Helvete i Nord!

Paris- Roubaix viste seg atter en gang som verdens mest dramatiske sykkelritt.

Drømmer går i oppfyllelse og enda flere drømmer blir knust.

Nok en gang var det belgiske Tom Boonen som trakk det lengste strået. Han hadde også sin porsjon problemer underveis. Men han holdt seg på sykkelen og hadde den nødvendige styrken på slutten av de 260 marerittaktige kilometerne, på kryss og tvers over de historiske franske kjerreveiene.

Se Boonen få ny sykkel her (bloggen fortsetter under):

1304

Thor Hushovd viste at han er bedre enn noen gang. Med sitt solide lag i ryggen syklet han et perfekt taktisk ritt. Med bandasjer og teip som synlige rester etter veltet fra Flandern rundt kjempet han seg over brosteinspartiene med teten, og satt til slutt med de antatt sterkeste forhåndsfavorittene.

Da Thor angrep under 20 km før mål og feide gjennom svingene på sleip brostein så konkurrentene veltet bak ham, utviklet rene drømmescenarioet seg for norsk sykkelsport.

Norske sykkelryttere har aldri vært med å kjempe om seieren i det klassiske sykkelrittet!

Der satt vår mann med selveste Tornado Tom! Den belgiske klassikerkongen mot Grimstads store sønn!

Men så brast drømmen. Thor gikk i bakken på samme måte som hans konkurrenter hadde gjort før ham.

Se Thor deise i brosteinen her (bloggen fortsetter under):

[sumo progid=»301348″]

Thor hadde vært på offensiven, drømmen var i ferd med å gå i oppfyllelse for den nybakte faren. Kanskje gav tanken på den nyfødte datteren ekstra styrke. Men så, i løpet av få sekunder ble drømmen brutalt knust og Thor ble offer for den samme skjebne som så mange andre store ryttere før han. Etter nærmere seks timer med kamp om posisjoner, uhell, utmattelse, konsentrasjon og fysisk smerte, var velt igjen en avgjørende faktor.

Ikke uvanlig i Paris – Roubaix. Dette er rittet hvor alt kan skje, men hvor kun de tøffeste rytterne håndterer utfordringen med den fysiske belastningen, uhellene underveis og skuffelsene på veien mot og etter mål.

Thor er en av flere som må tåle tanken på hva uhellene kan ha kostet han. Nok en gang må Thor svelge skuffelsen, bare en uke etter at han brutalt ble dyttet vekk fra en mulig pallplass i Flandern rundt.

Thor har allikevel god grunn til å feire! Nok en gang er oksen fra Grimstad historisk i norsk sykkelsammenheng. Norge har aldri hatt en mann på pallen i det historiske sykkelrittet, over de historiske veiene. Tredje plassen er en fantastisk prestasjon og viser at Thor er blitt en av verdens beste klassiker ryttere. Hushovd har nå den posisjonen i internasjonal sykkelsport han har kjempet i hele sin profesjonelle karriere for å være i. Han har nettopp gjennomført sitt beste Flandern rundt og i tillegg overbevist på veien inn i Roubaix. Det har vært en dramatisk og utfordrene uke på veien. Veltet i Flandern satte ekstra krav til psykisk mobilisering mot dronning klassikeren Paris -Roubaix.

Thor er der alle sykkelkjennere har spådd at han skal være. Blant de beste i verdens mest brutale en dags ritt. Det har vært en lang og hard kamp siden han vant u- 23 versjonen av Paris- Roubaix i 1998.

Hvilken dramatikk vi var vitne til i årets Paris- Roubaix!

Ofte blir rittet mer eller mindre avgjort 100 km før mål. Etter den fryktede brosteinen i Arenberg skogen. I år var det kamp til døra og en dramatikk i avslutningen som gjør årets versjon til et av de beste noensinne!

For det norske publikum ble rittet en fryd! Vi har fire norske proffer totalt i feltet. Alle våre fire gjorde en flott innsats og satte farge på klassikeren!

Thor som kaptein i kampen om seieren. Arvesen, Rasch og Boasson Hagen var alle hardt arbeidene og u-selviske i sin opptreden for sitt lag.

Sistenevnte utvikler seg for hver store klassiker han gjennomfører. Fra seier i onsdagens Gent- Wevelgem, ble han ofret for den respekterte sliteren i Georg Hincapie. Et flott skue å se en ung rytter som nettopp har vunnet sin største seier, uten baktanker ofre seg for en av feltets veteraner. Boasson Hagen er en gutt som har beina på bakken. En god egenskap å ha med seg videre i en karriere som idrettsstjerne.

Det ble en fantastisk avslutning på vår klassikerne sett med norske øyne!

Thor var atter en gang nære ved, men heldigvis så nære at med seg et herlig resultat.

Gratulerer Thor, ha en velfortjent ferie før oppkjøringen til Tour de France!

MadsJ

Se Boonen bli kåret til seierherre her:

[sumo progid=»301364″]