Màxima & Mathilde – samme stil & samme smak!

maxima-versus-mathilda-wem-stehts-besser-06022013

KONGEBLÅTT & GRÅTT: Både dronning Màxima og dronning Mathilde har falt for denne kreasjonen i kongeblått og grått fra Edouard Vermeulen hos Natan. Màxima har også kongeblå sko og veske i ruskinn –   fra Natan. (Stella)

Velger samme antrekk – fra samme designer!

Både Màxima av Nederland og  Mathilde av Belgia er viden kjent for sin stil og eleganse.

King Willem-Alexander and Queen Maxima visits Groningse en Drenthse Veenkolonien

ORANSJE & GRÅTT: Dronning Màxima dukket forleden opp i dette antrekket i oransje og grått, som hun også bar i Norge. Da uten hatt og med andre smykker. Legg merke til hansker og veske i overdelens farge. Alt fra Natan!(stella)

Og begge formelig eksellerer i originale og fargesterke kreasjoner!

Men hvis man går de to dronningenes antrekk litt etter i sømmene, oppdager man at de påfallende ofte opptrer i helt like antrekk.

1jx6oo

ORANSJE & GRÅTT: Dronning Mathilde har samme kjole – og bærer den her uten hatt. Legg merke til ruskinnsvesken i overdelens farge. Alt fra Natan. (stella)

Noen ganger i ulike farger, riktig nok ..

Men overraskende ofte er kjoler og drakter, som vi ser,  helt identiske – også i fargene!

philippe-mathilde--z

MATHILDE I GRØNT: Dronning Mathilde i grønn sommerkjole med stor blomst på skulderen. Legg merke til ruskinnsvesken. Alt fra Natan. (stella)

Antrekkene her på siden er bare et lite utvalg av alle eksemplene jeg har registrert i årenes løp.
For dette har pågått i mange år – helt siden den gang de begge “bare” var kronprinsesser…

crown-princess-maxima-of-holland-and-natan-spring-2013-green-dress-gallery

MÀXIMA I GRØNT: Nederlands dronning i grønn sommerkjole med stor blomst på skulderen. Legg merke til vesken i grønn ruskinn. Alt fra Natan. (stella)

Forklaringen er ganske enkel:

Både Mathilde og Màxima har i mange år brukt den belgiske moteskaperen Edouard Vermeulen i motehuset Natan i Brussel som sin hoffleverandør – og hovedleverandør av klær.

couronnement roi philippe reine mathilde belgique_002

MOTESKAPEREN: Motehuset Natans sjefdesigner Edouard Vermeulen og hans assistent legger siste hånd på verket på en kjole til Mathilde. Eller var det kanskje til Màxima? Begge har nemlig samme modell i flere farger. (stella)

Vermeulen er en svoren tilhenger av såkalt “total-look” – og motehuset Natan produserer derfor også sko, vesker og hansker, som passer nøyaktig til klærnes farger – gjerne i ruskinn.

Dette gjør at de to dronningene svært ofte også bærer helt likt tilbehør.

MÁXIMAS SKO - også fra Natan

SKO FRA NATAN: Disse skoene i grønt ruskinn har både Màxima og Mathilde – begge med tilhørende veske og hansker i samme farge og materiale. (stella)

Og når de to i tillegg begge har belgiske Fabienne Delvigne, som sin faste og foretrukne modist, blir hodeplaggene de bærer gjerne også svært like.

Se bare her under:

queen-mathilde_queen-maxima_fascinators_hats--h=500

HODEPLAGG FRA DELVIGNE: Mathilde og Màxima sverger begge til hodeplagg fra den belgiske modisten Fabienne Delvigne. (Stella)

Men har det da aldri blitt pinlige kles-kollisjoner mellom de to kongelige damene? spør du gjerne…

Joda – i alle fall nesten … Se bare på bildet under!

bilde

GODE MINER… Både Mathilde og Màxima gjorde gode miner til slett spill, den gang de begge dukket opp i hundetannsmønstrede swagger-kåper. Og tilskuerne måpte! (stella)

Har du kommentarer, spørsmål eller forslag til Kongebloggen?

Skriv til meg på mail                 kjt@tv2.no

Følg meg også på twitter      @tv2KjellArne

Kjell Arne Totland signatur