Look to the Sky!

Det ble en kanonstart på sykkelsesongen da flere av verdens raskeste sykkelryttere barket sammen i gaterittet som markerer åpningen på Tour Down Under.

Etapperittet blir stadig mer interessant for publikum og sykkelentusiaster. Det er spennende med hvem som er i form når alle stiller med blanke ark i sesongdebuten.

Rittet utvikler seg til å bli et ritt for sprintere med løyper som ikke spesielt krevende. Sannsynligvis er det lurt av arrangørene å designe et ritt uten de største utfordringene tidlig på året. Det er naivt å tro at alle på startstreken har ambisjoner. De fleste av rytterne venter med storformen til senere på året, og ville ikke reist den lange veien til Australia om rittet var for hardt til å brukes som trening.

Dagens sesongåpning kan allikevel ha gitt oss en indikasjon på hva vi kan vente oss resten av året. To lag dominerte finalen. Ikke uventet var Columbia- HTC og Sky de lagene som tok kontroll når oppløpet nærmet seg. Til Down Under har de sendt mannskap som er spesialister på spurtavslutninger.

De to lagene gav publikum en oppvisning i viktigheten av lagarbeid.

Team Sky fikk en drømmedebut!

Det nye laget viste hvor perfeksjonistisk alle sier det er, og at det er et samsvar mellom prat, fasade og prestasjon. De som syntes markedsføringen og presentasjonen av laget var i overkant jålete, vet nå at laget er mer enn bare fancy markedsføringsstunts.

Team Sky kjørte et perfekt opptrekk rundt gatene i Adelaide. De har sendt spesialister som har trent og terpet på det de møter i Australia.

At Sky var det eneste laget hvor alle rytterne syklet med aerodynamiske tempodrakter fungerer som et symbol på hvor detaljfokusert det britiske laget er.

Også interessant at de ikke har tatt Simon Gerrans med til Down Under. Gerrans vant rittet i 2006, og kunne fått mulighet til å forsvare seieren på hjemmebane. Kanskje passet ikke den sterke rytteren inn i en optimal sammensetning for spurtene? Svært få lag ville allikevel latt en tidligere vinner og hjemmefavoritt være hjemme.

Om tanken bak uttaket er å perfeksjonere spurtene er det et varsel til andre lag om hva de kan vente seg utover sesongen. Her er et lag som vil utfordre dominansen til Columbia-HTC, og som setter store krav til de med ambisjoner i spurtene. Sky har meldt seg på som en driver og innovatør for utvikling og tankegang som fører sykkelsporten i riktig retning.

Foran går denne utviklingen går de nye engelsktalende lagene (Columbia- HTC, Garmin, Radio Shack, Cervelo, BMC, Saxo- Bank og Sky) hvor detaljene er i fokus. En positiv utvikling for en idrett som lenge satt fast i gamle tradisjoner.

Vi har knapt startet sesongen og Sky har debutert som lag, men kan vi allerede si, se mot Sky og hvordan de gjør det?

Mads 🙂