Slik blir Stortingsmiddagen på Slottet

 

maxresdefault (2)

– VELKOMMEN TIL OSS! Kong Harald ønsker torsdag kveld nok en gang  alle nasjonalforsamlingens representanter velkommen til hyggelig samvær og utsøkt taffel på Slottet. Ved hovedbordet sitter kongeparet flankert av statsminister og stortingspresident. (ntb/Scanpix)


Alt klart for årets slottsmiddag for folkets kårne!

Torsdag kveld er det igjen dags for den tradisjonsrike såkalte  Stortingsmiddagen på Slottet.

Kong Harald og dronning Sonja har tradisjonen tro invitert alle samtlige stortingsrepresentanter – samt representanter for Regjeringen – til hyggelig samvær og utsøkt taffel i de vakre salene i kongeboligen i Oslo .

p729x (1)

KAVALER FOR TO: Kronprins Haakon vil også i år føre både sin hustru kronprinsesse Mette-Marit og sin tante prinsesse Astrid fru Ferner til bords. (ntb/Scanpix)

Og i den anledning vil det også blafre i levende lys i alle de store vinduene mot Slottsplassen – slik det alltid er når dronning Sonja inviterer til fest.

Her i TV2 slår vi i år virkelig på stortrommen i anledning Stortingsmiddagen torsdag kveld…

 Og vi vil behørig dekke middagen både fra utsiden på Slottsplassen – og inne i kongeboligens Store Festsal og Store Spisesal.

Oslo 20150622. Slottet åpner dørene for publikum tirsdag. Bordet i den store spisesal er dekket for Stortingsmiddag slik den var 16 oktober 2014. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

STORE SPISESAL: I Slottets Store Spisesal vil det i kveld være dekket til nærmere 225 personer – det meste spisesalen kan romme. Her bordene, slik de var dekket ved fjorårets stortingsmiddag. I taket et helt spesielt arrangement av prismer, som Sonja faktisk fant på loftet. (ntb/Scanpix)

På TV2 Nyhetskanalen blir det en lengre forhåndssak om middagen allerede kl 18.00 – illustrert med bilder fra fjorårets middag og borddekning.

Fra kl 19.00 sender TV2 så direkte fra Slottet – med kommentarer både fra Slottsplassen og fra studio.
Vi samtaler med gjester som ankommer middagen – og sender siden live fra inngangsprosesjonen gjennom Store Festsal og inn i Store Spisesal.

Oslo 20150622. Slottet åpner dørene for publikum tirsdag. Bordet i den store spisesal er dekket for Stortingsmiddag slik den var 16 oktober 2014. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KONGELIG KUVERT: Kuverten ved Stortingsmiddagen på Slottet i oktober 2014. Porselenstallerkene er spesiallaget til Store Spiesal – og har farger og dekor fra de pompeianske dekorasjonene i rommet. .Man har som vi ser pyntet med både roser, lyng og små nypegrener.  (ntb/Scanpix)

 

TV2 Nyhetskanalen sender også live fra talene til konge og stortingspresident, som kommer like etter hverandre kort tid etter at man har satt seg til bords kl 20.00.

De to humoristiske herrene pleier begge alltid å ha noen glitrende gullkorn på lur…
Det løser opp stemningen  – og  latteren sitter alltid løst.

Så følg oss i kveld da vel – på TV2 Nyhetskanalen!

bilde

I SLOTTETS SALER: Kongebloggens Kjell Arne Totland i kongeboligens såkalte Lille Festsal , som både vertskap og gjester spaserer gjennom ved alle Slottets gallamiddager – på vei fra Speilsalen til Store Festsal og Store Spisesal. På bakveggen Håkon Gullvågs helfigurs gallaportrett av dronning Sonja. På venstre side av døren i bakgrunnen er det et tilsvarende gallabilde av kong Harald.  Rommet er totalrenovert og har nå  fått tilbake sine opprinnelige farger. (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                                    kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter                         @TV2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur