Runde 25: Emiliano Sala

Gonzalo Higuaín er i gang i Chelsea, Peter Crouch har debutert for Burnley og Tottenham er fortsatt ikke i stand til å spille uavgjort. Marcus Rashford fortsetter å score, etter en klassisk Pogba-spesial™. Manchester City og Agüero viser at de mener alvor, mens Liverpool avga poeng i sin andre kamp på rad. Likevel kom det viktigste, vakreste og sterkeste øyeblikket på Cardiff City Stadium.

Jeg var spent på hvordan Chelsea skulle reagere etter ydmykelsen mot Bournemouth og ny runde med Sarri-kjeft. Heldigvis for alle som har et hjerte som banker for Chelsea, stiller Huddersfield stort sett opp når noen trenger å få styrka selvtilliten. Gonzalo Higuaín fikk endelig sine første scoringer i Premier League, og viste at han fortsatt har solide doser krutt i støvlene. Det mest imponerende fra kampen er likevel at vår alles favoritt midtbaneterrier N’Golo Kanté fikk med seg to målgivende pasninger. Er Kanté til Higuaín den nye måloppskriften for Sarri?

Universet har tydeligvis blitt enige om at Tottenham ikke skal spille uavgjort denne sesongen, koste hva det koste vil. Mot Newcastle fikk de god hjelp av en fomlete Dubravka, men tre poeng er tre poeng. Marcus Rashford og Paul Pogba er den nye superduoen i Manchester, og Paul Pogba leverte en assist tatt rett ut av tida i Juventus. Lekent, elegant og med perfekt presisjon, slik han gjorde på jevnlig basis i Italia. Wolverhampton fortsetter å score mål i bøtter og spann, og har scora 10 mål på de siste tre kampene. Da hjalp det lite for Everton at André Gomes scora et mål som var like sylskarpt som sveisen hans.

Peter Crouch debuterer for Burnley. (Foto: Scanpix)

Redmond sendte Southampton i ledelsen med en skikkelig perle, men Burnley hadde et nytt ess i ermet etter Deadline Day. 17 år etter at han debuterte i Premier League, var Peter Crouch klar til innsats igjen. På overtid fikk Jack Stephens oppleve det så mange andre har måttet innse før ham: Det er vanskelig å håndtere metervis med Crouch inne i sekstenmeteren. Dermed sikret Ashley Barnes poengdeling fra straffemerket.

Manchester City gir ikke Liverpool pusterom, og feide Arsenal av banen. Sergio Aguero scora alle målene for de lyseblå, og leverte sitt tiende hattrick i Premier League. Som en ubevisst hyllest til sin tidligere svigerfar Maradona, kom mål nummer tre med god hjelp av hånda. Liverpool klarte ikke å svare mot West Ham, og dermed er forspranget nede i tre poeng. Manchester City kan ta over tabelltoppen allerede på onsdag.

Rundens øyeblikk

Det sterkeste øyeblikket denne runden kom i Cardiff. Waliserne skulle spille sin første hjemmekamp siden Emiliano Sala forsvant på flyturen over fra Frankrike. Han var dypt elsket i Nantes, og skulle nå lyse opp Cardiff City Stadium. En ung mann med håp og drømmer. Et liv som på ingen måte var ferdig levd, som plutselig tok slutt på grunn av en tragisk ulykke ingen kunne sett for seg. Vi visste at denne kampen kom til å bli spesiell. Når unge mennesker dør brått, er sorgen ofte vanskelig å håndtere. Den kan påvirke selv de som ikke kjente den avdøde personlig. Det virker så meningsløst.

Ett minutts stillhet, blomster og vakre hyllester kan aldri bringe de man har mistet tilbake. Men det slik vi hedrer og minnes de som går bort. Både klubben og spillerne gjorde alt de kunne for å vise Sala sin respekt og kjærlighet. En mann de aldri fikk gleden av å spille på lag med, men som likevel alltid vil være en del av klubbens familie og historie.

Supportere og spillere samles til et minutts stillhet før kamp. (Foto: Scanpix)

Cardiff spilte med påskeliljer og Salas navn på draktene. De to kapteinene la ned blomster før kamp, og supporterne hyllet Sala med en tifo med navnet hans og det argentinske flagget. En tydelig emosjonell og preget Neil Warnock vandret gjennom spillertunellen.

Allerede etter fire minutter fikk Cardiff straffe. Bobby Reid satte den sikkert, og løp bort til benken for å hente ei blå trøye med bildet av Sala. For meg finnes det ikke tvil. Dette var rundens øyeblikk. Vakkert, vemodig og trist. En verdig hyllest av en mann som aldri fikk lov til å score foran jublende supportere i Cardiff. Neil Warnock måtte blunke vekk tårene. Han hadde fått god kontakt med argentineren, og har vært åpen om hvor tungt dette har vært for ham. Så tungt at han vurderte å gi seg som trener. Nå er flyet funnet, og siste rest av håp har ubønnhørlig rent ut.

Etter hvert vil hverdagen komme tilbake til Cardiff. Den må jo det. Men kampen på lørdag vil bli stående igjen som så mye mer enn en fotballkamp. Kampen var en hyllest til et menneske de færreste på stadion kjente, men som de likevel har sørget over i fellesskap. Emiliano Sala var til stede på lørdag. Gjennom supportere, spillere og trenere som alle gjorde sitt ytterste for å hedre den mannen han var og det livet han levde.