Tre tronfølgerpar i grand galla

bilde

DANMARKS KRONPRINSPAR: Frederik og Mary poserer i grand galla mot nøytral bakgrunn  – begge med den danske Elefantorden over brystet. Han er i generals galla med epåletter i gull – og hun i en vinrød velour med en litt modernisert utgave av enkedronning Ingrids store rubingarnityr, som kom til Skandinavia med kong Carl Johans dronning Desirèe. På brystet bærer Mary sin svigermor dronning Margrethes smykkeportrett. (Kongehuset.dk)

Glitrer i galla

Med jevne mellomrom tas det nye offisielle bilder av Europas kongepar og tronfølgerpar…
Blant annet til bruk som gaver ved besøk i utlandet…

Lørdag la hoffet i København ut et nytt gallabilde av kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

bilde

SVERIGES KRONPRINSESSEPAR: Victoria og Daniel poserer i grand galla mot nøytral bakgrunn  – begge med den svenske Serafimerorden over brystet. Han er i sivil galla – og hun i kongeblått og sort med strålediadem, collier og armbånd i fyrstelige diamanter. På brystet bærer hun et smykkeportrett av pappa Carl Gustaf. (Kungahuset.se)

Og tidligere i uken publiserte Slottet i Stockholm et nytt offisielt bilde av kronprinsesse Victoria og Daniel.

Bildet av Sveriges kronprinsessepar var imidlertid som tidligere vist her i Kongebloggen tatt under fjorårets Nobel-festligheter.

bilde

NORGES KRONPRINSPAR: Haakon og Mette-Marit i grand galla mot nøytral bakgrunn , begge med den norske St Olavs orden i nasjonaløfarget bånd over brystet. Han er i infanteriets galla med alle sine norske ordener og dekorasjoner. Bildet er tatt da Haakon fortsatt var brigader. Han er siden blitt firestjerners general med dobbeltspent uniform.  Mette-Marit er på bildet iført  en blekrosa aftenkjole fra Pucci og sitt brudediadem i diamanter. På brystet bærer hun sin svigerfar, kong Haralds portrett. (kongehuset.no)


Her hjemme er det gått noen år siden kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit poserte for nye offisielle gallabilder.

Bildet over er det foreløpig siste gallaportrettet av Norges kronprinspar kongehuset har publisert.

bilde

I STUDIO: – Det er alltid interessant å se hvordan man velger å framstille de kongelige på offisielle bilde. Her kommenterer han et nytt bilde av Sveriges dronning Silvia , som er fotografert i storslagne omgivelser på Stockholms slott. (tv2)

Kjell Arne Totland signatur