Bar dronning Victorias brosje på sin store dag…

bilde

PÅ JOBB JUBILEUMSDAGEN: Dronning Elizabeth onsdag formiddag – i et ensemble i lysende turkis og kornblått med til hørende hatt – og med en av sin tippoldemors sløyfebrosjer på brystet. (PA)


Bar tippoldemors sløyfebrosje i diamanter!

Som tidligere nevnt her på Kongebloggen, passerte dronning Elizabeth onsdag sin tippoldemor dronning Victorias rekord – og ble Storbritannias  lengst regjerende monark noensinne.

queen22_3433825b

DIAMANTER: Dronning Elizabeth har en enorm samling brosjer i diamanter og andre edelstener i sine smykkeskrin. Sammen med sin kammerpike hadde hun onsdag funnet fram en av dronning Victorias vakre sløyfebrosjer i gnistrende diamanter. (PA)

For jubilanten selv var det “business as usual” denne dagen  , da hun tok turen fra ferieslottet Balmoral i Skottland for å åpne en ny toglinje i regionen.

Majesteten nevnte heller ikke “jubileet” eller Victoria med ett eneste ord, da hun avduket en plakett til minne om åpningen.

bilde

VICTORIAS BROSJE: Dronning Elizabeth fikk laget tre slike brosjer hos Garrard i London i 1858 – en stor og to mindre. Onsdag bar dronning Elizabet en av de små for å hedre sin tippoldemor. (Royal Collection)

Men “Lilibet” hadde på snedig vis sørget for at tippoldemoren var med likevel…
På brystet bar Storbritannias monark nemlig en av dronning Victorias tre utsøkte sløyfebrosjer i diamanter.

Victoria fikk laget brosjene hos hoffjuveler Garrard i London i 1858 , og de har siden den gang prydet alle britiske dronninger –  i både hverdag og fest…

bilde

KOMMENTERTE: TV2s kongehusekspert Kjell Arne Totland kommenterte gårsdagens “jubileum” på Nyhetskanalen – og oppdaget dronning Elizabeths vakre gest: På brystet bar hun tippoldemor Victorias sløyfebrosje i diamanter! (tv2)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                          kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter               @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur