Runde 24: Llorentes tidsmaskin

Klopp sa før runden at han forventa at Manchester City kom til å vinne alle sine resterende kamper. Han bør nok ikke prøve seg som spåmann med det første. Rafa Benítez ga sin gamle klubb en hjelpende hånd i tittelkampen, og Matt Ritchie fikk æren av å sikre seieren fra straffemerket. Alt lå til rette for at Liverpool skulle ta skikkelig grep om tabelltoppen og øke forspranget til sju poeng. Men den gang ei. Leicester ble for tøffe. Forspranget økte likevel med ett poeng, i det som kommer til å bli en fantastisk spennende sluttspurt i kampen om ligagullet. Også kampen om fjerdeplassen ser ut til å bli beinhard.

Har Fergie time blitt Ollie time? Lindelöf har akkurat utlikna for Manchester United på overtid. (Foto: Scanpix)

Mens tittelkandidatene skuffa, leverte Skandinavia til gangs. Vi kjenner alle til begrepet “Fergie time” fra tida da Sir Alex var fast inventar i Manchester. Solskjær snakker mye om alt han har lært av sin gamle sjef, og kanskje har også egenskapen til å få med seg resultater på overtid gått i arv. Det så lenge ut til at Burnley skulle bli det første laget som slo Manchester United siden Solskjær tok over. Med tomålsledelse og kun minutter igjen på klokka bør jo jobben være gjort, selv på Old Trafford. Så fikk Manchester United straffe, og Paul Pogba trippet den i mål. På overtid ble Victor Lindelöf den store helten da han kriga inn 2-2. Likevel kan verken Solskjær eller Lindelöf måle seg med Joshua King denne runden. Vi har alltid visst at King har selvtilliten på plass, og onsdag kveld senket han Chelsea mer eller mindre på egenhånd. Med to fantastisk lekre scoringer og én assist var det ingen tvil om hvem som var kampens store spiller.

Slike gutter det vil både Bournemouth og gamle Norge ha! (Foto: Scanpix)

Det var mer enn nok hurramegrundt i de andre kampene også. Fulham klarte endelig å vinne igjen, og snudde 0-2 til 4-2 på Craven Cottage. Arnautovic var tilbake fra start for West Ham, uten at det hjalp nevneverdig. Wolverhampton lekte seg til seier og har servert oss sju mål på sine to siste seriekamper. Everton slo Huddersfield 1-0, men Lucas Digne får terningkast null for sin innsats. Han starta kampen på benken og ble  bytta inn i det 55. minutt. Drøyt ti minutter senere ble han utvist. Zaha led samme skjebne, og må i grunn takke seg selv. Klaps mot motspiller kombinert med ironisk applaus mot dommer resulterte i to gule kort og tidlig dusj for Crystal Palaces største stjerne.

Rundens øyeblikk

Det må bli Fernando Llorente. En spiller som har levert solid i Spania, Italia og Wales, men som aldri har fått det helt til i London. Utskjelt og avskilta gjentatte ganger i sosiale medier. Det er ingen takknemlig oppgave å være plan B når plan A heter Harry Kane. Forrige runde ble det en mørk kamp for Llorentes del, med selvmål mot Fulham. Mange spisser er enormt avhengige av flyt og selvtillit. Du kan se det på kroppspråket deres om de tror at de har dagen eller ikke. Llorente har nesten sett redd ut til tider. Livredd for å gjøre feil.

Mot Watford lykkes han endelig. Endelig fikk han sesongens første seriemål. I det 87. minutt var han på plass inne i feltet. Danny Rose slo innlegget, og denne gangen var Llorente klar. Det var som om noen skrudde tida tilbake. Plutselig var han den Llorente vi så hamre inn mål i Athletic Bilbao, Juventus og Swansea. Ruvende i lufta, og med en panne som lukter mål hver gang ballen blir slått inn i boksen. Det må ha vært så vanvittig deilig for 33-åringen. Å igjen få kjenne på følelsen av å ha scoret målet som sannsynligvis vinner kampen.

Han ble til slutt matchvinner. Tottenham tok tre enormt viktige poeng, i en kamp der de lå under til pause. Heung-Min Son og smilet hans var tilbake fra Asia, og satte inn Tottenhams redusering. Men det er garantert Llorente som sov best i natt. Klemmene han fikk fra Pochettino og lagkameratene sa alt. De vet hvor tøft det har vært for ham å ikke prestere når laget virkelig trenger ham. De vet hvor viktig den scoringa var. Med alle skadene Tottenham sliter med, trengte de definitivt et lyspunkt. Nå har de fått en solid luke ned til Arsenal på fjerdeplass, og ligger bare to poeng bak Manchester City.

Tottenham signerte ingen nye spillere i sommer, men kan hende kommer det inn en forsterkning i løpet av dagen. Det er Deadline Day, og lagene har en siste sjanse til å få inn spillere som kanskje kan øke sjansen for en plass i Champions League eller et hopp opp fra nedrykksstriden. I natt renner tida ut. Følg med på TV 2 Sport 2 eller TV 2 Sport Premium fra kl 19.00. Hvem vet, kanskje er spilleren som kan avgjøre sesongen akkurat nå på vei til en eller annen flyplass?