Hertuginne Kates glitrende debut

 

taa81908

CHEERS! En smilende hertuginne Kate skåler med Kinas president Xi Jinping ved statsbanketten på Buckingham Palace tirsdag kveld. Til den enkle postkasserøde kjolen fra favoritten Jenny Packham bærer Kate diadem , øresmykker og to praktarmbånd i gnistrende diamanter – alt stilt til hennes rådighet av dronning Elizabeth for kveldens spesielle anledning. (PA)

Lady in red

I Storbritannia er det virkelig “Kate-Mania” denne uken…

Spesielt fordi den unge hertuginnen av Cambridge tirsdag kveld var til stede ved sin første såkalte “State Dinner” på  Buckingham Palace  – en stor gallamiddag til ære for Kinas president, som er på et historisk statsbesøk i landet .

bilde

PÅ VEI TIL MIDDAG: De første bildene av Kate på vei til gallamiddagen i hertugparets Bentley tirsdag kveld , var nok til at britene gikk “bananas” på sosiale medier. Dette er nemlig bare tredje gang Kate viser seg med et kongelig diadem etter at hun giftet seg inn i kongefamilien i 2011. (PA)


Og såkalte “car-shots” av Kate i limousine på vei til middagen florerte allerede tirsdag kveld på mange britiske nettsider. Og “alle” fikk et ørlite gIimt av hertuginnes lysende røde gallakjole og glitrende diamantdiaem…

Og da BBC senere på kvelden sendte live fra inngangsprosesjon og taler, var det ikke til å unngå at Kate kom i fokus , der hun tronte ved hovedbordet sammen med Kinas president og dronning Elizabeth.

taa815e9_0

WELCOME TO GREAT BRITAIN! Dronning Elizabeth ønsker Kinas president velkommen til Storbritannia på et historisk statsbesøk. Kate lytter andektig. (PA)

I britisk presse har man sett fram til denne kvelden i mange uker pga hertuginne Catherines spesielle galla-debut – og aviser og ukeblader har spekulert både i hennes antrekk og smykker.  Spesielt har man vært opptatt av hvilket diadem Kate ville bære…

Og Kate skuffet selvsagt  ikke på noen måte sine mange fans og beundrere…
For p
rins Williams flotte frue var virkelig “Lady in red” tirsdag kveld – i sin utsøkte røde gallakjole fra favoritten Jenny Packham – en vakker gest til Presidentens hjemlige røde flaggfarge.

taa81bc3 (1)

NASJONALSANGENE AVSPILLES: Både den britiske og den kinesiske nasjonalsangen ble tradisjonen tro avspilt under middagen – og både vertskap og hedersgjest reiste seg. (PA)

Og i det mørke håret glitret det utsøkte såkalte “Lotusblomst- diademet” i diamanter – et hodesmykke som i sin tid var en bryllupsgave til den avdøde Dronningmoren og som i dag er i dronning Elizabeths eie.

Og Kate hadde til og med fått hedersplassen ved siden av den kinesiske presidenten , som hadde Dronningen på sin andre side.
Så her kan man virkelig snakke om en glitrende debut!

KjellArneB

FØLGER TETT: – Gallamiddagene på Buckingham Palace er noe helt spesielt, sier Kongebloggens Kjell Arne Totland, som tirsdag kveld fulgte dekningen av Statsbanketten til ære for Kinas president på BBC og på britiske nettsider. (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                         kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter               @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur