Tromsø durer på.

3 serierunde.

 

Da er 10 % av Tippeligaen 2012 ferdig og hvis vi kan si at vi kan bekrefte noe ut av de 3 kampene som lagene har spilt, så er det vel det at dette kommer til å bli åpent.

Det eneste er vel at hvis ikke Stabæk får til noe snart, så kommer de til å være en klar dumpe kandidat alene.

At Odd slo LSK var ingen overraskelse. Odd på hjemmebane kommer til å bli vanskelig å slå for mange lag, jeg tror kampen mot Sogndal i 1 runde var en trykkfeil. Ikke at jeg skal ta noe bort fra prestasjonen som Sogndal gjorde, men Odd kommer til å bli gode hjemme.

At RBK ikke slår Sogndal hjemme har kun med udyktighet å gjøre, spesielt i 1 omg. ”Klassespisser” som Prica og Fredheim Holm skal score på de mulighetene de fikk.

I 2 omg var ikke RBK like suverene og Sogndal med maksimal flaks kunne ha scoret på en av sine to sjanser. Noe som mangler i RBK laget er fart. Når du ser på Molde , så ser du at det er flere spillere som kan utfordre med fart og passere spillere. I RBK er det vel nesten bare Chibuke som kan det, kanskje en Prica når han kommer opp i sin vanlige form. Resten av laget klarer ikke å utfordre motstanderen på fart.

VIF har vel fått godt levert av poeng når vi ser hva de har gjort spillemessig. At de ikke lå under etter 1 omg mot Viking var litt flaks, men det skal nevnes at målsjansene til Viking var ikke de alt for store. Volleyskudd fra 12-14 meter går ikke så ofte inn…

Ikke så ofte du ser at Åge Fritjof Hareide er fornøyd med laget etter et tap.

Hønefoss og Sandnes Ulf slår godt i fra seg spillemessig, men det blir ikke for mange poeng ut av det. Det scores også lite mål fra de og det kan bli utslagsgivende utover sesongen.

Brann med to tap skulle vi tro var klar for å sparke Skarsfjord, men stemningen etter tre kamper er ikke dårlig i Bergen. Det har vært spilt gode kamper, men med lite poeng. Altså motsatt av hva VIF opplever. Men nå med Sokolowski og Austin ute blir det tøft mot Godset selv om da har lite å vise til i Bergen.

Sammen med Stabæk er vel Aalesund den største skuffelsen, faktisk den største. Med gode resultat i vintermnd trodde de fleste at de skulle kaste seg inn i medaljekampen. Det som er verst er jo at de nesten ikke skaper målsjanser.  8 målsjanser på tre kamper er nesten ingen ting. RBK har skapt 28 målsjanser…

Tromsø bare durer på videre som de gjorde i 2011. Slipper ikke inn mål og i tillegg nå begynner de å score. Og når høyrebacker begynner å score da kan de bli farligeJ

 

Så langt har det vært en fin og artig start på Tippeligaen synes jeg. Nå er våren rundt hjørnet også og banene blir enda bedre. Kanskje spillet blir det også

 

Fotballhilsen fra Mini

Sogndal på toppen av tabellen

Tippeligarunde nr 2 er i gang og det med en forventet seier til Brann.

Personlig synes jeg det er bra at Brann kommer i gang for et det noe vi trenger i Norsk fotball, så er det at de store byene er i toppen av tabellen. Det er der det er størst mulighet for mye publikum som igjen gagner norsk fotballøkonomi.

 

I kveld lørdag møtes Godset og VIF og i mine øyne er det en helt åpen kamp. Et VIF lag som fikk litt selvtillit hjemme sist mot Haugesund selv om det ble knapp seier så hadde VIF ballen ca. 70% av tiden. Men på motsatt side står altså et lag som føler at hjemmebanen deres er et fort. Godset på Marienlyst er nesten det samme som 3 poeng til hjemmelaget. Mitt tips er U der.

 

RBK var ute i ”ukas kamp” forrige runde mot Brann og det er vel ”ukas kamp” denne helgen også mot et LSK lag som har masse nye spiller og kjøpte likeså godt en ny spiller i går kveld også. Luke Rodgers fra New York Red Bulls tror ikke jeg blir noen spiller som kommer til å dominere Tippeligaen i 2012. Han er 1,73 høy og 30 år gammel.  Hans cv er ikke noe som gjør at du tenker at her har LSK gjort et scoop. Det er jo selvfølgelig også en grunn til at en spiller som spiller i NYRB kommer til Norge også.

Hovedgrunnen er at han ikke har fått fornyet sin arbeidstillatelse, selv om han hadde okei suksess i NewYork. 9 mål på 23 kamper er helt ok  Det er spiller med temperament som LSK har fått tak i her og det ikke bare på banen. Han er blitt arrestert flere ganger og har vært i konfrontasjon med både managere og spiller fra motstanderen.

Men ”alle” blir eldre og klokere, så vi får håpe for LSK sin del at Rodgers også har blitt det og blir en god tilvekst til ”kjøpelaget” LSK…

Mitt tips her er U

 

Molde til Haugesund blir også en utfordring for laget de fleste har tippet på toppen av tabellen. Men jeg tror nok at Ole Gunnar husker godt fjoråret med 0-5 i bagasjen og er veldig sugen på en revansje der. Men Haugesund hjemme vet vi alle er vanskelig så jeg tipper en H der.

Viking tror jeg kommer til å vise seg frem hjemme mot Odd som gikk på den eneste overraskelsen i den første runden hjemme mot Sogndal. Men jeg tror oppgaven blir for tøff for dem og at de blir stående med 0 poeng etter 2 runder.

Mitt tips blir H

 

I bunnen av tabellen har de fleste tippet at Sogndal, Hønefoss, Stabæk og Fredrikstad skal ligge. Alle disse møter hverandre denne runden og skal man vinne noen kamper så er disse kampene man skal vinne. For det første så får man tre poeng selv, men man ”tar” også tre poeng fra en konkurrent som helst ikke vil skal få for mange poeng.

Jeg er veldig spent på hva Sogndal viser frem etter den flotte kampen borte mot Odd. Jeg tror at de kjører på fortsatt og kommer til å lede tabellen etter runde 2 også.

Hjemmeseier i Fredrikstad tror jeg også kommer. Stabæk var bedre enn Ålesund sist, men FFK hjemme blir for sterke.

Mitt tips H der.

 

Vanskelig runde å tippe, men i mine øyne er det FFK og Sogndal de sikreste.

 

Fotball hilsen fra Mini

Hærlig start.

 

 

Da er første runde av Tippeligaen unnagjort og det kom vel bare en overraskelse. Men det skal nevnes at den var stor. At Sogndal skulle slå Odd 4-0 tror jeg ingen i dette kongeriket hadde noe særlig tro på.  I mine øyne var vel det den sikreste kampen denne helgen, men med Odd seier.

Et lag som Sogndal som var tippet på nedrykk av stort sett alle som har uttalt seg om fotball og et Odd lag som var Norges beste i fjor høst. Helt utrolig. Og sikkert helt utrolig artig for de som heier på og jobber med Sogndal.

Det var jo ikke bare resultatet som var bra, det var jo måten Sogndal skaffet seg det på. En aggressivitet som ga sjokkbølger langt utenfor Telemarks bataljonen. Stor bevegelse og mange gode løp i lengde retningen og inn foran mål. Nei nå angrer jeg på de ordene jeg sa i 1994 at en verdensmester spiller ikke på Fosshaugane….

 

Ellers så gikk vel runden som planlagt med seier til VIF, RBK, Molde og Tromsø. Dette er jo lagene som jeg håper skal være i toppen av tabellen når vi kommer til november.

At Viking spiller uavgjort mot Sandnes er helt ok, både for Sandnes Ulf og Viking.

Lillestrøm synes jeg var heldig at de fikk med seg poeng fra Hønefoss. Ja LSK hadde noen sjanser, men jeg synes sjansene til Hønefoss var større. Stabæk viste også at de vil være med i år og et AAFK som har fått masse skryt etter treningskampene var ikke i nærheten av å kalle seg en medaljekandidat.

 

Jeg synes første runde var en hærlig runde med gode prestasjoner og bra trøkk fra publikum sin side. Godt besøk både i Trondheim og Oslo og vi skal ikke glemme utsolgt i Sandnes. Dette lover bra. Så får vi bare håpe på at det blir bra trøkk til helgen når Brann skal ta i mot Sandnes Ulf. Her må det bli Brann seier hvis Brann skal være med i toppen.

 

P.S. Jeg synes Anier skal få målet for Viking. Ballen er på vei innenfor stengene selv om han er borti to Sandnes Ulf spiller før han går over streken

 

Fotballhilsen fra Mini

Vinneren er….

Vinneren er…

 

Da er det endelig bare timer igjen til Tippeligaen 2012 sparkes i gang. Nå har vi hørt om overganger, treningskamper, kosthold og mye annet som ikke betyr en ”dritt” når det hele sparkes i gang.

Hvem har kjøpt best?

Hvem har trent best?

Hvem har beholdt det beste fra i fjor?

Hvem har blitt bedre enn i fjor?

Og de to store spr hvem vinner i år og hvem rykker ned?

 

Det som er helt klart at det finnes ingen som kan si for helt sikkert om hvem som kommer til å være blant de tre beste og hvem som er blant de tre dårligste.

De aller fleste er vel enige i at Sogndal, Sandes-Ulf, Hønefoss og Stabæk kommer til å være på bunnen og det har jeg forståelse for. Jeg tror nok også at de kommer til å være der.

Men hvem som kommer til å være blant de tre beste er mer åpent.

RBK, Molde, VIF og Tromsø tror de fleste.

Men hva gjør Brann som ble nr 4 i fjor og har forsterket laget med bra navn?

Hva skjer med Odd som var det beste laget på høsten i fjor?

Aafk da?

”Ræka” har han noen magiske ting i år å komme med?

 

Som dere ser så er det mange spr som ingen har fasit svar på og jeg har dem heller ikke.

Det jeg tror er at Sogndal rykker ned, men jeg vet ikke hvem som drar sammen  med dem. Hønefoss, Stabæk og Sandes-Ulf kommer også til å være i bunnen.

 

Jeg tror også at RBK og Molde kommer blant de tre beste.

Men det er kun dette jeg er sånn rimelig sikker på. Så hvis jeg skal sette opp et tips på hvordan tabellen i 2012 kommer til å se ut i november, så tenkte jeg å gjøre følgende.

Jeg tror at dette blir de 8 beste lagene.

RBK, VIF, TIL, Molde, Viking, Brann, ODD og Aafk.

Men jeg tror at RBK og Molde blir de to øverste

Da blir disse de neste 5 lagene på tabellen.

LSK, Stabæk, FFK, SIF og Haugesund.

Disse tre blir å kjempe om kvalikplass.

Sogndal, Hønefoss og Sandes-Ulf.

 

Da lager jeg fire boller hvor jeg trekker om hvem som kommer hvor.

 

Og når dette er gjort så kommer jeg frem til at Vinneren av Tippeligaen 2012 er RBK med Molde på 2 plass.

Lagene som rykker ned ble Sogndal og Hønefoss.

Resten av tabellen ble slik:

 

1 RBK

2 Molde

3 Brann

4 Odd

5 Viking

6 Aafk

7 TIL

8 VIF

9 FFK

10 SIF

11 Stabæk

12 LSK

13 Haugesund

14 Sandes-Ulf

15 Sogndal

16 Hønefoss

 

Hvis jeg med en analytisk hjerne skulle satt meg ned å laget en tabell ville den nok ikke blitt slik, men det skal allikevel bli gøy å se hvor langt unna min ”trekke tabell” er sannheten når vi kommer til november.

 

Let The games begin.

 

Fotballhilsen fra MiniJ

Jønsson, Hareide og Andresen sparken?

 

Nå er det bare 18 dager til Tippeligaen kjører i gang igjen og når solen skinner ute og snøen smelter bort må jeg si at det kribler i ”fotball følelsene” mine.

Og det store spr er jo selvfølgelig vært år om hvem som vinner.

Det jeg kan garantere er at det vil etter all sannsynlighet ikke være noen som klarer å tippe de tre beste lagene i år. Når vi nå har sett lagene komme i gang med både treninger og treningskamper er det bare å innse at alle vinner noen kamper som gjør at vi får litt troen på dem, så går de på noen tap med en gang.

Med TV 2 Sumo er det blitt lett å følge lagene sine treningskamper og så langt er det etter min mening ingen som sier fra at hallo vi vinner i år. At Molde kommer til å være i toppen ja sammen med RBK, VIF, Viking, Tromsø, Aafk, Odd og … oi der har jeg nesten nevnt alle sammen.

 

Det eneste jeg er ”sikker” på er at Sogndal rykker ned og at Molde ikke vinner igjen.

 

Og så er jeg sikker på en ting til. RBK, VIF og Viking må være blant de tre-fire beste ellers så har de lagene ny trener i 2013.

Åge Fritjof og Martin har jo selv gått ut og sagt at nå kreves det resultater fra de hvis de skal få fortsett å være trenere i de klubbene.

I Viking har Hareide fått lov til å forme både lag og organisasjon slik han vil og da må det komme resultater. Et Viking lag med de resursene hører ikke hjemme utenfor topp 4 i Norge. Det samme må vel være lov til å si om Martin Andresen og VIF. Når Martin ikke klarer å skaffe resultater og i tillegg har problemer med å holde på unge VIF spillere, da er det ikke lange veien ut porten på Valle.

Ingen har sagt noe i RBK, men det er ingen tvil om at en sesong som 2011 tåler ikke Jønsson igjen. 3 plass er innenfor målsetningen til RBK, men 1 time før kampslutt i siste runde var RBK på 7 plass i serien…

 

Men er det noe Norsk fotball trenger så er det disse herrene. En kompetanse og markedsmessig viktighet som gjør at Norsk fotball tjener på at de er med. Så jeg håper at disse tre lagene gjør et godt år slik at vi kanskje etter hvert kan få en serie med de lagene som trekker mest publikum og har god økonomi på toppen.

Det vil også være en fordel for oss i veien ut i Europa.

 

Fotballhilsen fra Mini :-)Like Blid

Zlatan vs. Messi

Fotballåret 2012 startet jeg med å lese boken om Zlatan Ibrahimovich.

En av verdens beste fotballspillere det siste tiåret.

En spiller som har vunnet serien 7 år på rad i noen av verdens største fotballklubber. Først to år med Juventus, så tre år med Inter som ikke hadde vunnet serien på 17 år for så å reise til Barcelona og vinne der og ikke nok med det så drar han tilbake til Italia, men ikke til Inter men Milan og vinner jaggu meg der også.

Her er det bare å legge seg flat og beundre denne spilleren. Ja, jeg kan beundre denne fotballspilleren, men personen Zlatan beundrer jeg ikke.

En noe så selvopptatt og med så stort ego skal du lengte lenge etter. Så sier du som leser dette, sier han, Mini som bare var stor i kjeften når han spilte. Ja jeg var stor i kjeften, men jeg var klar over og er fortsatt veldig klar over at jeg  var og er den jeg er i dag grunnet mine lagspillere. Zlatan påstår i boken at lagene er/var det de er grunnet han!

At han hadde en tøff oppvekst kan ikke forsvare alt han har gjort og fortsatt gjør(les.Milan-Napoli). Det er en grunn til at noen aksepterer Zlatan sin oppførsel og det er kun på grunn av at han er så god til å spille fotball. Alle andre som oppfører seg slik får beskjed om å pelle seg vekk. Det kan jo ikke og skal ikke være slik at hvis du er god til noe så skal vi akseptere at man ikke oppfører seg som folk.

Noen vil nok si at en mann som Nils Arne Eggen til tider opptrer på en måte som en vanlig mann/trener ikke ville fått aksept for og det er jeg enig i. Men med Nils Arne som med Zlatan så er det veldig god i hva de gjør og har resultater som gjør at vi lar de holde på. Nå vil jeg få presisere at Nils Arne var faktisk en foregangsmann innenfor det at vi ungguttene i Rosenborg skulle oppføre hos som folk  og ha respekt å vise respekt ovenfor andre mennesker. Jeg ser ikke Zlatan slik.

