På ny sjarmoffensiv i Canada

bilde

BESØKER CANADA: Det unge hertugparet av Cambridge innleder lørdag ettermiddag sitt andre offisielle besøk i Canada. Denne gang besøker de provinsene British Columbia og Yukon. (PA)

Og denne gang har de med begge barna!

I uken som kommer vil verden daglig kunne våkne opp til nye bilder av det unge hertugparet av Cambridge.
Og kanskje også av deres to søte smårollinger,  prins George og prinsesse Charlotte.

William og Kate innleder nemlig lørdag ettermiddag lokal tid sitt andre offisielle besøk i Canada – og denne gang har de altså valgt å ta med seg begge barna.

Forventningene til besøket er naturlig nok enorme – og kanadierne har talt ned til besøket i et par måneder allerede.
Og et rekordstort internasjonalt pressekorps er for lengst på plass “over there” – for å følge prinseparet på deres ukelange rundreise i provinsene British Columbia og Yukon.

104b5b4900000514-3804311-image-a-32_1474653131985

HAR MED BARNA: For første gang er William og Kate med seg begge barna på en offisiell reise i utlandet. Tre år gamle George har vært med en gang for , men lille Charlotte (1) er på sin første offisielle reise. (PA)

Familien Cambridge ankommer byen Victoria I British Columbia lørdag ettermiddag lokal tid  – og regionshovedstaden vil også være familiens “base” under hele oppholdet i Canada.

Hertugfamilien og deres følge på 12 nære medarbeidere innlosjeres nemlig allerede ved ankomsten i ærverdige Government House i byen.
Og de to små barna vil faktisk  bli boende her med sine barnepiker hele uken, mens det kongelige foreldreparet vil reise litt til og fra.

Det er også i Victoria familien Cambridge tar farvel med sitt kanadiske vertskap lørdag 1. oktober – for å fly hjem til London.

bilde

FAMILIENS BASE: Ærverdige Government House i Victoria er Cambridge-familiens base under oppholdet under oppholdet – og her vil barna oppholde seg hele uken med sine barnepiker , mens foreldrene farter litt til og fra i regionen . (PA)

Men i mellomtiden vil William og Kate altså ha besøkt en rekke større og mindre steder i regionen. 

Søndag skal hertugparet blant annet til storbyen  Vancouver, der de har fullt program.
Og siden går det slag i slag hele uken…

Mest spenning knytter det seg kanskje til et stort arrangement for barn i parken rundt ærverdige Government House i Victoria torsdag formiddag…
Der skal nemlig prins George og prinsesse Charlotte  etter planen sammen med sine foreldre møte jevnaldrende kanadiske barn  – og få leke med dem!

 

bilde

FORRIGE GANG: Sist William og Kate var på offisielt besøk i Canada var sommeren 2011 – bare noen måneder etter bryllupet. Nå er de tilbake som tobarnsforeldre – på sin åttende offisielle utenlandsreise sammen. (PA)

Her følger Kensington Palaces egen reiserute for Canada-besøket:

ROYAL TOUR OF CANADA 2016

Saturday 24th September: Victoria, British Columbia

Sunday 25th September: Vancouver, British Columbia

Monday 26th September: Bella Bella and Great Bear Rainforest, British Columbia and Victoria, British Columbia

Tuesday  27th September: Kelowna, British Columbia and Whitehorse, Yukon

Wednesday 28th September: Whitehorse and Carcross, Yukon

Thursday 29th September: Victoria, British Columbia

Friday 30th September: Haida Gwaii, British Columbia

Saturday 1st October: Victoria, British Columbia

bilde

I STUDIO SØNDAG MORGEN: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland dekket det store prinsebryllupet i London i april 2011 – og han har fulgt det unge hertugparet av Cambridge tett i alle år siden. Søndag morgen kl 0800 er han på plass i Nyhetsmorgen på Nyhetskanalen for å snakke om familien Cambridges Canada-besøk – og vise de første bildene fra ankomsten i Victoria natt til søndag norsk tid.  . (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                   kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter        @tv2KjellArne

OG SØNDAG MORGEN KL 0800 ER JEG ALTSÅ GJEST I STUDIO PÅ NYHETSKANALEN FOR Å SNAKKE OM CANADA-BESØKET!

Kjell Arne Totland signatur

 

5 tanker om “På ny sjarmoffensiv i Canada”

 1. Palestina er vel ikke værre enn å annerkjenne enn nye Kosovo o Nye Norge hvor 10 % minoritet eskalerer til 90 % majoritet på 50 år med organisert folkevandring under politikerapatisk applaus.

 2. de rødgrønne har vel anerkjent palestina som stat for lenge siden, så nå kan de konsentrere seg om å anerkjenne norge som stat utenfor unionen

 3. ”I dag vil selv en utenriksminister fra Fremskrittspartiet ha vanskelig
  med å finne en meningsfelle i israelsk politikk. Tidlig på 90-tallet
  fantes det også en folkelig støtte til fredsforhandlinger og til to
  stater. ”

  Har du en ENESTE gang spurt deg selv hva som er grunnen til dette?

 4. Du er en simpel og råtten løgner og forræder mot friheten, demokratiet og alt som er rett og riktig her i verden..der du vil BOIKOTTE det eneste demokratiske landet i Midt-Østen?!

  Et land som forlengst har tilbudt palestinerne deres egen stat, på en eneste betingelse…at de går bort fra sitt krav om at Israel opphører å eksistere!

  Et land som gratis hjelper tusener av palestinere hvert år med legehjelp blant mange andre ting…og daglig subsidierer Gaza med råvarer ..og til takk får sendt raketter tilbake! Og når de så forsøker å uskadeliggjøre rakettrampene setter politiske svindlere som deg propagandaapparetet i gang med massive kampanjer over hele Vesten for å bevise hvor aggressive israelerne er! Det er nok ikke annet enn godt gammeldags jødehat som ligger bak.

  Du er en skandale og SKAM som politiker…men heldigvis er det partiet du representerer i ferd med å gå til helvete..det er allerede halvert i Tromsø og har 24 % oppslutning på meningsmålingene på landsbasis…så du skal bare fortsette din destruktive og undergravende virksomhet for å ødelegge demokratiet i verden og legge til rette for det religiøs -fascistiske shariastyret du og resten av landsforræderne i det slenget av et parti du representerer arbeider for ..det norske folk er omsider i ferd med å gjennomskue dere…og det er ikke en dag for tidlig!

Det er stengt for kommentarer.