Gledelig sykkeluke!

Kurt-Asle-Arvesen

Uken som gikk har gitt oss meget oppløftene sykkelresultater sett med norske øyne!

Kurt Asle Arvesens seier i E3 Priis Flaandern på lørdag må kunne regnes hans største seier i et endagsritt! Seieren er svært gledelig med tanke på at et av de mest prestisjefylte endagsrittene av alle, Tour de Flaandern, ruller av gårde neste helg. Med lørdagens seier i ”E3” vant Kurt Asle Arvesen et av de viktigste oppkjøringsrittene til Flaandern rundt. Seieren setter Kurt Asle automatisk på listen som en mulig outsider i kampen om en topplassering i rittet vi nordmenn best kan sammenligne med ”Belgias svar på Holmenkoll-dagen, ganger tjue”.

Selv om Kurt Asle Arvesen har sterke lagkamerater som Fabian Cancellara og Karsten Kroon på laget, kan likevel Kurt få en ”jokerrolle” i lagoppsettet til CSC i den kommende stor klassikeren. CSC kan glede seg over å ha en solid lagrytter som beviser at han har potensial til å vinne selv.

Vant gjorde også stortalentet Edvald Boasson Hagen! Unggutten beviste hvilken enorm kapasitet han innehar med å vinne siste etappe av det franske todagersrittet Criterium Internasjonal. At seieren kom på en tempoetappe viser at det ikke ligger noen tilfeldigheter bak prestasjonen. Med sterke tempospesialister overbevisende langt bak tidsmessig er det ikke virkelighetsfjernt for Edvald å dagdrømme om en fremtidig seier på prologen i Tour de France.

Edvald markerte på en overbevisende måte at han er en meget spennende mann for fremtiden i det internasjonale proffeltet.

Edvald-Boasson-Hagen

Lovende og imponerende norske takter fikk vi også i det ukelange etapperittet Tour de Normandie. De to Joker Bianchi-ytterne Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug hadde hver sin dag i den gule ledertrøyen. Kristoff, som også bærer den norske mestertrøyen, innehar solid fysisk kapasitet og sterke spurtegenskaper. Gode forutsetninger til hyppig å kunne samle inn toppresultater.

Når han i år er ute av skyggen til sin tidligere lagkamerat Boasson Hagen, har han frie tøyler til å satse på egne resultater. Hans lagkamerat Lars Petter Nordhaug bør også kunne ”nyte” en rolle hvor han er ute av skyggen til Boasson Hagen.

Nordaug er en spennende etapperytter og har et bra potensial til å kjempe om toppplasseringer sammenlagt i etapperitt hvor Team Joker Bianchi får sjansen til å vise frem sitt unge lag.

MadsJ