Noen mener også at man må være litt slik som Zlatan er for å bli best og der er jeg helt uenig. Man må kunne gi fan i hva alle maner og kjøre på med sitt eget løp og tørre å gå egne veier. Zlatan prøvde seg i Barcelona, men lyktes ikke der( i hans målestokk). En spiller som spiller der er Messi. I mine øyne og mange andre, verdens beste fotballspiller. Han er jo rake motsetningen av Zlatan. Det eneste man hører/ser av Messi er det han gjør med bena og fotballen på banen. I boka kan dere lese om hva Zlatan mener hvorfor han ikke lyktes i Barcelona.

Å bli en god fotballspiller er viktig for å glede andre mennesker, men hvordan du er som person synes jeg er viktigere. Så alle dere unge som gjerne vil bli noe og alle dere andre som kan påvirke våre unge uansett om de er fotballspillere eller bare rett og slett ungdom av Norge. Ikke la de bli som Zlatan….

Fotballhilsen fra Mini

Kun Henriksen inn i startelleveren

Da har Norge gjennomført sine 10 dager i Thailand og konklusjonen fra den norske ledelsen er at det har vært en positiv samling.

Nå har ikke jeg vært der nede å fulgt alle treningene, men alle tre kampene har jeg sett så noen tanker har jeg jo om de forskjellige spillerne.

 

Jeg er enig i at dette i utgangspunktet er en god greie for Norsk landslagsfotball. En del spillere som ligger i vannskorpen i forhold til det å spille seg inn på laget og noen i forhold til det å komme inn i troppen når de store kampene skal spilles får visst seg frem. Og det var en del som gjorde sine saker bra og absolutt vil vises mer i 2012 både i Tippeliga og på det Norske landslaget.

Børs er jo veldig populært, så jeg tenkte jeg skulle sette opp det jeg mener om de enkelte spillerne bygd på hva de gjorde i de tre kampene som ble spilt.

Og jeg tenker jeg bruker terningen.

 

Tarik Elyounoussi:

Vår beste mann der nede. Kombinerte veldig bra med Ruud og Henriksen. Fint mål og kom til sjanser.

5

Markus Henriksen:

Kom godt ut av dagen i Thailand. Kan det være fordi han var der i hele jula og var akklimatisert..? Sammen med Tarik veldig god og spilte seg kanskje inn i en startelleveren mot Nord Irland på skuddårsdagen.

5

Espen Ruud: Herlige offensive driv fra backplass. Kan spille både høyre og venstre, men helt klart best på høyre da den gode innleggs foten hans kommer best frem. Her skal Tom Høgli passe seg..

5

Rune Almennig Jarstein:

Trygg og god. Ikke satt på de store prøver. Ingen feil bortsett fra det å skade seg i heisen…

4

Valon Berisha:

Helt klart en spiller som kommer til å bli noe å se opp for i Tippeligaen i år. Med en god sesong for Viking kan det være at han blir tatt inn i en tropp på slutten av året. Stor fart å villig til å utfordre, det liker vi.

4

Thomas Drage:

Var veldig positiv, men dessverre for lite spilletid til å gi deg 4, sterk 3

3

Espen Bugge Pettersen:

God mot Thailand der han leste spillet veldig bra og var tidlig ute og avverget flere situasjoner tidlig som kunne ha blitt sjanser. Slipper inn tre mot Sør-Korea som trekker litt ned.

3

Even Hovland:

Startet veldig bra i første kamp, men viste dessverre at han gjør noen feil han og bak i der. Har tøff konkurranse i Demidov i forhold til det å komme inn i troppen. Spørs hva Drillo gjør med Whæler.

3

Ruben Y Jenssen:

Ga ikke noe beskjed med sitt spill at han skal være en av de tre på midtbanen i 4-5-1

3

Magnus Wolf Eikrem:

Fortsatt noen gode kamper for Molde må til for at du skal komme inn i troppen.

3

Harmeet Singh:

Samme dom som Eikrem

3

Magnus Lekven:

10 minutter som sentral så ble det indreløper. God fotballspiller, men ble midt på treet her.

3

Tore Reginiussen:

Dårlig første kamp mot Danmark. Spilt seg opp og mål mot Thailand men burde også scoret mot Sør-Korea.

2

Vegar Eggen Hedenstad:

Spennende spiller og med sitt tempo kan det bli, men det ble ikke her. Burde også fulgt løpet inn på Sør-Korea sitt mål

2

Mos:

Fikk for lite spilletid spør du meg. Utrettet lite på de minuttene han hadde

2

Jo Inge Berget:

Jeg husker bare sjansen du bommet…

2

Simen Brenne:

En spiller som Drillo liger med sine løp fra midtbanen og inn i boksen. Ble litt lite av det i Thailand.

2

Vegard Forren:

Helt ok, men dessverre en stor miss på Sør-Korea sitt første mål.

2

Steffen Hagen:

Blir nok Odd i år.

2

Aleksander Søderlund:

Vært et friskt pust i Tippeligaen i 2011. Fikk ikke vist seg slik frem i Thailand selv om han både fikk prøve seg som spiss og kant.

2

Thomas Sørum:

Det som ble vist i Thailand var ikke i nærheten av det du viste for Haugesund

2

Lars Christopher Vilsvik:

Det blir nok Riise på venstre backen i år også.

2

 

Noen av disse spillerne var nok preget at det å spille landskamp og ikke fikk vist sitt beste og det er bare en måte å bli bedre på. Det er å fortsatt spille godt hjemme for å komme i en slik posisjon igjen, det er da man blir bedre.

 

Sportslig hilsen Mini

Hvem tar steget inn på Norge?

Hei og velkommen til et nytt fotballår.

Litt spesielt å sitte å skrive om fotball, mens snøen laver ned i Trondheim.

Men det er ”bare” 72 dager til Tippeligaen sparker i gang igjen.

Jeg gleder meg noe voldsomt. Nå har det vært mye ski og mye jul for meg her i Midt-Norge, så jeg ble kjempeglad når jeg fikk mail fra Tv 2at jeg må komme til Bergen før landskampene som nå skal spilles i Thailand. Når du er glad i fotball og har en sånn jobb som jeg har da er desember og januar lange måneder.

At Norge reiser med et ”B-lag” gjør ingen ting. Jeg synes det er spennende å se hvem som kanskje tar steget opp fra Tippeliga og inn i varmen til Drillo.

For at noen kommer til å gjøre det er jeg sikker på. Med det som ble prestert i 2011 av landslaget, så ligger muligheten der nå for nye spillere. Kommer ikke å bli mange nye ansikter, men noen blir det. Muligheter faktisk i alle ledd tror jeg fra keeper til angrep.

Rune Jarstein kommer til å være med, men hvem som utfordrer han tror ikke jeg kommer til å være Bugge Pettersen. Med det nye prosjektet til NFF/Grodås om finne den ”Nye landslagsmålvakten” så tror jeg at Bugge forsvinner ut og en ny inn. Andre Hansen kanskje…

I midtforsvaret er nok tiden til Demidov kommet. Wæhler har vært god for Norge, men jeg mener at Demidov sammen med Hangeland kan bli enda bedre. I tillegg kommer nok Hovland til å være en som får noen kamper i 2012, også når de ordentlige kampene kommer. Og kan Vilsvik og Parr utfordre Riise?

Midtbanen trenger en kreativ spiller. De som har fått flest sjanser der har ikke akkurat gitt klar beskjed om at denne plassen er min. Grindheim, Tettey og Hauger kan vippes bort hvis en Nordtveit og en Yttergård Jensen tar noen steg til.

På topp er nok Moa vår nye nr 1. Slik det ser ut nå i januar så er det ikke sikkert at en John Carew kommer med i troppen en gang. Huseklepp kommer til å være der så spørs det hva en Mos eller Tarik finner på nede i Thailand.

Tre kamper skal spilles mot Danmark, Thailand og Sør Korea, så i slutten av januar vet vi mer.

 

Mini Like Blid:-)

Mini rapporterer fra iskalde Lerkendal

Mini blogger om fotball og vinter.

1284

TV 2 AS

Lars Hilles gate 30, Pb 7222, 5020 Bergen

Materialet på nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser. Uten avtale med TV 2 AS (utgiver) og/eller med annen klareringsordning (Kopinor www.kopinor.no eller Norwaco www.norwaco.no), er enhver lagring, eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring (herunder visning) bare tillatt når det er hjemlet i lov (til privat bruk, sitat og lignende). Utnyttelse i strid med lov eller avtale medfører erstatningsansvar, og kan straffes med bøter eller fengsel.