BMC er med i det gode selskap

Det kan bli trangt om plassene i køen av lag som melder seg på neste års Tour de France.

Flere lag virker selvskrevne for en plass i det gode selskap enten gjennom ProTour-status eller en spennende rytterstall.

BMC racing team er plutselig blitt en høyaktuell kandidat blant lagene som skal kjempe om wild card-invitasjon. Fra før hadde de et brukbart lag på gang med tidligere verdensmester Allesandro Ballan, den erfarne George Hincapie, Karsten Kroon og Marcus Burghardt i tillegg til mange unge og lovende talenter. Blant unge lovende har de sikret seg Alexander Kristoff fra Stavanger og Joker Biachi.

Trass i at lagets stjerner er godt kjente ryttere, var det noe som manglet.

Ballan har ikke vært av samme kaliber som under fjorårsseongen. Hincapie er i sluttfasen av sin sykkelkarriere, Kroon og Burghardt har begge vært skuffende i årets sesong.

Laget kom fort i skyggen av andre spektakulære prosjekter som Radio Shack og Team Sky.

Men i dag kom den svært overraskende nyheten om at de også har sikret seg Cadel Evans. Australieren er en av verdens beste sammenlagtryttere og blir i laget minst en sesong.

Lotto-rytteren avsluttet sesongen meget sterkt med å vinne verdensmesterskapet i landevei på overbevisende måte. Dermed blir han bærer av den symbolske regnbuetrøyen i 2010.

Symbolet som verdensmester betyr økt reklameverdi og bedret sjanse for en invitasjon i alle de største rittene.

For det ambisiøse BMC-laget betyr det at de med langt større sikkerhet kan planlegge neste års sykkelsesong. I Evans har de sannsynligvis en garanti for deltagelse i Tour de France og flere andre prestisjefulle sykkelklassikerne.

Fra å ha verken ProTour-status, eller ryttere med et «må ha stempel» for de store arrangørene, er de nå et høyaktuelt lag for sykkelsportens viktigste arrangører.

Trass i ambisjoner manglet BMC rytterne som gav de uttalte målene nødvendig sportslig troverdighet. Med Evans i VM trøyen har de fått den profilen de manglet.

For den unge proffdebutanten Kristoff betyr Evans overgang et tettere og mer forutsigbart rittprogram. Flere invitasjoner i lagets postkasse betyr flere ritt å velge i for lagets ryttere.

For en ung rytter er det viktig å ha en forutsigbar plan med et fornuftig og motiverende rittopplegg. I tillegg vil det være inspirerende for en ung proff å være lagkamerat med en ekte verdensmester.

Evans overgang fra Lotto til BMC føyer seg inn i rekken av nyheter som øker forventningene til en spennende sykkelsesong i 2010!