Daisy tjuvstartet bursdagsfeiringen

bilde

I STORSLAG: Dronning Margrethe var i storslag under festmøtet i Aarhus onsdag formiddag. 75-åringen hadde som vi ser kledd seg helt i hvitt i dagens anledning. Og på brystet og i ørene bar hun flotte rubin-smykker som ektemannen prins Henrik selv har designet til henne. (Stella)

Danmarks dronning fyller 75 til uken.
Og Margrethe skal tradisjonen tro feires med store fester og mange gjester i København onsdag 15. og torsdag 16. april .

Queen Margrethes 75th anniversary

I ÅPEN VOGN: Dronningen og Prinsgemalen kjørte i åpen karet gjennom Aarhus’ gater , der store folkemengder hadde tatt oppstilling – med danske flagg og pappkroner på hodet.. (Stella)

Men kunstneriske “Daisy” elsker som kjent å feste og feire , og hun har faktisk allerede tjuvstartet feiringen av fødselsdagen. 

Ikke i København, men i universitetsbyen Aarhus!

Queen Margrethes 75th anniversary

STRÅLENDE SMIL: Margrethe riktig strålte , da hun ankom rådhuset hånd i hånd med sin Henrik. Det vinterhvite ensemblet med besetning i hvit mink var nytt til hennes siste store regjeringsjubileum i 2012. .  (Stella)

Onsdag formiddag kjørte Margrethe og hennes Henrik i åpen karet gjennom Aarhus’ gater – og etterpå var det både festmøte med taler,  balkongscene og lunsj på byens rådhus.

Queen Margrethes 75th anniversary

VINKET TIL FOLKET: Margrethe og Henrik vinket til folket fra Rådhusbalkongen i Århus før de gikk til lunsj. (stella)

Onsdag kveld var det så stor festkonsert til jubilantens ære i Aarhus konserthus – direktesendt i sin helhet på dansk TV2.
Og i pausen gikk Dronningen såkalt “kur” , dvs at hun beveget seg rundt i etasjene, hilste og lot seg hylle av et begeistret publikum.

tumblr_nmi1dc58LS1rvo6i7o1_1280

ONSDAG KVELD: Dronning Margrethe var utsøkt elegant i nattblå blonder og sin farmors russiske safirer – store som dueegg , da hun onsdag kveld kom til fødselsdagskonserten i Aarhus. Til venstre på kjolebrystet bærer hun smykkegaven fra Aarhus’ by. Prins Henrik følger like bak. (TV2 DK)

Aarhus har for øvrig alltid hatt en helt spesiell plass i dronning Margrethes hjerte….

Hun studerte nemlig i sin tid statsvitenskap ved universitetet i byen – og hun tilbringer hvert år flere uker på Marselisborg slott i utkanten av Aarhus , blant annet i påsken.

ok-Aarhus-gave-til-dronningen

SMYKKEGAVEN: Aarhus bys bursdagsgave til dronning Margrethe var denne firkantede brosjen i gull med en stor og åtte små diamanter – og jubilanten bar den på brystet ved kveldens festkonsert. Brosjen skal være en liten kopi av gateristene i byen.  (Aarhus)

Hennes Majestet er i dag også høy beskytter for flere store og viktige kulturinstitusjoner i byen.

Derfor satte nok smykkeglade Margrethe ekstra stor pris på den moderne brosjen i gull og diamanter, som hun onsdag fikk i gave av byens ordfører – og som hun stolt bar på brystet ved festkonserten.

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter     @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur