dem, så går de på noen tap med en gang.

Med TV 2 Sumo er det blitt lett å følge lagene sine treningskamper og så langt er det etter min mening ingen som sier fra at hallo vi vinner i år. At Molde kommer til å være i toppen ja sammen med RBK, VIF, Viking, Tromsø, Aafk, Odd og … oi der har jeg nesten nevnt alle sammen.

 

Det eneste jeg er ”sikker” på er at Sogndal rykker ned og at Molde ikke vinner igjen.

 

Og så er jeg sikker på en ting til. RBK, VIF og Viking må være blant de tre-fire beste ellers så har de lagene ny trener i 2013.

Åge Fritjof og Martin har jo selv gått ut og sagt at nå kreves det resultater fra de hvis de skal få fortsett å være trenere i de klubbene.

I Viking har Hareide fått lov til å forme både lag og organisasjon slik han vil og da må det komme resultater. Et Viking lag med de resursene hører ikke hjemme utenfor topp 4 i Norge. Det samme må vel være lov til å si om Martin Andresen og VIF. Når Martin ikke klarer å skaffe resultater og i tillegg har problemer med å holde på unge VIF spillere, da er det ikke lange veien ut porten på Valle.

Ingen har sagt noe i RBK, men det er ingen tvil om at en sesong som 2011 tåler ikke Jønsson igjen. 3 plass er innenfor målsetningen til RBK, men 1 time før kampslutt i siste runde var RBK på 7 plass i serien…

 

Men er det noe Norsk fotball trenger så er det disse herrene. En kompetanse og markedsmessig viktighet som gjør at Norsk fotball tjener på at de er med. Så jeg håper at disse tre lagene gjør et godt år slik at vi kanskje etter hvert kan få en serie med de lagene som trekker mest publikum og har god økonomi på toppen.

Det vil også være en fordel for oss i veien ut i Europa.

 

Fotballhilsen fra Mini :-)Like Blid