Sonja feirer sitt hjertebarn…

bilde

FEIRER SITT HJERTEBARN: Dronning Sonja er genuint opptatt av “sin” skole i Fjaler – og har flere ganger selv omtalt den som sitt “hjertebarn” . (Stella)

Fyrstelig feiring i Fjaler…

United World College har som grunnidè å samle ungdom fra ulike land og kulturer til  samvær og felles undervisning i både teoretiske  og praktiske fag – med den målsetting å skape en fredelig og bærekraftig framtid for oss alle..
Og det finnes i dag slike internasjonale skoler i land over hele kloden .

standard_r_c3_b8de_kors_nordisk_united_world_college__e2_80_93_1_1

IDYLLISK: Red Cross United World College ligger vakkert til i naturen i Flekke i Fjaler. Mandag avlegger dronning Sonja sitt niende besøk på skolen – for å feire 20-årsjubileet.. (uwc)

Mandag feires den internasjonale UWC-dagen over hele verden . Men her i Norge er feiringen i dag helt spesiell.

Den internasjonale skolen i Flekke i Sogn og Fjordane – gjerne kalt Verdensgymnaset –  kan nemlig samtidig feire sitt 20-årsjubileum.
Og det attpåtil med skolens høye beskytter,  Hennes Majestet dronning Sonja , hjertelig til stede   – som så mange ganger før…

Så har da Sonja også selv flere ganger omtalt denne skolen som sitt eget spesielle “hjertebarn”!

4bc00d327fc9d68905db5c7a1c5dd2ef5342b531140ad

FORRIGE BESØK: Dronning Sonja var sist i Fjaler i april – fort å legge ned grunnsteinen til et nytt skolebygg. (uwc)

Jeg var faktisk selv på plass da dronning Sonja i 1995 åpnet skolen – sammen med Jordans dronning Noor,  som i mange år har vært skolenes internasjonale beskytter eller “president”.

Den første presidenten for UWC var prins Charles’ onkel, Lord Louis Mountbatten , som ble drept av IRA .
Senere har både Charles selv og Nelson Mandela hatt denne ærestittelen.

embla_i_fjaler

TO DRONNINGER: Dronningene Sonja av Norge og Noor av Jordan sammen i Fjaler ved åpningen av den internasjonale skolen i 1995. (uwc)

Kong Willem-Alexander av Nederland har for øvrig selv vært elev ved en av UWCs skoler – og i hans hjemland spekuleres det i at han kanskje vil sende en av sine tre døtre på en slik skole.

Og så begeistret som dronning Sonja er for skolenes spesielle grunnidè og pedagogikk, kan det jo faktisk hende at hun foreslår et UWC-opphold for et av sine barnebarn…

bilde

CELEBERT MØTE: – Ved åpningen av UWCs college i Fjaler i 1995, hadde jeg den store ære og glede å møte både dronning Sonja og Jordans dronning Noor (bildet) , som er UWCs internasjonale beskytter. sier TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland.  (HJ)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                 kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter      @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur