Fascinerende utvikling i årets Tour!

Tre etapper er unnagjort av et Frankrike rundt som ser ut til å bli meget dramatisk og spennende.

Oksen fra Grimstad har syklet to solide etapper på rad og virker å være i bra rute. Hushovd og Cervélo bør bygge videre på det de har på gang. Er verden rettferdig vil Thor kunne legge til nok en etappe til sin merittliste.

Kurt Asle jobber og sliter og viser for verdens sykkelpublikum hvorfor nettopp han er valgt som en viktig brikke på sitt superlag.

At King Cav allerede har vunnet to etapper er ingen stor bombe, men det er overraskende at Columbia- HTC skal være så effektive og se ut til å utfordres så lite.

Hvorfor er sykkelsporten slik at et lag skal få lov til å dominere så mye? I feltet er et lag med respekt fra konkurrentene i en god sirkel de lever på resten av sesongen. Konkurrentene lider av komplekser som gjør at dominansen bare vokser. Respekt er psykisk og i feltet har de beste lagene et mentalt overtak som er til å ta og føle på.

Ikke glem at Columbia – i tillegg til Touren – også dominerer Østerrike rundt med flere av rytterne som ikke fikk billett til Touren. De er rett og slett imponerende!

Noe mer overraskede er det at Astana har fire ryttere blant de ti beste sammenlangt. Ser man på gamle resultater er det kanskje ikke rart, men at de skal klare å få alle “gamlegutta” i toppform er imponerende. Takket være en sterk innsats på den første tempoetappen er de i flytsonen før rittet beveger seg inn i fjellene. Jeg tror de vil vinne morgendagens lagtempo med sitt sterke mannskap. Saxo Bank vil kjempe hardt for å forsvare ledertrøyen. Columbia- HTC er spesialister og vil være høyt oppe, men Astana blir favoritter på den beinharde lagtempoetappen. Med sine gamle ringrever tilbake i form har de et mannskap det lukter krutt av.

Hvem er så fall i gult? Jo, ingen andre en comeback kid, Mr Lance Armstrong!

Hvor fascinerende er ikke det? Vi står overfor en fantastisk Tour de France!

Mads!