Hvem tar steget inn på Norge?

Hei og velkommen til et nytt fotballår.

Litt spesielt å sitte å skrive om fotball, mens snøen laver ned i Trondheim.

Men det er ”bare” 72 dager til Tippeligaen sparker i gang igjen.

Jeg gleder meg noe voldsomt. Nå har det vært mye ski og mye jul for meg her i Midt-Norge, så jeg ble kjempeglad når jeg fikk mail fra Tv 2at jeg må komme til Bergen før landskampene som nå skal spilles i Thailand. Når du er glad i fotball og har en sånn jobb som jeg har da er desember og januar lange måneder.

At Norge reiser med et ”B-lag” gjør ingen ting. Jeg synes det er spennende å se hvem som kanskje tar steget opp fra Tippeliga og inn i varmen til Drillo.

For at noen kommer til å gjøre det er jeg sikker på. Med det som ble prestert i 2011 av landslaget, så ligger muligheten der nå for nye spillere. Kommer ikke å bli mange nye ansikter, men noen blir det. Muligheter faktisk i alle ledd tror jeg fra keeper til angrep.

Rune Jarstein kommer til å være med, men hvem som utfordrer han tror ikke jeg kommer til å være Bugge Pettersen. Med det nye prosjektet til NFF/Grodås om finne den ”Nye landslagsmålvakten” så tror jeg at Bugge forsvinner ut og en ny inn. Andre Hansen kanskje…

I midtforsvaret er nok tiden til Demidov kommet. Wæhler har vært god for Norge, men jeg mener at Demidov sammen med Hangeland kan bli enda bedre. I tillegg kommer nok Hovland til å være en som får noen kamper i 2012, også når de ordentlige kampene kommer. Og kan Vilsvik og Parr utfordre Riise?

Midtbanen trenger en kreativ spiller. De som har fått flest sjanser der har ikke akkurat gitt klar beskjed om at denne plassen er min. Grindheim, Tettey og Hauger kan vippes bort hvis en Nordtveit og en Yttergård Jensen tar noen steg til.

På topp er nok Moa vår nye nr 1. Slik det ser ut nå i januar så er det ikke sikkert at en John Carew kommer med i troppen en gang. Huseklepp kommer til å være der så spørs det hva en Mos eller Tarik finner på nede i Thailand.

Tre kamper skal spilles mot Danmark, Thailand og Sør Korea, så i slutten av januar vet vi mer.

 

Mini Like Blid:-)