Bærer stolt farmor Sonjas smykkegaver

83f6c265c190b633ba2d8f647da6330b569f94311b4ea

ARVEPRINSESSEN: Ingrid Alexandra smiler litt skjelmsk til fotografen… Til sin lyse sommerkjole bærer hun et diamanthjerte med rød rubin – og ørsmå øresmykker i briljanter – begge deler dåpsgaver fra farmor Sonja. ( Jørgen Gomnæs/Kongehuset)

Se mine smykker!

I anledning prinsesse Ingrid Alexandras 12-årsdag torsdag, har Slottet publisert en serie nye bilder av bursdagsbarnet…

64f494f7b9204f9320dc2faad6b4ae7f56969f833bf56

TRE GENERASJONER: Slekt skal følge slekters gang… Ingrid Alexandra med pappa Haakon og farfar , kong Harald, Arveprinsessen har skiftet kjole, men smykkene er de samme. (Jørgen Gomnæs/ Kongehuset)

Og på alle bildene bærer den unge arveprinsessen et stort diamanthjerte med en rød rubin rundt halsen – hengende i et kjede av ørsmå naturperler.
Samt små briljantslipte diamanter i ørene.

DÅP

DÅPSGAVEN FRA FARMOR: Til dåpen i 2004 hadde farmor Sonja dekorert et skrin med bilder av dåpsbarnet samt papirklipp av rosa roser. I skrinet lå halskjedet med rubinhjertet – og på rosene hadde Sonja festet øredobbene i perler og briljanter som små duggdråper. (ntb/Scanpix)

Begge deler var gaver til Ingrid Alexandra fra farmor Sonja til dåpen i 2004.
Hjertet med rubin bar Sonja selv i mange år på 1970 og 80-tallet.
I samme kjede av små naturperler, som barnebarnet nå bruker.

sx8397fa

BAR SELV SMYKKET: Sonja bar selv det vakre hjertet flittig på 1970 – og 80-tallet. (ntb/Scanpix)

Og siden dåpen i 2004 har faktisk mamma Mette-Marit lånt datterens vakre smykke en rekke ganger.
På ulike kjeder  – og gjerne sammen med andre glitrende anheng, slik hun gjerne gjør,  

MAMMA METTE-MARIT MED HJERTET

MAMMA METTE-MARIT: Kronprinsesse Mette-Marit har lånt datterens diamanthjerte en rekke ganger – og brukt det sammen med andre anheng på ulike kjeder. (Stella)

Første gang Ingrid Alexandra selv tok smykket i bruk, var da hun i juni 2010 var brudepike for sin gudmor kronprinsesse Victoria av Sverige ved det storslåtte bryllupet i Stockholm.
Men den gang hadde prinsessen ennå ikke fått hull i ørene – så de glitrende øresmykkene fikk fortsatt vente i smykkeskrinet på jenteværelset på Skaugum i et par år…

FØRSTE GANG - STOCKHOLM JUNI 2010

FØRSTE GANG: Prinsesse Ingrid Alecandra bar selv halskjedet med rubinhjertet , da hun i 2010 var brudepike for sin gudmor , kronprinsesse Victoria av Sverige. Men den gang hadde hun ennå ikke fått laget hull i ørene, slik at hun kunne bruke øresmykkene. (ntb/Scanpix)

De små øresmykkene i briljanter var nylaget til den lille prinsessen – og farmor Sonja forærte faktisk sin nyfødte sønnedatter også et sett øredobber av ørsmå naturperler.

Og etter at Ingrid Alexandra for et par år siden fikk laget hull i ørene, har hun brukt begge settene flittig – både til hverdag og fest.

bilde

– GRATULERER MED DAGEN – Det er spennende å følge prinsesse Ingrid Alexandra og se henne vokse og utvikle seg med oppgavene hun får, sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland. – I februar skal hun tenne OL-ilden på Lillehammer – slik hennes far gjorde samme sted i 1994.

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                            kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter                  @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur