Hushovd leverer igjen i fjellene

Ny dag med voldsom åpningsfart. Starten i bunn av Peyresourde kunne skape to scenarier.
Enten ville etappen starte pent og pyntelig i kontrollert fart. Det andre scenariet ville åpne for kaos og vill sykling hvor beina til de ulike talte for seg.
Utfallet endte med sistnevnte. Sprintere, hjelperyttere og flere gode klatrere blåste av et stadig redusert hovedfelt. Blant fortvilte ofre var Robbie McEwen, som falt av etter fem hundrede meter!

Vi får daglig oppdatering om allmenne tilstanden til den hurtige australieneren. Som et rop om sympati får vi beskrivelser av smertehelvete han må igjennom på veien til Paris.
Mer overraskende enn å se Mc Ewen streve i bakleksa, var det at antatte favoritter som Cadel Evans, Michael Rogers og ikke minst Ivan Basso måtte gi tapt på vei opp første stigning.
Felles for de tre sistnevnte er at alle var i toppform i mai. Rogers vant Tour of California, og Evans ble seks sammenlagt i Italia rundt, med Basso som sammenlagtvinner. En kan spekulere i om det er for mye med hard satsing på to tidsnære treukers etapperitt. Wiggins fullførte begge tourene i fjor, og var sin livs form i Frankrike rundt. Forskjellen er at briten brukte Italia rundt kun som trening.

Contador var tydelig lei seg etter gårsdagen, og skriftet via en videoblogg distribuert på Internett. Gemyttene mellom sammenlagtlederen og Andy Schleck var roet ned, og de gjorde ingenting som provoserte hverandre underveis. Trass en hard løypeprofil, var det urealistisk at yngste Schleck ville klare å holde unna for Contador de siste seks milene fra siste fjelltopp til mål. Vi må vente til torsdagens kongeetappe og siste dag i fjellene før neste duell.
Thor Hushovd imponerte igjen i fjellene! Når ingen forventer noe av Oksen fra Grimstad, da slår han til. Uforutsigbarheten gjør Hushovd til en publikumsyndling, og en av Norges mest omtalte personer.

Hushovd er utøveren vi aldri blir lei, fordi han via sine stunt stadig overrasker og regelmessig leverer spennende prestasjoner. Når journalister og publikum senket forventningene grunnet den faste tourforkjølelsen, kliner han til, henger med over fjellene, og tar de nødvendige poengene for igjen å ikle seg grønt! Gratulerer Thor!!

Quickstep-rytteren Carlos Barredo gjorde et tappert forsøk. Spanjolen regnes som en av feltets mest lojale og sterke hjelperyttere, og kunne gitt det belgiske storlaget den tredje etappeseieren i årets ritt. Hadde han bare vært litt mer tålmodig opp siste fjellet. Ikke uten grunn at man i sykkelsporten bruker følgende taktiske oppfordring, “Ikke spis opp din tallerken før konkurrentene har spist opp sin”. Hadde Barredo spart kreftene før angrepet drøyt 40 km før mål, kunne kreftene holdt helt inn for den tapre sykkelrytteren.
I stede ble Pierrick Fedrigo den lykkelige vinner av dagens etappe inn til Pau. Fedrigo vant sin tredje etappeseier i Tour de France, og det er typisk at franskmannen slår igjennom siste uken i Pyreneene.

En velfortjent hviledag venter for de utmattende Tour de France-rytterne. Det nærmer seg målgang og fest i Paris!