Fem år siden William & Kates eventyrbryllup…

2509951

NYGIFTE: Prins William og hans Kate forlater Westminster Abbey etter den storslåtte vielsen for fem år siden. Han i sin nye staselige uniform fra IIrish Guard – og hun i sin drømmekjole fra McQueen og et utsøkt diamantdiadem etter Dronningmoren. (PA)

29. april 2011…

Jeg husker svært godt denne spesielle vårdagen for fem år siden…  En historisk dag, men også en svært så travel og laaaang dag!
Jeg var nemlig  i London “på jobb”  – både for TV 2 og for min daværende hovedarbeidsgiver, Se og Hør.

Og det ble virkelig en uforglemmelig dag!

Fra grytidlig om morgenen var jeg på plass på pressetribunen utenfor Westminster Abbey , der jeg så alle de kongeliges ankomst.  Samt bruden i sin drømmekjole, selvsagt. 
Deretter så jeg selve vielsen sammen med min britiske fotograf på en provisorisk monitor vi hadde utstyrt oss med…

Siden forflyttet jeg meg så til TV 2s eget studio like utenfor Buckingham Palace, der jeg fikk med meg både den store balkongscenen og ikke minst Kysset alle håpet på…

bilde

PÅ BRYLLUPSDAGEN: TV2s Kjell Arne Totland foran Buckingham Palace på William og Kates bryllupsdag 29. april 2011. – En minnerik dag! sier han.-  På bildet kan man skimte både det spesielle kongelige festflagget og den purpurfargede fløyelen rundt Slottsbalkongen, sier han. (tv2)

Jeg har i årenes løp dekket og kommentert mer enn 25 fyrstelige bryllup – i mange land …
Og selvsagt husker man alt det storslåtte og grandiose glitteret fra de store kongelige bryllupene …

Men faktisk er det de små og nære øyeblikkene man kanskje husker aller best:
Vår egen Mette-Marits tårer i kirken – og  Nederlands dronning Máxima, som også måtte fram med lommetørkleet , da en argentinsk tango ble spilt under vielsen.

Og ikke minst danske kronprins Frederiks rørende tårer,  da han så sin vakre australske brud komme inn i kirken ved farens arm.

RoyalBaby_02_1761250a

KYSSET: Prins William kysser sin Kate på slottsbalkongen etter vielsen – til stormende jubel fra de mange tusen menneskene som hadde samlet seg utenfor Buckingham Palace. (PA)

Slik var det også i London for fem år siden…

Det etterlengtede Kysset ute på slottsbalkongen var sjarmerende nok…
Men
 prins William og hans Kate sjarmerte meg virkelig i senk, da de etter bryllupslunsjen på Buckingham Palace kom kjørende ut slottsporten – og ned The Mall – i en åpen sportsbil med ballonger,  blikkbokser  og det hele

Med Prinsen selv ved rattet – og den nybakte hertuginnen fortsatt i sin store brudekjole med slør og gnistrende diamantdiadem!

Jeg sto selv tilfeldigvis like utenfor Buckingham Palace da det plutselig skjedde  – og opplevde det hele på nært hold.

article-1381967-0BD57B1D00000578-573_964x492

BIG SURPRISE: William og Kate forlater Buckingham Palace i åpen bil etter bryllupslunsjen. Han sitter selv ved rattet – og hun bærer fortsatt brudekjole og diadem. – Jeg så det på nært hold – og glemmer det aldri! sier TV2s Kjell Arne Totland. (AP)

En uforglemmelig opplevelse – og et morsomt minne!

Siden den gang har jeg fulgt det unge hertugparet med stor interesse – og sett dem bli en lykkelig familie på fire.
Samt gode representanter for det britiske kongehuset og glimrende ambassadører for Stobritannia i utlandet. .

NB I anledning William og Kates bryllupsdag er undertegnede gjest i studio på TV2 Nyhetskanalen fredag kl 1000.
For å fortelle om hvordan jeg opplevde bryllupet i London for fem år siden  – og snakke litt om alt som har skjedd i det unge hertugparets liv i årene som har gått siden den gang.  Så se og hør oss da vel! 😀

bilde

I STUDIO FREDAG: MORGEN I anledning bryllupsdagen fredag kommer Kongebloggens Kjell Arne Totland i studio på TV2Nyhetskanalen kl 1000 for å snakke om bryllupet i 2011 og om det unge hertugparets liv i de fem årene som har gått siden den gang . (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail              kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter    @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur