Spennende gjensyn for Harald og Sonja…

 

edbc136f5acac0dd71b285f0f128233054ec6b9e3ffc6

PÅ BÅTTUR: Tirsdag ettermiddag var kong Harald og dronning Sonja på båttur ute i Sydneys berømte havnebasseng – med det legendariske Operahuset og den imponerende broen Harbour Bridge som bakgrunn. (ntb)


På havnetur i Sydney…

Kongeparet er snart halv-veis i sitt travle program i Australia – og de later til å storkose seg.

Både med stedene de får se – og menneskene de møter…

84cf7f670d331e3c284068a5d5277aac54eb3f45831fd

ANKOMST CANBERRA: Kongeparet ble møtt med allsang og norske flagg, da de kom til sitt hotell i Canberra søndag. (ntb)

Jeg trodde faktisk ikke at jeg skulle komme tilbake hit noen gang . Men  nå er vi altså her, sa kong Harald blant annet i sin første tale under statsbesøket – i Canberra.
Jeg har gledet meg spesielt til dette besøket. For jeg likte meg så godt her, da vi var her for veldig, veldig lenge siden.

045b9d95def6ae4a8007eefd5cfb78da54eb321f6556e

MED GENERALGUVERNØREN: Dronning Elizabeth er Australias statsoverhode – og representeres av en generalguvernør. Her kong Harald med dagens generalguvernør, Peter John Cosgrove ved en seremoni i hagen til ærverdige Government House. Cosgrove tok også kongeparet med på “kenguru-safari” i parken. (ntb)

Harald og Sonja var som tidligere nevnt her på siden i Australia i februar 1970 – altså for ganske nøyaktig 45 år siden. 

Det daværende kronprinsparets besøk var en kombinasjon av seiling og representasjon – og ble nok på mange måter en bryllupsreise nummer to for det da fortsatt ganske nygifte og ennå barnløse ekteparet.

afp000844450-LvTQVcIXYz

MED STATSMINISTEREN: I Canberra besøkte kongeparet også statsminister Tony Abbot i Regjeringsbygget. Han inviterte dem også på middag i sine representasjonslokaler samme kveld. (ntb)

Og nå er de altså tilbake – som Norges kongepar på historiens første norske statsbesøk til landet.

Mens mandagens program i sin helhet foregikk i hovedstaden Canberra, har Harald og Sonja tilbragt tirsdagen med en rekke forskjellige representasjonsoppgaver i Sydney.

14f477d974f072b1de95b8a9161a032c54ec79280005e

VED SJØFARTSMUSEET: Tirsdag formiddag besøkte Harald og Sonja Sjøfartsmuseet i Sydney, der de blant annet beskuet skuta som var Norges gave i anledning Australias 200-årsjubileum. (ntb)

Tiirsdag ettermiddag var de også på båttur ute på havnen – for å beundre Sydneys berømte  skyline med den imponerende broen Harbour Bridge  og det  legendariske Operabygget  . 

Været var ikke det aller beste under tirsdagens båttur. Ja, en stund var det faktisk uvisst om den ville bli gjennomført…

978x

I VÆR OG VIND: Det var ruskevær og regn , da Harald og Sonja dro “til sjøs” i Sydney tirsdag, men de to nøt det likevel. Og de så det  samme i strålende solskinn sist lørdag . (ntb)

Dronning Sonja røpet imidlertid allerede søndag,  at de to opplevde havnen i Sydney i strålende solskinn sist lørdag.

Da feiret de nemlig Hans Majestets 78-årsdag  med en privat båttur på havnen.  Med innlagt lunsj!

Og kvelden før var kongeparet faktisk i  Sydney-operaen  og så Madame Butterfly… Romantisk – eller hur?

bilde

KOMMENTERER STATSBESØKET: Kongebloggens Kjell Arne Totland kommenterer kongeparets statsbesøk i Australia i TV2Nyhetskanalens sendinger tirsdag – og kommer tilbake med en oppsummering mot slutten av uken. (tv2)

 

Kjell Arne Totland signatur