Maddes barnekalas på slottet

Madeleine-slottet-1

VERTINNE I GRAND GALLA: Prinsesse Madeleine hadde iført seg gallakjole med ordensbånd og diadem , da hun denne uken tok imot 12 barn med alvorlig diagnose til barneksalas på Stockholm slott. Dette gjorde hun som beskytter for stiftelsen “Min Stora Dag: ( Kate Gabor/Kungahuset)

Tok imot barna i grand galla!

Prinsesse Madeleine av Sverige har i mange år vært høy beskytter for organisasjonen “Min Stora Dag” , en veldedig stiftelse som har som mål å gi alvorlig syke barn en spesiell opplevelse i hverdagen.

Leonore-madeleine-slottet-2

PÅ GULVET: Prinsesse Madeleine satte seg også ned på gulvet og lekte med sine 12 gjester. I bakgrunnen sitter imponerte foreldre. I bakgrunnen: Lille prinsesse Leonore. ( Kate Gabor/ Kungahuset)

Det kan være en liten reise – eller et besøk i en fornøyelsespark. Tidligere har Madde også bidratt med å lese eventyr for spesielt utvalgte barn.

I år overgikk imidlertid prinsessen alle tidligere “opplevelser”, da hun denne uken like godt inviterte 12 svenske barn med en alvorlig diagnose til et eventyrlig barnekalas på Stockholm slott.

Madeleine-kalas-slott

TIL BORDS: Madde fikk som vi ser hjelp av en av slottets lakeier til å forsyne barna med kaker og brus – samt små overraskelser. (Kate Gabor/Kungahuset)

Barna møtte opp i sin fineste gå bort-stas – og prinsessen selv hadde som vi ser kledd seg i grand galla med ordensbånd og diadem og det hele…

Ja, faktisk hadde hun iført seg samme gråblå blondekjole og samme imponerende hodesmykke med akvamariner , som hun bar ved Nobel-banketten Stockholm Stadshus i desember i fjor.

a-tobbe-sagokalas

TRYLLEKUNSTNER: Madeleine hadde også invitert en berømt tryllekunstner til å underholde barna. Helt til venstre en storøyd prinsesse Leonore i rosa prinsesse- kjole. (Kate Gabor/ Kungahuset)

Madde hadde til alt overmål tatt med seg datteren Leonore – og den sjarmerende to-åringen løp forundret rundt blant alle de andre barna iført en spesialsydd ballkjole i babyrosa tyll.

Selv må jeg innrømme at jeg storligen imponert over prinsesse Madeleine og hennes kreativitet.
H
un har da også fått velfortjent ros for sitt initiativ.
Og de 12 barna utvilsomt et minne for livet!

leonore-slottet-3

SAY CHEESE! Trykkekunstneren og prinsessen poserer med barna. I forgrunnen lille prinsesse Leonore. /Kate Gabor/ Kungahuset)

Et helt fabelaktig arrangement, spør du meg…
Og kanskje en ide for vår egen prinsesse Märtha Louise?

Hun har jo et eget hjelpefond for barn, som bærer hennes navn!

bilde

IMPONERT: – Jeg er imponert over prinsesse Madeleines initiativ og den fabelaktige måten hun gjennomfører det på, sier Kongebloggens Kjell Arne Totland, som mener dette burde være en god idè for vår egen prinsesse Märtha Louise og hennes hjelpefond for barn.  (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                    kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter         @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur