Kongepar & kronprinspar drar ikke til kongelig bursdag i Stockholm

bilde

BLIR HJEMME: Kong Harald og dronning Sonja skulle lørdag ha deltatt ved feiringen av kong Carl Gustafs 70-årsdag i Stockholm , men avlyser nå reisen i respekt for ofrene de pårørende etter helikopterulukken på Vestlandet. (ntb)

Avlyser sin reise til Sverige!

Den tragiske helikopterulykken ved Turøy i Hordaland fredag formiddag har rystet oss alle.
Også medlemmene av kongefamilien.
Fredag ettermiddag gikk således følgende kondolansetelegram fra HM Kongen til Statoil:

“Jeg har med stor sorg mottatt nyheten om helikopterulykken ved Turøy i Øygarden kommune. På vegne av meg selv og Kongefamilien uttrykker jeg våre kondolanser og dype medfølelse til de etterlatte og alle som er rammet.”

Harald R

getImg6-e1390232054545

BLIR HJEMME: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit skulle også ha deltatt ved feiringen i Stockholm lørdag, men avlyser i likhet med kongeparet reisen til Sverige etter den tragiske helikopterstyrten på Vestlandet. (stella)

Ikke lenge etter ble følgende pressemelding så sendt ut fra Det kongelige slott:

“AVLYSER REISEN TIL SVERIGE

Kongeparet og Kronprinsparet reiser ikke til Sverige for å delta i feiringen av HM Kong Carl Gustaafs 70-årsdag på grunn av helikopterulykken i Øygarden kommune. “

ste_king_carl_xv_592162-e1371214352408-550x315

STORSLÅTT FEIRING: Slik så det ut , da kong Carl Gustaf feiret sin 60-årsdag i 2006. Men denne gang blir altså Norges kongepar hjemme i respekt for ofre og pårørende etter helikopterulykken på Vestlandet fredag. (stella)

Det har lenge vært planlagt at både kongeparet, kronprinsparet og ekteparet Behn skulle være til stede ved den storslåtte fødselsdagsfeiringen i Stockholm lørdag.
Feiringen starter med en Te Deum i Slottskyrkan kl 1000 – og avsluttes med middag i Rikssalen og dans i Vita Havet på Stockholm slott.

Både kongepar og kronprinspar  har nå avlyst turen til Sverige – og prinsesse Märtha Louise og Ari Behn vil representere den norske kongefamilien alene ved lørdagens feiring.

bilde-3

STOCKHOLM SLOTT: – Feiringen lørdag både begynner og slutter på ærverdige Stockholm slott, forteller Kongebloggens Kjell Arne Totland. – Dagen starter med en Te Deum i Slottskyrkan og avsluttes med middag i Rikssalen og dans i Vita Havet.  Og midt på dagen er det både hyllest på Slottsbacken , kortesje  gjennom Stockholm og lunsj i byens rådhus. (JP)

Fredag kveld mottok kong Harald følgende kondolansetelegram fra sin slektning og kollega , jubilerende kong Carl XVIGustaf:

“Det är med bestörtning som jag och Drottningen mottagit besked om den mycket tragiska helikopterolyckan i Norge.

Jag tillsammans med hela Kungafamiljen framför vårt djupaste deltagande till offrens familjer och till hela det norska folket.”

Carl Gustaf R

Kjell Arne Totland signatur